2021. augusztus 29.barátokkal járt itt 15 Az idei nyaralásunk alkalmával tértünk be ide, 8 fős baráti társaság. Nos igen ám, de már a bejáratnál problémák adódtak azzal, hogy hova üljünk? Tekintve, hogy nem volt hely. Illogikus módon 1 pár egy 8 fős asztalnál evett. De nincs hely. Ja de mégis, 5-6 perc fejforgatás és várakozás után egy pincér végül tudott nekünk helyet keríteni.
Gyorsan hozzátette, mielőtt leültünk, hogy csak egyben tudunk fizetni. Ühüm, hát igen, mi itt 8-an egy kasszán vagyunk, ez egyértelmű. Na mindegy, úgy döntöttünk beülünk és eszünk egy jót. Én személy szerint roston csirkemellet kértem, burgonyapürével. Meghozták az ételt, 3-4 db csirkemell figyelt a tányéron plusz a köret. Elkezdtem enni a csirkét és megdöbbentem mennyire ki van száradva. Ezen a szárazságon még a burgonyapüré sem segített. A párom rántott gombát kért, ahhoz adtak tartárt, tőle kunyiztam egy kicsit, így már némileg ehetőbb volt. Viszont azt kell, hogy mondjam, hogy ilyen rosszat még nem ettem, roston csirkéből. A főétel előtt még ettem egy adag húslevest, amiről szintén csak annyit, hogy ennél még egy zacskós leves is jobb opció lett volna. Miután végeztünk az étkezéssel kértük a számlát. Egy pincérhölgy felé jeleztük, aki szólt is, hogy "mindjárt hozza! " Eltelt 5 perc, majd egy férfi pincér is megjelent, megkérdezte minden rendben volt-e? És, hogy hozza-e a számlát? - IGEN! Hozza legyen kedves. Eltelt újabb 5-10 perc, majd már kissé idegesen szóltunk az úriembernek, hogy még mindig várjuk a számlát. Ekkor 2-3 perc múlva már meg is kaptuk és fizethettünk. Ha megint Tokajban járunk, szinte bizonyos, hogy nem itt fogunk enni.
2021. június 13. járt itt 35 Rengeteget hallottam már a helyről, sokan dicsérték. Szóval akkor térjünk be, együnk, és lássuk mit is kínál a Ramenka levesező. Miután megérkeztünk, hamar felvették a rendelésünket, majd egy ablak előtti asztal elé ültünk, ahonnan ráláttunk a Kazinczy utca forgatagára. Szemrevételeztem az evőeszközöket, evőpálcika vagy egy mini fa merőkanál.
Oké, fa merőkanál - téged választalak! De hál istennek, kicsit odébb találtam villát is, melyre azért szükség is volt, mint utóbb kiderült. Körülbelül 4-5 perc múlva már hozták is a leveseket. Mind a ketten chikin levest kértünk, melyben van csirkehús, tojás, szezonális zöldség és fafülgomba. Elképzeltem egy ízt, és a leves pont olyan volt. Első alkalom. Pont olyan. A főtt csirkehús valamiért engem a menzás beazonosítatlan főzelék mellé adott húsra emlékeztetett. A tészta finom volt, a zöldségek is. A tojás is, ez utóbbi kevés. Fél tojás. A fafülgombának kerestem az ízét, de a furcsa állagon kívül mást nem találtam. Az ételt felakartam dobni némi chili pehellyel, de ettől csak csípős lett, és még inkább semmilyen. Rendeltünk hozzá még káposztás gyozát, ami mondjuk finom volt, de vélhetően csak azért, mert alapból szeretem a káposztás ételeket. Bár itt megjegyezném, hogy az elfogyasztásánál érdemes körültekintőnek lennünk, mert miután ráharapunk, egy jó adag olaj lövell ki belőle, szerencsés esetben a tányérunkra. Szeretem a leveseket, ezért is vártam, hogy itt egyek. És valahol reméltem, hogy a leves többet nyújt annál, mint amilyennek kinéz. De nem. Pont az. Egy leves, telirakva zöldségekkel, főtt menzás hússal, és tojással. Engem nem győzött meg. De ugye kinek a pap, kinek a ramenka.
