Smaragd 22 értékelés kell még ehhez
Lelkes fotózó 474 feltöltött kép
Népszerű író még 72 hasznos szavazat kell
Aktív tag még 9 értékelés kell ehhez az év végéig
Kitartó fotózó még 27 feltöltött kép kell
2014. szeptember 21.a párjával járt itt 25 Nézem a felrakott fényképeket és nem hiszek a szememnek. Én talán nem ebben az étteremben jártam? Pedig igen, csak a képek a különteremben készültek, ami egyéni látogatók elől le van zárva. A mindennapi étterem kék nejlonasztalterítós, boxos asztalokat takar, agyonhasznált étkészlettel. Svédasztalos étkeztetés volt, ami mindennapra igaz.
2 leves és kb 4 másodikból lehet választani. Mi délben voltunk, de minden kínálóedényben alig volt valami. Az utolsó adag hideg tésztát vettem a leveshez, hasábkrupli már nem volr, a rántottgomba hideg volt, a rántott sajt hideg volt, kevéske főtt krumpli ami megintcsak hideg, épp utolsó adag gombapaprikás. Lehet, hogy az első ciklus végére értünk oda? Egy kicsit figyelhetnének jobban, mert így azt hittem, csak a maradék jutott nekem. A „pincért” csak az italrendelésnél és a fizetésnél láttam, a használt edények folyamatosan ott maradtak az asztalunkon. Étterem kinézet 3-as, kiszolgálás 2-es, adag /ár 5-ös az is csak a svédasztal miatt. 1000 Ft/korlátlan fogyasztás. Ételek minősége 2-es, szinte minden hideg volt.
2014. szeptember 19.gyerekekkel járt itt 45 A park meglátogatása után hazafelé tértünk ide be vacsorázni, délután 4 órakor. Az időpontot azért írtam, mert ilyenkor elvileg kevesen vacsoráznak. De nem itt. Az összes belső terem foglalt volt, mindegyik teremben külön-külön más-más csoport volt, az egyikben talán esküvő, a másikban baráti találkozó, így mi a kerthelyiségbe „szorultunk”, ami mondjuk ebben a nagy melegben nem is volt baj.
Már az utcán ki volt írva, és az étlapon is jelezték, hogy az ételek frissen készünlnek, ezért jó 40 percet kell rá várni. Mivel nem akartunk más éttermet keresni, így tudomásul vettük a késést. A kiszolgálás, azaz a rendelésfelvétel, az italok kihozatala gyors volt, az ételre vártunk…
Közben, hogy ne unatkozzunk egy citerazenekar szórakoztatott minket, kint űlőket. A bentieket egy cigányzenekar, mert azt is hallottuk. Aztán négy – öt citerazene után az együttes pihenni tért. Itt már éreztük, hogy telik az idő. Negyed óra szünet után a citerazenekar újra előkerült, és ujra játszani kezdett. A második, vagy harmadik szám közben megérkezett a rendelt ételünk. Rá sem fért a tányérra annyit hoztak. Mondtuk, hogy nem kétszemélyes tálat kértünk, de megnyugtattak, náluk ekkora egy adag. Csak mondanám, hogy kb kettő és fél szer akkora volt itt egy adag, mint máshol. Nem spóroltak vele. Nem is tudtuk megenni. De mások sem. Az étterem szépen becsomagolva visszahozta a maradékot a fizetéskor. Finom volt, sok volt, a műsort is kaptunk, igaz kb kettő órát töltöttünk itt el, abból másfél óra várakozás volt. Az étterem kerthelysége 3-as, pincérek 5-ös, a citerazene elég hamis volt 3-as, a lassú kiszolgálás 2-es, az étel adag/ár 5-ös.
2014. szeptember 18.a párjával járt itt 45 A szoba nagysága tisztasága teljesen rendben volt, mint egy 4 csillagos szállodában. A parkolás megoldott és ingyenes, szintén a szauna használat is ingyenes. A reggelin én is csodálkoztam, márminthogy nem én szedem, hanem összeállítják, de kértem még és úgy jól laktam. A vacsorához kaptunk engedményt a partner étteremben.
