Smaragd 22 értékelés kell még ehhez
Lelkes fotózó 474 feltöltött kép
Népszerű író még 72 hasznos szavazat kell
Aktív tag még 9 értékelés kell ehhez az év végéig
Kitartó fotózó még 27 feltöltött kép kell
2015. február 19.a párjával járt itt 45 Csak menüs étkezésre számítson, aki ide belép. Van 1 leves és 4 főétel. Sokan vannak délidőben. Az adagok nagyok, finomak. Akiszolgálás gyors. Nincs étlap, de pincér szolgál ki a választható menüből. Amolyan kockásabroszos retro étteremre számítson, aki ide jön. A pincérek egyenruhában vannak.
Ne számítsunk hosszabb tartózkodásra, mert kint már várnak a szabad asztalra. Meg azért se, mert a kis helyen sokan l-esznek, egymást túlbeszélve nagy lesz a hangzavar, főleg ha még a rádióból szól a zene is. Lehet fizetni Erzsébet utalvánnyal, SZÉP kártyával, Bankkártyával, készpénzzel. A nyitvatartása rövid, mindössze fél 12-től du 3-ig. Mégis sokan vannak a gyors kiszolgálás a nagy és olcsó adagok miatt. A parkolás ingyenes. Ezt az étel hazavive másnap, sőt harmadnap is lehet fogyasztani. Amiért gyorsan jól lehet lakni kaphatna egy 5-öst, de a zaj és a sorbanállás ront az értékelésen, így csak 4-es.
2015. február 19.a párjával járt itt 55Menüs étkeztetésű konyháról nemigen akartam véleményt írni, mivel egész más színvonalat kell tartani, mint az étlap szerintiről, de amióta itt a honlapon sorban olvasom a menüs és üzemi konyhák véleményeit, ezért ezeket is véleményezem:
Régi nevém „MACKÓ VITAMINBÁR” mai nevén STUDIUM ÉTTEREM
Az EDUTUS főiskola iskolai konyhája, amely nyitva áll a kinti vendégek számára is.
Többféle menü van, legaálább 5 fajta, ezenkívűl kb 15 féle más főételből is lehet választani. Az árak a földön járnak, elfogadnak Szép és Bank kártyát, Erzsébetutalványt. Mivel a hely menza jellegű, étlap nincs, illetve egy nagy táblára felírt választható ételkínálat van, de akinek a technika jobban tetszik, nagyképernyős TV-n is olvashatja ugyanezt. Az adagok nagyok, persze menüben kisebbek, de abban leves – második- és üdítő vagy sütemény is van kb ugyanannyiért mint nem menüben egy főétel (kb 700 Ft)
Nincs pincér sorba kell állni és pultról kell kérni, majd tálcát tologatva a pénztárnál fizetve, majd asztalt foglalva lehet fogyasztani. Nem kötelező folyadékot venni, van kitéve vízautómata. A belső tér nem dizájnos, de hűen az előző nevéhez, sok-sok mackó van kitéve dísznek. Az ablakon kinézve lehet látni a TURUL hegyoldalt a madárral. A parkolásért fizetni kell, de a belső parkoló az étterem vendégeinek ingyenes. (Ezt sokan nem tudják)
Az ételtől jól lehet lakni aznap. Azért hangsúlyoztam ki, mert másnapra is vettem egy adagot, de másnap már nem ízlett ugyanaz az étel, nem tudom miért? Menzához képest a gyors kiszolgálás, bőséges választék, olcsó árak miatt 5-ös adok neki, összehasonlítva pld ugyanitt a TURUL CAFE étteremmel, színvonalbeli különbség miatt csak 3-ast adnék. Mint üzemi , nem Ala Carte konyha viszont megállja a helyét.
