Smaragd 22 értékelés kell még ehhez
Lelkes fotózó 474 feltöltött kép
Népszerű író még 72 hasznos szavazat kell
Aktív tag még 9 értékelés kell ehhez az év végéig
Kitartó fotózó még 27 feltöltött kép kell
2017. január 12., kollégákkal járt itt 35 Ennek a 3000 lakosú falunak egyetlen étterme. Menüs étkezés is van, de ezt behatárolja, hogy az étterem a falu szélén van. Fő profil a bowling, az étterem egy járulékos dolog. Ezt bizonyítja, hogy egy légtérben van a 8 pálya és az éttermi asztalok.
El lehet képzelni, hogy teltház esetén percenként nyolcszor koppan a padló, hurrá és jajj kiáltások, kb 90-100 db-es hangzavar, beszélgetni nemigen lehet. Mikor mi mentünk teltház volt, kb 50-60 ember. Már az első leadott rendelésnél elfelejtették a kávét, majd mikor rendeltem egy főételt, jelezték, hogy most zárt be a konyha, csak pizzát tudnak hozni. Mondtam jó, akkor hozzanak pizzát. Fél óra múlva kihozták az elsőre kért főételt (! ) majd újabb félóra múlva a pizzát is (! ) Az étterem rész szép, a személyzet fiatal és mosolygós, az árak dupla annyik. Az éttermi színvonalat rontja a zaj, valamint az egyszemélyes WC (álló és ülőrész majdnem egyben) Gondolom teltház esetén nem elég. A személyzet előtt viszont le a kalapom (még akkor is amikor összekeverték a rendelést) mivel a bowling pálya miatt a vendégek jönnek-mennek, és bár az asztalnál vették fel az italrendelést, a pincér mégis a bowlingpályához viszi utána a vendégnek az italt. Tehát kitűnő arc memóriájuaknak kell lenniük. Hát, van amikor nem jön össze.
2016. december 13.a párjával járt itt 25 Sok jót írtak a saját oldalán erről az étteremről, gondoltam megnézem. Főleg halételekre specializálódott ez a nyitott tóparti büféből átalakított „étterem”. Azért tettem időzőjelbe, mert nem terem, hanem fóliasátorral leválasztott kerthelyiség fű alappal. A fűtés ilyenkor télen egy fatüzelésű kályhával van, ami az első asztalokig éppen hat.
Megint elírtam, nem asztalokig, hanem sörpadokig, hiszen ezek deszka asztalok lukakkal. Egy pohár nem áll meg rajtuk, fogni kell el ne dőljön. Elég érdekes úgy elmenni étterembe, hogy közben lefagy az ember lába, esetleg kabátban ül, és egyik kezével fogja a rendelt üdítőt, ki ne dőljön az ölébe, közben a másikkal eszik. A nagy hidegben csak azt éreztem, hogy forró az étel, az ízét nem éreztem, bár kellett volna. (nem tudom mit keresett káposzta a halászlében? ) A kiszolgálás családias volt, a kiszolgáló odaült a másik asztalhoz ebédelni. Szinte csak MI voltunk ott délben, hétköznap. Igaz ez az „étterem” egy külterületi üdülő-övezetben van a várostól 8-10 km-re. Bankkártya elfogadás nincs. A hideg miatt, a bankkártya elfogadásának hiánya miatt, a semmitmondó számla és az íztelen halászlé miatt erős levonásokat alkalmaztam. Lehet, hogy nyáron napsütésben hangulatosabb lett volna kipróbálni, de az étterem most télen is nyitva van, ilyen körülmények között.
2016. október 29.a párjával járt itt 55Ez az étterem megérdemli az 5 pontot. A pincér fogad, asztalhoz kísér, gyertyát gyújt, az adagok normálisak, gyorsan kihozzák. A pincérek egyenruhában, kedvesek, fiatalok. Az étel finom, a hangulat az elvárható. Nincs kiabáló, éneklő részeg, nincs dohányfüst, az étlapon lévő ételekből mind megrendelhető, az illemhely tiszta, lehet fizetni bankkártyával. Csak gratulálni tudok a működéséhez.
