2020. február 24.a párjával járt itt 55 Látszólag egyszerű épület. Belül otthonos környezet. Befűtve és a kandallóban ropogó tűzzel, szó szerint meleg fogadtatásban volt részünk. Tökéletes tisztaság. Mindennel fel van szerelve. Lehet, hogy csak véletlen, de éjszaka csend volt. Kutya ugatás nem rondított az éjszakába.
Csak a kandalló volt zajos, de mivel elektromos fűtés van, a kandallót csak a hangulat miatt üzemeltettük. Nem kérdés, máskor is oda megyünk.
2019. augusztus 25.a párjával járt itt 25 A menő cukrászdákkal mindig az szokott a baj lenni, hogy rossz a minőség. Ez sajnos most is így volt. Kétszer voltunk itt. Másodszor azért, mert egy kísérlet nem kísérlet. Én kókuszos tekercset ettem, aztán házi zserbót. Ehető volt. Ha a párom így csinálta volna meg, azt mondtam volna, hogy elmegy, de nem kellene erőltetni.
Aztán jött a fagyi. Nem részletezem. Gáz. Kíváncsi lettem volna, Puzsér mit mondott volna erre. Én mindenesetre eltiltom Anyámat ettől a megpróbáltatástól. De a mazochisták mindenképp kóstolják meg. [moderálva - a szerk. ] Nem is értem, hogy jöhetett szóba egyáltalán a Magyarország legjobb tortája cím itt. Elképzelhető, hogy a versenyre ráerősítettek, aztán a verseny végeztével alább hagytak. Talán süteményt ennék még egyszer itt, de fagyit akkor se ha fizetnének érte. Mondjuk a tölcsért azt megenném, de a fagyit a kifittyenteném belőle.
Érdekes
2019. július 8.a párjával járt itt 45 Mivel a strandról nincs lehetőségem írni, gondoltam ide írok. Kint, a főbejáratnál az ember azt gondolná, hogy bent legalább olyan színvonal fogadja, mint odakint. Ehhez képest jön a meglepetés. A strand valóban szuper minden tekintetben. A szórakozást azomban különbōző apróságok beárnyékolják.
Ilyenek pl: A szabadtéri medencék vize nagyrészt hideg. Ez nem is lenne gond, ha nem Európa legnagyobb strandjáról lenne szó. A föld méllye adta kifogyhatatlan hőforrásról nem is beszélve. Aztán. Nem is az Európai elsőség miatt, hanem a napi 50 milliós forgalom miatt jegyzem meg, hogy a strand egyik ékessége a fű, kritikán aluli. Egy napi bevételből pázsitot tudnék varázsolni melyet aranyozott öntöző fejek locsolnának arany csöveken. Nem értem, mi ez a pusztulat fű telintetében. Aztán. Az öltözőszekrények rendszeresítésénél nem értem, miért nem a jól bevált megoldást építették ki. Itt van pl Kehidakustány. Aztán. Miért csak 10 percet hullámoznak a hullámfürdők? 50 millióból nem hinném, hogy nem futna rá. Mégis mekkora forgalom kellene a reggeltől estig tartó hullámzáshoz? A környezet állagán az látszik, hogy a vezetés nem tart napi szintű bejárást az intézmény területén. Az intézmény forgalmához képest fillérekről beszélük. Ez olyan, mint ha a fogorvoshoz elmennénk, ahol a legkorszerűbb eszközök vannak, azután amikor a doki a fogfúráshoz készülődik, elő vesz egy lepusztult akkus fúrót. Vagy mondjuk a fog húzáshoz elővesz egy rozsdás kombinált fogót. Az épületen belüli árak jók. Pl a szörfért az 1500 Ft kifejezetten kedvező. Az étterem árak is jók. A kinti árusok némelyikével már bajok vannak, de azért itt is meg lehet találni a normálisat. A tanmedence melletti lángos minifánk árusító kifejezetten drága. Ehhez képest a minőség átlag alatti. Az ember elvárná az extra árhoz extra minőség tartozzon. Na majd még írok.
2018. szeptember 1.családjával járt itt 55 Eleve a film nem tetszett így fenntartással mentünk oda, de mivel a Nővérem ajállotta, hát kipróbálruk. Azt el kell mondanom hogy elég finnyás vagyok, mert a Anyósom is és a párom is kiválóan főznek. Annál jobbat meg még mester szakács se csinált. És akkor jött az üveg tigris. Elképesztő, de jobb volt, mint az otthoni kaja.
Olyan finom rántotthúst életemben nem ettem még. Amit én ettem. Rántott csirke mell hasáb krumplival. A Párom görög salátát, a Fiam pedig hamburgert. A többiek is bólogattak. Gyerekek. Ez nem kérdés. Ezt ne hagyjátok ki, ha persze fontos számotokra a minőség.
2018. február 11.a párjával járt itt 15 Hogyan értékeljem a helyet, ha ki kellett jönnünk, mert. Mikor beléptünk, megkérdezték, hogy jártunk-e már náluk. Nem értem, mi köze hozzá? Aztán valaki a türelmünket kérte, nem értem, miért, mikor hemzsegtek az üres helyek. Na mindegy. Aztán egyszer csak egy srác oda jött és azt mondta, megmutatja az asztalunkat.
