Smaragd 22 értékelés kell még ehhez
Lelkes fotózó 474 feltöltött kép
Népszerű író még 72 hasznos szavazat kell
Aktív tag még 9 értékelés kell ehhez az év végéig
Kitartó fotózó még 27 feltöltött kép kell
2015. március 27.a párjával járt itt 25 Kezdem a jóval! Az épület szép, ahol megszálltunk, de csak kívűlről. Belűlről már lehasznált. Itt a honlapon és más előforduló honlapokon megjelenő fényképek nem a valóságot tükrözik. Két épített panzió és 5 faház áll a rendelkezésükre. A játékok már szétrohadtak, a medence fala omlik.
Rossz szájízzel távoztam, ezért másnak sem ajánlom miért? Nem azt kaptam amiben megállapodtunk: szállás reggelivel, masszázzsal. Ebből csak a szállás volt igaz, se reggeli, se masszázs. A hely nehezen megtalálható. Bár naturista intézmény, a helybeliek rendszeresen bejárnak ruhában italozni, "nézegetni"
2015. március 27.a párjával járt itt 45 Balatonberény mellett egy összekötőúton található ez a panzió. A szobák az emeleten vannak, többnek erkélye is van, van közös erkélyű, saját erkélyű, erkély nélküli. A kilátás jó a Balatonra. A háziak kedvesek, külön borpincéje is van. Bár mindent ötösre osztályoztam, mégis általánosságban négyes kapott. Miért?
A ház hangszigetelése nem a legjobb. A szobából egy-az egyben hallottam a másik szobában történt dolgokat, ez este, mikor pihenni akartam azért zavart. Itt gondolok horkolásra, zuhanyzásra, pakolgatásra. Nem ébredtem kipihenten az biztos. A reggeli bőséges, a vacsoráért fizetni kell ala carte. Hétvégén élőzene. Sajnos mivel nem aludtam éjjel, ezért másik szállást keresek legközelebb.
2015. március 18.a párjával járt itt 45 Megkóstóltuk a híres velős pirítós-forralt bor párosítást. A pirítós a pincér szerint is elég kiadós adag, ebben igaza volt, a bor finoman, a pírítós erősebben fűszeres volt. Kb annyi velő volt rajta mint a kenyér vastagsága, azaz nem mutatatóban, hanem vastagon velős volt. Még mindig 650 Ft.
Megmértem 11 perc alatt kihozták a rendeléstől számítva, igaz csak 3 vendég volt! Viszont fáztam a belső térben is, ezért kapott keveset a hangulat. Kocsmának 5-ös lenne, mert főznek is, étteremnek 3-as a retro jelleg és hideg miatt. Még egy ok a lapontozásra: se SZÉP, se BANK kártyát nem fogadnak el.
2015. március 17.a párjával járt itt 55 Óriási belső parkolóval a vár tövében vár ez a korán reggel nyitó étterem. Fa lapok közötti étlapja olyan ételeket tartalmaz, amely máshol alig megtalálható. Pld sült sajt, sült alma, tocsni, toros káposzta. Néhány ételnek különleges neve van, nem tudni mit tartalmaz: pld ördög batyu. A megközelítés nehézkes csak GPS alapján.
A belső szebb mint a külső, de inkább egyszerű, falvédő kiállítás pld. A házigazdák mosolygósak, OTTHON éreztem magam, és ez ritkaság számba megy. Az árak olcsók, legalább is ekkora választék mellett nem tudok olcsóbb éttermet. Kipróbálnám az összes különleges ételt, de egyszerre nem tudom, és sajnos messze lakom innen.
2015. március 5.a párjával járt itt 45 Ez valóban egy skanzen kiállítás, régi idők eszközei, ruhái, szerszámai stb. A kinti étkezőhely hangulatos nyáron , melegben. A belső tér már nam annyira, kicsi és sötét. A felszolgálás is régi divatú edényekben, fatálakban történik. A gyümölcslé, limonádé pld fapohárban kerül felszolgálásra.
Bár szépek az adagok, én éhes maradtam a fogyasztás után. A WC megközelítése is érdekes, lépcsőn fel kívűl, és egy külön helyiség van építve az étteremtől külön. A skanzen és látványtár miatt 5-ös lenne, az ételek választéka miatt is, a kinti kényelmetlen asztalok székek miatt 3-as, a WC használat miatt is 3-as, mivel éhes maradtam így átlagban csak 4-est tudok adni.
