2015. október 10.gyerekekkel járt itt 35 Nagycsaládos Sogornős, Sogoros, unokahugis október eleji kirándulásra mentünk azzal a céllal, hogy eszünk egy jó hallevest ("halászlét") is. Amikor megérkeztünk a Csárdába éppen az asztalt tisztították. Lévén a Bornapi sokadalom tele volt a Csárda vendéggel.
Sajnos a kendővel legyezés nem sikerült jól, így az asztal sem lett kifogástalan és ami morzsa az asztalról lekerült az a padokon és a szivacspárnákon kötött ki. Sajnos az asztal alatt is ételmaradékok voltak. A pincér egy kicsit megváratott bennünket a rendelésfelvétellel, de mint mondtam sok vendég volt. A pincér kicsit fásult volt, de ez vasárnap délután 3 óra fele volt, talán azért nem volt a mosoly grátisz. A korhely harcsalevest ettem a többiek Harcsa hallevet, a gyerekek tutira mentek és sajttal sonkával töltött pulykamellet sült krumplival. Azt gondoltuk egyszerre kezdünk, de a felnőttek kapták a levest hamarabb (rendeléstől 10 percen belül) . . . és a gyerekek maradtak utoljára. A hangulat rajtunk múlott, így jó hangulatú ebédet költöttünk el együtt a Bonchidában és akkor már nem foglalkoztunk a morzsával és a kiszolgálás gyorsaságával sem. Egy nap pipa a "vasárnapizárvatartás" javára. :)
2013. április 24., csoporttal járt itt 55 A Csióokonai Söröző Debrecen belvárosában a Csokonai Színházzal közvetlenül szemben található pincehelyiség. Mi érettségi találkozó kapcsán ebédeltünk és vacsoráztunk itt. Az udvarban ingyenes parkolási lehetőség, igaz a kapu kicsit szűk, de ez egy patinás régi ház régi kapubeállója. A különteremben voltunk elhelyezve.
Az asztaldíszítés a tálalás az egész enteriör szerintem tökéletes volt. Az étterem berendezése, a mai designnak megfelelően elegáns. Nem okozott gondot, -hogy lányosztály lévén- gondolva a sok csicsergésre nyitásra mentünk és sok órahosszányi beszélgetés után éjszaka távoztunk. A vacsora Csokonai-tál volt mindkét variációban ami mindenkinek kedvére való ízletes fogásokat tálalt. A pincérek a felszolgálást oly tökéletesen végezték, hogy az ételek a megfelelő előre megbeszélt időre az asztalon voltak, és a tálalással a beszélgetés fonalát sem zavarták meg.
2013. április 23.gyerekekkel járt itt 55 A szálloda Balatonfüreden jól megközelíthető, saját parkolóval rendelkezik a területre bejutni sorompón lehet, tehát idegen nem jön a területre. A MARINA saját stranddal rendelkezik és aki nem szereti a természetes víz esetleges hidegségét, a víz alatt lapuló éles "kecskekörmöket" az az uszodában ami a strandra nyitott kulturált körülmények között úszhat.
Az all inclusive ellátás miatt a ételek fantasztikus választékkal kápráztatnak el mindenkit. (Háziasszonyként Nekem ez a menyország) A kisgyerekeseknek sem kell félni, hogy a gyerek éhen marad és a vegák is elégedetten távozhatnak az étteremből. A parton is megtalálja mindenki azt mi szemnek szájnak ingere, és a zárt strand sok előnnyel jár. A szobák tiszták felszereltségük megfelelő. Én családommal több helyen jártam már, de a Marina nálam ár-érték arányban viszi a pálmát. Ajánlom bárkinek, nem fog csalódni.