2021. november 8.a párjával járt itt 55 Már korábban is jókat hallottunk az étteremről, ám Budapestről csak ritkán vezet a 44-es út felé az utunk. De arra játunk, gondoltunk, megnézzük, ha csak egy kávéra is térünk be. . persze, hogy nem volt foglalásunk szombat ebédidőben! De ez egy pillanatig sem okozott gondot, pedig folyamatosan érkeztek a vendégek.
Lett asztal, végtelenül kedves személyzet - így aztán ebéd utáni lett a kávé is:)). Borbási tálat rendeltünk, amin a rántott sajttól a csülökig a kacsán át volt minden- két személyesnek modják a tálat, de nekünk még egy komplett ebéd kijött belőle. . . s akkor is dudára ettük magunkat, még maradt is. A hely maga nagyon hangulatos, a mosdó tiszta és tágas, a személyzet (különösen a Máté nevű, bennünket kiszolgáló pincér) előtt pedig le a kalpppal. Valahogy ezt várja az ember - nekünk kellemes, régen tapasztalt üde színvolt volt. Köszönjük, visszatérünk.
2017. január 9.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Tudom, az ember ne a wellness kedvéért menjen a Balatonhoz, de azt gondolom, ha már egyszer van wellness részleg, az legyen élvezetes. Itt sajnos nem volt az. Alapvetően kicsi a szálloda méretéhez képest, nem is igazán jól berendezett. Nyugágy alig, inkább csak székek - az nem igazán megfelelő a pihenéshez.
Hűvös is volt, a wellness is, a víz is - igen, a tél leghidegebb hétvégéjén:)). Így itt csak villámlátogatást tettünk. A tisztaság átlagos - egy nagy forgalmú szálloda esetében biztosan gyakrabban kellene padlószőnyeget tisztítani. A TV szerintünk is kicsi - még ha nem is azon lógunk folyton, de mi alig láttuk. . . A személyzet azonban kedves, az ételek igazán kitűnőek, nekünk még a reformkori receptek alapján készült sütemény is ízlett, a forralt bor pedig egyenesen kiváló volt. Összességében jól éreztük magunkat - bár kicsit kopottas volt a "patina".
2016. november 30.a párjával járt itt 55 Mi szeretjük a Kastélyhotel Sasvár által képviselt értékeket. Lett légyen szó figyelmes és kedves személyzetről, csábítóan finom ételekről, tisztaságról, nyugalomról. Ezt itt mind megtaláltuk. Különleges, üdítő színfolt volt az esténkénti fény- és harangjáték.
A wellness ugyan elég kicsi, de ha az ember nem kifejezetten ebből a célból választ úticélt, a parádsasvári Kastélyhotel Sasvár tökéletes választás. Biztos, hogy visszatérünk még.
2016. szeptember 6.a párjával járt itt 55 Tíz éve már, hogy évente többször is ide jövünk halászlét, halételt enni - Budapestről. A tíz év alatt változatlanul kiváló minőségben kínálják mindezt. Mivel minden alkalommal "batyuzunk is", bátran állíthatom, nemcsak mi vagyunk elfogultak. Családtagjaink, barátaink is mindig elismeréssel és hálával emlegetik ezeket a kiruccanásokat.
Igaz, van, hogy sorba kell állni asztalért, ha az ember előre nem foglal, de számunkra ez is csak azt bizonyítja, hogy nem választottunk rosszul, amikor először ide jöttünk. Nekünk még a tisztasággal sem volt soha problémánk, pedig jártunk itt már a borfesztivál, vagy a halészléfőző verseny idején is, amikor 1000 fokon pörögtek a pincérek. S igen, ők sokfélék; vannak tüneményesek és kevésbé azok is. Biztosan nem véletlen, hogy ezen a nyáron már háromszor ültünk az asztaluknál. . . Ha hamarabb nem is, karácsony előtt pedig biztosan jövünk, mert szegedi halászlé nélkül nem igazi az ünnep (bár ahogyan a párom viccesen megjegyzi, én nem is szeretem a halászlét - még szerencse:))
2016. július 12.a párjával járt itt 35 Egyetemi éveim színhelyére régóta vágytam vissza, de valahogy soha nem sikerült. Aztán néhány éve láttam az akkor nyílt szálloda hirdetését, s egyre érett a gondolat, hogy no majd akkor egyszer-oda. Nem kellett volna. Mutatós, de tartalom semmi. Nem jöttünk rá, mitől is öt csillag ez (igaz, éjszaka sem enni, sem kávézni nem akartunk.
. . )A szoba szép, kényelmes - csak éppen áll a por a szőnyegen. A takarításra minimum délig várni kell. Az étel langyos, választék egy sarki kiskocsmában is snassz lenne - mást nem említsek: így nyáron gyümölcs egyszer semmi, máskor aszott alma, narancs:((. A bor viszont meleg - nagyon. Ez biztosan tetőpince lehet, mert hogy pincehidegen kértük. A személyzet? Néhány kivételtől eltekintve unott, miért evett ide a fene arckifejezéssel. Van összehasonlítási alapunk, mindenféle csillagszám és sok ország alapján: én kettőt biztosan levennék.
2016. június 12.családjával járt itt 55 Hihetetlenül gazdag (szinte zavarba ejtő, hiszen egy hétvégén nincs lehetőség az egész étlap megkóstolására) a választék, kiváló ételek, finom italok, figyelmes kiszolgálás. Életünkben nem ettünk ilyen omlós vadat, libát étteremben.
Távol a város zajától, virágos környezet-bár én a parkolót és kukát máshová tenném, még akkor is, ha a szükség nagy úr - ideális, főleg, ha hegymenetben mész haza vacsora után:))