2016. október 5.a párjával járt itt 45 Nem tudom pontosan hány éve, de több mint 15 éve működik a hely. A konyha hozzáállása és minőségre törekvése nem kopott meg. Az adagokat és a hozzávalókat nem sajnálják, próbálnak a minőségi hozzávalók felé menni, persze úgy, hogy ne szálljanak el az áraik. Nem túl olcsó a hely, de garantált az ízfergeteg, és a jóllakás.
A kiszolgálás kedves, figyelmes. A helyszín pedig alkalmas egy jó beszélgetésre is az étkezés után. Házhoz szállítva is megbízhatóak a főételek, jól csomagolnak, figyelmesen pakolnak és forrón szállítanak ki. Mindenkinek ajánlom!
2016. október 5.családjával járt itt 45 Kecskeméten, pontosabban az Alföldön nagy hagyománya van az étkezés utáni elcsomagolásnak. A legtöbb étterem óriás adagokkal operál, amit képtelenség elfogyasztani, éppen ezért hazaviszi az ember. Ám mivel csak 5-6 órán belül fogyasztja el, addigra a friss étel veszít a minőségéből, így csupán gyorskaja jellege marad.
Nem értem miért nem lehet fél adagot kérni mindenből. A magyaros ételek nem túl széles választéka található itt, ami azt jelenti, hogy a szűkös étlapon szereplő ennivalók friss alapanyagból készülnek. Ezt igazolni is tudom. A konyha jó minőségben dolgozik. Nem túl kísérletezőek, mert ritkán változik a kínálat, egy idő után meg amikor már végigette az ember, nem nagyon vágyik rá, hogy visszatérjen, amikor tele a város felfedezésre váró új éttermekkel is, ahol mernek kísérletezni, megújítani a magyaros ételeket, vagy különlegesen tálalni. Ezt javasolnám a Sasfészeknek is.
2016. október 5.a párjával járt itt 35 Többször próbálkoztam az étteremmel, menüztem is, és ettem az A'la carte étlapról is. A pizzák finomak, de nem kiemelkedőek, a menü kissé szegényes, ám szépen tálalják. A kiszolgálás morcos, hűvös a hangulat. A belső tér szűkös, kialakításában nem túl vendégbarát. Kicsit magányossá válik az ember, ahogy ott eszeget.
Legutóbb, a párommal ültünk be ketten, egy sonkás-gombás pizzát kértem, szerencsére jó idő volt így ki tudtunk ülni a dohányzó részre a teraszra. A pizzát egy óra után kaptuk meg, az alja kissé odaégett, és nem úgy nézett ki, mintha az a 70 perc a gondos előkészítéssel ment volna el. Kissé ki is volt hűlve. Valahogy azt érzem mindig, ha oda megyek, mintha nav ellenőrként kezelnének, fizető vendég helyett.
2016. október 5.családjával járt itt 45 Kedves kis hely ez! Most, hogy felújították még csalogat is! A külső fedett teraszon ültünk le a családdal. A padok szűkek, az étterem kialakítása nincs túl jól átgondolva. Egyszerűségre törekedtek, mind a design, mind az étlap terén. Egyszerűségében azonban megvan a bája. A húslevesük összetett, nem spórolós, mindenből frisset használnak, a zöldségekből is.
Én egy grillezett tarját ettem, a fűszerezés kiváló, a hús jól átsült, a köret is kielégítő volt. Az a hely ahová éhesen biztos betérek még, de vendégeimet a külcsín miatt biztosan nem ide hozom majd.
2016. október 5.családjával járt itt 35 Sokszor megfordultam az elmúlt 10 évben a Csárdában. Szépen felújították, évről évre bővül. Tökéletes helyen van, sok az átutazóban lévő, kamionos és külföldi vendég. A magyaros konyha javát szolgálják fel, ám sokszor futok bele mirelit ételekbe is, melyek egy kicsit megalázóak a magyar gasztronómiának.
Továbbá az elmúlt évben érezhetően megdrágult a hely. Egy főre csak az étel 3000 Ft körül kezdődik, beleértve az olyan alap kajákat, mint a pulykamell sajttal sonkával töltve és steak burgonya. Ezt sajnálattal látom, mert a városban van több kiváló hely ahol ennyiért mennyiségben és minőségben is értékesebb ételt lehet kapni. Hiába a kiváló személyzet, az árszabás a külföldi vendégek pénztárcáját és olykor (mirelit ételek) átverését szolgálja.
2016. október 5.családjával járt itt 35 Családdal foglaltunk asztalt egy vasárnapi napon, amikor a csúcsforgalom van. Tele van a terasz és a belső tér is sok éhes emberrel, akik a nem túl hosszú és nem túl széles önkiszolgáló pult előtt tolonganak. Nehéz odaférni. Az asztalok szűken vannak pakolva, kicsi a hely amikor leül az ember, szinte benne van a másik szájában.
