Érdekes
2023. november 26.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Közel a zalakarosi buszpályaudvarhoz és a városházához, egy ápolt parkos részen található ez a szoborcsoport.
Itt is többször elmentem már, ha Zigzag nem ír róla, eszembe nem jut alaposabban megnézni.
2023. november 26.a párjával járt itt 55Keszthely főterétől az Erzsébet királyné sétányon indultunk el a Balaton part felé. Út közben mentünk át a Helikon parkon. A fák többsége lombhullató, hangulatos volt a sok őszi falevél. A parkban éppen átépítési munkálatok zajlottak, így egy része le volt zárva, de így is nagyon szép. A park közepén találjuk a 8 oszlopon álló, kupolás Helikon emlékművet.
Érdekes
2023. november 26.a párjával járt itt 45Erzsébet királyné szobrát a Balaton partjához közel, az Erzsébet királyné sétányon találhatjuk. A szobor egész alakos, a királyné korára jellemző ruhában és hajviselettel néz előre és kutyájára.
Kár, hogy az egykor patinás Balaton és Hullám szállók, amelyek a királyné szobra közelében vannak, mára elhanyagolt, siralmas állapotban vannak, pedig a Balaton part ékességei is lehetnének.
2023. november 26.a párjával járt itt 55Keszthely Főterén álló barokk stílusú Szentháromság szobrot 1770-ben állíttatta fel Festetics Pál, úgy olvastam, ez a belváros legrégibb köztéri alkotása.
Háromszögletű talapzaton Szent Rókus, Szent Sebestyén, Szent Flórián és egy kis angyal szobra van, míg az oszlop tetején a hagyományos Szentháromság szoborcsoport.
2023. november 25.a párjával járt itt 55 Keszthelyen a Festetics kastélyt és annak parkját nem szabad kihagyni. Most 2 kiállítást és a kastélyparkot néztük meg. Jó, hogy lehet csak 1-2 választott kiállításra is jegyet vásárolni, mert az ember nem mindig tervez egy egész napot Keszthelyen tölteni.
A kastély szépen felújított állapotban van, a parkban a tó és a körülötti rész sajnos le volt zárva, körbe volt kerítve, mikor arra jártunk. Ettől függetlenül mindig van látnivaló. Aki erre jár, ne hagyja ki! !
2023. november 25.a párjával járt itt 55A halas kisfiú szobra Keszthely főterén áll, egy díszkút közepén. Nagyon kedves kis szobor. A régi artézi kút helyén megépített, sátortetős kútházban "lakik" az életnagyságú fiúkcsa.
Ne felejtsük el meglátogatni, ha erre járunk!
Kalmár Katalin keszthelyi kötődésű szobrászmüvész készítette a szobrot Mikus Gyula kisplasztikája alapján.
2023. november 25.a párjával járt itt 55 Keszthelyen legtöbben a Festetics kastélyt nézik meg. De érdemes egy sétát tenni Keszthely sétáló utcáján a Fő tér felé. A Fő téren található a Városháza, a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom csodálatos gótikus épülete, a 250 éves Vajda János Gimnázium, a Balaton Színház, a Szentháromság szobor, és több vendéglátó hely is.
Közelben találjuk a Várkertet, és innen pár perces sétára van a városi piac is.
2023. november 25.a párjával járt itt 55A gótikus stílusú Fő téri templom Keszthely egyik legrégebbi, vagy talán legrégebbi épülete. Falait gótikus freskók díszítik, azt olvastam, hogy villanyszerelési munkák során a hetvenes években fedezték fel ezeket a freskókat. A templom oldalában a Várkertet is megcsodálhatjuk
Érdekes
2023. november 25.a párjával járt itt 45 Keszthelyi sétánk alkalmából a pálmaházba és a vasútmodell kiállításra vettünk jegyet. Így a nyugdíjas jegy a 2 kiállításra 1. 050 Ft. A pálmaház és a madárpark egy jeggyel látogatható. A pálmaház engem annyira nem fogott meg, sem a kaktuszok, sem a másik épület, ami látogatható volt. Pár szép növény volt, egyszer érdemes megnézni.
Sokkal jobban tetszettek a madarak, selyemtyúkok, fácánok, hattyú és pávák és sok más jószág. Sajnos, ott a hálók miatt nem lettek volna jók a madár fotók.
2023. november 25.a párjával járt itt 55Keszthelyen járva nem szabad kihagyni a modellvasút kiállítást, ami egy (pontosabban több) óriási terepasztal, bámulatosan megépítve. Élvezte kicsi és felnőtt egyaránt. Minden elismerésem azoknak, akik megálmodták és megalkották. Ezt látni kell.