2015. február 2.a párjával járt itt 45 Az ittjártam honlap rangsora alapján jutottam ide. Csupa jót írtak erről a szállodáról, gondoltam megnézem. Nagyon jó, azaz követendő példának tartom:
A wellnes része valóban a Balaton legnagyobbja. Három részből áll: 1. ,szauna és illatszobák, 2. , úszómedence, pihenőmedence és pezsgőmedence, 3.
, nagy wellnesmedence forgatóval, pezsgőmedencével, nyakzuhannyal, pezsgőállással, meleg ülőmedence pezsgőággyal, valamint gyerekmedence csúszdával. Az élményelemek folyamatosan felváltva működnek, nincs szünet. A medencék vizének hőfoka télen is elfogadható. A medencetérből is jó a kilátás a Balatonra. Jó, azaz nem mindenhol van így: ingyenes, személyesen őrzött parkoló, új bútorzatú szobák LCD TV-vel, kellemes hőmérséklet a szobában. A szobában ruhaszárító+törölközőszárítós radiátor, a mosdóvíz forró. Rossz, azaz ezen módosítani kellene: Rendkívüli mértékben zavart a BIZALMATLANSÁG! Szobafoglaláskor előre kérték a teljes időre a szállásdíjat! Nem volt a szobában fürdőköpeny, azt külön helyen kellett felvenni, kártya ellenében. Kétágyas De Lux szobához csak 1 fotel járt. Szintén a wellnestötölköző kártya ellenében vehető fel, szaunalepedő nem is volt! Akár reggelinél, akár vacsoránál elkérik kézbe a szállodakártyát, azaz a szobaszám „bemondását” nem hiszik el. Megkülönböztetnek hétvégi (nyári) és hétközbeni (téli) vendégeket. 3 nap alatt egyetlen program sem volt, se szállodabemutató, se reggeli torna se szaunaszeánsz, igaz téli hétköznap voltunk ott. Az uszodánál lévő bár zárva volt, a Net-kávézóban nem lehetett koktélt kapni. Ottjártunk alatt a személyzet közül senki nem mosolygott, kipróbáltam a három nap alatt egyszer köszöntek előre, de ha én köszöntem előre akkor sem köszöntek vissza.
2014. december 12.a párjával járt itt 45 Tata közepén helyezkedik el ez az étterem. Már kívűlről látszott a belső hangulata, mivel már kívűlről hajónak volt festve. Belül egy hajófedélzet van ácsolva, fa korlát fa asztal, fa szék. A falak egy hajó fedélzetének kilátására vannak festve. Jó: szinte elsőosztályú étterem lehetne, nagy és finom étel és italválaszték.
Az ételek minősége kitűnő, a tisztaság elsőrendű, a kiszolgálók fiatalok és kedvesek, türelmesek, "egyen" felszolgálóruhában vannak. Az ár még elfogadható. Rossz: Nincs autóparkoló, csak távol lehet letenni az autót kis sétával közelíthető meg az étterem. A belső tér tele van lépcsővel, rámpával. Csak kapaszkodva lehet közlekedni, ha nem akarunk elesni. Esetemben nem egyezett az internetes étlap az aktuálissal, így az előre kinézett ételre nem is számíthattam. Sokat javíthatna az élményen , ha a pincérek matróznak öltöznének, néha megszólalna egy hajókürt, vagy távoli kapitányi parancsok hallatszódnának, esetleg néha hajómotor hangját hallanánk. De így vegyes érzésem támadt, tip-top elegáns felszolgálók egy matrózhajón. A kaja kitűnő, csak sokáig kellett rá várni.
2014. november 23., csoporttal járt itt 45 Hát, nem egy mai moder épület az biztos. Sőt a felszolgálók sem. Két hatvan év körüli pincért számoltam meg. Persze udvariasak voltak és türelmesek. Az étteremnek nem volt hangulata, egy nagy fehér iskolateremhez hasonlít, ahol néhány helyen porosodik néhány halászháló.
