2018. szeptember 12.a párjával járt itt 55 Nagyon jó lett a Tapolcai Tavasbarlang látogatóközpontja. Először is: tetszik, hogy időpontra lehet jegyet vásárolni, így nem kell hosszú órákat sorban állni, mint régen. A Látogatóközpontban egy kb. 20 perces előadást hallgathatunk végig a barlang kialakulásáról. Fiatal tárlatvezetőnk előadása végig élvezetes volt, sok-sok olyan tényt tudtunk meg tőle, ami új volt (pl.
azt, hogy a tapolcai barlangrendszernek három része van: az ismert Tavasbarlang, a gyógyítási célt szolgáló Kórházbarlang és a Berger Károly barlang, így 10 km-t meghaladó hosszával az egyik legnagyobb barlangunk). Kiemelem a tudását, és azt a lelkesedését, ahogy a barlangról mesélt. Az előadást egy rövid film egészíti ki, melyet 3D-s szemüveggel lehet végig nézni, illetve az egyes termekben is láthatók csodálatos fotók a cseppkövekről. A barlang látogatható hossza kb. 250-300 méter, a levegő páradús, télen-nyáron 20 fok. A csónakázást sem szabad kihagyni, csodálatos élmény.
2018. szeptember 12.a párjával járt itt 55 Korábban a szombathelyi Zalaco pékséggel voltak nagyon kellemes tapasztalataim (de az régebben volt, így nem tudom már értékelni). Ezért örültem tapolcai látogatásom során, hogy itt is találkoztam Zalaco egységgel. A pékségben helyszíni fogyasztásra, reggelizésre is lehetőség van. A kínálat és a tapolcai üzlet választéka igen széles.
A kenyerek és zsemlék-kiflik mellett kiemelem az édes és sós croissant-okat, a feta sajtos levélke, a pogácsáik vagy a pizzás csiga is nagyon finom. Ha reggel, vagy kora délelőtt megy oda valaki, nagyon nehéz választani. Többféle zalai házias rétes is kapható. Szerintem a Zalaco pékség termékei kiemelkedők ezen a piacon. Sajnos, Budapesten nincs üzletük :(
2018. szeptember 9.a párjával járt itt 45 Egy kellemes szeptemberi hosszú hétvégén voltunk a szállodában, a reggeli és a vacsora a csomag része volt. A reggeli választék bőséges, minden igényt kielégítő. Este általában 8 után mentünk vacsorázni (9-ig lehet), a választék még ekkor is teljes volt. Háromféle leves volt mindig: egy húsos, egy vegetariánus és hideg gyümölcsleves.
Ez jó. Főételek esetében kevésnek tartom a kímélő és vegetariánus étel kínálatot (sajnos, és ez nem elsősorban csak az itteni konyhára vonatkozik, el kellene már jutni oda a vendéglátóipari egységeknek - tisztelet a kívételnek, aki már ezen túllépett -, hogy a vega étel kínálat nem egyenlő a rántott sajt, rántott gomba kombóval). Pozitívum : egyik este fagyi is volt. Sok új felszolgáló van, de a kiszolgálás megfelelő.
2018. szeptember 9.a párjával járt itt 55 Az első kellemes meglepetés az internetes foglalás volt a szálloda honlapján, 5 perc alatt megkaptem emailben a visszaigazolást. Egy kellemes, időjárás szempontjából nyárias szeptemberi hosszú hétvégén voltunk most itt. Utoljára bő két éve voltunk a szállodában, így volt néhány újdonság számunkra.
Időközben lett egy rönkszauna az udvaron, sókabin a belső szaunatérben és az étterem is megújult külsőleg. Sok lehetőség várja a gyerekeket, gyerekes szülőket: gyerekprogramok, Pinocchió klub óvónővel, gyerekmedencék, kalózhajó és trambulin az udvaron. Van két nagy vizes csúzda is, de a 3 nap alatt csak az egyik üzemelt, az is csak az egyik napon. A személyzet kedves, udvarias. Remélem, a közeljövőben a szobák felújítását is megkezdik, mert ott van mit javítani. A gyógyászati részleg nagyon jó.
2018. szeptember 9.a párjával járt itt 55 Egy kiadós tapolcai szállodai vacsora után mentünk sétálni a Malom tóhoz. Kora őszi kellemes este volt, így eléggé furcsállottuk, hogy a két tóparti vendéglátó egység közül csak a Tóparti Étteremnél voltak fények és vendégek. Van egy kis terasz a tó fölött, oda ültünk. Igazi kellemes hehy, mediterrán hangulatú.
Kellemes itt elfogyasztani egy pohár italt, esetleg egy desszertet. A kiszolgálás is gyors volt.
2018. szeptember 9.a párjával járt itt 55 A Káptalantóti Liliomkert igazi balatonfelvidéki látványosság, nem szabad kihagyni! Már évek óta szeretném meglátogatni! A hely igazi labirintus, de egyáltalán nem baj, ha minden zegzugát kétszer is megnézzük. Számtalan, a környező településekről érkező őstermelő, kistermelő, mézes és lekváros, szörpös és sajtos kínálja a kincseit, hogy a levendulásokról ne is beszéljünk!
Aki megéhezett, ehet-ihat. Vannak házi készítésű sütemények, lángos, hurka, kolbász és legtöbb helyen kóstolni is lehet. Igazi vasárnap délelőtti program. A kosarat ne hagyja senki otthon, hogy hazafelé legyen mibe vinni a finomságokat.
2018. szeptember 7.a párjával járt itt 45Ha Balatonfüreden járunk, mindig felkeressük a Bergmann cukrászdát. A minőség változatlanul jó, a franciakrémes most is finom volt. A kiszolgálás kicsit szétszórt volt. Szerintem drágák. 2 krémes, egy presszókávé, egy ásványvíz 2240 Ft, egy jó indulattl 4 dekás kis fagyigombóc 300.
2018. szeptember 7.a párjával járt itt 15Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az ittjartam. hu értékelései alapján kerestem (volna) meg ezt a helyet, amikor Tapolcán jártunk. A hely zárva. Ablakra ki van írva, hogy kiadó, valamint az, hogy Keszthelyre költöztek.
Ne keressétek Tapolcán őket, volt, nincs.
2018. augusztus 29.egyedül járt itt 55A Violetta fagyizó cukrászdában egy nyári napon sokan vannak. Két tele fagyispultból lehet választani, igazi kihívás!
Finom fagyi, nagy válayzték, udvarias kiszolgálás.
Ezt látni kell, no meg a fagyit kóstolni.
2018. augusztus 29.egyedül járt itt 25Esti bevásárlás után gyors vacsora reményében vettem itt pizzát. Pozitív, hoy szeletben is van, De: a szeletes pizza hideg volt, és nem ízlett. Legközelebb inkább nem.