2019. március 5.családjával járt itt 55 Neten olvastunk az étteremről, jókat írtak, gondoltuk egy próbát megér. A pincérek első kérdése volt, hogy van-e foglalásunk, nem volt, ennek ellenére azonnal kaptunk asztalt. Napi levesnek kerekrépa leves volt ajánlatban, amiről hallani már hallottunk, de enni még nem volt szerencsénk.
A pincér nem jegyezte a rendelést, így az egyik leves lemaradt, de némi értetlenkedés után kihozott még egy tányérral. Igazán finom volt, kár lett volna kihagyni! Második fogásnak sertésszüzet gombás galuskával, harcsapaprikást túrós galuskával és ropogós salátát kacsamellel választottunk. Mindenki meg volt elégedve a választásával. Az ételek minősége, mennyisége, frissesége kifogástalan volt. Szerettük volna még megkóstolni az önkiszolgáló részben a gőzgombócot, de ennek már nem maradt hely :), így elvitelre kértünk diósat és mákosat, így sikerült a kóstolás néhány óra múlva. Megérte, finom volt!
2017. szeptember 11.a párjával járt itt 25 Évek óta járunk ide, ez a mai hatalmas csalódás volt! Panaszoltam is pultos hölgynek, azt mondta, sajnálja. Hát még mi! A hamburger hideg (reformburgert ettünk menüben), de legalább telenyomva savanyú mártással, a sültkrumpli hideg és sületlen, tényleg nyers, sületlen (eredetileg fagyasztott) krumpli is volt benne. . .
Így múlik el a világ dicsősége. . . hát borzasztó rossz volt, és azért meg pláne, mert szerettünk ide járni!
2017. július 27.családjával járt itt 45Ebédidő után, vacsora előtt voltunk az étteremben, túl sok vendéggel nem is találkoztunk. A kiszolgálás gyors volt, a pincér figyelmes és vicces kedvű, az ételek adagban és minőségben is jók.
2017. május 23.a párjával járt itt 45 A Borfesztivál miatt minden szállás le volt foglalva Szegeden erre a hétvégére, mikor már végleg feladtuk, akkor találtunk a Novotelben egy szobát. A szálloda nagyon jó helyen van, könnyen megközelíthető. A személyzet kedves, segítőkész.
A szoba kényelmes, csak sajnos kicsit meleg volt, ezen a légkondi sem segített, ablakot meg nem lehetett nyitni, mert szúnyoghálót nem raktak fel, és ki is van írva, hogy a bogarak miatt tartsuk zárva az erkélyajtót, ablakot. Takarítás minden nap volt, ez meg is látszott, tisztaság, rend volt mindenhol. A reggeli bőséges, választékra nem lehet panasz, reggeli közben gyönyörködhettünk a Tiszában. A kicsiknek külön játszósarok van berendezve, amit láthatóan örömmel használtak is. Bármikor visszamennénk, és szívesen ajánlom bárkinek!
2017. május 22.családjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egész véletlenül keveredtünk ebbe az étterembe, de milyen jól tettük, hogy hagytuk kibontakozni a véletlent! Vasárnpi ebédünket volt szerencsénk itt elfogyasztani, kellemes ételeket ettünk, kellemes környezetben. Családom tagjainak - rajtam kívül - gyengéje hideg gyümölcsleves, szerencséjükre ehettek egy finom, hideg eperkrémlevest.