A recepciós elég készséges volt, mind a szauna használatot, mind a reggelit, de még a sétahajó menetrend utánajárást is beleértve. Az éttermet is ő ajánlotta a kedvezménnyel együtt. Valóban elég látványos tetoválásai vannak, ezekről is szívesen beszélt, bár a jelentésüket nem tudta.
2014. szeptember 17.a párjával járt itt 45 Ez a majki remeteségpuszta mellett van, nem Oroszlányban. Kirándulási szempontból nagyon jó helyen, lehet itt piknikezni, megnézni a kamalduli „cellákat” aztán ebédelni, vagy egy jót sétálni, elmenni a bányászati múzeumba, aztán vacsorázni. Persze mindezt csak autóval érkezőknek.
Aki viszont autóval érkezik, annak van pénze pld cápauszony levesre, vagy rántott békacombra. Ki lehet ülni a tóparthoz közeli teraszra, vagy beülni a belső részbe. Mi is sokat gondolkodtunk egy nyárestén, hogy a hűvösebb kinti teraszon, vagy a benti nem légkondícionált meleg teremben vacsorázzunk. Végül is kint maradtunk, éppen ezért a belsőről nem tudok leírást adni. Kint a már enyhén párás időben párnás székek vártak és gyertyafény. Az étlap változatos, bár a különféle elnevezésekből nem derül ki mi is valójában. Az adagok nagyok, frissen sültek, finomak és …. drágák. Étvágyamat nagyban csökkentette a fejem felett elhelyezett elektromos szonyogcsapbába beleszálló rovarok áramütés utáni szétégésének sercegő hangja. Lett néhány szunyogcsípésem is. Nyáron lehet itt kapni fagylaltot is a külső részen. Azt hiszem nem aknázzák ki eléggé a lehetőségeket. Óriási tér és tó helyezkedik el mellette, lehetnének szabadtéri koncertek, gyereknapok, versenyek tétekkel, szóval némi szervezett mozgás. Akár a közeli repülőteret is bevonhatnák a rendezvénybe (sétarepülés+vacsora), szabadtéri ingyenes lézerdisco. De mindez nincs, csak rendezvény nélkül maga az étterem, így nem sok visszajáró vendég van. Egyszer kipróbálják és annyi. Ebből még 5-öst is ki lehetne hozni, de így csak 4-es.
2014. szeptember 16.a párjával járt itt 45 Ez a négycsillag valóban négycsillag, exluzív külső és belső. Gyönyörű belső tér hallal, bárral, a pincében még egy bár, a medencetérben mégegy. Kiúszós és meleg élménymedence, meleg pihenőmedence, külső úszómedence és felsőbb szinten meleg napozómedence Exluzív szaunák, fürdőruhás és natúr, illat és só, baldahinos pihenőhelyiség saját forrással.
Már itt is megfigyelhető az „ágyfoglalás”. Reggeli előtt elmentünk úszni, de már vagy 6 ágy le volt foglalva törölközővel, holott sem a medencetérben, sem a szaunában nem volt senki. Mire jó ez? Papíron voltak szállodai programok (pld lovaskocsikázás), de mindegyik elmaradt aznap és másnap is. A vendégek rákészültek, beillesztették a napi programjukba, inkább nem mentek fel a várba, csakhogy kocsikázzanak, aztán elmaradt. Ez nem tett jót a szálloda hírnevének. A szobahűtőben lévő italok megfizethetetlenek, az étteremben sem sokkal olcsóbbak. Az étterem pontozása egy kicsit rosszabb, lassú kiszolgálás, drága ital, lassú pincérek, és a fizetés is nehézkes még szobakártyával is. A svédasztalt körbe kell járni, így sok az ütközés, a fogyó ételt nehezen pótolják. Egyik nap cigányzene volt, de több volt a szünet, mint a zene. Tehát a 4 csillag csak a szállodára vonatkozik nem az étteremre.
