2017. július 22.gyerekekkel járt itt 25 Családtagokkal és barátokkal érkeztünk meg Kőkapura egy kis vonatozás után. Tettünk egy rövid sétát is, de már mindenkinek korgott a gyomra, így betértünk a Háromforrás vendéglőbe. Mi, a hét felnőtt,6 különböző korú gyerekkel az étterem teraszán telepedtünk le. Rajtunk kívül talán még 4-5 vendég ült az asztaloknál.
Nem lehet tehát azt mondani, hogy zsúfolásig megtelt volna a vendéglő. Az étlap láttán és az árak alapján azt gondoltuk, hogy biztosan finomakat fogunk enni. A fogások neve elég hangzatos, az áruk pedig elég borsos volt ugyanis. Néhányan közülünk csak levest kértek, mások csak főfogást. Nem nagyon értettük, hogy pl. a Kőkapu leveshez, a káposztaleveshez,a gyümölcsleveshez , a halászléhez miért kellett több, mint egy óra, hiszen ezek bizonyára nem frissen készültek. A 13 éves unokám a harcsapaprikást kettő, azaz kettő óra várakozás után kapta meg. Mellesleg ő volt az utolsó, aki ételhez jutott. Az egyedüli étel, amiről nem tudok rosszat mondani, az a Hutai sztapacska volt. Persze, ez is másfél óra után érkezett az asztalhoz. Többször feltettük a kérdést a pincérlányoknak, hogy mi az oka ennek a lassúságnak, de a mosolygáson kívül más választ nem kaptunk. Na most ehhez képest az árakat kissé túlzónak találtuk. Az a bizonyos későn jövő harcsapaprikás 2700 forintba került. Az, hogy nem álltunk fel az asztaltól és nem hagytuk ott az egészet csak annak köszönhető, hogy a gyerekek előtt nem akartunk veszekedni és ők nagyon éhesek is voltak. Nem mondom, nehéz volt őket türelmes várakozásra bírni. Lehet, hogy már innen is külföldre ment a szakács? Mindenesetre, ha az étlapon minden nap csak egy-két készétel szerepelne, de jó minőségben, talán kevesebb türelmetlen, bosszankodó vendéggel találkoznának. A személyzetről csak annyit, hogy a kedves mosoly nagyon fontos, de a szakértelem sem ártana.
2017. július 14.a párjával járt itt 55 Debrecenben rendszeresen egy másik étteremben ettünk, ha arra vitt az utunk. Most is erre készültünk, de meglepetve láttuk, hogy a kedvenc éttermünket bezárták. Nem tudtuk, hogy hol is ebédeljünk, de az autópályára igyekezve észrevettük a Semann étterem tábláját. "Egy próbát megér" jelszóval tértünk be tehát.
A kipróbálást nem bántuk meg. Nem is vacakoltunk az étlappal, az aznapi menü pontosan megfelelt nekünk. Nagyon ízletes és bőséges ebédet kaptunk. Végignézve az egész heti menüt, meg is állapítottuk, hogy minden nap jókat ehet, aki ide jár étkezni. Az árra sem lehetett panaszunk. Egy főétel 870 forintért igazán nem drága. A pincérek kedvesek voltak, maga az étterem pedig hangulatos, jó sok hely van benne és kint a teraszon is sok vendég ehet egy időben. Szóval megérte a próbát és ezentúl, ha arra járunk, itt fogunk enni.
2017. május 17.a párjával járt itt 45 Poroszlói étteremben még soha nem ettünk, pedig számtalanszor átutaztunk a településen. Ezúttal éppen ebédidőben érkeztünk ide. Utazás előtt az interneten kerestem éttermet Poroszlón és így találtam rá a Kormoránra. Jó helyen van, nem túl bonyolult odatalálni. Ez fontos szempont volt. Nagyon sok hely van itt.
Kint is és bent is, kedvünk szerint választhattunk az asztalok közül. A szomszédos asztalnál egy pár ült kicsi gyerekekkel Rögtön akadt etetőszék és a pincér a bébiételt is elvitte megmelegíteni. Tetszett ez is. Az étlap is gazdag, változatos és elég sok fogás kapható kis adagban is. Az árak sem túlzóak. A pincérek kedvesek voltak,az ételek pedig finomak. Mondhatom tehát, hogy nem jártunk rosszul azzal, hogy ezt az éttermet választottuk.
2017. február 20.a párjával járt itt 55 Ha minden zárva, jöhet a BéTerv! Másfél hete jártunk a férjemmel Galyatetőn. Innen gyalogtúrázva elmentünk Mátraszentlászlóra, majd Mátraszentistvánra és végül Mátraszentimrére. Az előző két helyen nem találtunk egyetlen nyitva levő éttermet vagy kávézót sem. Így aztán már ebédidő volt, mire Mátraszentimrére érkeztünk, fáradtan, kicsit átfázva.
Elindultunk éttermet keresni és a templom után nem sokkal szemünkben ötlött a kicsi étterem táblája valami ilyesmi szöveggel: "Ha minden zárva, vagy nincs máshol hely, akkor jöhet a BéTerv. " Már a szlogen is tetszett, úgyhogy be is mentünk. Egy kicsi, de barátságosan berendezett étterem, kávézó, büfé fogadott bennünket, éhes vándorokat. A helyiségbe mindössze két nagyobb asztal és két, bárszékkel ellátott pult fér be. A kifüggesztett étlapon megtalálható három-négy féle leves, hat-nyolc féle főétel, egy-két desszert. A főételek között a sztrapacska több változata, de húsos ételek is megtalálhatóak. Desszertnek palacsintát és fánkot lehet kérni, többféle töltelékkel. Ennyiből szerintünk lehet választani,nem is kell több. Nagyon finom pálinkák, borok és sörök is várják a vendégeket. És a nagyon kedves kiszolgálás sem mellékes. Lehetett kis adagot is rendelni, aminek külön örültem. Az árakra sem lehet panasz, tehát jót ettünk, jó áron. Ha legközelebb erre visz az utunk, biztos a BéTerv lesz az ATerv.
