2023. november 10.a párjával járt itt 55A Rákoshegyi víztorony XVII. Kerület egyik meghatározó építménye, valamikor az 1910-es években épült és 2019-ben újították fel.
Havonta egyszer látogatható.
Maga víztorony 35 méter magas, a kilátó rész 20 méteres magasságban van. 106 csigalépcsőt kell megmászni a csodás panoráma megtekintéséhez.
2023. november 10.egyedül járt itt 35Anamorfózis oszlop, vagy Keresztúr nevű települések oszlopa?
Az alkotás egyik része, egy tárcsa a "Keresztúr" nevű településeket mutatja be, a fő eleme egy krómacél palást.
Állítólag az oszlop előtti burkolaton tükröződik a közeli Szent Kereszt templom képe, de talán a fényviszonyok nem voltak megfelelők, én nem láttam.
A környező park rendezett.
2023. november 10.egyedül járt itt 35 Régen, még a nyolcvanas években is a rákoskeresztúri Vigyázó Sándor Művelődési Ház Dózsa György névre hallgatott. A Dózsa népe szobor, vagyis inkább dombormű akkor kerülhetett elé, amikor még a művelődési házat mindenki úgy hívta: "a Dózsa". Valamikor a hatvanas évek végén állították, tükrözi a korszellemet.
Ha valaki erre jár, érdemes megnézni, a művelődési ház előtti parkban látható.
2023. november 7.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Eddig nem írtam véleményt, pedig rendszeresen elsétálunk mellette, amikor Zalakaroson vagyunk. Eleinte mi is megütögettük a csöveket, és vártuk a csodát, ami elmaradt. De úgy gondoltam, csak én nem tudom megfelelően értékelni az alkotást, vagy botfülem van.
Most, hogy ZigZag leírta, hogy neki nem volt igazán érdekes élmény, csak csatlakozni tudok.
Akinek a séta során szembe jön, az próbálja ki . . . hátha.
Érdekes
2023. november 7.családjával járt itt 45 A Zagyva a Tisza egyik jelentős mellékfolyója, a Jászberény belvárosát átszelő ágát nevezik Városi-Zagyvának. A belvárosi részen a folyó mindkét partján sétány található. Érdemes a Szövetkezet utca irányából lemenni a partra és onnan végigsétálni, vagy a Lehel mozitól lesétálni. A Lehel mozinál egy fahíd a Városi piacra is átvezet.
A Zagyva élővilága gazdag, a folyóban dús a növényzet, békák és kacsák sokasága. Ami a tisztaságot illeti: ha valaki nem veszi a fáradtságot, hogy a közeli szemetesbe dobja a szemetét, azért nem a városgazdálkodás a felelős.
Érdekes
2023. november 6.gyerekekkel járt itt 45A Világbéke gong Indonézia ajándéka, a Föld népeinek testvériségét hivatott hirdetni.
Sajnos, a zászlók már kicsit megkoptak rajta, de azért érdemes megkeresni a Szabadság téren, ha Gödöllőn járunk. A leírás szerint 150 kg súlyú és 2 méter átmérőjű.
2023. november 6.gyerekekkel járt itt 55 Gödöllő főterét, a Szabadság teret nem szabad kihagyni ha a városban járunk. Gondozott zöld park, pihenő padokkal, szökőkúttal. A HÉV megállótól pár perc sétára található, közelben van a városi piac is. A Kastély irányából egy gyalogos és kerékpáros aluljárón keresztül közelíthető meg.
Az aluljáró falát a helyi iskolások falfestményei díszítik. A tér egyik oldalán a csodálatos gödöllői református templomot találjuk, a téren van az Erzsébet királyné szálloda, de itt találjuk a Világbéke gongot is. A tér egyik fő eleme (szerintünk) egy szuper jó és biztonságos játszótér, láthatóan nagyon népszerű a gödöllői kisgyerekes szülők, nagyszülők körében. A téren van egy óriás sakk (minden bábu megvolt), fészekhinta, több függőágy is. Aki megéhezett, megszomjazott, több étkezési lehetőséget talál a téren és annak közelében.
2023. november 6.egyedül járt itt 55 Egész véletlenül mentem be a Tóth Bakery gödöllői főtéren lévő üzletébe, de most már tudom, ha Gödöllőn járok, nem hagyom ki. Presszó kávét kértem elvitelre, és 2 kakaós csigát a másnapi reggelihez. Utóbbi óriási nagy volt, jól nézett ki és családunk kakaóscsiga szakértője is meg volt elégedve a kiváló minőséggel.
És ezt az óriáscsigát mindössze 475 Ft- ért vettem. A kávé is jó volt, az eladók kedvesek.
2023. november 6.gyerekekkel járt itt 35 Az őszi szünetben, de egy hétköznapi napon voltunk itt. A délelőttöt a Karácsonyházban és a gödöllői Főtéren voltunk, megéheztek a gyerekek, ezért a Stop Shop bevásárló központban lévő "Mekiben" kötöttünk ki. A szokásos Happy meal menüt rendeltük (mindig kell a gyerkőcöknek az a kis apró játék, most egész jópofa állatkákat kaptunk).
Nagyon sokan voltak, szinte nem volt beltéren üres asztal. Aki kapott asztalszámot, annak kihozták az asztalhoz a rendelést. A dolgozók nagyon pörögtek, mindent megtettek azért, hogy lehető leggyorsabban kiszolgálják a várakozókat. Kis hiányossággal hamar megkaptuk a rendelést, de dícséretesnek tartom, hogy szó nélkül pótolták, amikor ezt jeleztük, sőt, elnézést is kértek. Sajnos, a tisztaságon is látszott a sok vendég, ezen a területen bírták legnehezebben az iramot.
2023. november 1.gyerekekkel járt itt 55A Szilágyi cukrászdától általában ezen a parkon keresztül sétálunk vissza szállodánkhoz.
Szép, gondozott park, rendben van és tisztaság is van.
Kellemes séta minden évszakban. Van Kneipp sétáló, pihenőágyak, padok, futókör és játszótér a kicsiknek.
A parkot a Karos korzó fele elhagyva köztéri fittness eszközök is vannak.