2018. október 31.a párjával járt itt 55 Rendkívűl érdekes, szinte Múzeumi a milliő. A termek a népművészet, vadászat, halászat stb. relikviákkal vannak díszítve, észrevétlenül telik az idő az ételekre várva. A konyha kíváló, gratulálunk a szakácsok tudásának. Szerintünk az ország legfínobabb harcsa korhely halászlevét itt főzik.
A többi étel is kifogástalan, ízletes, csodálatos. Élmény itt étkezni minden szempontból. A személyzet viselkedését, udvariasságát tanítani kellene a Vendéglátóipari iskolákban A tulajdonos gyakran itt tartózkodik, és nem mulasztja el a véleményünket kikérni az ételek minőségéről, a kiszolgálók viselkedéséről, és általában a hangulatunkról. A tisztaság is példa értékű, nagyon szeretünk ide járni ebédelni, vacsorázni. Köszönjük!
2018. október 31.családjával járt itt 15 Minap a családommal jártunk az étteremben. (Bár ne tettük volna, háromszor voltunk itt: előszőr, utoljára és soha többet) A pincérhölgy hozott kérésünkre 2 db. étlapot, de mivel négyen voltunk, újabb kérésünkre kaptunk még kettőt. Az ételeket megrendelve külön-külön, kb. 5 perc időeltéréssel kihozták, így az együtt ebédelés lehetetlenné vált.
A négy "főételből" az egyik szagló húst tartalmazott, (szegény menyem, majdnem rosszul lett) a másik a sült zöldség helyett főtt ("párolt") köretet kapott, melynek az alján kb. 5 mm. -es gyanus lé állt, természetesen abban ázott a hús is. Mindkettőú "élvezetéről" lemondtunk, és visszaküldtük a konyhának. A másik két ételt meg tudtuk enni, de nem kívánom dícsérni egyiket sem. Gyorsan el kívántunk jönni az étteremből, kértük a számlát, mire kihozott a hölgy egy 23. 600. - Ft. -ról szóló "sajtcédülát". Temészetesen a "számlán" csak az összeg szerepelt, mire ismételten kértünk egy hivatalos, tételes számlát. Meg is kaptuk (kb. 8 perc muva), az étterem neve, címe persze nem szerepelt ezen sem, de az összeg is érdekes volt. Tételesen nem volt felírva a fogyasztásunk, szerepelt egy 19. 000. -Ft. összegű fogyasztás + 1. 000. - Ft ÁFA.
2018. október 31.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Régóta kedvenc éttermünk a Vendelin! A szakács csodákat tud tenni. Nem tudtunk olyan ételt kérni, amit nem oldott volna meg, kiváló minőségben. Gyakran megesett, hogy az étlapon található ételek nyersanyagaiból "variltan" kértünk ételt, eddig midíg sikerrel jártunk, köszönjük!
A személyzet gyors, és rendkívűl udvarias, barátságos hozzáállása a vendégekhez, szintén kiemelkedő. Bármit kérdeztünk étellel, ittallal kapcsolatban, kedves, segítőkész válaszokat kaptunk. Az üzlet tulajdonosa gyakran tartózkodik az Étteremben, Tőle is minden esetben rendkívüli udvariasságot, kedvességet tapasztaltunk, köszönjük!
2016. január 14.családjával járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A rendkívűl népszerű, agyoncsicsázott étteremben főzik szerintem az ország legfínomabb korhelyhalászléjét! Évek óta járunk ide a halászlé miatt, de lassan leszokófélben vagyunk, sőt, nekem ez volt az utolsó látogatásom sokáig. Beülve a személyzet bő 20 perc után kérdezte meg, hogy tulajdonképpen miért is ülünk itt.