2020. augusztus 19.a párjával járt itt 45 Szentendrén járva, ez a hely tűnt első ránézésre a legszimpatikusabbnak, főleg ha az árfekvést nézzük. Be is mentünk, jeleztük, hogy bringával érkeztünk, a pincérhölgy kedvesen mutatta, hogy nyugodtan lerakhatjuk őket az asztalok közé, nem lesz gond. Helyet foglaltunk és végigmustráltuk az étlapot.
30 km tekerés után, farkaséhesen 3 fogás mellett döntöttünk. Elsőnek brokkolikrémlevest kértünk, cheddar sajttal megbolondítva. Másodiknak én csirkemellet ettem párizsi módra, krumplipürével. A párom rántott gombafejeket evett, petrezselymes krumplival. Majd desszertnek túrógombócot kértünk. Nos, kezdjük a levessel és a kihozatallal. Nem kellett sokat várni, 5-6 perc múlva már előttünk gőzölgött(? ) a leves. Nem volt rossz. Mondhatni új volt, sosem ettem még cheddar sajttal brokkolilevest. De egészen finom volt, és hát jó fokhagymás. A vámpírok hazafele biztosan elkerültek minket. A második fogás kifogástalan volt! A csirke színhús volt, finoman roppant a bunda rajta, a krumpli pedig. . hát most mit mondjak? Még sosem ettem ilyen finom krumplipürét. A párom étele is rendben volt, noha megbánta, hogy ő nem krumplipürével kérte. És a desszert. . itt azért kitérnék kicsit a felszolgóhölgyek tesze-toszaságára. Körülbelül 20 percet vártunk a desszertre. Én gyanítottam, hogy elfelejtették, és a gyanúm akkor igazolódott be, miután az egyik pincérhölgy elégedetten kivágtatott a konyhából, már-már nyúlt a telefonjáért, hogy felnézzen valami közösségi oldalra, amikor a könnyed falnak dőlés közben rám pillantott, és hoppá! - láttam az isteni megvilágosodást és szinte hallottam is! "A gombócok! " Berohant, majd pár másodperc múlva már ott is volt előttünk a desszert. Ízletes volt, teljesen korrekt levezetése az ebédnek. Bár kissé túlettük magunkat, de elmondhatom, hogy ha Szentendrén járunk, újra benézünk majd ide és másnak is bátran ajánlom!
2020. augusztus 14.a párjával járt itt 35 Párom születésnapja alkalmából látogattunk el a helyre. Első ránézésre egészen fiatalos, változatos étlappal rendelkezik. Jóllehet a hamburger választék sajnos nagyobb mint a "normál" kajáké. Mi a kicsit egészségesebb kategóriából szemezgettünk. De kezdeném az elején. Mikor megérkeztünk, döbbenten láttuk, hogy az összes asztalon ott csücsül a "foglalt" tábla.