Meleg sem volt bent , most novemberben, a pulóvert nem volt kedvem levenni, sőt a fa iskolaszék is hideg volt, bár volt rajta vékony el-el csúszó párna. Az étlap maga szokásos kétnyelvű gépelt oldalak, semmi ábra, vagy fénykép az ételről. Azért németül le volt írva, kb mire számíthat az aki megrendeli. Viszont ami jó volt, hogy leírták hány dkg ételre számíthat a vendég (nem a kalóriatartalmát, hanem a súlyát). Az étlap főleg halakból csirkéből, pulykából áll, leves max 3 féle van, gulyás, halászlé és csontleves változatai. Saláták, mármint főételnek nem voltak, szintén nem volt makaróni és pizza, sem főzelék. Abból a tízegynéhány ételből sem volt minden, ami az étlapon szerepelt, pld halászlébe belsőség, kovászos uborka, pepsi cóla. Csodálkoztam is, hogy van az itallapon, hiszen eddig egy étterem itallapján sem láttam a Pepsit, itt igen, de nem volt mégsem! De halak voltak minden változatban a sülttől a rántottig a pangaustól a kardhalig, filétől az egybesültig. Ez a specialitása, és gyorsan el is készítik. Én csak halakból állítottam össze a rendelést, és csodák-csodája, egyetlen szálkával sem találkoztam. Még előtte hiányoltam is, hogy nem tesznek ki a szálkának tányért, hát nem kellett. Halban otthon vannak, olasz ételt ne keress, se angolt és amerikait, csak magyart. Tehát összegezve: télen hangulattalan, szegényes választék
ami van az viszont jó, gyors a kiszolgálás, megfizethető. Nyáron kiülve a teraszra jó lehet a kilátás a tóra, ekkor talán ötöst is kaphatott volna.
2014. október 19.a párjával járt itt 45 A városismertetőben találtunk rá erre a cukrászdára, gondoltuk megnézzük. Először elmentünk mellette, én régebbi épületet vártam. Kívűlről teljesen úgy néz ki, mint egy fagyizó. Belül is előszőr annak tűnt, a pultok közt elveszett a belső tér bejárata. Régimódi sütemények közül lehet választani. Bementünk a belső terembe.
Itt már látszott az idő. Régimódi henger lemezjátszó, régi szekrények, ez szinte egy kiállítóterem, ahol közben fogyasztani is lehet. Vannak titkos rekeszek is vendégüzenetekkel, csak meg kell találni. Mi pld az asztal fiókjában találtunk több gratuláló üzeneteket, miközben ezeket olvasgattuk, a kiszolgálók összemosolyogtak. Egy kisebb folyosón régi cukrászati „gépek” voltak kiállítva. Visszatérve a sütikre. A recept is a régi. Felejtsük el a cukorpótlót, a fogyókúrát. Itt a sütemények édesek, mézzel édesítik őket, 1 szelettel is jól lehet lakni. Egyébként idén 174 éves a cukrászda.
2014. október 18., csoporttal járt itt 45 Fent a hegytetőn, tengelytörő úton közelíthető meg ez a hotel-étterem. Nem szép, sőt csúnya kívűlről. Pöttömnyi parkoló elől, nagyobb a hátsó bejáratnál. Itt azaz a hátsó bejáratnál körpanoráma látható az épített kilátóból, magyarázó térképpel együtt. Innen látható, hogy a borhotelnek van kültéri medencéje, napozója, esetleg szaunaháza is.
