2018. december 6.családjával járt itt 45 A vendéglő a vasútállomás épületében található. Az épület jellege, a hely azt ígérte, hogy egy hagyományos, régi, vasúti restibe ülhetünk be, ahol hagyományos, magyaros ételeket fogunk kapni, kockás terítővel fedett asztalokon, kispörkölt, kisfröccs, stb. De nem, illetve nem egészen!
Az étlap inkább az átmenetet képezte a modern vagy nemzetközi konyha és a hagyományos magyar konyha között. Én (sertés) bécsi szeletet rendeltem majonézes burgonya salátával, amit kifogástalan minőségben tálaltak! Nem tányérban, hanem pala(? ) táblán. Bőséges volt, friss volt és nagyon ízletes. Társaságunk többi tagja is igen elégedett volt az általuk rendelt fogásokkal. Mi az ami hiányozhat egy "Bakterház" bisztróból? Hát Bendegúz! Én azért vártam, hogy egy "Bakterház" nevű vasúti étteremben Bendegúz valamilyen formában megjelenik. Aztán rá kellett jönnöm, nem mindenki ismeri az "Indul a bakterház" című darabot. Ajánlom a helyet!
2018. augusztus 9., kollégákkal járt itt 25 Három hölggyel kerestem fel az éttermet, egy ünnepi ebéd céljából, mint jó hírű, Kanizsa környéki vendéglátóhelyet. Végül 6 kifogást számoltunk össze, amikor távoztunk:
1. Amikor megérkeztünk, nem köszöntek. 2. A kikért ital kiszolgálását nem a hölgyeknél kezdték. 3. A megrendelt egy tál ételt nem egyszerre hozták ki.
Először kihozták a halászlét a részemre, majd jóval később a többiek kemencés ételeit. 4. Az egyik kemencés étel mellé felszolgált burgonya nyers volt, új köretet kellett kérnünk. 5. A halászlében lévő harcsaszeletek némelyike nem volt rendesen megfőzve. 6. A kávé mellé vizet nem szolgáltak fel. Kár! Ezért az árért lehetne és kellene is többet nyújtani.
2018. július 24., kollégákkal járt itt 25 Már többször jártam itt, eddig meg voltam elégedve, ezért visszatértem. Borjú bécsit rendeltem petrezselymes újburgonyával. Sajnos a kapott 3 szelet hús rágós volt, a burgonya egyes darabjai pedig nem sültek át rendesen. Eddig ilyent itt nem tapasztaltam, így most csalódtam.
Ráadásul a kiszolgálás bár udvarias, de rendkívül lassú volt, a fizetésért is be kellett mennünk a pénztárhoz, mert a pincérek igen ritkán látogatták a kerthelyiséget.
Szőlőskert Fogadó étterme válasza
Einstein egy nap órát tartott egy egyetemen. Az óra kezdetén az ősz professzor a táblához Iépett és elkezdte felírni a kilences szorzásokat:
1x9=7
2x9=18 3x9=27 4x9=36 5x9=45 6x9=54 7x9=63 8x9=72 9x9=81 10x9=90
A közönség az eIső pillanattól fogva észrevette, hogy az eIső szorzást elrontotta és nagyon kinevették az idős zsenit.
Néhányan össze is súgtak: “biztosan hülyül mar az öreg” Azonban Ő megfordult és a következőt mondta:
“Tudom, miért nevetnek, de nem véletlenül rontottam el az eIső szorzást. Szeretnék megtanítani Önöknek egy nagyon fontos leckét: ez egy remek példa, hogy életük során mit fognak kapni az emberektől! Nézzék meg! Kilenc alkalommal jó eredményt írtam fel és csak egyetlen egyszer hibáztam. Hiába voltam az esetek kilencven százalékában helyes, most
mindenki csak arról az egy hibámról beszél és ezért nevetnek rajtam. Ez tehát a lecke:
A világ sohasem fogja elismerni, amit ezerszer jól csinálsz, mindig azzal fognak bántani, amit egyszer elrontottál.
Igazából csak azt szerettem volna írni: köszönjük hogy akkor is fontosnak tartotta írni az élményeiről amikor 'mindig meg volt elégedve!
2018. augusztus 7., Szőlőskert Fogadó étterme, tulajdonos
2018. április 29.egyedül járt itt 45 Egy éjszakára volt szükségem a szállásra. Már az elején a tulajdonosba botlottam, aki nagyon barátságosan fogadott. A szoba kifogástalanul tiszta, a maga egyszerűségében is barátságos volt. A fürdőszoba is szépen felújított, hibátlan. Különösen a tágas zuhanyzó tetszett. A szobában elhelyezett TV még katódcsöves, ezt nem ártana lecserélni.
Az étlap választéka ugyan szolid, de amit kaptam, az kifejezetten ízletes, finom volt. A húsleves kiemelkedően jó volt. Sörből ugyan nem volt választék, de a kapható egyféle legalább friss és hideg volt. A reggelit készségesen elkészítették egyedi kívánságaim szerint. Az egészért méltányos árat fizettem. A hely megéri az árát!
