2017. október 11., kollégákkal járt itt 35 Sosem voltam még Vakvarjú étteremben, bár tudom, nagyon menőnek számítanak, és mit hagytam ki, bla. . . ha viszont ez a sztenderd, akkor nem is leszek újra. Üzleti ebédre mentünk heten egy mezei kedden, és tele volt az étterem. Belsőre, enteriőrre rendben volt, és látszik, hogy van marketinges az irodája asztalánál, viszont nagyon zajos a hely.
Egy kellemes box-szerű részen kaptunk asztalt hátul, elszeparálva, ami jó volt, mert elkülönültünk a zsúfolt középső résztől. Kértünk levest, jómagam tanyasi zöldborsó levest óriás vajas galuskával. Tanyasinak maximum attól számított, hogy beledobtak egy bőrös csirkeszárnyat és kisfazékban szervírozták. De ízre egy elsózott, mirelitborsós, amúgy jellegtelen ízű levest kaptam, az óriás 1 db galuska meg Liliputon annak nevezhető, de inkább egy bátrabb nokedliszaggatási hibának tűnt. Ezután a főétel cheddar sajtos sertésszűz búzalepénybe göngyölve, salátaágyon volt. Az alá ágyazott saláta elment, de sokkal több salátaöntet kellett volna, hogy ne fulladjak meg a szikkadt tekercs-rágós hús-ragadós sajt kombótól. Aki pisztrángot evett szintén úgy nyilatkozott, hogy nem futna neki még egyszer, aki csülköt evett, azt mondta sajnos nem finom se a hús, se a bajor káposzta alatta. A Vakvarjú schnitzel-re nem volt panasz és a desszertekre sem, szépítés. A kiszolgálás lassú volt, és szedett-vedett. A főételemet úgy hozták ki, hogy a levesem tányérja, egyebei még előttem voltak, gyakorlatilag mellé pakolták, és egy következő körben vitték el a dolgokat. Szóval, most már elmondhatom, hogy voltam Vakvarjúban. . . és úgy nagyjából vége is a közös történetünknek.
2017. október 11., kollégákkal járt itt 45 Külföldi kollégáinknak általában a környező szállodákban foglalunk szobát, ők ragaszkodtak hozzá, hogy egyszer itt együnk együtt, mert ők nagyon szeretik. . . nos, engedtem nekik. Valóban jó étterem ez. Igényes, letisztult belső térrel, nyugodt sétáló utcára néző terasszal.
Négyen érkeztünk, mindannyian ettünk levest és főételt, valamint ittunk 1-1 pohár bort. Zöldcitromos vadragu levest ettünk, ami nagyon ízletes volt, puha hússal, zöldségekkel, majd lazacot rendeltem zöldséges tésztakosárban, capri szósszal. A lazac finom volt, de a tésztakosár leveles tésztából volt, és nagyon rágós, kemény. A grill zöldségek rendben voltak, de a tészta miatt több szószt kellett volna tenni az ételre. Kolleganőim pedig csirkemellet kecskesajttal sült zöldségekkel rendeltek, és nagyon meg voltak elégedve vele. A tálalás minden ételnél ízléses, igényes volt. Végül desszertekre is sor került. Somlói, brownie és narancsos creme brulée került az asztalra, mindhárom nagyon finomra sikeredett. A kiszolgálásunk megfelelő volt, de semmi kiemelendő. A tisztaságra szintén nem lehet panasz, a mosdó is teljesen megfelelő volt ebből a szempontból. Összességében feledhetetlen azért nem volt az élmény, valóban inkább színvonalas üzleti ebédekre, vacsorákra megfelelő a hely, párral, családi összejövetelre már nem ezt választanám.
2017. október 11.a párjával járt itt 45 Egy átlagos hétfő estén akartunk gyorsan enni valamit a Ferenciek tere környékén, de tudjuk, hogy a város ezen része erős árakban, így tértünk be ide. A hely maga nem a legbájosabb megjelenésű, régies, kicsit falusias berendezésű, magyaros jellegű és elég zajos is. Érkezésünkkor tele volt, többségében külföldiekkel, így épphogy le tudtunk ülni.
