Arany 37 értékelés kell még ehhez
Felfedező még 5 elsőként írt értékelés kell
Népszerű író még 15 hasznos szavazat kell
Aktív tag még 10 értékelés kell ehhez az év végéig
Lelkes fotózó még 100 feltöltött kép kell
2022. július 18.egyedül járt itt 55 Nagykanizsán járva többek közt nemcsak a Vasemberház, a Centrál, a Fő utca vagy a Sétáló utca érdemel figyelmet, hanem a Sétáló utca egyik aprócska zuga is, a Süti Butik. Letisztult belsővel, helyben készített (! ) - nem cukrászüzemből hozott- sütivarázslatokkal csábítja el a bekukkantó sétálókat. Van újragondolt süti.
Van mindenmentes vagy bármimentes. (A Tonkababos málnásuk hihetetlenül finom! ) Van teasüti és szenvtelenül finom ropipálcika is. Bevallom, életem első helye, ahol nem találtam porcicát, se pókhálót, se kóbor porfoltot. A mosdó is tiszta! Ár-érték arányban nem gondolom, hogy hagyományos árfekvésűek, de megéri a kiadott forintokat. A kiszolgálás pedig kedves, mosolygós és szinte családias. Süteményekből, fagylaltokból és zamatos kávékból válogathatnak a vendégek. Mindenképp érdemes a figyelemre ez az aprócska sütiző! Szóval, sütire fel!
2021. június 28.barátokkal járt itt 55 Nagykanizsa egyik gyöngyszeme vendéglátás szempontjából a Cserebogár Zamat bár. Kiváló ételek, vadkovászos kenyérkék, finom krémlevesek és sültek. (A vadkovászos kenyérke a gyengém, valami isteni! )
Mint minden kezdő vállalkozásnak, van mit tanulnia. . . de összességében a koncepciója, ízei, italai, hangulata remek és nem veszik el a kanizsai kommersz étkezdék tengerében.
A tulajok rendkívül kedvesek, a kiszolgálás úgyszintén. Hangulati téren van még mit javítani de hála az égnek nem követi a divatos trendeket, inkább a klasszikusabb (időtálló) stílus jellemzi, csokorba kötve ízléssel és harmóniával. Áraikat tekintve nem olcsók azonban a felszolgált ételek és italok feledtetik azt, hogy mennyibe is fáj ez majd a vendégnek. Tisztaságra sem lehetett panasz bár én mindig találok kivetnivalót a dolgokban. Summázva: mindenkinek jó szívvel merem ajánlani a nagykanizsai cserebogár Zamat bárt, mely üdítő jelenség végre a kanizsai gasztronómia egén. Megjegyzem: az utóbbi időben több remek hely is nyílt a városban, melyekről későbbiekben, ha már kipróbáltam őket, vitriolos pennámat tintába mártva írni fogok.
2020. február 26., csoporttal járt itt 55 Gyerekes csoporttal múzeumba menni nagy kihívás. Ez a kihívás azonban kifejezetten jól sült el! ;)
A múzeumi tárlatvezető , egy fiatal hölgy, hihetetlen lelkesedéssel mesélte el a gyermekeknek a leletek eredetét, milyen célt szolgáltak. Teljesen lefordította gyermeknyelvre az amúgy száraz Kanizsa történelméről szóló múzeumi körtúrát.
Így a gyermekek nagyon élvezték. A múzeumlátogatás csúcspontja pedig azok a kiállított tárgyak voltak, melyeket meg is lehetett fogni. A múzeum épülete egyébként egy sokat megélt épület része, melyet anno dr. Kerecsényi Edit szívós munkája, leletgyűjtése terelt a gyorsan fejlődő múzeumok sorába. Halála után kissé megtorpant a fejlődése a múzeumnak de mára már ékes színfoltja Nagykanizsa kulturális életének. Mindenkinek ajánlom, ha teheti látogassa meg a múzeumot és minden társintézményét! Mert Nagykanizsa kulturálisan, művészetileg és gasztro szempontból is érdemes a figyelemre! :)
2020. február 26., csoporttal járt itt 45 Egy jó helyen lévő étterem, mely túlélte a rendszerváltást, a változásokat és nem zárt be. Bár az evőeszközökre, tányérokra ráférne egy jótékony csere! Az belső enteriőr nem nagyon követi nyomon a trendeket, némi csinosítás és frissítés rá is férne.
