2016. június 9.gyerekekkel járt itt 15 Hatalmas csalódás volt, a lányomnak és férjének, akik anno december végén nászutas párként jártak a szállodában. Tekintve hogy Hollandiában laknak, most a 25. házassági évfordulójukra a szülőktől, a családtól ajándékba kapták, hogy az évfordulót a Gellértben ünnepeljék.
Az előkészítés során a szállodai foglalásokkal foglalkozó ügyintézőnek elmondtuk, hogy mit szeretnénk, vacsora, szoba stb. A szoba rendben volt, a fürdő belépő is, azonban a vacsoránál érte őket a meglepetés, mert mint kiderült a két ünnep között (Karácsony-Szilveszter) VASÁRNAP az étterem nem működött és a szálló vendégek három fogásból választhattak, ilyen volt pld. a "Malacfarok kocsonya" meg még két valami megjegyezhetetlen étel. Természetesen ez nem felelt meg és elmentek a városban más éttermet keresni. Még aznap elmondták, hogy mi történt és mi azonnal hívtuk a szállodát, és panaszt tettünk a minősíthetetlen vendéglátói viselkedés miatt. Csak tájékoztatásként elmondom, hogy ez a kis kaland és a hatalmas égés egy pocsékra sikerült ajándék miatt minket is felháborított és mindez a mutatvány 65. 000. - Ft-ba került. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy engesztelésül a szobapincér másnap reggel egy Hungária pezsgőt hozott! Csak megemlítem, hogy máshol kb. ezért az összegért két főnek, két éjszakás félpanziós Wellness ellátást biztosítottak volna! Lehet, hogy a csodálatos szecessziós épület ennyit ér?
2016. május 10.gyerekekkel járt itt 55 Augusztus, mikor megérkeztünk nem volt valami jó idő, esett. A gyerekek is csendesen nézték a nekik szokatlan tájat, a hegyeket, a kanyargó tekergő utat, a szép szálfákat az út két oldalán. A Mátra már régebben is célpont volt, a holland síkságok után, egyszer télen Mátraszentimrén sieltek egy napot.
Most kicsit több idő volt, de az időjárás nem akart kedvezni esett, amikor a hotelhez értünk. Kedvesen fogadtak, két szoba, egymásbanyíló. Minden megvolt, a fürdőköpenyekkel volt egy kis gond, de megoldódott, egy kis telefonálgatás után. Ez volt az egyetlen, a szobák kényelmesek. Olvasgattuk a programjavaslatokat, ezek egy része kihagyható volt -sajnos- az idő miatt. Nagyon kellemes a wellnes rész, a gyerek medencét már nem nagyon próbáltuk. Az esti svédasztalos vacsorával igazán kitettek magukért a szakácsok, szépen terített asztalok, és kiváló ételek, bőséges választék. Különös hangulata volt a reggelinek is, szintén szabadon választható volt minden, lehetett kóstolgatni, a gyerekeknek nagyon tetszett, hogy mindenfélét kóstolhattak. A szálloda kertben szabadtéri játékok, állatsimogató, ijjász program, lehetett volna kirándulás is, ha az idő nem szól közbe. Azért estére még jutott szabadtéri jakuzzi, a holdfényben. A szálló mögött a táj gyönyörű este augusztus lévén néhány hulló csillag is előtünt a felhők között. Igazán kellemes három napot töltöttünk a szállóban, másoknak is ajánlom, gyerekekkel is jó programokat lehet csinálni!