2017. január 24., kollégákkal járt itt 35 Főként gyors ebédre szoktunk ide beülni kollégáimmal hétköznapokon, mert a környék kantinjaihoz képest jóval magasabb színvonalú ételeket kínál eléggé kedvező áron. Lokáció szempontjából. . . nos, Róbert Károly krt. Nem a kerület legelőnyösebb része, és kívülről észre se lehet venni, hogy amúgy egy elég kulturált étterem lapul itt, főleg, hogy egy dohánybolt mellett helyezkedik el.
Azonban belül nagyon szép, van egy hátsó része is, ahol picit elkülönül az amúgy kis helyen levő sok vendég. A mosdója pedig hibátlanul tiszta. Az ételek nem drágák, és viszonylag jó adagokat adnak, ezért ebédidőtájt a környező irodaházakból érkező emberek töltik fel. Van napi menükínálatuk, ami hétköznap 990,-ért egy levest-főételt, vagy főétel-desszertet ad és rendszerint szuper minőségű. A tésztáik nagyon finomak, a pizzáik is elég jók (bár abban nekem megvan a kedvenc éttermem, így nem vagyok objekítv :) ). Az egyetlen ami számomra hiányos, az a kiszolgálás. Az amúgy kedves pincérek nem sokszor vannak topon. Némelyikük elég modoros, aki sokszor összekeveri a "jófejséget" a hanyagsággal. Meleg zöld tea helyett, ice teát hoz, ketten kérünk menüt és harmadikunknak is kihozza, és ha felhívjuk a figyelmét rá, láthatóan kinyilvánítja nemtetszését. Belépéskor-távozáskor köszönök hangosan, sokszor mégsem érkezik válasz. Mivel nem nagy volumenű vacsorákat töltünk itt el, ezért nem hatalmas probléma ez, de szemet szúr, és aki több pénzt hagy ott, annak valószínű többet nyom a latba a kiszolgálás minősége is. Az ételek miatt megéri ide betérni, de külön nem keresném fel ezt a helyet, ha nem a közelében tölteném hétköznapjaimat.
2017. január 23.a párjával járt itt 55 Megszoktuk már, hogy nyáron ha Gárdonyban-Agárdon járunk, a Nádasba betérünk, akár csak egy levesre. Most jártam itt először téli időszakban és pozitív csalódás ért. Először is a kihalt kerthelyiséget látva nem gondoltam volna, hogy fél Agárd ide tűnt el az utcákról :) Az étterem tele volt a korcsolyázás után melegedni tért családokkal, nagy volt a nyüzsgés.
Ami változás a nyári időszakhoz képest, hogy van egy "téli étlap", ami szűkebb kínálatú, de a kedvenc ételek megtalálhatók rajta. Illetve télen csak péntektől vasárnapig van nyitva az étterem. Így egy fogasfilét ettem krokettel, tartárral, párom rántott pontyszeleteket fogyasztott és a végén kávéztunk egyet. Itt tényleg mindig hibátlanok az ételek, hatalmas adagokat kapunk a pénzünkért és a kiszolgálás viszonylag gyors, kedves teltház esetén is. Amit még szeretek a személyzetben, hogy ha a húslevesbe kérjük, hogy üssenek bele egy tojást, megteszik. Ha kérünk gyertyát 5 adag somlóiba, mert szülinapi torta híján az lesz a kinevezett torta, mosolyogva teljesítik; egyszóval rugalmasak. Nagyon szeretem ezt az éttermet és így, hogy télen is üzemel nem kérdés hova ülünk be egy jót enni a didergős hónapokban, ha erre járunk :)
2016. december 23.a párjával járt itt 25 Oké, vonatkoztassunk el attól, hogy kinek a keze alatt fut ez a fánkozó, mert biztos vagyok benne, hogy sokan csak azért próbálják ki a helyet és sokan ugyanazért is kerülik el. Én adtam egy esélyt neki, félretéve minden előszelet. . . a fánkot szeretem, a fenébe is:)
Egy dolgot kijelenthetek túlzás nélkül: nagyon igényes design csapat rakta össze ezt a helyet.
