2015. július 29.a párjával járt itt 55 Balaton körüli biciklitúra során éppen délre értünk a városba. Ebbe az étterembe botlottunk először, mert éppen a bicikliút mellett fekszik, gyorsan megnéztük mit írnak róla az ittjartam. hu oldalon :-)
Mindketten halat rendeltünk, én sült pisztrángot burgonyával. Nagyon ízletes volt mind a hal, mind a krumpli.
A fűszerezés tökéletes. Jól át volt sűtve, mindene ropogós volt, nagyon finom. Abszolút ajánlom annak, aki erre jár!
2015. július 29.a párjával járt itt 55 A balatoni éttermektől mindig kicsit félek, három hónap alatt kell megkeresniük az éves forgalmat, ezért általában rossz minőséget adnak drágán. Főleg az ilyen strand melletti, büfésoron levő éttermektől tartok, mint az István grill. Na ez nem az a hely, ettől nem kel félni! Ide bátran betérhet aki egy nagyon finom pizzára, vagy dobogós halászlére vágyik!
Eddig ezt a két ételt kóstoltam, de még visszatérek mást is kipróbálni, például a kemencében sült csülköt. Az étterem szép, minden fábol van és új. Egy igazi fatüzelésű kemencében készülnek az ételek, nem elektromosban! A pizza első osztályú, a tésztája ropogós, de nem kemény, a feltét is igen nagy mennyiségű, tökéletes! A kiszolgálás kifogástalan, a pincér és a tulajdonos is barátságos, kedves. Aki a környéken nyaral és jót akar enni, az a Balatonmáriafürdő-alsó szabadstrandnál próbálja ki ezt az éttermet, nem fog csalódni!
2015. július 29.a párjával járt itt 55 Feleségemmel kettesben jártunk ebben az étteremben. A halászlé a gyengém, ezért ültünk be ide vacsorára. A teraszra ültünk, ami a Dunára néz, a kilátásra nem lehet panasz, gyönyörű. Igen sokat vártunk, mire valaki észrevett minket. Egy csoportot vártak és a másik asztalnál egy kis társaság költötte el megmaradt, de igen tetemes mennyiségű Szép kártya egyenlegét.
Az összes pincér körülöttük sürgött-forgott, gondolom a szép borravaló reményében, minket észre se vett senki. A tulajdonos jött oda, felvette az italrendelést. Fél óra múlva kb erőszakkal fogtunk egy pincért, aki ki is hozta a felvett rendelést, plusz megrendeltük az áhitott halászlevet. Ezt elég gyorsan meg is kaptuk, de ezután többet felénk se nézett senki. A halászlé a legjobb volt, amit valaha ettem, pedig ettem már nagyon sok helyen! Kétféle halból, nagyon ízletesen elkészítve. Nekem megérte a tortúrát. Igazából bunkó nem volt senki, csak tojtak ránk magasról. Én még biztos visszatérek ide, és mindenkinek ajánlom, aki imádja a halászlét, és hajlandó közelharcot vívni érte a pincérekkel és a tulajdonossal!
Szigligeti borzalom -
Aranypatkó Vendéglő Szigliget
2014. június 15.a párjával járt itt 15 2014 június. Erre a gyönyörű vidékre bicikliztünk feleségemmel. Bátran állítom, itt van a leggyönyörűbb panoráma Magyarországon. A sok nézelődésba és 40 km tekerésbe megéhezve ebbe az "étterembe" vetett a balsors. Kívülről nagyon szép, illik a környezetbe, olyan vár jellegű. A teraszról a panoráma csodálatos.
A pincérek egyből odajöttek, sokan voltak és kedvesek, szolgálatkészek. A szomszéd asztalhoz egy nagy vegyestál érkezett egy nagyobb csoportnak. Szép volt és gusztusos. Mi is ilyet rendeltünk. A másik asztalnál 4 fő ült. Ők is vegyestálat kértek, ami megérkezett. A hölgy veszekedett a pincérrel, mert hideg volt a hús és sokkal kevesebb étel volt rajta az ígértnél. Úgy nézett ki, mintha már más előtte megkapta volna. De gyorsan kicserélték neki. Gyorsan jött a miénk is. Gyönyörű, dizájnos, gusztusos. Látványra. Az íze hányinger, gusztustalan, gyomorforgató. A legsilányabb alapanyagok. A gomba undorító, szerintem romlott. A rántottsajt üvegszerűen áttetsző, biztos, hogy nem sajtból készült. A só marta a számat, így ízt nem éreztem. A cigány pecsenye gyengén fokhagymás. Ez meglepett, mert a romlott húsokat vastagon szokták fokhagymázni, tehát nem gondoltam romlottnak, ezt ettem meg, mert egyedül ez volt ehető, meg a szalonna hozzá. Messze kerülje mindenki! Igazi balatoni "lehúzós" étterem! Inkább vegyetek a kisboltban párizsit és zsemlét!
2014. május 27.a párjával járt itt 55Ide mindig eljövök, amikor Budapesten járok. És igyekszem úgy időziteni, hogy akkor járjak erre, amikor sushi is van :-), a legtöbben nem szeretik, igy nem kell tolongani miatta.
Lehetetlen mindent végigenni. Amikor először itt jártam, nem tudtam, hogy a végén van a kenyérben sült csülök, most már mindig hagyok helyet annak is, hihetetlenül finom. Már most megindult a nyálelválasztásom, hogy csak leirom.
2014. május 27.a párjával járt itt 55 Ide az jöjjön, aki finomat akar enni. Nem olcsó, sőt drága! DE! Abszolút megéri az árát, legalábbis szerintem. A legfinomabb ételeket itt ettem egész életemben, padig már sok száz étteremben jártam szerte a világban. Itt ettem életem etalon hamburgerét, horribilis áron, de akárhányszor újra megenném.
Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla. Aki gourmand, annak kötelező kipróbálni!
2014. május 27.egyedül járt itt 45 A menü megéri az árát, az a'la carte drága. A kiszolgálás szuper, a személyzet kedves, mosolygós, gyors. Délben mindig sok ember van itt, menüzős hely, aki a környéken dolgozik ide jár (nagyrészt). A hely menza szerű, ahogy mások is leírták, nincs pincér, tálcával sorba kell állni.
Nekem egy bajom van vele, mindenben van apróra vágott pritaminpaprika, még a húslevesben is.