2014. szeptember 13.gyerekekkel járt itt 35 A hotel könnyen megtalálható, szép. A parkokolás ingyenes. Mi a csillagszobát kaptuk, ahol éjjel látni a teljes égboltot. Két szobából állt, az egyikből nyílt a másik. Az ágy nekünk abszolút nem volt kényelmes, a legpuhább matraccal volt, így befekvés után sem forogni, sem felkelni nem tudtunk, csak ha előbb a földre kerülünk valahogy.
Mindennap fáradtan ébredtünk. A wellness rész a szomszédos fürdőt jelenti, ahol az úszóedző semmit nem tudott a szállodával való egyezségről, különben is úszásoktatás volt. Így csak a termál medencébe engedett. A reggeli kicsit kevés volt, de kérésre pótolták. A wellnes hiánya, illetve bonyolultsága miatt, valamint az ágy kényelmetlensége miatt lett ennyi a pontszám, egyébként jobb is lehetne. Besorolását a hotelstars rendszerben nem találtam, bár a szálloda 3* - nak jelzi magát.
2014. szeptember 12.a párjával járt itt 35 Én nem is értem, hogy az eddig 5-ös és 4-es pontszámot adók talán nem is ebben a szállodában voltak? Ez egy volt kollégiumi épület, vastag falakal, ódivatú, régi ablakokkal, öntvény radiátorokkal. Mintha iskolába mennék, csak a tanterem a szoba. Mondhatnám, egy tanteremben aludtam.
Építészetileg rendkívűl rossz választás volt a vastag téglaépületet kettészelni üvegfelülettel. Mintha egy üvegnyíllal átszúrták volna az épületet. Elől a hideg, rideg recepció, ami buszmegállónak néz ki, hátul a wellnesrész, ami helyhiány miatt a szabadba épült csak letakarták üveggel! Nem értem, hogy ha ennyi üveggel elrondították az épületet, az éttermet miért nem kötötték össze a főépülettel. Most télen fel kell öltözni nagykabátba, hogy az 5-10 méter alatt ne fázzon meg az ember. A foglalás tarcsafürdői élményfürdőbelépővel volt, de akkor még nem mondta a recepciós, hogy nincs szerződésük vele, azaz tévedésben tartott egész a megérkezésünkig! Akkor mondta, hogy nem kötöttek szerződést a fürdővel, és forintban leszámolta a tarcsafürdői belépőt, és mint kedvezmény visszaadta a pénzt, vegyük meg magunk a belépőt! Mondjuk veszteség nem ért, de akkor másik szállodát is választhattam volna. Így kezdődött az üdülésünk, majd a hideg étteremben folytattuk. Innen a hideg szobába mentünk, ahol a fürdőszobai radiátor melegítette be a szobát. A sötétítőt mi sem tudtuk behúzni, jöhetett a gémkapcsos módszer. A wellnesrésznél az úszómedence hideg volt, a pezsgő sem meleg, viszont koszos volt a pereme. A szaunák meg kicsik. Az uszómedence "létrája" erősen mozgott a betonban, azt hittem ki fog szakadni. Nem tudom, mozgáskorlátozott hogyan közlekedik a szállodában. A lifthez vagy le, vagy fel kell menni néhány lépcsősort, az étterem is lépcsőn közelíthető meg. A medencékhez is lépcső vezet, sőt a szaunákhoz is. Összességében : egy kollégiumi szállásnak megfelelő volt, mint 4 csillagos nem. A Park Hotel Pelikán besorolását nem találtam a Hotelstars rendszerében, azaz nincs is?
Park Hotel Pelikán válasza
A kedves vendég feltehetőleg az eltelt közel egy év miatt nem emlékszik mindenre pontosan. Az épület 100 évvel ezelőtt épült, árvaházként, később kórházként üzemelt. A 2002-es teles felújítás során teljesen megújult, kiegészült az említett 3 üvegépülettel - pontosan azért, hogy a városképileg védett 100 éves épület eredeti látványa ne sérüljön.