Színes, vidám, látványos és a kiegészítők még részleteiben is követik az arculatot. Pl. az elviteles dobozok nagyon jópofák. És itt ki is pukkan a lufi, mert a fánkok viszont nem, nem, és nem finomak. 4 félét próbáltunk ki. Mindegyik egy szikkadt, kopogós szélű tészta volt, szétcukrozott, színezékes mázzal a tetején. Volt köztük töltött (pl. pisztáciás), olyan édesek voltak, hogy két harapás után nem bírtam tovább. Ráadásul elvitelre minimum 6 db-ot lehet kérni, ami ilyen minőségű édességből köszi, nem kell. Nem kóstoltuk a bagel-eket és a szendvicseket, de ahogy a logo és minden elem mutatja, a fánk a fő termék. Azonban az nagyon leszerepelt. Hiába szép, világos, tiszta a hely (és üvölt a zene bent az erőltetett fiatalosságot sugározva), ez annyira kevés, mint lakatlan szigeten a tömegverekedés. . . Ha adottak az anyagiak egy ilyen kinézetű fánkozóhoz, akkor miért nem szántak belőle egy adagot egy jó cukrász/szakácsra, aki olyan receptet készít, hogy a külsőt valami belső tartalom is alátámassza? Én többet ebből a fánkból "kösznemkérek". . .
2016. december 23., kollégákkal járt itt 45 Kolléganőim javasolták egyszer, hogy rendeljek tőlük a munkahelyre, mert finoman főznek. . . finoman? Ez nagyon visszafogott vélemény :)
Egyszerűen az első próba óta is odáig vagyok az ételeikért! Ennyi fűszert, ízt és zamatot nem lehet megunni. Személyes kedvencem a punjabi chole citromos rizzsel, amit bármikor tennének is elém, mindig megenném.
A rizs zamata, a gyömbéres szósz, minden harmonizál egymással. De istenien készítik a húsos ételeiket is, és a csípős, az bizony csíp. Az étteremben személyesen még nem jártam, csak házhoz szállítást vettem igénybe, de akik felveszik a telefont mogorvák és közönyösek. Egy rendelésemnél éppen technikai gond volt az étteremben, így a hölgy mondta hogy nem tudnak kiszolgálni. Érdeklődtem, hogy esetleg a nap folyamán elhárul e, mert telefonálok később, ha kell, mire ő durván a telefonba vágta az érdekes stílusú választ, hogy "mit tudja ő, de most nem fog rendelést felvenni. . . "
Az ételek viszont annyira finomak, hogy ki lehet bírni a rövid telefonos kommunikációt, amíg megrendeljük. . . azért ennek javítása egy nekifutást megérne, mert ahogy olvasom, a személyes kiszolgálás sokkal udvariasabb.
2016. december 23.a párjával járt itt 55 Az évfordulónk párommal nyárra esik, így mindig igyekszünk egy kis kiruccanás keretében megünnepelni. Idén elbambultunk és 2 nappal előtte jöttünk rá, hogy semmit se szerveztünk. Szívünk csücske Füred, de június végén félő volt, hogy nem lesz már szabad szoba. Be is igazolódott.
Minden szállásadó legalább 4-5 éjszakára volt hajlandó szobát adni (úgy is, hogy nem egy szabad volt), de mi csak egyre szerettünk volna menni. Legalább 20 helyet felhívtunk, de senki nem fogadott minket. Ekkor hívtam az Andrea panziót és a tulajdonos olyan kedves volt, hogy azonnal levett a lábunkról. Nemhogy hajlandó volt 1 éjszakára szobát adni, de felkínálta, hogy válasszunk milyen szobát szeretnénk, mert több is szabad jelenleg. . . ! Ezután türelmesen eligazított minket telefonon, amikor kerestük a szállást, mert egy picit eldugott helyen van. Felvitt minket a szobánkba, megmutatta és megkérdezte megfelel e a szoba. Teljesen megfelelt. Tiszta, vadonatúj légkondival, és még pótágyunk is volt. A kert, a medence is igényes, szép. Eltöltöttük az évfordulót Füreden és másnap reggel indultunk haza, ekkor ért a meglepetés:
A szoba árában egy svédasztalos reggeli is szerepelt, és panzióhoz képest olyan terülj-terülj asztalkám volt, hogy leesett az állunk. Ilyen tapasztalatok után kit érdekel, hogy kicsit messzebb van a Balatontól? A kocsi nincs a hátsónkhoz nőve, tessék sétálni! Jövőre is ide jövünk, nem kérdés. Ilyen vendéglátókkal még felhőtlenebb az eltöltött idő.