Én biztosra mentem; roston csirkemellel, krokettel és tejfölös ubisalival, párom pedig sertéspörköltet evett. Az ételminőség meglepetésemre abszolút nem volt rossz, picit kiszáradt a csirke széle. Viszont olyan ételmaradékos kést kaptam, hogy azt azonnal visszaküldtem. A pörkölt finom volt, a galuska picit sótlan, de azt pótolni lehet. Olcsón ettünk itt, az árhoz viszonyított jó minőségben, és nekem ízlett a gyors vacsoránk. A mosdó egy érdekes fapados megoldás. . . valamilyen acéllapból van leválasztva a vendégtérből és a dolgunkat végezve úgy érezzük nem vagyunk egyedül, mert zéró hangszigeteléssel bír :) És annak a tisztasága sem százas. Nem válik törzshellyé, de ha nem a menő bárokba akarunk beülni, hanem enni valami magyarosat, ismerőset, jó áron, akkor simán bevállalható.
2017. október 11.a párjával járt itt 55 Nagyon rég jártam a Wasabiban, utoljára talán kb. 7 éve. Akkor is imádtam a running sushi stílust, hogy azt és annyit ehetek, próbálhatok ki, amit csak akarok, és nem kell egy étel mellett döntenem és elfogyasztani, ha a fene fenét eszik is. Párommal érkeztem újrakezdőként és az eddigi emlékeimet csak alátámasztotta az étterem.
A berendezés nem nagyon változott, még mindig letisztult és egyszerű. . . viszont még mindig sötét van :D
Sok újfajta ételt tettek a menüsorba, némelyik kicsit indokolatlan. . . attól még, hogy teriyaki szószt adnak az oldalashoz, attól még nem lesz ázsiai. Vagy a tortilla tekercsben a mangószószos tejszínhab sem az. Ettől még persze finomak, csak stílusban ütnek el élesen. De sok gusztusos, finom, és ázsiai étel is került a listára, így kellemes meglepetésben volt részem, mert tényleg széles volt a skála. Újítás még, hogy minden asztal kap egy tabletet, ahol megnézhetjük, hogy melyik étel micsoda, miből készül, és ha nem látjuk a szalagon, meg is rendelhetjük és az asztalunkhoz hozzák. Figyelmes (plusz néha tényleg nehéz kitalálni mi van a bunda alatt :) ). Most a korlátlan vacsora ára 8000 Ft/ fő, ami lehet, hogy borsos, de a legtöbb ázsiai étteremben többet is otthagyunk és lelkünk rajta, ha mellé választottunk, meg kell enni, ki van fizetve. Figyelembe véve, hogy a sok extra és minőségi étel amit itt kipróbálhatunk korlátlan, valamint nincs ott tartózkodási időkorlát sem (! ), ez nem egy túlárazott díj. Tényleg tökéletes vacsorát töltöttünk itt el, a pincér nagyon kedves és figyelmes volt, többször is megkérdezte minden rendben van e. A mosdók tiszták voltak, az italok nem drágák, különlegesek és finomak. Nyugodt volt a környezet, minden asztalnál jókedvűen, csöndben társalogva majszoltak a vendégek. Kellemetlen mellékhatás, hogy a folyamatosan mozgó szalagot nézve 1-2 óra múlva elkezdek szédülni. . . lehet nem kéne ennyire az ételre fókuszálni. . ? :D
Én újra rendszeresíteni fogom a Podmaniczky utcai Wasabi-t, ha különlegesebb vacsorát tervezek, bárkivel.