Kaja tekintetében itt is elő-elő tűnik, hogy fagyasztott alapanyagokból dolgoznak de ettől függetlenül kifejezetten ízletes fogások kerülnek a tányérra. A pincérek valóban kedvesek voltak! Nem volt se pofavágás, se lustálkodás, se álldogálás a vendég mellett. Pörögtek, minta búgócsiga, szinte egy táncnak is beillett az ide-oda libbenés a tálcákkal keringőzés vagy a tányérok karon való egyensúlyozás. Szinte hallani lehetett a Kék-Duna keringőt. :)
A hely hangulata kissé zsúfolt. A sok asztal között kevés a hely, így elég nehéz az asztalok közötti mozgás. Főleg akkor, amikor ebédidőben már szinte kifolynak a vendégek az ajtón. Áraikat nézve nem rosszak. Elfogadható árakkal dolgoznak. Ez nem sok étteremről mondható el. Tisztaság tekintetében kirívó hanyagságot nem tapasztaltunk. Összességében nyugodt szívvel tudom ajánlani a Kaszinó éttermet. Nem 5* de mindenképp érdemes a figyelemre.
2020. február 26.egyedül járt itt 35 A Mini vendéglő már régi motoros a szakmában. Nem a város szívében van, nem nagy, nem világétterem. Egy aprócska étterem, viszonylag finom kajákkal. Mint sok étteremre rá is jellemző, hogy gyakorta fagyasztott alapanyagokból dolgozik de ettől függetlenül vannak kifejezetten jó kajapillanataik és persze katasztrófális ételeik is.
Kiszolgálás nem kiemelkedő de kedves. Van valami ellentétes retro hangulat benne, ami megfogott. Olyan kicsit pince, kicsit nem, kicsit kicsi, kicsit nagy, kicsit ósdni kicsit nem. Ár-értéket nézve reális árakkal dolgoznak, kábé józan ésszel ennyit gondol az ember is, hogy fizetni szeretne. Tisztaság terén vannak hiányosságok de lepattantsága miatt még valahogy el is nézi az ember. Egybe vetve, még ha a Nagy Átlag is jó szívvel ajánlom Nagykanizsai eme kicsiny zúgját.
2020. február 26., csoporttal járt itt 25 Már-már klasszikusnak is nevezhető, hogy a világon mindenhol jelen van. . . de a jobb helyeken már betiltották. A McDonalds tagadhatatlanul egy ikon a világ éttermi palettáján, akárcsak a konkurens gyorsétterem láncok [moderálva - a szerk. ]. . . de. . . vajon a sok műanyag mütyűr közepette elgondolkodik e bárki is azon, hogy vajon mit is eszik meg egy gyorsétteremben.
(Csak ízeltíőként elárulom, hogy Izlandon már sok-sok éve bezárták az utolsó Mekit és az utolsó hambit és sült krumplit "ki is állították". Egy férfi otthonát díszítik egy üvegvitrinben. És több, mint 10 év elteltével még mindig jól néznek ki a kiállítási darabok. Hála a sok színezéknek, tartosítószernek, mesterséges aromáknak és ízfokozóknak. )
A Nagykanizsai Meki semmiben sem jobb vagy szebb vagy kedvesebb vagy trendibb tömegtársainál. Kényelmetlen székek, Ronald bohóc figura az ajtónál, játszótér a gyermekeknek, kínai mütyűrökkel lelkesen játszó gyerekek, átható és jellegzetes mekis szag, kedves főiskolások, gyorsan elkészülő kaják és borsos árak. Fogyasztásuk az nagy átlaghoz tartozott. Sajburger, krumpli, üccsi, sali meg nasi. Jobb esetben ezzel kellemesen jóllakottnak kellett volna éreznünk magunkat. De nem. Pukkadó érzésünk volt felkeményedett hasfallal melyek, ciki, nem ciki hatalmas tartósítószeres büfik közepette távoztak belőlünk, illetve egyéb gázok is kivonulót fújtak. . . és kábé fél (! ) óra múlva újra éhesek voltunk. A kiszolgálásra nem lehetett panaszunk. Kedves mosolygós arcok, kényszer nélküli direkt értékesítés, tiszta személyzet. A hely hangulata nem rossz de egy világhírű étteremlánc jobb miliőt is kitalálhatna. Az a tipikus gyorsan-gyorsan stílus mindenben. Áraikat nézve, hát, húzós. . . . főleg annak tudatában, hogy éhes marad az ember. Nem beszélve a nem éppen kellemes böfögőorkánról. Tisztaság szempontjából tök jó, sőt, talán ez a legpozitívabb élmény a Mekivel kapcsolatosan. Egybevetve, nem ajánlom. Már csak az egészségroncsoló hatása miatt sem, de megértem, hogy a skacok miért vannak beledilizve! :)
2019. október 15., csoporttal járt itt 55 Gemenc. Egy igazi gyöngyszem. Kisvasút, büfé, ajándékboltocska, vadkert, méhészeti kiállítás, horgász tájház, kilátó, finom ételek. Tömören ilyen élményben volt részünk, ottjártunkkor. A Gemenci kisvasút állomása maga egy szépség. Hangulata van. A vonatra várakozók ihatnak a büfében egy kávét (ami egy cseppet túlárazott de még megfizethető kategória).
