Érdekes
2023. november 25.a párjával járt itt 45Gróf Festetics György szobra Keszthely fóterén található, a gróf úr egy padon ül, háttérben a gimnázium. Mellette akár fotózáshoz is lenne hely.
2023. november 25.a párjával járt itt 45Kellemes, elegáns cukrászda. A somlói galuska friss, finom volt, a kávé is jó volt. A többi sütemény a pultban szintén jól nézett ki.
Drágának tartom, egy somlói, egy presszó kávé és egy ásványvíz 3.180 Ft volt.
A felszolgáló fiatal lány kedves, udvarias volt.
2023. november 22.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Zalakaroson a főút mellett, a buszvégállomástól a Karos korzóhoz vezető zebrától pár lépésre van Árpád vezér szobra. Sokszor elmentem már mellette, rá is néztem, konstatáltam, hogy ott van, de ha Zigzag nem említi, eszembe nem jutna értékelést írni. A leírt története érdekes, de engem maga a szobor nem fogott meg.
2023. november 22.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nagyon szép ez a szobor, korábban kicsit más helyen volt.
Érdemes megnézni! Ahogy Dísz teret is.
Bár ősszel csak a levegőbe lép a lány, a szökőkút nem működik, azonban a piros falevelek a háttérben így is kiemelik.
2023. november 16.a párjával járt itt 55 Kedves kis szoborcsoport áll a Bécsi út kiszélesedő, sétányként kialakított részén. Puskás Öcsit formázták meg, öltönyben, aki három kisfiúnak mutat egy labdatrükköt, vagyis pontosabban dekázást. A fiúk - olyan 8-12 éves formák lehetnek - elbűvölve nézik a nagy mestert, a nagy példaképet.
Ezen a részen a Bécsi út kiszélesedik, és egy kisebb park lett kialakítva. A kornyéken több vendéglátó egységet találunk. Érdemes elsétálni és megnézni.
2023. november 16.egyedül járt itt 55A Gödöllői Evangélikus templom néhány lépésre Gödöllő főterétől, a Szabadság tértől található, a Petőfi Sándor téren. A templomot 1929-ben kezdték építeni és 1931-ben szentelték fel.
Az épület kicsiny, de nagyon nagyon szép és jó állapotban van. A homlokzat közepén nyíló kapu körüli terméskőformák adják az egyetlen faldíszt a torony alján. Oldalfalán több emléktábla található.
2023. november 16.a párjával járt itt 55A Gödöllői Református templom a gödöllői főtér, vagyis a Szabadság tér központi épülete.
A református templomokra jellemző nemes egyszerűség ezen az épületen is megfigyelhető.
Már messziről is szembetűnik hagymakupolája, amely a torony tetején díszeleg.
1745-ben épült, Grassalkovich Antal adományából, de többször is átépítették és felújították.
A templom nagyon jó és gondozott állapotban van, még a toronyóra is pontos.
Érdekes
2023. november 16.egyedül járt itt 45 Ha Gödöllőn már megcsodáltuk a főteret, érdemes kicsit tovább menni és elsétálni a Petőfi tér felé. Itt található az Evangélikus templom és Petőfi Sándor szobra. A 2,5 méter magas szobor az Evangélikus templom bejáratának háttal áll. Turáni Kovács Imre alkotása bronzból készült és 1955-ben avatták fel.
A szobor talapzatán egy Kossuth-címer látható, valamint az 1848-as és 1948-as évszámok is. Az 1848-as évszám felett Petőfi neve olvasható.
2023. november 13.a párjával járt itt 55 Öt éve véleményeztem a "kis" Sonkást. A széles választék, az udvarias kiszolgálás egyáltalán nem változott az elmúlt öt év alatt, itt olyan ínyencségeket lehet fellelni, amit máshol hiába keresünk (kivéve a Fény utcai piacon lévő üzleteik). Finom sajtok, jófajta békési kolbász, különleges tészták, zöldségpástétomok.
A mediterrán konyha kedvelői előnyben! ! ! A húsevők és a vegetariánusok is sok kedvükre valót találhatnak itt. Sajnos, az árak nőttek, de ebben semmi meglepő nincs. Mindent összevetve: továbbra is látogatásra, vásárlásra ajánlott.
2023. november 13.egyedül járt itt 55Gödöllő belvárosától pár lépésre van a Jókenyér pékség üzlete. Szimpatikus, hogy lehet reggelizni is, kényelmesen leülni, ha valaki helyben szeretné elfogyasztani a péksüteményeket és hozzá a kávét vagy kapuccsínót.
Friss volt minden, amit vettem, bőséges volt a választék hétköznap délelőtt 11 körül, kedvesek és segítőkészek a kiszolgálók.
Bár konkrét árat nem jegyeztem meg, de ár-érték arányban is korrekt.