2017. április 10.a párjával járt itt 25 Szégyelld magad Panoráma! Két éjszakát töltöttünk kettesben a Panoráma szállodában hétvégén, mint sokat utazó és szállodázó vendég azt gondolom szégyen ami a Panorámában uralkodik. Nem ajánlom senkinek se vagy talán az Oroszoknak elmegy, jó volt nekik negyven évig akkor jó most is.
Van a Hunguest láncnak kiváló szállodája három csillaggal, ami kitűnően működik, példát vehetne és tanulhatna a vezetőség más hotelektől [moderálva - a szerk. ], ahol szintén vendég voltam az utóbbi időben nagy megelégedésemre. Az, hogy a hotel nem modern nem baj tükrözi az ár, ezt választottam. Az, hogy kívül hullik a vakolat hiányzik a burkolat egy jelentős része, a hotel nyugati oldala építési terület, nincs elég parkolóhely, ezek ugye adottságok meg a hotel kora is. Az, hogy a szálloda tetején a hat méteres Panoráma felirat kifejezetten ciki állapotú az már nem adottság, hanem trehányság. Ez se baj, ha nem tetszik, nem kell nézni. Sokba kerül a felújítás nyilván tervbe van véve egyszer. A nem éppen előnyös adottságokat jól lehet kompenzálni tisztasággal, udvarias kiszolgálással, segítőkészséggel, és gasztronómiával. Ha ezek rendben vannak nem is nagy baj, ha éppen hullik a vakolat… A baj az, hogy ezek nagyon nincsenek rendben. A teljesség igénye nélkül néhány kifogás, de tényleg csak egy pár. - Nincs sötétítőfüggöny, hajnal fél öttől világos van a szobában
- Az árnyékoló függöny fél méterrel keskenyebb mint a nyílászáró, belátnak a szobába a szomszéd épületekből
- Veszettül nyikorog az ágy, ha az ember mozog éppen rajta
- A padlószőnyeg kifejezetten koszos
- Nincs klíma ami adottság, viszont nincs szúnyogháló ami trehányság. Nem lehet nyitott ablaknál aludni, csukott ablak van a panel épületben 30 fok volt a szobában kb. - Botrányosan meleg a csapolt sör az étteremben, amikor reklamáltam azt mondták töltenek még ingyen egy deci sört, de hidegebb nincsen. Visszavitettem, hozzáírták a szobaárhoz, amit rendben lévő kiszolgálásnak talált a személyzet 700. -Ft-ért/korsó. - A mini bár hűtőszekrénye nem képes a benne lévő jégkocka tartóban lévő vizet fagyasztani
- A mini bár két üveg ásványvizet tartalmaz semmi mást
- Reggel 08. 15h-kor veri kézzel az ajtót a takarítónő, hogy valljam be mit fogyasztottam a mini bárból, azaz a két vízből jég nélkül
- A reggeli ébresztőt kifogásoltam a recepción, azt a választ kaptam, hogy ez a fajta ébresztő vezetői utasítás, nem tudnak mit tenni de megértik, hogy nem tetszik nekem
- A gasztronómia a pazarló gazdálkodás és a maradékok „okos” felhasználásán alapszik ez is csak a trehányságot és az oda nem figyelést példázza. Ébresztő Panoráma! Ezt már így nem nagyon lehet! Ha kell segítség, szívesen segítek.
2017. április 10.barátokkal járt itt 45 Szép nyugodt csendes hely a Falk Miksa utca a környezetbe illő vendéglő vagy talán inkább bistro a Caffe Picard. Hangulatos tiszta belső környezet vár ott bennünket, udvarias kiszolgálás mellett. A menü keltette fel az érdeklődésemet mert itt a Kossuth tér környékén jellemzően turistákra szakosodott vendéglátás folyik nem igen érvényesülnek a dolgozók ebédigénye.
