2018. augusztus 25.gyerekekkel járt itt 45 Remek a déli menüjük, Balatonlellei nyaralásunk alatt minden nap náluk ebédeltünk. A menü mert kedvező árú és 4 féle menüből is lehetett választani. Ebből 3 az állandó és a negyedik naponta változott. Tetszett, hogy a szakács natúr dolgokat készít nem viszi túlzásba a lisztezést, panírozást. Cukorbetegek is tudnak enni náluk.
Bár megjegyzem, hogy az étlapjukon fel van tüntetve mindenféle allergén összetevő, de a cukor az nincs. Azt minden alkalommal kérdezni kellett a pincértől, hogy van e az ételben cukor, fehér liszt. De a pincérek nagyon kedvesek és készségesen elmentek megkérdezni a szakácsot. A kiszolgálás gyors volt és kedves. Mi visszatérünk jövőre is!
2017. május 16., csoporttal járt itt 45 20 fős társasággal ünnepeltünk itt születésnapot. Árban remek az étterem, az ételek fantáziadúsak, változatosak. Végeredményben nem jelentenek nagy gasztro élményt, de jók és nem is ez a lényeg, hiszen minden adott egy jó családi ünnepléshez. A legjobb, hogy az étterem egy zárt udvarban található, ahol van egy remek játszótér.
Szép a terasza, ahonnan rálátni a játszótérre így szemmel lehet tartani a gyerkőcöket.
2017. május 8.a párjával járt itt 45 A Bocude d'Or európai verenyét 2016-ban megnyerő és 2017-ben a világ versenyen különdíjas Michelin csillagos séf, Széll Tamás és párja, Szulló Szabina vállakzása. A bisztró a Hold utcai piac 25 standján található. Telefonon foglaltunk asztalt. A személyzet gyors, kedves, a kiszolgálás tökéletes. Az ételekre nem kellett sokat várni.
Hangulatos, hogy az asztalnál ülve látni a szakácsok nyüzsgését, és az étterem fő helyén ott díszeleg a két Bocude d'Or trófea. A hely nem túl nagy, de nem volt zavaró a zsúfoltság. Nem túl gusztusos a szomszédos húsos stand szomszédságában ebédelni, de nem panaszkodhatunk, tudtuk, hogy piacra jöttünk. Egészen formabontó a helyzet: egy elegáns üzleti negyedben lévő piacon, fehér inges elegáns közönség társágában, egy sztárszakács menüjét enni és közben a piaci forgatagot bámulni. nagyon ízlett a kecskesajtos sült sárgarépás előétel, a rakott krumpli finom, de kicsit zsíros volt. Jó lenne, ha alapból járna hozá kenyér, mert külön kérni kellett.
2017. január 18.gyerekekkel járt itt 55 Minden nagyon jó volt, az előző pozitív értékelésekkel mi is egyetértünk. A következő észrevételeink vannak csak:
1. Nagyon meleg volt a szobában. 24 fok éjjel is. 2. szokatlan volt, hogy vacsoránál az italt meg kellett vásárolni. legalább kancsókban víz ki lett volna téve. Más [moderálva - a szerk. ] hotelekben így van.
Amikor pincértől csapvizet kértünk, közölte, hogy azért is fizetni kell. Ez az erősen üzleti hozzáállás nem volt szimpatikus, és nekünk személy szerint csalódást jelentett. Úgy éreztük hiába a családbarát, vendégbarát PR és igyekezet, itt kibújik a szög a zsákból. És nem az anyagiak miatt, hanem a hozzáállás volt a csalódás. 3. Elvileg van mosoda, a térképen szerepel is amit kaptunk, de az épület folyosóján (ahol a mosoda található) nem láttunk útbaigazító jelzést, és a mosoda ajtaján sem láttunk kírást. Mikor nagy nehezen meglett a mosoda, ott derült ki, hogy zsetonnal működik. Tehát hogy a kártyával nem lelhet fizetni, nincs ilyen terminál. Mindezekről előzetesen tájékoztatást nem kaptunk sem írásban sem szóban. Kellemetlen volt, hogy át kellett menni a másik épületbe a recepcióra zsetont venni. Azért is, mert a recepció nincs összekötve az épülettel, így a téli mínuszokban kellett átmenni, a mosodába nem kabátba mentünk természetesen, hiszen az össze volt kötve a mi épületünkkel. Persze vissza lehetett volna menni kabátért a szobánkba és onnan a recepcióra, de nem azért jöttünk a hotelbe hogy hosszú időt üres és fárasztó sétákkal töltsünk.