2016. október 15.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az ittjártam. hu listája alapján választottam ezt a helyet. Annyi pozitív vélemény volt róla, gondoltam csalódás nem érhet. De! Már az előleg fizetése meglepett. Egy olyan szállodáról volt szó, amelyikben még nem jártam, így nem tudtam, hogy milyen élmény vár rám, de fizessem ki a foglalási összeg felét előre.
Ez egy kicsit bizalmatlan megoldás. Az értékelét többfelé szedném: szállás, étterem ,medencetér, szauna. A szállást tiszta, nagy terek, mosolygó és kedves személyzet jellemzi, este hangulatfények, pihenőterek. A szoba nagy, tiszta. A szobához vezető folyosón kicsit klausztrofóbiás lettem. Hosszú keskeny, ablaktalan folyosó, mint egy tengerjáró hajón. Valóban nincs ajtó a pakolószekrényen, és még valami: a széf kb 40 cm-re van a padlószinttől, azaz le kell guggolni, de inkább le kell feküdni mellé, nehogy rosszul kódoljuk be a zárját. A fürdőszobánál vigyáztak az ütközésekre, mindenhol ütődést tompító gumibak lett felszerelve. Sajnos a melegvíz kihűlt mire tele lett a kád, így langyos vízben fürödtem. A púpos retro TV kicsit ront az összhangon, meg a keserű víz a csapból, még jó, hogy ingyenes az ásványvíz fogyasztása. Az étterem ételválasztéka valóban 2 leves 5 második. Nem több. Mindennap volt gomba és hal. A „svédasztal” két egymással szembe állított kínálópult, amely között csak 2 ember fér el, így csúcsidőben kialakult egy hosszabb sor, emberek tányérral a kezükben sorba állnak ételért. Ez a kép sajnos nagyon hasonlit a menzára, üzemi étkezdére. Sajnos a zaj is ami teltház esetén kialakul az étteremben, speciel a mellettünk ülő „sógor” az első nap végig a fülembe kabált a két asztallal arrébb ülő ismerőséhez. Taktikát váltottunk és este 8-ra mentünk le enni. Így már más a kép. Több hely, halkabb az étterem, a választék ugyanaz. Wellnes tér: Egy nagyobb „csarnok” üvegfallal körbevéve. Egy légtérben 4 medence és egy csomó nyugágy. Teltház esetén ez is rendkívűl zajos, szinte fájó. A kinti medence hideg, az élménymedence sem meleg annyira, hogy hosszabb időt eltöltsek benne. A két termálvizes medence (egyik kissé meleg, a másik nagyon meleg) szintén teltház esetén csurig van emberekkel, leülni sem lehet. Szauna rész: a legnyugodtabb hely a szállodában. Csend, meleg, van ahol nyugtató zene szól. Csupán a fényszauna relaxációs hatását zavarja az üvegablak ami miatt beárad a kinti fény és elveszti hatását így a kék-piros-sárga változó fényhatás. Jótanácsok idelátogatóknak: Vacsorázni este 8-tól menjenek, a medenceteret 10-14 óráig, vagy 17-21 óráig használják. Külön külön pontozás: szállás 4, étterem 3, medence tér 3, szauna 5, de külön adok 5 pontot a személyzetnek is. Így összességében 4.
Greenfield Hotel Golf & Spa válasza
Kedves Vendégünk!
Nagyon köszönjük, hogy a szállodánkban töltött pihenése után megosztotta velünk véleményét. Engedje meg, hogy az alábbiakban válaszoljak levelére.
Elsőként az előleggel kapcsolatban szeretném megosztani Önnel, hogy ez nem csak szállodánkban bevett gyakorlat és természetesen nem Ön ellen irányult.