Az étterem egy alpesi menedékháznak tűnik, amit nem úszunk meg lépcsőzés nélkül. Több helyiségből áll, és azért nem írtam, hogy teremből, mert csak 1 teremből áll, a többi helyiség sokkal kisebb, pár asztal az egész. Ottjártunkkor is le volt zárva a nagyterem, csak a konyhához közeli kis szobácskákat lehettt használni. Annyira kevés volt a hely, hogy előre kellet helyet foglalni. Szobánként 4-5 asztal, de a fedett teraszon csak 2 asztal van. A kilátás gyönyörű, főleg az ablak mellett. A rendelés gördülékeny, kedves és fiatal a személyzet. Az adagokat gyorsan elkészítik, és a díszítés is megfelelő a tányéron. Az adagok finomak. Csak ez a retro belső ne lenne ilyen. Nem is tudom mihez hasonlítsam. Egy western belső, borászati bemutatóval. Az asztalok között nemigen lehet közlekedni, mert szűk a hely, a WC melletti asztalt nem tanácsolom senkinek, mert mindig hátbaverik az ott ülőt, ha bemennek a WC-re. Összességében : odaút 2-es, épület 2-es , kilátás 5-ös, ételek 5-ös, személyzet 4-es.
2014. október 15.gyerekekkel járt itt 45 Új-nak tűnő szálloda, bár folyamatos a fejlesztés. Volt londíner, felvitte a csomagunkat, elmagyarázta mi hol van. A szoba megfelelően nagy volt, a belső udvarra nézett, de nagyon jó kilátásunk volt a várra is. Kaptunk fürdőköpenyt, ígyhát lementünk a wellnes részre. Kicsit bolyongtunk előtte a föld alatti folyosón is amíg megtaláltuk.
Több helyen nedves csúszós padló fogadott, a földszinti medencetér szinte üres volt, később megtudtuk miért. A vize hideg volt, ácsorogni mindenképpen, úszni is talán, de főleg a gyerekeket féltették benne, hogy megfáznak. Átmentünk a pezsgőmedencébe, ami még mindig hidegebb volt , mint a testhőmérsékletünk, tehát nem melegedtünk fel. Az pezsgés nem ment, úgy kellett szólni, hogy kapcsolják be. Végül bementünk a szaunatérbe. Itt a 3 finn szaunából mindjárt kettő nem üzemelt, csak a „hidegebb” 80 fokos működött. Az eddig szépnek tűnt szállodától kezdett elmenni a kedvem. A jó időben az összes gyerek a kinti medencébe „szorult”, amit talán a nap melege felmelegített. A pincérek udvariasak, segítőkészek voltak, akár a medencébe is felszolgálták az italt. Az éttermet külön kellene értékelnem, mert az kevesebb pontot érdemel, de majd összegzem a végén. Egy folyosón át jutottunk az étteremhez, amely eredetileg egy másik épület. Már a folyosón, ami egy üvegveranda, itt is lehet étkezni, vannak asztalok, csak nekem nem tetszett, mert egy átjáróház. Maga az étterem egy nagyobb terem, aminek a közepén volt a svédasztal. A reggeli mindig ugyanaz volt. Az ebéd változatos volt, legalább is nem azt ettük, mint „tegnap”, de otthon is ilyen ebédeket eszek, azaz semmi különleges. Viszont szinte minden hideg volt. A leves, a második… minden. A hotelstars rendszerében nem találtama Hotel Kapitány csillagba sorolását. Sem a 4 csillagosban, sem a 3 csillagosban, sem ABC sorrendben sem. Szálloda kinézet 5-ös, kilátás 5-ös, recepció, londíner 5-ös, wellnes rész 3-as, étterem 3-as, plusz szolgáltatások: középkori vacsora 4-es (éhes maradtam), taxi a hegyre 4-es.
2014. október 14.a párjával járt itt 35 Kuponos oldalról jutottunk ide. Nem tudom miért, de mindig megérezzűk ennek a hátrányát. A szobafoglalás rugalmas volt, kivéve a vissza nem térítendő előleget, a szoba megfelelően nagy és szép volt, kártyás ajtónyitás, reggeli ujság az ajtónk előtt. A reggelihez pezsgő is járt. A wellnes rész egy kicsit nevetséges, mondtam a páromnak, hogy ez egy látványfürdő.