2016. december 23.a párjával járt itt 45 Kissé túlzás a cím, persze, de hihetetlen, hogy az egyszerű Árpád úti kis étkezde milyen ételeket takar! :)
A hely maga pici, és egyszerű megjelenésű, semmi feltűnő, de a kínálatot olvasva már sejthető, hogy a szakács nem egy üzemi konyháról jött.
Állandó ételeik mellett naponta kínálnak kétféle menüt, ezek általában egyszerűbb dolgokat rejtenek, de egy szipmla vadast is olyan ízlésesen tálalnak, mintha gourmet-szakács készítette volna. Emellett van egy "állandó" étlapjuk, ám ezen is jelennek meg szép számmal újdonságok. Ha ide jöttök egy dolgot muszáj enni, függőséget okoz: a borjú bécsit! Akkora husi, hogy leesik a tányérról, parázsburgonyával. . . egyszerűen nem lehet megunni. A hús ízletes, vastag, omlós, kettévágva szép színű, látszik, hogy minőségi. A panírja tökéletes és citrommal megcsöpögtetve. . . te jó ég! Akkora adag, hogy a nagyétkű férfiak is pislognak rá a 2/3-ánál tartva. De eddig bármit próbáltam ( fish& chips, egyszerű grillezett csirkemell, házi hamburger, desszertek) minden igényesen, frissen készített, tényleg hibátlan. Egyetlen dolog hibádzik, és az a kiszolgálás hangulata. Értem és becsülöm, hogy családi vállalkozás, de azoknak is járhat egy mosoly, akik nem a család ismerősei. Ha ezt az apróságot lehet pótolni, akkor minden szempontból verhetetlen. Az Egyelek+ nemcsak kerületi, de városi szinten is elüt a megszokott étkezdéktől. Egyszerűen azért a párszáz plusz forintért éttermi minőségű ételt ehetünk ebédre, a munkából kiugorva. Újpest legjobbja, pont.
2016. december 22.a párjával járt itt 55 Rendszeresen rendelünk pizzát házhoz szállításra tőlük és semelyik másik pizzázó nem ér a nyomukba. Az áraik magasabbak, mint más helyeken, de nem sajnálom kifizetni rá, mert cserébe az olasz kolbász valóban az, a mozzarella nem a kilós pizzafeltétnek nevezett dolog 300 Ft-ért és kemencében sütik a pizzákat.
Két év alatt összesen kétszer reklamáltam kiszállított pizza miatt, mindkét esetben azonnal hoztak egy másikat. Voltunk többször az étteremben is, rosszat szintén nem tudok mondani róla. Isteni tésztáik vannak, és a pizzák még finomabbak frissen a kemencéből :) A pincérek kedvesek, készségesek. Egyedül a limonádék nem olyan finomak, nekem mindig túl édesre sikerültek, valahogy a szirupok nem az igaziak, de ez elnézhető apróság. Örülök, hogy van egy ilyen minőségű hely Újpesten!
2016. december 21.barátokkal járt itt 35 Barátnőmmel ültünk be megünnepelni a szülinapját, ő már többször is járt itt és bátran javasolta, hogy itt szívesen eltöltené a születésnapját velem. Az étterem tényleg autentikus mexikói megjelenésében és jól megközelíthető. Belépve viszont elég zajos a vendégtér, de végülis nem romantikus vacsorára érkeztünk.