2017. október 6., kollégákkal járt itt 55 Többször jártam már Egerben, de erről az étteremről még nem hallottam. Ezért amikor a hotel recepcióján érdeklődtem, hogy hol van a közelében egy étterem, amihez nem kell sokat sétálni, mert már teljesen elcsigázottak vagyunk kollégáimmal az éhségtől, meglepődtem, hogy van egy ilyen hely kb. 200 méterre.
Zárás előtt 1 órával estünk be, de eszébe nem jutott volna a pincérnek elküldenie minket, pedig biztos tudta, hogy 12 fő nem végez rövid időn belül. Ugyanolyan lelkesen, mintha csak kora este lenne, kínált minket hellyel. Jómagam zsályás csirkecombot rendeltem steak burgonyával és joghurtos salátával, de egyszerűen észveszejtően nézett ki a mások által rendelt kacsacomb is, hal, minden! Az tisztes adagokat fatányérokon szervírozták, és ilyen ízletesen elkészített combfilét még nem ettem. A csúcs a fél cső grillezett édes kukorica volt mellette, ami. . . áhh! Maximálisan megéri az egri éttermekhez képest picit magasabb árat kifizetni itt az ételekért, mert ízletes, finom ételeket kapunk nem szokványos környezetben. Az ital, limonádé túl volt citromozva, de teljesen feledtette a finom étel ezt az apró gyengeséget. A pincér kedvességét is kiemelném, mert bár két órával megdobtuk a műszakját, egy percig nem türelmetlenkedett, csak jelezte (de ezt is nagyon tapintatos módon), hogy a rendelést adjuk le viszonylag gyorsan, ha lehet, hogy a szakács majd hazamehessen időben :)
Erre a helyre tényleg megéri beülni, mert stílusban, ételkínálatban, és vendégszeretetben is magas színvonalat nyújt.
2017. október 6.barátokkal járt itt 35 Barátnőm mondta, hogy menjek el vele erre a helyre, mert ő és a párja imádják, és meg akarta nekem is mutatni ezt a kis "kuckót". Tényleg nem tudom, hogy csak egy rossz időszakban érkeztem, vagy ő értékelte túl a helyet, de rám jó benyomást nem tett. Pedig a weboldaluk is nagyon jókat sejtetett.
Gyakorlatilag a kajak-kenu klub/raktár fölött helyezkedik el, illetve a Népszigetre átvezető lépcsőnél (ahol szorgosan masíroznak kétes kinézetű emberek, hajléktalanok stb. Ott tartózkodásunk alatt épp egy bolond ember üvöltözött a lépcső tetején, hogy leugrik. . . mondom, hogy kifogtam a legrosszabb napot :D), így a dunai kilátást feltétellel kezelném. A menü folyamatosan változik, mert kézműves jellegű a konyha, ami szimpatikus, mert azt jelzi, hogy minőségre törekszenek, nem ipari előállításra, viszont, ha valami finomság beválik és egy hónap múlva már nincs az étlapon, az fáj :)
Érkezésünkkor, ami délután 5 óra volt, már jó pár alapanyag elfogyott, így pulled pork szendvicset ettem és bodza szörpöt ittam, és a szendvics tényleg kifogástalan volt, a szörp viszont íztelenre sikerült és szénsavas vízből volt, amit nem szeretek. A kiszolgálás nagyon, de nagyon lassú volt, amiért elnézést kért a pincér, de az egyszem pulled pork szendvicsünkre 3/4 órát vártunk, pedig nem volt tele a hely. Se kuckósnak nem találom a helyet, se kiemelkedőnek, de lehet én voltam ott a "nemzetközi káosz napon". Nekem mindenesetre egyszeri nekifutás volt.
2017. október 3., kollégákkal járt itt 35 Szeptemberben töltöttünk itt kollégáimmal 3 nap/2 éjszakát. A recepcióhoz érve szembesültem azzal, hogy ez a szálloda a senior korú emberek véleménye által díjnyertes szálloda, így egy pillanatra elbizonytalanodtam, hogy jó ötlet volt e ide szervezni egy bortúrás hadd el hadd-ot :D
De szerencsére a személyzet türelmes volt, és a társaságnak sem szaladt szét a ménes.