A mellékhelyiségek tiszták. Egy parányi ajándéksarok is van közvetlenül a büfé mellett, ahol nem túl nagy választékban de ajándéktárgyakat lehet vásárolni (Gemencese kis kancsó, térkép és egyéb emléktárgyak). A szemerkélő eső és a hideg ellenére a kisvasút hangulata magával ragadta az embert. Bár volt a kocsikban egy régi kályha (idézve a régmúlt idők kocsifűtési megoldását) legnagyobb sajnálatunkra nem üzemelt. Pedig elkelt volna a fűtés. . . rettenetesen fáztunk! A végcél azonban feledtette velünk a csípős-vizes időt. A kilátó nem volt különleges de csodálatos helyen állt. Az erdő dohos illata mindent betöltött. A halászati kiállítás (mely szintén a kisvasút nyomvonala mentén található) látványokban, információkban gazdagon várja az oda látogatókat. Talán csak a tárlatvezetők lehetnének színesebbek. Nem volt érezhető a hév, a lendület, hogy a szeretett Gemenc halászati életéről beszélhetnek. Inkább felsorolás jellegű volt. A tárlat bővelkedett eszközökben, tavi pillanatképekben. A kisvasút mellett haladva eljuthatunk az erdőben kissé beljebb elhelyezkedő Méhészeti kiállításhoz is. Régi kasok, kaptárak, méhészeti eszközök, történeti leírások, fotók szemléltetik a környék méhészeti múltját. Tovább haladva pedig egy "mézédes" terembe érhetünk, ahol különböző nemzetek (orosz, szlovák, német. . . ), méhészek üvegbe kiszerelt mézei láthatóak. Tárlatvezetőnk elmondta, hogy sajnos sok méz már eltűnt, ugyanis az ide látogatók gyakorta lenyúlják a díszesebb üvegeket, különlegesebb mézeket. Ha már itt jár az ember, érdemes benézni egy másik kiállításra is, mely a környék élővilágát, népművészetét mutatja be. Biorámák, interaktív állathangok, logikai játék, kitömött állatok várják a kedves érdeklődőket. Az ebédünket a vasúttól pár méterre található étteremben ettük meg. Bajai halászlé. . . mi más! Fenntartásokkal álltam neki kanalazni a levest. Vártam a ponty átható, jellegzetes iszap ízét. . . azonban kihagytam a számításból, hogy ez a halászlé nem tavi pontyból készült, hanem folyamai halból. Az íze mennyei volt! (3 tányérral lapátoltam be! )
Hogy érdemes e meglátogatni a parkot? Mindenképp, akár többször is!
2019. augusztus 14.barátokkal járt itt 35 Marcali kis város. A Balatontól nem messze. A fürdője ugyanekkora. Falatka. A belépő, a nagyobb fürdőkéhez képest olcsóbb, de nem olcsó. Parkolás, jééééé, ingynes. . . ez azért szokatlan. Szép, hangulatos és rendezett. . . de. . . ha már van egy gyógyvizes fürdő akkor fejlesszünk, könyörgöm!