Így a külső falra elhelyezett reklám a menüről azonnal azt gondoltam 1590-ért a Mekibe lehet megkajálni ezért ez nem lehet erős ajánlat a környéken, de azért kipróbálom. Ezzel együtt egy barátom is ajánlotta a helyet el is mentem vele. A kaja finom! Gondosan van elkészítve, meglepő módon elég kiadós megfelelő mennyiséget adnak egy átlagos felnőtt férfiember számára. Ajánlom jó szívvel mindenkinek nem fognak csalódni benne. Nem is igazán értem miért volt szinte üres ebédidőben. 1100-1300 ért lehet kapni ugyan menüt de ízetlen és kevés. Ha valaki hajlandó "rádobni" azt a 300-at akkor viszont finomat és sokat ehet ezen a helyen. Szervízdíjat nem számolnak ami nekem nagyon szimpatikus rám bízzák, hogy adok e jattot. Ajánlom mindenkinek ebédre.
2017. április 10.a párjával járt itt 45 Magyarországon nem voltam még ***** szállodában de tapasztalt szállodázó vagyok ezért nagy várakozással érkeztünk a Divinusba. A hotelt ajánlás alapján választottuk, amit nem bántunk meg. A megérkezést megfelelő kép kísérte exkluzív épület a Nagyerdő szélén jó környezetben közel a városi fürdőhöz, állatkerthez, stadionhoz.
A fogadtatás megfelelő udvarias és segítőkész volt a bejelentkezés símán és gördülékenyen ment. Nagy értékű kerékpárjainkat elhelyezhettük a mélygarázsban, ami megnyugtatott bennünket és külön fizetni se kellett érte. Ez ritkaság számba megy. A szobába érkezve normális jó környezet, tisztaság kényelmes ágy és ágymatrac várt bennünket. A mini bár dugig feltöltve bekészítés rendben törölközők, fürdőköpenyek, papucsok katonás sorrendben. Tájékoztató anyagok szolgáltatások listája szakszerűen bekészítve, sterilizált wc, tiszta fürdő és szoba terasszal nem lehetett rá panasz. A berendezés a luxust ugyan nélkülözi, de minden megvan benne, amire szükségünk lehet. Felfedeztük a szállodát, először lementünk a welness-be. Jókora úszómedence vagy 20 méteres de lehet, hogy 25 is megvan kellemes volt, a víz tiszta úszáshoz ideális a hőmérséklete. Szerencsére az úszósapka nem kötelező. A meleg medence kellemes kis szegletben helyezkedik el ázásra, időtöltésre kifogástalan, talán lehetne kicsit kiterjedtebb. Ugyan mi gyerekeink nélkül voltunk, de jól eső érzéssel vettük észre, hogy a gyerekeknek van külön pancsoló medence. A szaunák megfelelő hőfokúak és tiszták voltak a gőz igazán hangulatos belső térrel rendelkezik. Van pezsgőfürdő és pihenő részek, ami egy hoteltől elvárható azt bőven teljesíti. Aki ennél nagyobb szabású fürdőzésre vágyik, annak ajánlom a pár méterre található nagyerdei fürdőt az egy hatalmas komplexum minden fürdőzési, fürdőgyógyászati igényt kielégít. Mi másnap egyébként ott töltöttünk vagy fél napot. A konditerem megfelelő méretű normális gépekkel van felszerelve még asztalitenisz szekció is van benne. Nagyon hiányzik egy fekve nyomó pad az minden konditerem alapfelszerelése kellene, hogy legyen. Az sajnos itt sincsen így nem is sokat kondiztunk ezen a helyen. Mi ugyan nem éltünk vele, de megtalálható ezen a szinten a fodrászat, kozmetika masszás is a hirdetményeket nézve teljesen elfogadható árszinten. Az étkeztetés okán éreztem, hogy ***** hotelben vagyok. Svédasztalos vacsora minden átlagos prémium igényt kielégít, természetesen itt sincs homár, kaviár, és bélszín az asztalokon szabadon, az csak étlapról rendelhető de ezen nincs semmi csodálkozni való ezt akciós félpanziós ellátás mellett még itt sem lehet megoldani. Szerencsém volt találkozni Gubicza Csaba főszakács úrral akinek külön megköszöntem a gasztronómiai élményt személyesen, aki mosolyogva mondta nekem nem lehet olyan külön kérése amit én ne tudnék beszerezni és elkészíteni. Lenyűgözött a magabiztossága ezért ha legközelebb a Divinusban járok szaván fogom a séfet kifundálok valamit és próbára teszem. Az ételek finomak, igen enyhén sósak gondos tervezés és alapos választás szerint lettek elkészítve. Az elfogyott kajákat idejében pótolták leginkább az étteremben volt tetten érhető, hogy nem **** hotelben járunk. A reggeli bőséges, széles választék jellemezte minden megtalálható amit csak az ember megkívánhat. Külön öröm, hogy a sokat vitatott tejbegríz is elérhető reggelire. Tetszett, hogy frissen lehetett készíttetni omlettet különböző variációkban. Ez sajnos még mifelénk elég ritka jó volt élni ennek szabadságát. Összességében ár érték arányban teljesen rendben volt minden, ajánlom mindenkinek jó szívvel a helyet. Pinczés Attila
2017. február 27.gyerekekkel járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Gyönyörű helyen, jó adottságokkal átlagos minőségű hotel. Páratlan mikroklíma várja a Sopronba látogatót az augusztusi nagy melegben. Elfogadható a hőmérséklet, viszonylag alacsony páratartalom mellett. A hegyekben árnyékban kifejezetten jól lehet létezni, sportolni a legmelegebb hónapokban is az átlagosnál intenzívebben mozog a levegő.