Miért is? Akkor konferencia volt ott és a szünetben a különterem ablakából bámultak minket az előadást hallgatók, ahogy úsztunk a vízben. Azaz mi voltunk a főszereplők egy konferencia szünetében. Nem is tudtunk róla, hogy felkértek volna rá minket. De konferencia ide-vagy oda, aki csak a bárba jön be inni egy italt, az is bátran nézhelődhet, mint egy teraszról le a fürdőrészre. Abszolút nincs intimitása a fürdőrésznek. A szauna rész megfelelő lenne, ha úgy használnák, ahogy ki van írva! De mi is van kiírva? Nem tudni, mert félhomályban van az egész szabályzat, én is csak a mobil elemlámpájával tudtam elolvasni, hogy natur a szauna. Senki nem tartotta be. A pezsgőmedence kb 4 személyes süllyesztett medence, talán ennek jó volt a hőfoka, az úszómedence hideg volt. A pihenő rész télen látványos lehet, a nagy ablakokon kinézve talán láthatjuk a hóesést is. Ha élménymedencéje is lett volna a szállodának talán jobban élveztem volna. Visszatérve az étteremre: elfértünk benne, bőséges volt a reggeli. Csak reggelivel foglaltuk le a szobát, de időközben már nem akartunk más éttermet keresni vacsorához, ígyhát szóltunk a recepción, hogy javítsák át félpanzióra a foglalást. A hölgy telefonált, irogatott, majd azt mondta minden rendben van. Vacsorakor derült ki, hogy semmi sincs rendben, a pincérek semmiről nem tudnak, addig nem vehetünk vacsorát, amíg alá nem írjuk a szobaszámra a 2 db vacsorát. (előre! ) Ez a bizalmatlanság elvette az összes kedvemet a szállodától. Voltam már pár helyen, mindenhol utólag kellett fizetni, vagy aláírni, nem előre! Mit gondoltak ezek, hogy el fogunk szaladni vacsora után? Ekkor jutott eszembe az előre utalás és az előleget vissza nem adunk megjegyzés is. Sajnos ilyen hozzáállás miatt nem fogunk többet menni. Sőt, az esetből tanulva újabban előleget sem fizetünk egy szállodának se, a nulladik napon foglaljuk le, azaz előtte 1 nappal délután 5-kor, és hivatkozunk arra, hogy már nem tudunk utalni. Összesítve: szálloda kinézet 5-ös, személyzet 2-es, wellnes rész 2-es, étterem 2-es
2014. október 13., csoporttal járt itt 45 Mint minden szállodában itt a Gottwaldban is igénybe lehet venni külsősöknek is az éttermet. Mi is ezt tettük. A nagy melegben áthaladtunk néhány termen és a külső teraszon kerestünk magunhnak helyet. A kiszolgálás udvarias volt. Egy kisebb csoport voltunk, nem beszéltük meg előre ki mit kér, így majdnem mindenki mást evett, időbe telt míg elkészítették.
Addig sétáltunk egyet a szálloda saját arborétumában. Majdnem az étvágyunk látta kárát, mikor láttuk élőben is azt az állatot, amelyből kb fél óra múlva majd falatozunk. (Na, mégsem ebből) A rendelés kis idő múlva megérkezett, érdekesmód egyszerre, azaz több pincér hozta egyszerre a választott ételt. Ezek sajnos hamar elfogytak, azaz nem voltak valami nagy adagok. További rendelést kellett leadnunk süteményre és kávéra, hogy jól lakjunk. Az adagok finomak voltak, de kevés volt. A sütemények frissek voltak a kiszolgálás udvarias, a végszámla egy 4 csillagos szálloda árának megfelelően magas. Egy 4 fős család, ha csak egy napot akar itt eltölteni úszással, pihenéssel, napozással, ebéddel, egy huszasnál olcsóbban nem ússza meg, de lehet, hogy keveset is mondtam.