2015. szeptember 27.a párjával járt itt 55 Születésnapra kaptam ajándékba ezt a wellnesst az Unicornisban. Belvárosban, a vár lábánál, ahonnan minden percek alatt elérhető. Kedves fogadtatás a recepción. Tisztaság mindenhol. A szoba berendezése is tetszett, mindennek volt hely. A franciaágy nagyon kényelmes. Infralámpa a fürdőszobában, amit eddig még sehol nem láttam.
Teljes panzióval voltunk, az ételek svédasztalosak, változatosak és ízletesek voltak. Jó a séfjük. Is. Meg mindenki más az étteremben. Amit hiányoltam, az a teljes kiőrlésű pékáru vagy kenyér. A wellness részlegben sajnos a szauna nem működött, amit sajnáltam, mert nagyon szeretem, de éppen alkatrészre és szerelőre vártak. A masszázs időpontot már érkezéskor egyeztették velünk, a hölgyek kedvesek voltak, és nagyon tetszett, hogy közvetlenek és jókat nevettünk velük, ami szuper érzés volt a "gyúrás" mellé. Mindemellett tetszik a város is. Összességében mindennel elégedett voltam, szívesen visszamegyek.
2015. augusztus 19.a párjával járt itt 35 A Balaton közelsége miatt választottuk ezt a szállást. Tudtuk, hogy nem egy luxusszállóba megyünk, nem is voltak nagy elvárásaink. A szoba tisztasága nálunk megfelelő volt. A fürdőszoba szintén tiszta, szép. A paplan nagyon régi fajta, szörnyű nehéz volt, nem is használtuk. Az egész épület régi SZOT üdülő jellegű éppúgy, mint a menzát idéző konyha.
Víz, poharak, kancsó az asztalon, amit más helyen szeretnek "elfelejteni". Az ételek finomak voltak, hozták egy étteremből Siófokról, de jó a séfjük, mert változatosan és ízletesen főztek. Választani lehetett 2 fajtából a vacsorát mindenkinek ízlése szerint. A konyhai személyzet nem volt túl szuper, volt, hogy később nyitott ajtót, mint kellett volna, a reggelinél csúszás volt jócskán, és a frissen készítettekből többen nem tudtak fogyasztani. A választékkal nem volt nagy gond, az egyszerű, nem eltúlzott szokásos svédasztalos, ami a 3 csillagba belefér. A konyhások öltözéke nem volt valami gusztusos. A recepciós lányok kedvesek, segítőkészek voltak ugyanúgy, mint a takarítók. Nem luxus hely, de ár-érték arányban megfelelő, így visszamennék bármikor. Ajánlanám, mert jó helyen van, de mindenképpen elmondanám a tapasztalataimat előtte.
2015. július 29.a párjával járt itt 45 Első alkalom, hogy itt jártam. A menedzsment nincs a tudása magaslatán, az alkalmazottak munkájának összehangolás nem nagyon sikerült. Fél kettőkor még nem volt kitakarítva a szoba és több dolog volt beírva a leltárba, ami nem volt, meg kellett kifogásolni. Kapkodás, az egyik takarítónő a kérdésünkre igen nyeglén válaszolt.
Ezek mellett kényelmes, tiszta apartman, jól felszerelt konyhával. Kár, hogy a fürdőszobában alig lehet kezet mosni, annyira kicsi méretű a csap a túl nagy és széles mosdókagylóhoz. A tervező nem megfelelően dolgozott. Full extrás síkképernyős TV, amin sajnos csak pár adó fogható. WIFI technikai okok miatt nem volt, ami a mai világban főszezonban elfogadhatatlan. A jégszoba technikai okok miatt szintén zárva. Ami volt, szauna, gőz, jacuzzi, a medencék viszont mind nagyon szuper. Tiszták, minden reggel takarítják. Van bár csak kávéárakkal (másról nincs ár), lehet ott ebédelni is minden nap, de sehol nincs mosdó, vissza kell menni a szobába, ha valakinek éppen szüksége lenne rá. Félpanziós ellátást kértünk, ami a Forrás étteremben volt. Reggeli svédasztalos. Vacsorára leves 3 fajta, főfogás 5 féle és mind nagyon finom. Sütemény is gyümölcs is volt a vacsihoz minden nap. Szép minden és az apró "ember okozta" kellemetlenségek ellenére is nagyon jól éreztük magunkat. Sok gyerek volt, a kicsik nagyon élvezték a fűtött pancsoló medencét, a nagyobbak a többit. Ajánlom bárkinek, mi biztosan visszamegyünk.
2015. június 26.a párjával járt itt 35 Egy régiségekkel díszített kellemes hely és mellé egy silány étel. Így tudom dióhéjban megfogalmazni az ebédtröténetet. A tisztasággal semmi gond, a pincér figyelmes, gondoltam, hogy az étel sem okoz csalódást. Nem így történt. Sótalan, íztelen, sületlen hús szinte hideg köret. Kicsi díszítés, hátha javít a minőségen.