Szúnyog nincs! A szálloda kiváló helyen épült és páratlan adottságokkal bír a kilátás gyönyörű érdemes távcsövet vinni. Van kilátóterasz a nyolcadikon ki ne hagyják. A hotel külön programjai változatosak, színesek gondoltak kicsikre, nagyokra és elégséges, információkkal szolgálnak a szervezők. Sportszer bérléstől a kirándulásokon át a városnézésig sokféle szabadidős programot biztosítanak a vendégek számára átlagos áron. A környéken több iható vizű természetes forrás van a turistautak mentén, ami komfortosítja a nyári túrázást, kerékpározást. Nagy értékű kerékpárok biztonságos tárolása a pincében megoldott ami igen ritka dolog piros pont jár érte! A hotel személyzete, tisztasága átlagos, ár érték arányban elfogadható vagy inkább jó közepes. A szobák a szállodai besorolásnak megfelelően átlagosnak mondhatók az ágymatracok botrányosak, garantált a derék vagy hátfájás pár nap után. Fekete pont. Sajnos Magyarországon ez megszokottnak tekinthető. . . Az ételek minősége átlagos, semmire nem lehet azt mondani, hogy különösen finom vagy különleges lenne, igaz kifejezetten gyenge minőséggel se találkoztunk( én édességet nem ettem). A felhasznált alapanyagok frissnek tűntek, említésre méltó hibát nem tapasztaltunk. A mennyiség bőséges, ha valami elfogy azt többnyire idővel pótolják. A hotel az étkeztetés bonyolítása terén a hozzáértés hiányát mutatja ott kicsi "befektetéssel" nagyot lehetne javítani. A wellness részleg a hotel méretét tekintve nagyon kicsi a medence vize kifejezetten hideg volt, tisztasága közepes gyerekekkel rövid fürdőzést engedményezett. Igaz a Városi Fürdő és a Tómalom Fürdő díjmentesen látogatható a hotel vendégeinek ami kompenzált bennünket. Összességében príma hely, aki jól akarja és tudja érezni magát annak bátran ajánlom, amennyibe kerül annyit pont megér de nem kiemelkedő ajánlat azt ne várjuk tőle. Aki sokat eszik, mozog, kirándul, bicajozik, várost néz valamint fontos a kilátás és a levegőminőség no meg a szúnyogmentesség azoknak pont jó hely. Aki a szálláson dekkol és hajlamos elveszni az apróbb hibákban, annak nem ajánlom mert azoknak bizony se vége se hossza. Aki az átlagosnál tisztább helyet visel csak el annak szintén nem ajánlom. Én idén nagy valószínűséggel visszatérek a Sziesztába nyáron ha kapok valami jó ajánlatot feliratkoztam a hírlevelükre.
2016. augusztus 29.gyerekekkel járt itt 35 Hiányzik nagyon a sötétítő függöny az árnyékoló függöny se ér végig az ablakon ez roppant zavaró. Az ágymatrac kényelmetlen, kifejezetten gagyi. Aludni, enni átlagos szinten lehet elfogadható az ár érték arány de semmi extra vagy átlag fölötti nincsen. A kilátás gyönyörű, a mikroklíma tökéletes a környék varázslatos.
Sopron kultúrált jó hely tisztaság övezi. Remek nyaralás volt jól éreztük magunkat.