Mi az Eger szálloda részben foglaltunk szobákat és látva a Park részét, ez jó lépés volt. Amik pozitívumok: a wellness, az Eger rész szobái, hogy nagyon sok szobához (ha nem mindegyikhez) tartozik erkély, az ízletes reggelik, hogy séta távra van a központ, így nem kell autóba ülni. A recepción készségesen és talpraesetten orvosolták a változtatásokat, kéréseinket. Negatívumként kiemelném, hogy a reggelihez, étteremhez nagyon sokat kell kóvájogni, mert az a Park részben van, és ez a rész megmaradt egy régies stílusban, ami nekem nem tetszett (de ez egyéni probléma). Az egyik napon úgy döntöttünk, hogy a szállodában ebédelünk, de az nem volt finom sajnos. Takarítást a 3 nap alatt az én szobám nem kapott, pedig kora délelőttől nem voltam a szobámban. Ha összegeznem kell, akkor ez egy régi szálloda - részben- új köntösben, és látszik, hogy bizonyos részeire fordítottak pénzt/energiát, de még mindig vannak olyan régies jegyek, hiányosságok, amik miatt nem adnám meg neki a 4*-ot. Van potenciál benne, mert a lokációja nagyon jó, de még bele kéne fektetni, mert így megmarad CSAK a szeniorok körében népszerűnek.
2017. március 17.a párjával járt itt 45 Pozitív dolog látni néhány éve, hogy Újpestet apránként fejlesztgetik. Ennek részeként nyitották meg ezt a bisztrót is, aminek hatására végre beülhetünk a barátokkal inni-enni valamit egy igényes helyre a külső kerületben is, nem kell hozzá becsattogni a városba. A hely a metrótól 1 percre a fő térre nézően található.
A kialakítása, enteriőrje teljesen megfelel egy belvárosi bisztró elvárásainak is, bár néhány kétszemélyes asztal nagyon egymásra van rakva, túl közel ülnek egymáshoz az emberek. Széles, de nem túl zavaros étel-és italkínálatuk van, amit tovább egyszerűsít a választható ebédmenüjük. Fogyasztottam itt már ebédet, nachost, koktélt, habos kakaót (nyamm) és latte-t is. Összességében nem hajat eldobósan, de tökéletesen megfelelnek az ízlésnek az ételek-italok. Az ebéd menü sokkal magasabb minőségű, mint egy menzán! A kiszolgálás viszont hullámzó. Legutóbb nagyon kedves, mosolygós vendéglátásban volt részünk a teltház ellenére, néhány hónapja viszont olyan stílusban tessékelt arrébb minket és egy másik asztalnál ülő párt az egyik felszolgáló hölgy, hogy vegyük el a táskánkat az ülőgarnitúrás részről egy érkező párnak helyet adva, hogy torkunkra szaladt a kakaó. . . Legutóbb pedig egy társaság kutyussal jött, amivel probléma nincs, de felengedték a box ülőpárnájára, ami viszont sok. . . tekintve hogy a kutyust épp akkor hozták vissza dolga végeztével egy gyors sétából. . . Ezek dacára nem pártolnék el a helytől, mert jó helyen, barátságos áron, jó minőségű dolgokat fogyaszthatunk. Úgyhogy 4. kerületiek, erre járó átutazók, tegyetek egy próbát vele :)
2017. február 22.a párjával járt itt 55 Ebbe a pizzériába 18 éves korom óta visszatérek, amikor csak Balatonfüreden járok, mert egyszerűen istenien készítik nem csak a pizzákat, hanem más ételeket is. Gyakorlatilag Füred legforgalmasabb autóútja mentén a Petőfi S. utcán van, így csöndesnek semmiképpen se mondható, főleg, hogy szinte csak szabadtéri ülőhelyei vannak.