2016. november 1.a párjával járt itt 15 Kora tavasszal jártam itt a párommal. Egy hangulatos szombat délutánt szerettünk volna eltölteni a Vár lábánál, de ez nem sikerült, sőt sikerült elrontaniuk a hangulatunkat a nap hátralévő részére. Szóval ha legközelebb hangulatos délutánra vágyom a Várban, egy szendviccsel és egy termosz teával a hátizsákban baktatni a Jávorka Sándor lépcsőn - jobb választás.
Bécsi szeletet, Fish and Chipset rendeltünk és menta teát. Amit kaptunk:
A tea - meleg víz volt tulajdonképpen. Friss menta levelek voltak beletépkedve a bögre vízbe. De mégiscsak meleg víz lett a végeredmény. És ezután jött a döbbenet: mindkét fogás szó szerint el volt áztatva az olajban. Tocsogott. Próbáltunk pozitívan hozzáállni. Nem akartunk problémázni, ragaszkodtunk a romantikus kora tavaszi hangulat attitűdhöz. Ezért még ettünk néhány falatot, hátha mégsem olyan rossz mint elsőre tűnt, mégiscsak a Dérynéban vagyunk. De néhány falat után egyszerűen nem bírtuk tovább, annyira olajos volt, hogy egyszerűen a gyomrunk nem tudta befogadni. Nem kívántuk ezt a helyzetet. Szóltunk a pincérnek. Ami ezután történt az megalázó és méltatlan. Jött a főpincér és majdhogynem csalónak titulált bennünket, azzal, hogy mért nem rögtön szóltunk, hanem megettük majdnem a felét, és most akarjuk visszaküldeni az ételt. Aztán jött az üzletvezető - [moderálva - a szerk. ] aki támadó, lekezelő és kioktató modorban a szemünkbe mondta, hogy nem igaz, hogy olajos az étel. Annyira bántó és váratlan volt ez a reakció, hogy elsírtam magam. Valószínű, hogy az oda járó politikusokkal nem beszélnek így, és ha drága öltönyben, márkás karórával, luxusautóval érkeztünk volna, akkor sem ebben a bánásmódban részesülünk. Ezt a megkülönböztetést mindvégig érezni az étteremben. Csak Egy ott dolgozó kért csak csak elnézést tőlünk és elismerte hibájukat, mondta, hogy ő megkóstolta a konyhában a tányérunkon lévő ételt és valóban olajos volt, hogy valószínűleg tovább benn hagyta a szakács az olajban. És, hogy megérti, ha soha többé nem megyünk hozzájuk vissza, ő is ezt tenné. Jólesett ez a vigasz. valóban soha többé nem akarunk oda visszatérni, bármilyen klasszul ki van találva az arculatuk, a vendégszeretetről és szakácsművészetből még sokat kell tanuljanak. Egyébként a fogyasztott étel árának a felét ki kellett fizessük.
2016. november 1.a párjával járt itt 25 Kétszer jártunk a HelloHalban. Az adagok kicsik, az árak nagyok, távozáskor úgy éreztük, hogy ár-érték arányban nézve nem éri meg. Másrészt pont a halat spórolják ki a fogásokból. Első alkalommal én hal gyrost ettem, finom volt, de kevés és a krumpli dominált, halat nagyítóval kellett keresni. Egyébként a sült krumplijuk finom.
Kis hiányérzettel távoztunk, de nem volt rossz élmény. Így másodszor is elmentünk. Felbátorodva hal brassóit rendeltem. Nagy csalódás: tocsogott az olajban, ehetetlen volt, a párom önfeláldozóan cserélt velem, és odaadta nekem a fish and chipsét, de az is gyomorforgatóan olajos volt. Megint elskandáltam magamban: hányszor mondtam már, hogy olajban sültet ne egyél étteremben. Ez sem egy jó hely, könyveltük el magunkban. Sajnos. Egyébként hogy jót is írjak. A hely új, tiszta, klassz a dizánja. A személyzet kedves. Fura, hogy fizetéshez, fogyasztás után a teraszról be kell menni az étterembe és a pultnál fizetni.