10 perc után kaptunk étlapot is, amikor a pincér már annyira ráért, (két asztal volt elfoglalva velünk együtt) hogy megkérdezze mit is szeretnénk. Miután megmondtuk, hogy étlap nélkül is minket a korhelyhalászlé érdekel, durcásan eltávozott. (Férfiasan bevallom, hogy az előzmények után, már én sem voltam igazán úr :) ) Ujabb 10 perc elteltével visszajött, hogy nincs, nem tud hozni nekünk a halászléből. A bő fél óra elteltével, felöltöztünk, és elindultunk kifelé csalódottan és morcosan. Kifelé menet a [moderálva - a szerk. ] megkérdezte, hogy miért megyünk el, és mi megmondtuk. Ott előttünk (és a többi vendég előtt) lemarházta, letolta a pincért (minősíthetetlen szavakkal és stílusban) és visszakisért az asztalunkhoz, hogy azonnal intézkedik. Intézkedett, a morcos pincér az előzően rendelt korhelyhalászlé helyett ki is hozott síma halászlét. A reklamálásomra közölte, hogy hoz citromot, tejfölt és ecetet, és csináljunk magunknak a halászléből "korhelyt" Mondanom sem kell, hogy ez nem az ország legjobb korhelyhalászléje lett, de lenyeltük. Étvágycsinálónak ittunk 3 db. 4 centes síma vodkát, utána 1 korsó, és 2 pohár sört, valamint (a sofőr) 2 kólát. A számlától hanyatt estem, de hát kifizettem azzal a fogadalmammal, hogy ide mostanában nem jövök.
2016. január 14.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Miskolc felé, ha "levágod" a 3-as út kanyarját, szinte az üzemanyag spórolás árából, rendkívűl jó ízű, "magyaros" étkezésben lesz részed! Kiváló konyhával rendelkező, családias étterem (és szálláshely is), kedves, barátságos kiszolgálás vár Harsányban. Jó időben a "méretes" terasz is üzemel, ahol a dohányosok is jól érezhetik magukat.
(Fuj, büdös bagósok! :D) Az ételválaszték teljesen normális, inkább "magyaros", mint gourmannos, de nekem ez is szimpatikus volt. Italfogyasztásunk az autózás miatt minimális volt, de aki borozott a társaságból, dícsérte a bor minőségét. Kellemesen jóllakva, vidáman tudtuk folytatni utnkat.
2016. január 8.a párjával járt itt 55 Csodálatos konyha, rendkívül barátságos, családias kiszolgálás! A tavalyi szilveszteri "buli" után, idén is ide jöttünk búcsúzni az óévtől. Az étteremben nem csalódtunk, de a "zenekar" eleinte csak zavart, később már feldühített. Az átlagos szilveszterező korosztály 50 fölött volt, nagyon jól éreztük magunkat.
A zenész discó hangerővel csinálta a "műsorát", és ez idővel rendkívűl zavaróvá vált. Az asztal mellett sem tudtunk a párommal szót váltani, és a barátkozás is lehetetlen volt a szomszédokkal, ilyen a hangerő mellett. Többször szóltunk az üzletvezetőnek, hogy "beszélje rá" a zenészt, hogy halkabb zenére is tudunk táncolni. Előttünk szólt rá, levette a hangerőt, jól éreztük magunkat, de 5 percen belül fokozatosan visszaállt a "gyomorrengető" zaj. A tulajdonos is velünk szilveszterezett, neki is szóltunk, az eredmény ugyan az lett. Így éjfél után inkább eljöttünk, egy kis csendre vágyva. Az utcai petárdázás, rakétázás szinte megnyugtató csendet jelentett számunkra. Ha javasolhatom az étterem vezetésének, tegye a helyére a "zenekart", vagy cserélje le!
2016. január 8.családjával járt itt 15 Katasztrófa! A pincér kisasszony nem tudta, hogy mi az előétel. Miután előkerült és tisztáztuk, (30 perc) sikerült megértenie. Nagykabátban ültünk, mert dermesztő hideg volt az egész teremben, sikerült megbeszélnünk a rendkívűl gazdag étlapból a választásunkat. Itt jött a jelzett katasztrófa!
(Itt kellett volna eljönnünk, de hát nem tudtuk, mi vár ránk) A rendelt ételek gyakorlatilag élvezhetetlenek voltak a csalásokról nem is beszélve. Egyikünk palacsinta tésztába göngyölt "falusi pecsenye" címmel étlapon lévőt rendelt, a részletezésnél "sertéskaraj sonkába göngyölve, palacsinta tésztában megsütve" állt, de hát a sertéskaraj lemaradt. Mi két személyes "harapós tálat" rendeltünk, bár ne tettük volna! Egy szem csirkecomb kirántva, vagy 5 szelet natur seréshús, két db. rántott sajt! A köret gyakorlatilag ehetetlen volt, több napos rizs, krumpli mikróban úgy-ahogy megmelegítve, ehetetlen. Száz szónak egy a vége: most voltunk ott háromszor, (előszőr, utoljára és soha többet)