2018. április 29.egyedül járt itt 35 A halászlé miatt kerestem fel a helyet. Régebben már jártam itt egyszer. Az étterem délelőtt 10-kor nyit, én 11 előtt pár perccel érkeztem. Megrendeltem volna a halászlét, de közölték, hogy most készül, fél 12-re lesz kész. Ha már idáig eljöttem megvártam, csak nem igazán értettem, hogy akkor miért nyitnak ki 10-kor?
Nos a halászlé valóban friss volt, bőségesen ellátva hallal. Az ízvilágát kissé szegényesnek találtam. Az alaplé leves szerű volt, végül a "sovány" jelzővel illettem. Összességben nem volt rossz, de nem fogom a kedvenceim közé sorolni.
2018. április 8.családjával járt itt 55 Én általában nem kávézom, a lányom cipelt el ide. Már belépve nagyon tetszett a berendezés, a modern elemek ötvözése a régmúlt emlékeivel. Ahogy a név is mondja "Kultúrpresszó". A kiszolgálás rendkívül barátságos és udvarias.
Különösen a vastag keretes szemüvegben hozzánk lépő fiatal pincér srác a maga lófarkas hajával, hipsteres öltözékével, de nagyon barátságos könnyed stílusával növelte a fonom kávé élvezetét. Valahogy így képzelem a kellemes helyeket . . .
2018. április 8.családjával járt itt 45 Diák koromban jártam itt utoljára, + a barátnőm az emeleten lakott . . . Ízlésesen felújították az éttermet. Az étlap inkább reform jellegű ételeket kínál, kevésbé magyaros. Én azért a szokásaim rabja voltam, először húslevest kértem májgombóccal. Kifogástalan volt, igazán! Utána a konfitált malacpofára hagytam magam rábeszélni.
A hús olyan omlósra sikerült, amivel ritkán találkoztam eddig. A köret, a mártás ízvilága is igen harmonikus volt, ízlett, még ha nem is a magyaros ízlésem szerint való volt. A számla a végén egy kicsit húzós lett, de nem bántam, nem bántuk meg.
2018. február 12.egyedül járt itt 45 Korábban - több, mint egy éve - becsúszott egy hibás alkalom, amikor nem voltam elégedett. Azóta azonban többszöri is jártam itt és mindig jó halászlét kaptam, ezt el kell ismernem! Ezért írok most. A személyzet is nagyon igyekezett hogy kiköszörülje a korábbi csorbát és ez nálam sikerült is. A kiszolgálás, a tisztaság kifogástalan!
Nagykanizsán jelenleg itt főzik a legjobb halászlét az én ízlésem szerint. Kár, hogy kevesen tudják, de talán majd most. Talán egy ruhafogas még hiányzik a helységből . . .
2017. december 29.családjával járt itt 45 Korábban is jártam már itt, de a hely úgy maradt meg bennem, mint ahol a hagyományos, magyaros ételekhez szokott személyemnek ismeretlen nevű ételeket ajánlanak nem nagy választékban, átlagos minőségben, borsos áron. Most, karácsony előtt tértünk be a bisztróba egy ebédre családommal.
Ami az étlapot illeti, most is volt több olyan étel ajánlat, amit elnevezése alapján nehezen tudtam azonosítani, bár lehet, hogy ez az én hibám. Végül is levesként az "Erdei gombás szarvas raguleves, zöldfűszeres burgonya gombóccal"-ra esett a választásom, mert a szarvas ragulevest ismerni véltem. Nagyon kellemesen csalódtam! Minden szempontból kifogástalan, tökéletes ízvilágú ragulevest kaptam! A második fogás a "Rozé kacsamell aszalt szilvás gnocchival, szilvamártással, pirított mandulával" lett. Ugyan nem tudtam mi lehet az a "gnocchi", de ez a fogás is rendkívül finom és ízletes volt! A róla készült fényképet mellékelem. Összefoglalva, amit most kaptam azzal nagyon elégedett voltam/voltunk és másoknak is tudom ajánlani. A kiszolgálás is rendkívül udvarias és figyelmes volt, talán csak a várakozás az ételekre tűnt kissé hosszúnak.
2017. november 27.gyerekekkel járt itt 35 Egy szombati napon vittem el unokámat ide egy szülinapi rendezvényre. Az ötlet az állatokkal, a sok megnézhető, megsimogatható állattal jó! A baj az, hogy a befogadott vendégek számához képest a hely nagyon szűkös. Nincs hová letenni a kabátokat, lépni sem lehet a vendégektől vagy a személyzettől, a mozgási lehetőség - ami a gyereknek ugye lételeme - minimális.
Kár! Vagy nagyobb helyre lenne szüksége vagy fele ennyi vendéget kellene egyszerre fogadni. Na és az árak sem igazán szolidak. Mi nem valószínű, hogy visszatérünk.