2015. március 4.a párjával járt itt 45 Ez egy kör alakú fából készült étterem. Sok hely van benne, főleg fiatalok kedvenc helye a rendszeres bulik, programok miatt. A pincérek fiatalok, kedvesek. A megrendelt étel átlagos időn belül – de nem hamar- meg is érkezik, közben élőzene szól. Java középkorúak lévén beszélgetni szerettünk volna, de a zene olyan hangos volt, hogy nem tudtunk.
Megettük az ételt és elmentünk sétálni. Hátránynak tekintem, hogy a WC az épületen kívűl van, télen fel kell öltözni nagykabátba, úgy kell kimenni a másik épületbe, ahol a WC van. Fiataloknak a zene és a buli miatt nagyszerű szórakozás lehet.
2015. március 3., kollégákkal járt itt 45 Egy étterempáros egyik tagja a tóparton. Kőépület, kibővített téliesített terasszal. Üzleti megbeszélésre voltunk itt hivatalosak, fogyasztásunkat a cég állta, így bőven rendelhettünk. Előételt+főételt kértem. Nem volt gyors a kiszolgálás, de sokan sem voltunk. Viszont fáztam. Kérésünkre sem lett melegebb a helyiségben.
A főétel után még éhes maradtam, így még jöhetett egy desszert és a fázás ellen egy forró kávé. A kiszolgálás készséges volt, bár nem gyors, a választék megfelelő, az ár viszonylag magas, átlag 5000 Ft-volt fejenként a végösszeg. Nem tetszett a sötét, nem tudtam eldönteni, hogy a hangulat miatt van, vagy energiatakarékosságból, de a sötétet
összekapcsoltam a hideggel, így együtt az energiatakarékosság volt a győztes. Nem is maradtunk sokáig, bár lett volna még megbeszélni valónk, de elhalasztottuk a hideg miatt.
2015. március 2., üzleti partnerrel járt itt 35 Átutazóban voltunk. Ebédidőben ezt az útba eső helyet néztük ki. A parkoló óriási. a vendéglő hangulatosnak mondható. Bent ültünk le az ablak mellé, hogy közben lássuk a telepakolt kocsit is. Étlapról rendeltünk. Mint mondtam átutazóban voltunk, tehát egy óránál nem szántunk többet az étkezésre, sajnos több lett belőle.
Nagysokára szolgáltak ki. A rendelt étel nagyságával semmi bajom nem volt, kicsit a töltött gomba tölteléke nem esett jól, ki is piszkáltam belőle. Sajnos árban is több lett, mint ahogy a rendeléskor fejben összeadtam. Nem ez lesz a kedvenc átutazó helyünk a lassúság és az ár miatt, hiába esik útba.
2015. február 27.a párjával járt itt 35 Ez egy étterem-panzió, kamionpihenő. 1300 Ft-ért+ital svédasztal vár. Mindenféle étel van a levesektől, tészta, frissensült, saláta, pizza, sütemény. Szóval jól be lehet lakmározni. Némi helyismeretet igényel, mert az első pult szemben csak a kávé, ami nem számít bele az italba, a belső pultnál kell először jelentkezni, rendelni italt, majd aztán lehet fogyasztani.
Sokan vannak, több nemzetség, hely is van szűken. Zaj is van. Amolyan kamionospihenőnek elmegy, mert olcsón jól tudnak enni főttételt, közben WC, stb. Nem annyira patinás, inkább tömegétkeztetésre szakosodott a svédasztal oldala, de lehet étlap szerint is rendelni szebb környezetben egy másik étteremrészben, ami sokkal csendesebb. A kiszolgálás nem mondható udvariasnak, inkább fáradtnak.
2015. február 25.a párjával járt itt 45 Kint a város szélén kétszintes épületben. Talán teniszre specializálódott a teniszpálya miatt, de van kerékpárja is, teljesen felszerelve. A fogadtatás "hagyományos" azaz nem szívélyes, hanem szabványos. Lift nincs, az emeleten szűk a folyosó, a szoba hideg volt. A wellnes épületen belül megközelíthető, amikor mi voltunk nem voltak sokan, azaz nem zavartunk senkit.
Igaz minket sem a bármixer, mivel nem volt. Rexasztal használható, ez a terem egy vadászkastély nagyterméhez hasonlítható. Wifit csak itt találtam. Az étterem is hideg volt, a választék kevés és íztelen. Nem szeretem, ha svédasztaltól úgy állok fel, hogy éhes maradok! Itt éhes maradtam. Nem várom el, hogy kényeztessenek, de a aszemélyzet legyen ott, amikor keresem, főleg egy 4 csillagos szállodában, ami lehet, hogy három csillag?
106 fotózott hely / 9 oldalon