Tulajdonképpen a visszaigazolás által létrejött szerződést ezt teszi garantálttá.
Az étteremben szerzett tapasztalatait illetően írnám, hogy valóban vannak vendégek által kiemelten preferált időszakok, habár éttermünk négy órán át nyitva tart este, mégis a többség a kezdeti időszakban fogyasztja el a vacsorát. Önök jó megoldást választottak a probléma kiküszöbölésére. Ez hasonlóképp elmondható a wellness részlegre is. Technikai észrevételeit is köszönjük. Tisztában vagyunk a fejlesztés fontosságával, lehetőségeinkhez mérten meg is teszünk mindent, hogy megfeleljünk a mai kor kihívásainak. Összegezve, remélhetőleg a négyes osztályzat azt jelenti, üdvözölhetjük még Önöket vendégeink körében. Addig is minden jót kívánunk Önöknek! Szívélyes üdvözlettel Bükfürdőről: Tóth Tímea és a Greenfield Hotel Golf & Spa csapata
2016. november 4., Greenfield Hotel Golf & Spa, vendégkapcsolati manager
2016. szeptember 6.családjával járt itt 55 Biatorbányon a Lipóti pékség boltját kibővítve lett ez a hely cukrászda+étterem+lipóti pékség egyben. Érdekes, hogy a három dolog nem külön-külön, hanem egyben üzemel, szinte harmóniát adva egy ebédhez, kávézáshoz és sütemény evéshez. Ehhez minden rendelkezésre áll egy helyen.
Belül légkondícionált és hangszigetelt nagyterem ( itt a fő út, buszmegálló, de ebből semmit nem hallani) kívűl árnyékoló ponyvákkal ellátott külső terasz. A pincérhölgyek egyen ruhában, a belső hangulat csupa dizájn, kerek, háromszög és négyzet alakú asztalok, bárpult, látványos porcelánpoharas hangulatvilágítással. Uralkodó szín a vaj és az arany. Fagylalt és süteményes pult, közben a falra kiírva a frissen készített főtt ételek nevei. Menüs étkezés is van, de az ára ugyanaz, mintha bármely mást főtt ételt választanák. Főtt ételből ne várjunk laktatót, főképp saláták, a sütemények is saját kreációk inkább. Szinte családias a légkör, nem egy pincér szolgál ki, hanem aki ráér, de mindegyik képben van. Csak hogy egy kis rossz is legyen: a parkoló elég keskeny 3-4 tolatással lehet beállni a kijelölt helyre, valamint maga a cukrászda a főúttal párhuzamosan egy buszmegálló mögött van, ezért nehéz megtalálni.
2016. augusztus 29.gyerekekkel járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Főleg magyaros ételeket főznek itt. Kicsit ódon az étterem, belül is retro, de az ételek finomak, a kiszolgálás családias. Ami rontotta a pontozást: nincs légkondi egy üvegfallal körbevett étteremben, bár van terasza, de ott meg nincs napernyő, a legnagyobb levonás a bankkártya elfogadásának hiánya.
Sajnos rendelés közben módosítanunk kellett a rendelt ételeket, mivel nem volt nálunk sok készpénz, az italfogyasztásunkat is korlátozta ez. Nem szeretem, ha elvileg van pénzem és nem azt ehetem amit szerettem volna. Sajnos az eddigi ötös pontozásokat nem értem. . . .
2016. augusztus 23.a párjával járt itt 35 Betértünk ide, mert megtetszettek az árak. Egyből jött a pincérhölgy, felvette a rendelést és hamar hozta az italokat is. A meglepetés akkor ért, mikor 10 perc múlva megkaptam a túrós tésztát. Más helyen előre figyelmeztetnek, hogy frissen főzik ki a tésztát, ezért várni kell, magam sem tudom 20 percnél hamarabb kifőzni, de itt vagy sikerült, vagy már előre lefőzött tészta volt, amit felmelegítettek.