Ezt sem értettem, de mentünk utána. Aztán megérkezett egy asztalhoz és rá mutatott, és mondta, hogy ez lesz az. Leültünk, erre ott hagyott. Aztán lassan kezdtem felocsudni. Karnyújtásnyira balra két csaj ült. Jobbra, amíg a szemem ellátott, üres asztalok. Aztán kezdtek elő jönni bennem olyan gondolatok, hogy egy gyorsétteremben [moderálva - a szerk. ] mit tapasztal az ember, ami ugye hátrébb van rangsorolva mint egy palacsinta bár. A gyorsétteremben [moderálva - a szerk. ] oda ülök, ahová nekem tetszik. Ha 8 székes asztalhoz akarok ülni, mert nekem az a jó, akkor oda ülök. Milyen dolog az, hogy a személyzet mondja meg nekem, hol fogom magam jól érezni. Megmondhatja, egyszer. Megtették. Aztán körül néztünk. Kb 10 ember ült körülöttünk, de egyik ember előtt se volt étel. Persze, nem gyorsétkezde a palacsinta bár, de úgy érzem, az ember elvárhatja, hogy legalább egy utcai lángos ideje alatt hozzá jusson a jussához. Úgy éreztük, kb 1 órát kellene ott eltöltenünk kettő darab palacsinta miatt. Felálltunk és kijöttünk. Mukor jöttünk kifelé, láttam rajtuk, hogy nem értik, miért jövünk ki idő előtt. Szívesen megmondtam volna nekik, de úgyse értették volna. Úgy gondoltam, majd megírom.
2017. október 3.a párjával járt itt 55 Ez a cukrászda nem csak egyszerűen kiváló, hanem ez maga az Etalon. Nyugodtan kijelenthetem, hogy a világon senki nem készít jobb fagyit náluk. A süteményeik olyan, ha a megkóstolom, mosolyognom kell és ösztönösen megfogalmazódik bennem, hogy "ez az". Ilyen ízek mégsem csak a mesében léteznek. De csak egyedül itt létezik.
Máshol nem létezik. Egy picike cukiról van szó, amit rengetegen látogatnak. A kiszolgálás villám gyors. De ahogy látjátok ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül. Hogy ajánlom-e ezt a cukrászdát másoknak? Sajnálni tudom azokat az embereket, akik nem ismerik ezt a cukrászdát, így aztán kimarad az életükből ez a csoda.
2017. október 2.a párjával járt itt 35 Ismerőseim óvva intettek attól, hogy bemenjünk a Balajti cukrászdába. De mi bizakodtunk, hátha rosszul gondolták. Bementünk. Külsőre szimpatikusnak tűnt. Feltűnt, hogy a középkorú eladónak a mutató és középső újján igénytelen 1+es és kettes tetova szám volt. Kértünk két süteményt. Az én tányéromra mást kezdett tenni, mint amit kértem.
Szóltam. Ettől csapkodni kezdett. Lehet, hogy itt a gond? Leültünk, és nekiláttunk. A sütemény kb 4 napos lehetett. A piskóta rész annyira száraz volt, hogy a villa hosszú szélével el se tudtam vágni. A hegyevel kellett szétforgácsolnom. Az íze olyan volt, hogy ha az anyósom ilyet készítene, az apósom azt mondaná, hogy erre ne pazarolja az amyagot. Egyszóval a minőség, szint alatti volt. Azt mondják, minden rosszban van valami jó. Érdemes a szomszédban cukrászdát nyitni. Az elfuserált sütemény is kétszer olyan finom lenne, mint a balajtiban.
2017. augusztus 23.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Már gyanús volt a 100 éves jelző, de mivel nagyon ajánlották, hát megnéztük. A lányok nagyon szépek voltak, az tény. Többek mellett a cukrászda specialitását kértük, gondoltam, abban biztosan nem lehet hiba. Kihozták, és mi neki kezdtünk. Helyesebben csak akartunk, mert a villa bele se ment a süteménybe.
Még ekkor is bizakodtam, hogy biztosan van benne anyag, azért. Kiderült, hogy mégsem azért nem ment bele a villa. A keksz tekerccsel is ez volt a gond. Legalább 1 hete száradhadtak ott. Felejtős volt. Van egy mondás. Ami jól esik, az vagy káros, vagy hízlal. Ez biztosan nem volt káros, se hízlaló. Ami furcsa volt, hogy megkérdezték, hogy finom volt-e. Érdekes. A bp-i vörösvári úti cukrászdában sose kérdik meg, hogy finom volt-e a termék. Mindenki tudja, hogy az az etalon. A 100 éves sütemény után már nem volt kedvünk a fagyijukat is megkóstolni. Csak azt nem értem, hogy ekkora verseny mellett, hogy van bátorságuk ezt megtenni? ! Úgy tűnik, ekkora felvásárló piac mellet, még az egy hétig szétszáradt süteményt is el lehet adni.