Ez volt 17:30-kor. Így hát odamentünk egy pincérhölgyhöz a pulthoz, hogy érdeklődjünk van-e szabad asztal? Sajnos nincs, sörpadot tudunk igénybe venni. Összenéztünk a párommal és kiült az arcunkra a véleményünk. Ekkor a lány megkérdezte, hogy meddig akarunk maradni? Mondtuk, hogy úgy este 8-9-ig maximum. Megnézte újra a táblagépét és ekkor már tudott nekünk egy opciót ajánlani. Este 8:15-re jönnek az egyik asztalhoz, így oda betudunk ülni addig, ha gondoljuk. Nem vagyok egy nagy matekzseni, de azért ez akárhogy is számolom több mint 2 és fél óra a vendégek érkezéséig. Érdekes, na mind1, elfogadtuk hát a felajánlott lehetőséget. Először koktéloztunk kicsit, aztán rendeltünk ételt is. Provolone csirkemellet rendeltünk(csirkemellfilé pesztóval, paradicsommal és olvasztott mozzarella sajttal), én sült édesburgonyával és salátával, a párom pedig simán hasábburgonyával és salátával kérte. Úgy nagyjából 12 percet kellett várni az ételekre, aztán hozták is őket. Nos az első harapásnál kicsit megütköztem. Rögtön egy rágós, inas valamibe haraptam bele. Aztán a csirke további része finom volt, bár azért nem voltam annyira elájulva, ha az ízek összességét nézem. A párom is hasonlóképpen járt, ő is beleharapott valami rágós darabkába. Amilyen illatok szálltak, míg ott italozgattunk, és vártuk az ételt, ahhoz képest amit kaptunk kissé csalódás volt. Az est vége fele, égő gyertyákat vittek ki minden asztalhoz, a hangulat kedvéért, kivéve a miénkhez. Nem tudom, hogy ennek mi oka volt. Igaz, addigra már fizettünk, de még volt az "időnkből" hátra 45 perc. Így még maradtunk kicsit. Nem rossz hely, egyszer munka után érdemes beülni ide iszogatni, viszont érdemesebb utána máshova menni étkezni.
2020. április 20.a párjával járt itt 25 Úgy kezdeném a leírást, hogy mostanában rászoktam a párommal az indiai kajára. Több helyen is ettünk már, mindenhol ízlett az étel. Aztán egy alkalommal a netet böngésztük farkaséhesen, hogy mit rendelhetnénk, aztán egyszer csak szemet szúrt ez a wrapos sült karfiolos mennyországgal rendelkező hely menüje.
Gyorsan végig néztük a lehetőségeket, de mivel a XIII. kerületbe horror áron szállítottak házhoz, letettünk róla. Eltelt jó pár hét, és mivel épp a városban lófráltunk, jött az ötlet! Menjünk be, vegyünk egy ilyen wrapos csodát, és út közben együk meg! Megrendeltük az ételeket, Dosa pure veg-et kértünk. Kis idő elteltével meg is kaptuk, és hamarosan neki is láttunk megenni az ételeket. Nagyon ízletesnek tűntek! De aztán jött az első pofon. Esik szét. De nem is kicsit! A párommal egymás tálját próbáltuk fogni, ugyanis lehetetlen művelet volt máshogy enni az ételt. Ez a palacsinta rizsből és lencséből készült "tészta" amibe göngyölték a karfiolt szanaszét szakadt. Aztán jött a második pofon. Hideg az étel, és a képen a látszólag ropogós karfiol pedig puha. A harmadik pofonnak talán azt mondanám, hogy kicsit túl volt fűszerezve, nem harmonizáltak ízek. Erre a helyre igaz lehetne az a mondás, hogy a kevesebb néha több. A második wrapot már itthon ettem meg, némi mikrózással, és mivel már akkor szétszakadt a wrap amikor a tányérra tettem, így végül késsel és villával fogyasztottam el az ételt. Kipróbáltuk, de nem hiszem, hogy máskor ezt a helyet választjuk.
2020. március 11.a párjával járt itt 45 A párommal a második évfordulónkra valami merőben más ételt kerestünk, mint a megszokott. Így jött az ötlet, együnk indiait! Rá is bukkantunk a Rajkot Palace nevű helyre. Elég nívósnak tetszett, így hát biztos ami biztos, előre lefoglaltam egy asztalt. Megérkezésünkkor egy indiai hölgy lépett oda hozzánk, érdeklődve, hogy mit szeretnénk?