Az ország egyik aduja az, hogy a termálvizek hazája vagyunk. Használjuk már ki! Legyen látványosabb, tele még több vizes élménnyel! :)
Van hidegvizes medence, van meleg vizes medence, szauna, csúszda. . . de lehetne még bowling-pálya a sörivó fiataloknak, beach hangulat, napterasz, hullámmedence, élményfürdő, telejátékkal-játszótér, igazi étterem, hivogató koktélbár, butikok,. . . stb. Ezek hiánya azonban nem von le a kis strandfürdő szépségéből, hangulatából, noha jelen állapotában egyenlőre csak egy sima elkerített strand némi meleg vízzel. Kisgatyás úszómesterek felügyelik a fürdőzőket. (Mondjuk ez azért kellemes látnivaló! :) :) :) ) Talán az egyedüli szépséghibájuk, hogy munkájuk közben folyamatosan a telefonjaikat nyomkodják néha-néha felpillantva. A strand területén található büfék határozottan túlárazottak! A nagyobb haszon reményében teljes mértékben nagykeres fagyasztott alapanyagokból szolgálva ki az éhesre pancsolt vendégeket. A háromszoros bolti áron adott kisüveges kóla azért kiverte a biztosítékot, ahogyan a fagyasztott pommez átható használtolaj szaga. Az egész komplexum legnagyobb hibája a büfék minősége. . . ezen a téren komoly változtatások kellenének és akkor egészen pofás kis hely lehetne! Ettől függetlenül ha belegondolunk egy kisvárosi strand sem olcsóbb, szebb. . . szóval. . . a Marcali strandfürdő azért mindennel egybevetve jó kis hely. Kellemes kikapcsolódást ígér azoknak, akik nem sznobok, nem a hivalkodásra vágynak, hanem hangulatra és igazi élményre.
2019. augusztus 8.barátokkal járt itt 45 Promenád. . . már az elnevezés sem minden napos. És ha már nem mindennapos, akkor az ember nem mindennapi élményeket vár cserébe! Nos. . . legyünk őszinték. . . ez bizony elmaradt. Az étterem szép helyen a balatonmáriafürdői csatornaparton található, a szabad strand közlében. Maga a hely mutatós, amolyan "tengerparti kajálda".
A kiszolgálás kedves. A tisztaság elfogadható. Az ételek már inkább csalódás kategória. A tipikusan nagykeres alapanyagok, a szocreálos konyhatudomány sikító ellentétben van az étterem kinézetével. Persze ezek ellenére ehető a koszt. . . de egy ilyen kinézettől többet vár az ember a pénzéért, mint amit kapott. A tulajdonos (vagy talán valamilyen rokon) magatartása hagy némi kívánnivalót maga után. Ott jártunkkor úgy tűnt, hogy nem nagyon bírja mosollyal a szezonális terheltséget. Szóval. . . Hölgyek és Urak! Ha valaki szereti a kommersz kaját, a beach-hangulatot és van hozzá pénze és egyes ott dolgozók szeszélyeit is képes elviselni, akkor nosza. . . pattanjon autóba. . . Balatonmáriafürdő Promenádja hívogatva várja!
2019. augusztus 8.barátokkal járt itt 35 Ha nyár, akkor pihenés. Ha pihenés, akkor nekem gasztrokibickedés. Mint máskor is,most is baráti társasággal tértünk be Nagykanizsa eme érdekes gyöngyszemébe. A hely hangulatos, a kiszolgálás kedves. . . de se hangulatban, se kiszolgálás terén semmi extra élmény nem ért minket. Az ételek teljesen átlagosak, de ettől függetlenül nem rosszak.
A mascarponés sajttorta finom volt de rettenetesen száraz. A ráöntött gyümölcsszósz pedig hideg (noha forró gyümölcsszósszal szerepel az étlapon). Talán a házi tiramisu emelkedik ki valamelyest az étterem kínálatából. Finom, ízletes. . . csakhogy nem igazi tiramisu. Tagadhatatlanul könnyű, habos. . . de inkább tiramisu újragondolva. Ár-érték arányban nem csillagászati bár egy kissé elbillen a túlárazott felé. Annyira nem volt jó a kaja, amennyire a számlánk mutatta. Mi kerülhet egy tojásos nokedliben 1040 forintba? :)
Tisztaságra. . . nos. . . jobban szeretem a makulátlan tisztaságot egy étteremben. . . de összességében tisztának volt mondható. Hogy ajánlom-e? Ez nem kérdés! Amilyen finnyás vagyok mindenben találok kifogást. . . de a Robinson megérdemli, hogy akár törzshellyé váljon egy baráti társaság számára.