Én spárgakrémlevest választottam, nekem ez a gyengém. Nekem kicsit sós volt, kicsit túlízesített, de lehet, hogy másnak pont így megfelelő. Diós kecskesajt gombóc volt a levesbetét, jól illett a leveshez. Főételként, kihasználva a teraszon felállított grill adta lehetőségeket mézes-mustáros csirkecomb filét (vajon miért külön tálkában szervírozott mézes-mustáros szószról kapta a nevét, gondolatunk szerint mézes-mustáros pácban kellett volna inkább érlelődnie), grillezett csirkemell hasábokat, pljeskavicát és fürjet zsenge kapros tökkel kértünk. Minden alapanyag jó minőségű és friss volt, a köretek (saláták, grillezett zöldségek)nem kornyadoztak, a saláta is és a grillzöldség is ress volt, mindkettő annyira, amennyire illik. Talán a fantáziadús nevű ételek elkészítésekor lehettek volna bátrabbak, például a zsenge kapros töknek nem feltétlen kellett volna "sima" főzelékben végződnie. Ennek ellenére minden jó volt, a desszertek és a kávé is, sőt, az árakra sem lehetett panaszkodni. Ami kifejezetten tetszett még és gondolom kiemelendő, az a női mosdó (én csak ezt láttam :)), ami nem csak tiszta volt, hanem mindenre gondoltak, dezodort, törlőkendőt, egyéb kellékeket biztosítottak tisztálkodáshoz egy külön kis szekrénykén, ilyet még nem sok helyen láttam!
2017. május 16.családjával járt itt 55 A halászlé nagyon jó, nem sajnálják belőle a halat és a belsőséget sem, a kenyér is finom (pedig én általában nem eszem kenyeret, de itt nem bírom megállni), van kecsege, haltepertő, napi ajánlatban extrák. A halak egyébként nagyon jók, nem "érleltek", tökéletesen vannak irdalva, nem kell a fulladástól félni, látszik, hogy aki csinálja érti is.
Említsek egy negatívumot is, gyümölcsleves csak nyáron van, de akkor meg eperlevest készítenek és azt is nagyon tudják!
2016. október 3.a párjával járt itt 15 Már a megérkezésünk érdekes volt. A köszönés nem az erős oldala a recepciósoknak, udvariatlanul [moderálva - a szerk. ] viselkednek,a vendéget gyakorlatilag levegőnek nézik, de a szállás díját tudják előre kérni. Mondjuk utólag érthető, majdnem elmenekültünk! A szoba koszlott, az ágynemű tré, az ágyak elcsúszkálnak a padlón.
A fürdőszoba kicsi, a zuhany plafonja beázva, penészes, a wc annyira kis helyre van bezsúfolva, hogy igen kényelmetlen, jó! , tudom nem is azért van, hogy ücsörögjünk rajta, de tényleg lehetetlen! A reggeli megoldása katasztrofális. Hely nincs, cserébe az összes személyzet (a takarító is) megkérdezi, van-e jegyünk az étkezéshez. Rövid szóváltás után (mikor már mindenki minket gyalázott) otthagytuk a kifizetett reggelinket és elmentünk máshova [moderálva - a szerk. ]. Kicsekkolásnál szóvá tettük a problémáinkat, persze senki illetékes nem volt, aki ezzel foglalkozott volna. Amikor azon az oldalon, ahol foglaltunk jeleztük, hogy nem minden volt korrekt, valaki válaszolt: persze mindent cáfolt, a fürdő sem volt penészes (ő megnézte! ), a szoba sem koszos, meg a reggelivel is mi voltunk bénák. Eddig azt hittem, mi voltunk hisztisek a szállást illetően, de látom, más is hasonlókat tapasztalt. A szállás nagyon jó helyen van, de többet biztos nem megyünk oda, bár jelzem a pihenésünket nem tudták tönkre tenni, bármennyire is igyekeztek! Nem ajánlom senkinek, de tényleg!
2016. szeptember 26.családjával járt itt 55 Gyulán a legjobb étterem szerintem, igaz a Patriótában még nem voltam:). Az eperkrém levesük nagyon finom, a sült zödségkrém leves csilis garnélával pedig személy szerint a kedvencem. Az étlap nem túl bonyolult és nem is túl hosszú, de az ételeket, amiket kínálnak remek minőségben, jó alapanyagokból készítik, és lehet variálni, nem csak a'la carte szolgálnak ki, lehet a húshoz például salátát kérni az általuk kínált köret helyett.