2016. július 26.barátokkal járt itt 55 Három napos biciklitúráról hazatérőben bukkantunk erre az étteremre. Szatmárban és a Beregben túráztunk, ahol sajnos alig találni éttermet vagy büfét. Így aztán nagyon megörültünk, hogy Kocsordon egy ilyen színvonalas helyre akadtunk. Ebédelni tértünk be barátainkkal. Az ételek kitűnőek voltak, a kiszolgálás szuper.
A fiatal pincérnő a kulturált megjelenésével,kedvességével, udvariasságával igazán jó légkört teremtett az étkezéshez. Az adagok hatalmasak, talán még túlontúl is. Nekünk négyünknek a kétszemélyes tál is bőven elegendő volt. Máskor is megállunk itt, ha arra járunk.
2016. május 11.családjával járt itt 55 A március 15-i hosszú hétvégét töltöttük a környéken és jártunk a kastélyban. A honlapjuk szerint ilyenkor még nem szokott nyitva lenni, de azért tettünk egy kísérletet, hátha mégis, az ünnepre való tekintettel nyitva várja a vendégeket az Eszterházyak gyönyörű kastélya. Nem is csalódtunk,valóban nyitva volt.
Egy nagyon szimpatikus fiatalembert kaptunk idegenvezetőnek, aki lelkesen mesélt el minden tudnivalót teremről teremre haladva. Mindannyiunknak nagy élmény volt a szépen karban tartott épületben a szebbnél szebb szobákat látni. A parkban is sétáltunk, de sajnos még a többi látnivaló csak majd a nyáron látogatható. Mint megtudtuk , még újabb termeket nyitnak meg a vendégek előtt. Remélem , egyszer még azokat is megnézzük majd.
2016. április 4.gyerekekkel járt itt 55 Egy hosszú hétvégét töltöttünk a vendégházban. A tetőtéri apartmanban négy felnőtt kényelmesen elfért a két szobában. A nappali, konyha- étkező tágas és jól felszerelt. A szálláshely fekvése kiváló, hiszen egyenesen a várra láthattunk. Csak az időre lehetett panaszunk, ami viszont nem a kedves szállásadónk hibája.
Sajnos hideg volt, esett az eső, kellemetlen volt a városban sétálni. Nagyon örültünk, hogy a közelben két elég jó étterem is található, így nem kellett a kellemetlen időben sokáig keresgélni. Mi nagyon jól éreztük magunkat a szálláshelyen és ajánlani tudom másoknak is.
2016. január 5.a párjával járt itt 55 Külföldről hazafelé jövet megálltunk Mosonmagyaróváron, hogy ott aludjunk, mert már 10 órája úton voltunk. Későre járt, de az egész napos autóban ülés után vágytunk egy kis mozgásra és meleg ételre, ezért elindultunk étteremkeresőbe. A sétáló utcán bukkantunk a Magyaros Vendéglőre, ahol még működött a konyha és szívesen láttak bennünket.
Miközben a megrendelt fogások készültek, a pincér úr mesélt nekünk a nagyszerűen felújított, ódon hangulatú vendéglő múltjáról, megkóstolhattuk a ház borát és még térképet, prospektusokat is kaptunk Mosonmagyaróvárról. Nagyon finom, ízletes ételeket ettünk, az adagok bőségesek voltak és miután már alighanem az utolsó vendégek voltunk aznap, a séf is kijött a konyhából és gratulálhattunk a főztjéhez. Ha arra járunk, biztos, hogy legközelebb is elmegyünk ebbe az étterembe.
2015. december 19.a párjával járt itt 45Ha Debrecen felé vagy felől utazunk, rendszeresen megállunk a Jani csárdánál,Berettyóújfalu határában. Mégpedig egy étel kedvéért, amit máshol nem szoktunk találni az étlapokon: baconba tekert vadkacsa sült, dinsztelt káposztával és petrezselymes burgonyával. Az adag egy fél vadkacsa, finom ,ropogósra sütve. Biztosan jók az étlap egyéb fogásai is, de azokról nincs tapasztalatunk.
2015. november 19.a párjával járt itt 45 Rövid időn belül kétszer is úgy hozta a sors, hogy a csárdában ebédeltünk, mert útba esett. Első alkalommal kicsit megijedtünk, hogy nagyon sokan vannak az étteremben, mert a parkolóban busz is várta az utasokat és személyautók is parkoltak szép számmal. Valóban csak egy-két asztal volt szabad, amikor beléptünk.
A pincér viszont megnyugtatott bennünket, hogy legyenek akármilyen sokan, nem kell hosszú időt várakozással tölteni. Így is volt. Gyorsan, előzékenyen szolgátak ki bennünket. Lehetett kis adagot is kérni és a pincér tudott információt adni azokról a fogásokról, amiket nem ismertünk. Ez sajnos nem minden étteremben van így. Az általunk fogyasztott ételek finomak voltak és bőséges adagokat kaptunk. Nem véletlen, hogy másodszor is megálltunk ott enni.