Olyan ez mintha egy menzán ennénk. Az 1300Ft-os ár kiváló egy all you can eat étteremben, de megvan a hátulütője is. 3 féle leves, főleg rántott, vagy olajban sült főételek, azok is a gyorsan készíthetőek közül, a maguk menzaszerű ízével. A desszertet is alig találtam. Az ár tekintetében ez kiváló, ám úgy gondolom, inkább fizetek 2500 Ft-ot, hogy legyen helyem normálisan, és friss alapanyagokból, nagy gondossággal elkészített ételeket egyek. Ezt az éttermet azoknak ajánlom, akik nem az ízlelőbimbóra és a közérzetre mennek, hanem a bőséges jóllakásra.
2016. október 5.családjával járt itt 55 Sokszor megfordultam a Fekete Gólyában, és egyetlen egyszer csalódtam, de az is apróság. Külföldi vendégeknek kiváló ismerkedési lehetőség a magyar gasztronómiával. Étlapjuk első oldala mindig a konyhafőnök adott havi ajánlatait tartalmazza, amiben megtalálható a szárnyas, a marha, a hal, a vad és a vega étel is.
Csak ez után következik a bőséges választék. Mivel nagy a forgalom, az ételek mindig frissek, és friss alapanyagokból készülnek. A teraszon nagyon kellemesen el lehet beszélgetni, aki pedig gyerekekkel jön, megnézheti az étterem mellet az állatfarmot is. Az áraik kissé borsósak, ám a mennyiségek ehhez mérten, nem okoznak csalódást, szinte minden alkalommal el kellett csomagoltatnom a maradékot. Sajnálom hogy nem lehet fél adagot kérni. Érdemes kipróbálni, csak rá ne szokjunk :)
2016. október 5.a párjával járt itt 45 Ha pizzát kíván az ember, és gyorsan szeretné a magáévá tenni, akkor ide mindenképpen betérhet. A kiszolgálás kedves, a választék igen nagy, ráadásul heti akciók vannak. A belső tér letisztult, urbánus, kissé üres, de egy kis falatozáshoz megfelel, ráadásul ki lehet ülni a sétálóutcára is. Van szelet pizza, ami gyorsan, kis dobozban elvihető.
Ami nekem annyira nem jön be, az a pizzatészta típusa. Nem tudom máshogy mondani, olyan tömeggyártott, átlagos. A feltétek is egyszerűek, nem képviselik a magas minőséget. Ám pont ezért tehetik meg, hogy áraikat az átlaghoz képest is alacsonyan tartják. Tökéletes hely egy gyors pizzázáshoz.
2016. október 5.egyedül járt itt 55 Egy megbeszélést tartottam nemrég itt. Beléptem a délelőtti órákban, kellemes illat, nyugalom, halkan duruzsoló zene, mosolygós kiszolgáló. Kértem egy melegszendvicset és egy hosszú kávét. Helyet foglaltam egy kényelmes, műbőrrel bevont, puha ülősoron. Az asztal pont megfelelő méretű 4 főnek, úgy hogy mindenki rápakol ételt italt.
Szinte perceken belül érkezett a rendelésem. A kávé kiváló minőségű, jól lefőzött és megfelelően erős volt, a szendvics pedig tartalmas, minőségi alapanyagokból készült. Jót ettem és kávéztam, és a megbeszélés is sikeres volt. Ja és nagyon jó, hogy nyáron ki lehet ülni a sétányra.
2016. október 5.a párjával járt itt 35 Nem is túl régen ültem be hamburgerezni egyet. Gondoltam kipróbálom ezt a kis büfét, hiszen meg tud élni több konkurens burgerező mellett is. A fiatal kiszolgáló nem volt egészen biztos a dolgában. Lehet akkor kezdett éppen, vagy rossz napja volt, de nem volt túl szívélyes velünk. Nem tudta azt sem, hogy az általunk rendelt burgerben pontosan mi is van.
De nemsokára megkaptuk az óriás bucikat, amikhez képest a beltartalom nem volt kimagasló. Kis sali levél, két szelet ubi, káposzta, husi (kissé száraz és túlsült), gyenge minőségű ketchup és mustár, és egy marék reszelt alsó kategóriás gouda sajt. Elsősorban a hússal volt bajom, mert láthatóan fagyasztott termék volt és nem is volt megfelelően elkészítve. A másik problémám az óriás, levegővel felfújt buci és a közepén kuporgó beltartalom viszonya volt. Az első harapásoknál még csak a száraz zsemlét ettem, majd később jutottam el a többihez. Nem volt egy ízorgia, viszont jól laktam.