Az étterem belső összhangban van az árakkal. Ne várjon senki exluzív belső teret egy menü áráért kihozott halászléért. Szóval pénztárcabarát étterem a tatai tó sarkában. Nagy kontraszt a kissé mellette lévő de jóval drágább Platán étterem.
2016. augusztus 23.a párjával járt itt 55 Tatán a felújított Kossuth téren (és direkt nem írtam, hogy Főterén, mert a városközpont arrébb van) nyílt ez az exluzív kávézó. Maga a tulaj invitált bent egy-két falat sütemény, vagy fagylalt elfogyasztására. A választék nem volt sok, de mindegyik sütemény házi készítésű volt.
A kávézó márvány járólapokkal van lerakva, esőben vigyázni kell, el ne csússzunk rajta. A benti rész hagyományos kávéház, fotelekkel, légkondícionálóval, a kinti rész már esőálló, napernyős rész. A személyzet fiatal egyenruhás kedves hölgyekből áll. Melange kávét kértünk (kipróbáltam mi lesz, mert nem volt a kávélapon) de elkészítették nekünk. Azért ettünk egy vaníliaparfét is, a végén a tulaj megkérdezte finom volt-e a sütemény. Kicsit furcsa volt a tulaj közvetlen magatartása, mintha régi ismerősök lettünk volna, kicsit zavart is, hogy nem ugrik be honnan ismerem. Kávézó, de annyi kávéja nincs mint a Frei-kávézókban. Az öreges 50 feletti korosztálynak ajánlom a benti részt, a fiataloknak a kintit.
2016. július 18.a párjával járt itt 55 Kezdem azzal, hogy teltház volt kint. A pincérek kedvesek voltak, mosolyogtak, segítettek. Ilyen még nem volt, hogy pincérhölgy elkísér a WC-re, de itt igen, nem csak megmutatta merre menjek, el is kísért oda. Cukrászda-kávéház de ideírom, hogy szendvics is egyben.
Házi készítésű nagymama sütemények kaphatók, házi készítésű kenyerek különböző feltétekkel, kávéparfék, jegeskávék, a vanília fagylalt összes lehetséges öntettel. Furcsa volt, hogy minden egyes rendelést külön-külön hozták ki és más-és más pincér. Talán tanulók voltak, de az is lehet, hogy úgy lett kiadva a munka, hogy az egyik a süteményes, a másik az italos, a harmadik a kávés, a negyedik a leszedő, az ötödik a fizető stb. Tényleg sokan jöttek az asztalunkhoz, mindenki tett-vett valamit, aztán elment. Csak csodálkoztam, hogy nem ugyanaz hozza ki a rendelést aki felvette, és nem is annál fizetek. Összességében nagyon tetszett ez a kiszolgálási rendszer, így talán mindegyik pincérhölgyet megismerhettem. Talán egy fél pont levonás azért, mert nem minden van a kávézóban, mint ami az étlapon szerepel. Meg azért is, mert a kényelmesebb ülőgarnitúráknál "foglalt" felirat volt látható, nem tudom miért.
2016. július 18.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A pincérek kedvesek, előzékenyek, az ételek finomak, dekoratívak és drágák. Az italok is. A helyszínt nehezen találtuk meg, mi egy benzinkúton keresztül GPS segítségével találtuk meg a helyet, ugyanis beleolvad a környezetébe. A hűvös lugas alatt kültéri párnázott padokon, kockás abroszon lehet étkezni.
A kilátás jó a Balatonra, persze egy-két szálloda sokat takar belőle. Visszatérve az ételre, tényleg finom, de máshol az itteni adagot csak kostólónak (de gustuso menü) adják más egyéb mellett. A WC átmenet a retro és a modern világ között. Régi hatású, de modern csaptelep, automata világítás, és mindenkinek saját kéztörülköző. Innen kilépve viszont kockás abroszos, fa asztalok, fa padok, székek.