Van kacsa, bárány csirke, sertés, hal, és kagyló(! ), ami igazán finom! Saját hamburgerük van, szépen tálalják, finom buciban. A terasz a Körös partján van berendezve (szúnyoriasztót esténként nem hátrány vinni), de az étterem belül is hangulatos. A pincérek aranyosak, kedvesek, ismerik az étlapot, meg a borlapot is, szívesen ajánlanak, ha kell.
2016. szeptember 24.a párjával járt itt 15 Tegnap este vot "szerencsénk" egy vacsorát ennünk itt. A párom halászlét evett, mellé szűzérméket salátával, én ragulevest, sous vide tarját zöldbors mártással, köretnek tejfeles uborkasalátát. A levesek említésre sem méltók, a raguban a krumpli olyan kemény volt mint a kő, a halászlé meg enyhén pocsolyaízű, cserébe teli afrikai harcsa filé darabokkal, (egyébként paszírozott ponty és keszeg volt az alaplében).
A második fogásokra elég sokat kellett várni, de kár volt. A szűzérme ki volt klopfolva, agyon volt szárítva, kemény volt, rágós, hideg és élvezhetetlen. A hozzá tálalt fűszervaj nem is tudott ráolvadni, mert a megfelelő hőmérséklet hiányzott hozzá, azon kívül szerintünk margarinból volt, mert én elkövettem azt a hibát, hogy megkóstoltam. Igazán nem kellett volna, az íze kritikán aluli volt, és felragat a szájpadlásomra, a víz sem vitte le. A saláta viszont finom volt. A "szuvidolt" tarja borzalmas volt. Szintén kemény és száraz, elrágni, lenyelni alig lehetett, pedig igen jó fogaim vannak! Lehet, hogy csak divatból írták oda, hogy milyen módon készült, mert szerintem köze sem volt a sous vide elkészítési módhoz. Az uborkasaláta lelketlen volt, de legalább ehető, igaz a tejfel a közepén nagyon szomorúan festett. . . A zöldbors mártás. . . az valami fertelmes dolog volt, de legalább jó sokt adtak belőle. Valamiféle ételízesítő íze volt, talán leveskocka? Igaziból nem is vagyok rá kíváncsi. Mint a pincér sem volt kíváncsi arra, hogy meg voltunk-e elégedve az elfogyasztott ételekkel, mert megkérdezni csak azt sikerült, hogy kp vagy bankkártya a fizetési mód. Megpróbáltuk meggyőzni egymást, hogy azért annyira nem volt rossz, de nem sikerült. Mert elég rossz volt sajnos.
2016. június 27.családjával járt itt 55 Egyik kedvenc éttermünk. Nem sok van, úgy 4-5 kb. Az ételek mindíg kifogástalan minőségű alapanyagból készülnek, megfelelő mennyiségben, finomak, szépen tálalva, de nem "agyoncsicsázva", "agyonfűszerezve". Az árakkal nincsenek elszállva, nem a legolcsóbb hely, de nem is kirívóan drága.
A pincérek évek óta állandóak, remek emberek, kedvesek, előzékenyek, humorosak. Az étlep nem túl hosszú, vannak helyi jellegű (? ) - medvehagymás - ételek, halételek, hagyományosoknak pedig gulyás: bográcsban. A pincéreken kívül az étlap is szinte változatlan, de személy szerint síva is fakadnék, ha a sokmagos bundájú harcsa eltűnne, mert egy hétig képes vagyok azt enni, tejfölös uborkasalátával! Az orfűi pecsenye, vagy a medvehagymával és sajttal töltött csirke is nagyon jó, a halászlé szintén finom és tartalmas, bár én a pontyot filézve tenném bele, de attól még ízletes, hogy szelet, csak úgy jobban lehetne enni. Valaki egy előző értékelésben azt írta, hogy mindíg tökéletes, szerintünk is így van, egyszerűen nem tudnak hibázni, nem mennek le "gagyiba". Ezt évről-évre le is ellenőriztük, remélem a jövőben is így tudunk tenni!