Elmondtam, hogy asztalt foglaltunk, 2 főre, név. "Oh igen, üljenek le" - hangzott a válasz, és közben a lenti szintre mutatott, és a nevemet még csak el sem kezdte keresni a foglalások között. Mondtam, hogy a fenti szinte foglaltunk, a galériára. Oh, igen, igen, tessék - ezzel felinvitált minket a lépcsőn. Miután végig mustráltuk az étlapot, meg hánytuk-vetettük a dolgokat, rendelni szerettünk volna. Jött is a pincérhölgy, akitől azért pár kérdésünk lett volna az ételekkel kapcsolatban, de sajnos arra a kérdésre, hogy a főételekhez jár-e köret? - nem tudott válaszolni, mivel nem ismerte a "köret" szót. Mindegy, rendeltünk inkább mellé köretet, nem bíztuk a véletlenre. Előételt is ettünk, ami annyiból állt, hogy egy pirított indiai lapos kenyérre rászórtak egy kis zöldséget, némi indiai fűszert, vajat és tádám. De az egyszerűsége ellenére ízlett. Kissé ezen a ponton megijedtem, hogy a kaják is ilyen egyszerűek lesznek. De a félelmem alaptalannak bizonyult. Én csirke tikka masalat kértem, illatos basmati rizzsel, házi byriani fűszerekkel, és persze a mellé a kihagyhatatlan dupla réteges sült indiai kenyeret. Belekóstoltam és ahww. Isteni! Az ízek harmonizáltak, a sült kenyér a masala szószhoz mennyei volt, és még az sem zavart, hogy a csirkemell darabok nagyobbak voltak, mint amekkorát én megszoktam egy ilyen szószos ételben. Jól megvoltak sülve, egy szavam sem lehet. Pincérünk egyszer odarebbent hozzánk megkérdezni, hogy minden rendben van-e? Mi maszatos kézzel és szájjal mutattuk, hogy ilyen jó indiai kaját még nem ettünk! - ezt láthatóan értette majd mosolyogva távozott. A hely tisztaságával nem volt gond, a berendezés idézi a várt hangulatot. Biztos, hogy visszatérek még ide!
2020. január 31.a párjával járt itt 35 Párommal egy hideg januári napon tértünk be ide. Hezitáltunk ugyan, mert még nem ettünk vietnámi étteremben. Én kissé féltem, hogy olyan olajos lesz mint a kínai kaja, mert ránézésre kifejezetten hasonló jellegű. Szóval végül egy pincér megjelent két gusztusos nagyadag étellel, melyekről megállapítottam, hogy egyáltalán nem olajosak.
Jó, együnk itt! Tehát hosszas vizsgálódás után én bun tésztát kértem csirkével és zöldségekkel, míg a párom ugyanezt, csupán csirke nélkül. Kis Pho levest is ettünk csirkével, majd desszert gyanánt sült banánt fogyasztottunk, csokiöntettel. Akkor kezdem a főétellel, a csirkés tisztával. Száraz volt és íztelen. A leves nem volt rossz, bár kissé soknak találtam az újhagymát benne. És a desszert. . nah az kellemes csalódás volt! Már csak ezért érdemes volt bejönni! Mondjuk én oda meg vissza vagyok a tésztás desszertekért. Nah szóval jóllakottan távoztunk. Hogy visszajönnék-e ide? Talán.
2019. december 17., kollégákkal járt itt 25 Céges vacsorára érkeztünk 6-an. Mivel sajnos a glutén érzékenységem újra felütötte a fejét így a pincérünkhöz fordultam némi segítségért. Ajánlotta a chimichangát mert, hogy az kukorica lisztes, némi csípős szósszal, csirkével. - Mennyire csíp? - Neked a szószt amit alapból a tetejére szoktunk rakni, most külön rakjuk.