Ízlésekről - főleg az építészet terén - nem célszerű vitatkozni, sajnáljuk, hogy ez a megoldás nem nyerte el a vendég tetszését. Az ablakok 2002-ben kerültek beépítésre, nem régiek, a radiátorok természetesen nem öntvények. A tarcsafürdői (Bad Tatzmannsdorf) belépőt elegánsabban sajnos nem tudtuk megoldani, miután az előző évtől eltérően a fürdő nem kötött szerződést szállodákkal és ez a csomag meghirdetésekor még nem volt tudott. Mozgáskorlátozottak a medence kivételével a szálloda minden funkcióját elérhetik kerekesszékkel, természetesen a liftet is elérik lépcsők nélkül. Honlapunkon szereplő szobaképeink alapján az olvasóra bízzuk, hogy a "kollégiumi színvonal" minősítés megállja-e a helyét.
2014. október 6., Park Hotel Pelikán, igazgató
2014. szeptember 11.a párjával járt itt 45 Jó: kívűlről jól néz ki, szökőkút színes izzókkal, fény- és vízjátékkal. A szállodán belül belső udvar kerengővel. Minden szoba erkélyes. A szobák nagyok , hűtő van, de üres, mindenki azt tesz bele amit akar. Van LCD TV, amin egyből visszanézhetőek a fényképfelvételek (SD kártyahely) , ingyenes wifi és légkondi is van.
Érdekesség, hogy semmi sem csapódik: a bútorajtók „önműködően „ csukódnak be, a WC ülőke lassan csukódik le, az éttermi svédasztal kínáló edényei is lassan csukódnak le, csapódás nélkül. A WC éjjeli fénye meglepő, de praktikus, használata során kellemes az éjjeli mosdóhasználat, nem zavarja az alvó felet. Ár-érték arányban megfelelő, főleg, hogy a Harkány kártyával még spórolhatunk is a városban. rossz: autóbehajtás nincs megoldva. Eső után a sóderes behajtó út nem méltó a szállodához. A wellnes rész kicsi, csak kérésre indítják be a pezsgőmedencét, a szaunát, egyébként nem üzemel. Nincs kültéri napozó. A teljes wellnestérben összesen négy azaz 4 db pihenőágy van, azaz csak 2 szobára elegendő. A wellneszhez nincs külön szaunalepedő és törölköző. Az úszómedence hideg, kb 22 fok. Az „élménymedence” kb 8 fős, kb 33 fokos. A wellnes 21 óráig van nyitva, de 18 óra után nehéz elérni a recepcióst és mint írtam, ő kapcsolja be a wellnesrészt, tehát vacsora után véletlenszerű a wellneshasználat. Vagy elérem a recepcióst, vagy nem. Az éttermi svédasztal és az ültetés körülményes. A svédasztal egy félköríves asztalt jelent, amely nem körbejárható. A legrosszabb helyen a leves, tea, forróvíz van, ezek egy sarokban vannak, ahonnan úgy kell kihátrálni. Ha veszünk belőlük, közben persze nekimegyünk egy másik vendégnek, akinek egyébként is tele a keze ételekkel és örüljünk, ha nem öntöttük le a vendéget a forró itallal. Kevesebb asztal van a félpanzióra, mint amennyi szoba, így menza szerűen egymás mellé ülnek a vendégek. Az étel asztalhoz szállítása is körülményes, a kölcsönös elsőbbségadás elve alapján juthatunk csak az asztalunkhoz a szűk asztalok közötti járatokon. A szálloda saját bringó-hintóval rendelkezik, de csak akkor kölcsönözzék ki, ha négyen mennének vele. Ketten nagyon nehéz hajtani a kb 1 tonnás járművet. Első nap a zöldségköretben a sárgarépa kemény volt, a rántott karfiol hideg, a rántott hús nagyon vékony és íztelen. 1 leves és 3 főétel közül lehet választani, vagy végigenni mindet. Jelzem a 3 csillagos szállodáknak is minimum 3 féle levest kell kínálniuk! Vacsora csak 20 óráig! A reggeli minden nap ugyanaz volt!