Megjelenésre sem esik hasra tőle az ember (több mint tíz éve ugyanúgy néz ki) mégis jó időben minden nyáron telt házas. Tekintve, hogy csak fedett, de nem zárt, ezért a rossz idő limitálja a látogatást. Amiért én imádom- gyerekkori emlékeim mellett- azok az ételek. A pizzáikat egyetlen környékbeli hely sem tudja felülmúlni. Finomak a limonádék, a desszertek is, az adagok is nagyok, az árak pedig nagyon barátságosak. A pincérek kedvesek, gyorsak és többségük nyári munkán levő fiatal. Sportközvetítéseket is lehet nézni (bár a régi doboz tévé nem egy kivetítő :) ), sőt, régebben lehetett biciklit is kölcsönözni itt, nem tudom, mostanság tartják e még a szolgáltatást. Nagy szívfájdalmam, hogy csak nyáron van nyitva, mert ide bármikor beülnék. Bármennyire is retro a hely és nem a sétányon van, nekem a szívem csücskévé vált sok évvel ezelőtt. És mivel az ételek hibátlanok és van valami hangulata, ami mindig visszacsábít, én ki nem hagyom, ha Füreden vagyok. És van egy olyan érzésem, hogy a sok ide látogató vendég nyaranta szintén nem tévedhet :)
2017. február 16.a párjával járt itt 45 Sose voltam még télen a Balatonnál, le kellett húzni ezt a pontot a bakancslistámról, így 3 éjszakára foglaltunk ide szállást párommal. A hotel tökéletes helyen van, a kikötő és a sétány legszebb részén, de (valószínűleg a 2017-es szezonig) éppen egy mélygarázst építenek szemben vele, így oda parkolni tilos az utcán, vagy a munkagépek kitapossák az autók szívét (vagy inkább elszállíttatják :) ) és most nehezen megközelíthető.
A hotel mélygarázsában parkolhatunk eléggé túlárazottan, vagy a szomszédos utcákban, áprilisig ingyenesen. Érkezésünkkor egy telt házas hétvége után igyekezett a recepció tartani a frontot, így kicsit káoszos volt a helyzet, de mi rendben átvettünk a szobánkat, ami tágas, és nagyrészt balatoni panorámás volt. A berendezés (piros-sárga szőnyeg, vörösesbarna bútorok) nekem picit már nem aktuális, de tiszta. A fürdő modernebb, ízlésesebb. Viszont nagyon kicsi a zuhanyfülke,és nincs benne tusfürdő tartó, így a tálca aljára voltam kénytelen letenni a tubust, amiért ha lehajoltam, akkor a hátsómmal kinyitottam a kabint és kiment a víz, pedig 55 kg-mal nem számítok terebélyesnek :)
Ennyit a negatívumokról. Ezek dacára viszont bőséges, választékos reggelit és vacsorát, kivételesen figyelmes személyzetet kaptunk minden nap. Egy ebédet is kipróbáltunk az étteremben a'la carte, és ugyan a mennyiségétől nem mentünk falnak, a minősége kifogástalan volt. A recepciós, a fürdő recepciós, pincérek, kávézó pultosa, mindenki kedves, készséges. A wellnessben a külön szauna helyiség nagyszerű volt, onnan merülni a kültéri medencébe csobbanásképp nagyon tetszett. Be van készítve citromos víz és poharak és rendszeresen feltöltik, apróság, de jó volt, hogy nem kellett ásványvizet cipelnünk a szaunázáshoz. Ami szintén szimpatikus, hogy minden éttermi, kávézós rendeléshez hozzászámolják a 10% szervizdíjat, így nem kell bénázni a borravalózással, hogy írassuk szobához a rendelést, de akkor is kell készpénzt vinni magunkkal stb. Ezt sok hotelnél még nem látom. Én merem ajánlani a Silverine-t, mert szuper helyen van és a kiszolgálás is első osztályú, viszont lassan egy belső modernizálás jót tenne neki. . . pl. :nagyobb zuhanyfülkékkel :)