2023. október 30.barátokkal járt itt 45 Ebédidőben mindig sokan vannak a Bellozzoban, elég népszerű hely az Árkádban. Aki egy forgalmasabb napon, délidőben szeretne itt enni várakozással is számolnia kell, mire elkészül az éhségűző pizzája, pastája. Egy kicsi Margherita pizzáért mostanában 1950 Ft-ot kell fizetni, hozza a már korábban is tapasztalt, korrekt gyorséttermi minőséget.
Előnye, hogy frissen készül, forrón kapja a vásárló. A kiszolgálás, pénztárosok hozzáállása lehetne jobb is.
2023. október 30.egyedül járt itt 55 Ez a hely más, mint a többi étkezési lehetőség az Árkádban. Már kinézetre, berendezésre is elkülönül a többi étkezőhelytől, saját asztalok-székek az egységben. Most csak egy eszpresszó kávéra tértem be, de legközelebb mást is megkóstolok. Frissen készült ételek, szebbnél-szebb (és ránézésre jobbnál-jobb) sütemények várják a látogatókat.
A kávé mindenesetre finom volt, ízléses porcelán csészében, 590 Ft-ért. A sütemény árak hasonlóak, mint más cukrászdában. A kiszolgáló hölgy kedves volt velem is, és az előttem vásárlókkal is.
2023. október 30.gyerekekkel járt itt 55 Amikor a Tófürdő üzemel, még nem voltam itt. Azonban ősztől strandnyitásig le lehet menni a Tófürdő területére a tóhoz. Gondozott terület, még játszóter is van a kisebbeknek. Sokszor választjuk mi is egy szombati vagy vasárnapi sétára. Egy-egy szép hétvégén a helyiek sétálnak, gyerekek kis műanyag motorral, futóbiciklivel.
Lehet kacsákat etetni, van kacsatáp "automata". A bátrabb kacsák még a tópartra is kijönnek, a gyerekek nagy örömére. A strand területét a hátsó kijáraton elhagyva a Tőzeges tóhoz lehet átsétálni, ami a horgászok birodalma. A Tőzeges tó körül kiépített gyalogút van és tanösvény tájékoztató táblákkal. Itt is vannak kacsák, szárcsák.
2023. október 28.a párjával járt itt 55A kastély parkja minden évszakban szép.
Gondozott, rendezett, és így ősszel a sárguló falevelek is hangulatosak. Sok fa tövében olvadható, hogy milyen idősek, Sissi is magcsodálhatta ezeket a fákat.
Sőt, örökbe is lehet fogadni egy-egy fát! ! @
Örülök, hogy zajlanak a kastély felújítási munkái, bár talán kicsit lassan.
A kellemes késő őszi időben sokan sétáltunk a parkban.
2023. október 25.családjával járt itt 55A Herendi Porcelánmanufaktura mindig elbűvöl.
A Minimamufaktura és a múzeum is csodás.
Van egy szuper interaktív játék a múzeumban, akár saját tányért, terítéket is lehet tervezni és e-mailben küldeni.
Ezúttal időszaki kiállításként az európai porcelánmanufakturák találkozóját néztük meg, a herendi vendéglátók csodái mellett meisseni, augarteni, fürstenfeldi porcelánok is voltak.
2023. október 25.egyedül járt itt 35 Régen jártam már az Aranycipó pékségben. Ami nem változott, az a széles és friss szendvics és péksütemény kínálat. Van vega és húsos, fehér és barna magos, legalább 15-20 féle szendvics. Szintén nem változott, hogy az alkalmazottak nem túlságosan kedvesek, egykedvűen beletolják a választott szendvicset egy papírzacskóba, szalvéta önkiszolgálós.
Egy tojásos szendvics 820 Ft volt. Ami miatt ajánlom: választék és frissesség.
2023. október 25.gyerekekkel járt itt 55 Egy szép októberi munkaszüneti napon jártunk a tónál. A hely népszerűségét mutatja, hogy nagyon sokan voltak. Az út mindkét oldalás végig parkoltak az autók. Gyerekekkel, babakocsival, kis és nagy biciklikkel és kutyákkal jöttek kirándulni. A kilátó rendben van. A kis erdő is tiszta, nincs szemét. Korábban azt írtam, hogy a tó körbe járható.
Ez most nem igaz, mert a Szilas patak betonhídja megroppant, a víz utat törve magának a törött híd fölött folyik el, így csak a bátrabbak, gumicsizmások kísérelték meg az átkelést. Ráadásul a hídhoz vezető lejáró is csúszós-sáros-dagonyás volt a korábbi eső miatt. Mi - és a kirándulók többsége - visszafordultunk
2023. október 24.gyerekekkel járt itt 55Hollókő minden évszakban szép. Tavasszal aranyesővel, tulipánnal, ősszel színes falevelekkel.
A falu utcáin sétálva igazi meseházakat látunk, megérinti a látogatót a hely szépsége.
Mindenkinek látni kell!
Méltán a világörökség része ez a csodálatos falu.
2023. október 24.a párjával járt itt 35 Sajnos, akárhány hétvégét töltöttünk nyáron, ősszel Zalakaroson, mindig gyenge programok voltak a Karos korzón. A zene is hangos, a néhány 100 m-re lévő szállodában is halljuk. Zalakaros és vendégei színvonalasabb programokat érdemelnének! Amiért nem adtam rosszabb pontot, és ajánlottra értékeltem, az a Korzón árusító fazekas kézműves úr, akinél mindig van valami újdonság.
Esténként nincs sok lehetőség, így a Zalakaroson pihenők általában elsétálnak erre. A szökőkút hangulatos.
2023. október 24.gyerekekkel járt itt 55A Füvészkertbe egy bámulatos attrakció érkezett 2023.október 20-án, a Garden of lights.
Alíz Csodaországban meséjét alapul véve alkották meg a fénykertet. Kicsiket-nagyokat bámulatba ejt. Az esti séta 60-70 percet vesz igénybe.
Érdemes meglátogatni, bár a jegy kicsit borsos.