Hotel Xavin válasza
Tisztelt Stupek Úr!
Először is elnézést a kései válaszért. Szeretnénk megköszönni a pozitív és az építő jellegű észrevételeit. Szállodánk nemrégiben egy teljes átalakításon esett át, így sikerült kibővíteni és kényelmesebbé tenni a jelenlegi és régi szolgáltatásainkat egyaránt.
Wellness részlegünk újabb szolgáltatásokkal bővült többek között, így már megtalálható egy normálvizes medence nyakzuhannyal és masszázspaddal, épített masszázsmedence és török aroma gőzkabin, fényterápiás finn-szauna, élményzuhany, valamint só-kamra és egy tepidárium is. Masszőreink különböző wellness és egészségmegőrző programjai szintén az Ön igényeit, kéréseit hivatottak szolgálni és immáron szauna és wellness törölközőket is tudunk egyaránt a vendégek számára biztosítani. Recepciósunk a nap 24 órájában áll vendégeink kérésének szolgálatában.
Sajnos a szállodához vezető behajtó út, továbbra sem a mi tulajdonunk (közterület) így ezen változtatni továbbra sem tudtunk.
Svédasztalunk is megújult, nagyobb lett, így a vendégek számára is jóval praktikusabb lett, annak használata.
A bringó-hintó felújítása, vendég barátabb átváltoztatása jelenleg folyamatban van, de ez a harkányi TDM hatásköre, mivel szállodánk is tőlük bérli ezt az eszközt.
Tisztelettel:
Végi Edvin
Hotel Xavin
2015. január 23., Hotel Xavin, értékesítési vezető
2014. szeptember 10.a párjával járt itt 45 Jó: szép belső tér, foglalkoznak a vendéggel, reggeli torna, zenés est. A recepció után boltok, ötcsillagos belső hall, télen kandalló működik, külön cukrászda, külön étterem. Szletés és névnapi meglepetés! rossz: a pincér németül beszél mindenkivel, még a magyar vendéggel is, a német vendég előbbre való a magyarnál, most már „itt vannak az oroszok” is.
A medencék vize hideg, a fényjáték jelentőségét nemigen érzékeltük. A szauna rész elég retro, szinte SZTK rendelő jellege van, az étterem és a wellnes egy szinten van, itt vannak a kezelések is. Csak érdekességképpen előfordulhat, hogy vacsorához kiöltözött vendég fürdőköpenyes , vizes fürdőgatyás vendéggel utazik együtt a liftben. Ottlétünkkor a 2 liftből csak 1 működött, csekkoláskor (out-in) kaotikus a lifthasználat.
2014. szeptember 9.a párjával járt itt 55 Ez egy műemlék nádfedeles parasztcsárda. Történelme van, és ebből egy kiállítás is lett. Ez a kiállítás nem az éttremben, hanem külön termekben van, de ingyenesen bejárható, nézelődhetünk nyugodtan. A régi paraszti élet eszközeit, szobáit mutatja be, a zsiványok ruháit, juhászok szerszámait. Már csak ezért megéri betérni.
Az ételek is paraszti ételek inkább, birka, marha, borju és egyebek. A kihozott étel ugyan elfogyott, azaz nem maradt a tányéron semmi, ez azt jelzi, hogy finom volt, és épp elegendő. Maga az étterem hangulata is parasztos, a kék asztalterítővel, fehér kendővel. Viszont egyetlen egy nem tetszett. Bár volt víz kancsóban az asztalon, de számomra ihatatlan. Enyhén barnás, zöldes színű meleg lé volt, lehet, hogy nem is inni tették ki, hanem kezet mosni? Jó volt, hangulatos volt, fényképezhető volt, egy jó kirándulás végcélja is lehet.