Nem javított. Szeretek frissensültet rendelni, de ez minőségileg nem az volt, amit elvártam volna. És nem is volt olcsó. Azt hiszem nem ajánlom a barátainknak. Hiába volt kedves a pincér, hiába volt kicsit dizájnos a tálalás, az sem javított a közérzetemen. Vannak szuper kis falusi éttermek, ahol különleges, helyi specialitások is vannak, amit még jól is készítenek. Azokba szívesen visszamegyek. Ide nem fogok. . . .
2015. június 9.a párjával járt itt 25 Nagy csalódás volt számomra ez az étterem. Neten böngészve olvastam róla néhány ismertetőt, és várva az igazi olasz ízekre akartam kipróbálni mit is tudnak. A hely a belvárosban van sétáló övezetben, ami nagy előnye, terasszal rendelkezik, a patinás épületek közt jó "üldögélni" és ételt fogyasztani. Inkább jó lenne.
. . A pincér nem volt segítőkész, nemigen lehetett tőle kérdezni az ételekről, pedig rajtunk kívül csak egy asztalnál ültek, igaz azok az ismerősei voltak. Velük kicsit másképpen viselkedett. Amikor megkaptuk az igazi olaszosan készített ételt, az egy kiábrándulás volt. Nem hiszem el, hogy az olaszok ilyen íztelen, alig maszatos majdnem száraz tésztát esznek. Ráadásul egy gyerekadag. Borzasztó élmény volt. A szervízdíj a számlában, amit ebben az esetben nem illett volna beszámolni. Rossz napot, rossz szakácsot, rossz pincért fogtam ki? ? ? Lehet, van ilyen. Ez éppen elég ahhoz, hogy oda ne menjek még egyszer.
2015. május 10.a párjával járt itt 45 Neten böngészve találtam rá a csárdára. Tudtam, hogy utunk arra visz, ezért már előre eldöntöttem, ebéd a Hardiban. Nem csalódtam. Kellemes a barna burkolattal, néhány festménnyel ellátott helyiség. Az asztalon élő virág, két színű szalvéta egymásba hajtva a hófehér asztalterítőn jól mutatott.
Pincérek figyelmesek voltak, nem kellett túl sokat sem várni, az étel pedig ízletes volt. Mennyiséggel sem volt baj. Ha arra járok valószínűleg ismét ott fogunk ebédelni/vacsorázni.
2015. május 10.a párjával járt itt 45 A belvárosban lévő kis kávézó benzingőz mentes helyen található, ami a terasz miatt előnyös. Szeretem a paninit és ettem már máshol, ezért gondoltam, hogy meg kell kóstolni itt is. Nem csalódtam. Egész más, mint amilyeneket eddig ettem. Mindenki másképp csinálja, mondja a "nóta", de ez jó, mert így van választási lehetőség.
Kinek melyik ízlik jobban egyéntől függ. Másfajta kenyérből készítik, ami eleve más jelleget ad neki. Az ízvilága is emiatt és a feltét miatt is eltért az eddigiektől. A kiszolgáló hölgy kedvesen és türelmesen segített választani. Azt hiszem máskor is elmegyek hozzájuk.
2015. május 2.a párjával járt itt 45 Nádas Csárda-hangulatos csárda. Talán így lehetne egyszerűen jellemezni ezt a főút mellett lévő lehetőséget "éhes vándor"-ként. Berendezése éppen megfelel annak a csárda jellegnek, ahogyan nevezik magukat. Csöndes hely, választék is van, mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Éhes nem marad senki.
Tisztaság van, ami általában mindenkinek az egyik fő szempont. Ár-érték arányban van náluk olcsóbb és drágább hely is. Én elégedett voltam. Ki kell próbálni és személyesen megtapasztalni a dolgokat. Ide szívesen visszatérek.
2015. május 2.a párjával járt itt 45 Ez az a hely, ahová biztosan visszatérünk, ha erre járunk. Kétségeim voltak, amikor bementünk, de kellemesen csalódtam. Bár egészen kicsi, de hangulatos kis étterem. Az ételek nem csak finomak, de bőségesen tálalnak fel belőlük. Nem marad éhen senki. A pincérnek pedig mindemellett még humora is van, ami szintén egy jó pont részemről.
Ár-érték arányban az utóbbi időben nekem az egyik legjobb volt. Emellett tisztaság, szemnek tetszetős berendezés a kiskocsmai jelleg ellenére. Nem flancos étterem kiemeltem magas árakkal. Aki pénztárcabarát és ízben is elfogadhatót keres, annak szívesen ajánlom.
2015. február 6.a párjával járt itt 55A Csokonai Színház szomszédságában egy nagyon jó cukrászda tele minőségi finomságokkal. Van még a cégnek két cukrászdája ezen kívül. A Bethlen utcán vagy a Nagyerdőn sétálva is meg lehet kóstolni a mennyei sütiket. Fagylalt és sütemény is van diabetikus, ami a legtöbb helyen nincs. A szülinapi tortákból a választék igen nagy. Minden korosztálynak való megtalálható. Ajánlom bárkinek.