- Oh köszönöm! - milyen kedves, gondoltam magamban. Mikor kihozták az ételt meglepődve tapasztaltam, hogy az egész kaján beteríti piros szósz. Miután elkezdtem enni feltűnt, hogy nem kicsit csíp a szósz. Pedig alapjáraton bírom a csípőset, de ez már kicsit túlmutatott a tűréshátarámon. A tortilla chips amit mellé kaptunk, mártogatós nélkül íztelen volt. A hely egyébként tiszta, egészen különleges dekorációval. Hogy visszamennék-e ide? Biztos, hogy nem! Nem olcsó hely és az ember elvárná, hogy amit megígérnek neki, azt úgy is kapja.
2019. szeptember 24.a párjával járt itt 45 A munkatársaimtól kaptam ajándékba ide egy kupont. Egyébiránt ennyire drága helyre biztos, hogy nem mennék enni. Ahol a főételek árai 8000ft-tól kezdődnek. De ajándékba kaptam, jól esett, szóval lefoglaltam 2 főre egy asztalt. Megérkezésünkkor már egy fiatal hölgy várt minket, kezében egy walki talki.
Mintha valami titkos katonai bázisra érkeztünk volna. A hölgy kedvesen megkérdezte, hogy az asztal foglalás milyen néven volt, majd beinvitált minket a liftbe, ahol 5 korántsem szomjas férfival mentünk fel. Megérkeztünk. A kilátás páratlan! Egy árnyékos, de jó helyre vezettek minket, viszont mivel késő délután érkeztünk és az ősz derekán így kértem, hogy egy valamivel naposabb részhez ültessenek minket. Leültünk és már az étlapot sem kellett megnéznünk, tudtuk mit kérünk. Előre kiszemeltük a nekünk tetsző fogásokat a neten. Én gombás tagliatellét rendeltem, a párom pedig mini burgereket. Kihozták az ételeket és azt kell, hogy mondjam finom volt. Az enyém legalábbis. A párom nem volt elájulva tőlük. Mondjuk azt meg kell jegyezzem, hogy minden fogás ki volt hűlve. Étkezésünket megkoronáztuk némi desszerttel is. Én csokitortát kértem, tejszínhabbal, míg a párom madártejet rendelt passion fruit moussal. Finomak voltak, noha az én csokitortám kissé tömény volt. Némi roppanós textúrát bele rejtettek, ez valamelyest kompenzálta a tömény élményt. A tejszínhab helyett is el tudtam volna képzelni más kísérőt. A barátnőm madárteje egész jó volt, főleg a tömény csokitorta után. Nem volt rossz ez a rooftop bár, kipróbáltuk. Hogy visszatérnék-e ide? Talán. Mindenesetre nekem egy kissé rongyrázós volt ez a milliő.
2019. augusztus 3.a párjával járt itt 45 Pénteken munka végeztével, egy esős napon, azon agyaltunk hova menjünk enni? Ekkor beugrottak a svéd húsgolyók! Menjünk az Ikeába! Meg is érkeztünk egy kis utazás után, és itt megjegyezném, hogy igazán lehetne a belvárosban is egy Ikea, vagy legalább egy éttermi részleg. Szóval megérkeztünk. Iszonyatosan ingázó tömeg az ételkiszolgáló résznél.
Beálltunk a sorba, majd úgy nagyjából 15 perc elteltével rendelhettünk. Én svéd húsgolyót kértem sült krumplival, barna szósz nélkül. A párom ugyanezt, csak dupla adag barna szósszal. Újításként ő még kipróbáltam a felkínált "zöldborsó szórást" is az ételéhez. Vadásztunk egy gyermek sírástól mentes asztalt, majd leültünk elfogyasztani az ételeket. A szokásos jól megszokott ízek voltak, semmiben sem tért el az előzőektől. De valljuk be, furcsa is lett volna, tekintve, hogy mirelit áru. De finom és olcsó. Étkezésünk végeztével lófráltunk még kicsit az áruházban, hogy lemozogjuk a kaját, majd hazaindultunk.