Kértünk egy koktélt, ami nagyon finom volt és mindketten blackened lazac quesadilla-t rendeltünk. Ízvilágban hibátlan volt, a tortilla viszont picit gumis. Viszont a lazacomban nem kis szálkák leptek meg a fogyasztás során, amik mivel tortilla alá voltak bújtatva, nem is voltak láthatók. Szóltam a pincérnek, aki azt mondta nem szabadna, hogy a filében legyen, azonban határozottan szálkának néztek ki a tányérom szélén pihenve. Az ételt nem cserélte ki, de amikor pár harapás után még nagyobb szálkákkal találkoztam megmondtam, hogy ne haragudjanak, de ezt a fogyasztást nem szeretném kifizetni. Korrektek voltak és még egy ingyen desszertet is felajánlottak, amit elfogadtam. A csoki brownie fagyival azonban olyan tömény és ragacsos volt, hogy két falat után a fogaimról nem tudtam leszedni a csokimasszát, így sajnos azt is ott hagytam, fene a hálátlan belemet. . . A tulajdonos/étteremvezető maga is odajött megkérdezni hogy mik a problémák, ez egy nagyon szimpatikus dolog volt. Elmondtam őszintén és kultúráltan a véleményem és megköszöntem a figyelmességét. Sajnos jól nem laktam, de kedvesen és higgadtan kezelték a nyűgöket, amik akadtak, így rossz érzés nincs bennem. Még visszatérek, de ezúttal csirkés ételt rendelek, biztos ami biztos :)
2016. december 21., csoporttal járt itt 35 Egy családi barát ajánlotta a helyet, hogy ebédeljünk itt. A helyiség kívülről divatjamúlt, de belül egyszerű és normális megjelenésű, azonban téli látogatás révén nagyon hideg volt bent. Mivel sokan érkeztünk, előre rendelt ételsort kértünk. Húsleves volt az első fogás.
Nekem ez sajnos inkább leveskocka ízű csontleves, volt és se hús se zöldségek sem voltak benne. Másodiknak bőségtálat ettünk, amin rántott csirkemell filé, cordon bleu, roston csülök, rántott gomba-és sajt és vegyes köret szerepelt. A rántott csirkemell sajnos nagyon olajos volt, amikor felvágtam, kifolyt az olaj a tányéromra. A panír viszont emellett nagyon kemény volt az ételeken. A szomszéd asztalnál egy nagy család ült, ahol hogy a gyerek végigülje az ebédet egész végig üveghangon nézett mesét egy tableten, ezzel zavarva másokat, de erre mondható hogy rosszkor voltunk rossz helyen. A pincérek nagyon kedvesek és figyelmesek voltak, de az összképbe hatalmasat nyom az ételek minősége és az nem volt megfelelő. Lehet, hogy rossz napot fogtunk ki, mert sok vendég volt aznap és rendezvényre is készült a személyzet, ezért csorbult az ételek minősége, de így sajnos az első benyomást nem koronázta siker. Mi nem térünk vissza.
2016. december 21.a párjával járt itt 25 A párommal fogadtunk és megígérte, hogy ha nyerek, elvisz sushizni. Nyertem, és mivel amúgy nem volt apropója az ebédnek, kinéztem egy menükupont ebbe az étterembe és foglaltunk asztalt. Tisztában voltam vele, hogy egy bevásárlóközpontban levő étterem meghitt közeg biztos nem lesz, de az meglepett, amikor leültettek két apró bárszékre egy kb.
60 cm átmérőjű körasztalhoz, amire a két kezem nem tudtam feltenni, a széknek pedig egy normális lábtartója nem volt, így lógtak a levegőben, vagy a nyakamba kaphattam őket. Az asztal ragadt és szagos volt. Először fahéjas zöldalma levest kaptunk, ez teljesen rendben volt. Utána tavaszi tekercseket, amik túl voltak sütve és röpködtek a tésztadarabok a "hatalmas" asztalunkról szanaszét. Mondjuk jól szórakoztunk, szó se róla :)
Utána érkezett a sushi válogatás, amiben főként makik voltak és 2 fajta nigiri. Ekkorra már a lógó lábaim halódó vérkeringése hatására alig vártam, hogy gyorsan befaljuk és menjünk. De alig bírtam enni pár makit. A lazacosban a hal szélei konkrétan kopogtak a kiszáradástól, és a többi íz sem ragadtatott el. Az algalap gumi volt, a rizs tömőanyagszerű. Szerencsére nem költöttünk sokat erre az ebédre, de ha a teljes áras rendelések is ilyen minőségűek, az baj. Amúgy a pincérhölgy nagyon aranyos volt, figyelmes, de ő volt az egyetlen pozitívum az ebédünk során. Nem ajánlom, kuponért se.