Smaragd 22 értékelés kell még ehhez
Lelkes fotózó 474 feltöltött kép
Népszerű író még 72 hasznos szavazat kell
Aktív tag még 9 értékelés kell ehhez az év végéig
Kitartó fotózó még 27 feltöltött kép kell
2022. július 2.a párjával járt itt 45A népszerű tatai-tó-tól egy utcányira, a kanyarban, talán egy kicsit eldugva található ez a cukrászda. Egy kocsibeálló és kert lett átalakítva cukrászda előtérré és kerthelyiséggé. A kiszolgálás kedves, a választék jó. Csak sajnos el van dugva a forgalmas helyek elől. Csak az jön ide, aki tudja, hogy itt van a cukrászda.
2022. július 2.a párjával járt itt 55 Sikerült High Tech múzeumot csinálni a Postapalotából. Ingyenes a múzeum, bárki bármikor jöhet. Nem is tudom miért kellett regisztrálni és időpontot kérni, ha akkor indulok el amikor akarok. Indulás a pincéből, ahol már az "öltöző" ajtajain is játékos kérdez-felelek van. Az arany WC-ről nem is beszélek!
Ál regisztráció után a kapott mágneskártya játékindítóként használható. Abból aztán van bőven. A 2. emeletről kezdődik a "kiállítás", a haladást a padlóba épített ledszalag mutatja. A már olvasni tudó kisgyerekek nagyon élvezhetik a stratégiai számítógépes játékokat, sok "játéknál" nem is értettem a "játék" lényegét. Teljesen kimerítő a kiállítás a cserekereskedelemtől a pénz megjelenésén át a kriptovalutáig. A végén egy óriási tőzsdébe léphetünk, ahol még tőzsdézhetünk is. Aki mindent részletesen ki akar próbálni, el akar olvasni, annak egy nap kevés lesz. Lehet fényképeszkedni az "aranytartalék" mellett, vagy egy kis tudással széfeket is fel lehet törni. Teljesen interaktív a kiállítás, még a palfonon is TV van. A látogatásért cserébe nyakbaakasztót és kulacsot is kapunk. (ingyenes)
Érdekes
2022. június 16.a párjával járt itt 45 Elkészült a Metternich kastély felújítása. Óriási park fogad, fehér épület, több épületből álló kastély. A bejáratot meg kell találni ez egy kihívás. De adnak audio digitális tárlatvezetőt (csekély pénzért) és önállóan is bejárható a kastély. Térképet is adnak. Igaz nem írják oda, hogy "itt áll ön" ezért nehéz megtalálni a kezdőpontot.
Némi interaktivitás is található. A WC külön szárnyban, vagy a büfében. Azért pontoztam alá, mert nincs kifejezetten parkoló kiépítve. A teljes kastélyt meg kell kerülni autóval, ott leállni, majd visszagyalogolni. A fáradt és éhes kastélylátogató sem tud enni ebédet sehol a faluban. A kastélyban van egy kávézó-sütiző "urasági" áron.
2022. június 16.a párjával járt itt 35 Nyáron szépen fényképezhető esküvői helyszín. Én kőtárnak mondanám, de biztos más mást is lát benne. Nem akartam a rosszal kezdeni, de lám a címbe máris beleírtam. Nem található meg a helyszín. A Waze szerint lezárt utakat találtam, a google szerint is egy sorompó állja az utamat.
A gyalogtúrista 12 km-t gyalogol Oroszlányból, de itt nincs se WC, se büfé, se információs központ. Autósoknak sincs parkoló, se feljutási lehetőség a templomromig. Telefonszám van, de térerő nincs. Maga a kőtár felejthető, sokkal többet jelent az óránkénti tárlatvezetés, A rengeteg információhalmaz a tárlatvezetés végére elvész, de vannak érdekes infók is. (pld energiavonalak találkozása, párhuzamos de mégse párhuzamos oszlopok) Szóval kíváncsi vagyok ki találja meg rajtam kívűl ezt a helyet!
2022. június 16.a párjával járt itt 55 Érdekes múzeumi kiállításon vettünk rész. A középkor megelevenedett. Minden egyes szobában élő előadással kezdőtött a túravezetés, azaz egy kis "élőkép" fogadott. Berendezett szobák, éppen tálalva, kis bábszinpad. Érdemes megnézni, főleg a színészek nyelvezete miatt.
Gyerekek is nyugodtan jöhetnek, hiszen most éppen itt a LEGO kiállítás, pld életnagyságú emberek, a kastély makettje, legóból.
2022. június 15.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Szeretem, mikor a fagyinak az az íze, ami ki van írva. Itt az eper eper ízű, a tútórudi túrórudi ízü. Nagy a választék, nagy a kereslet. Finom. Némi parkoló is van a közelben. A kiszolgáló lányok saját bevallásuk szerint "kezdők" ezért lassan ment minden. A belső asztalnál pókháló lógott a számba, ezért levonás volt.
A WC komplikáltsága miatt is: menjek ki, majd oldalt menjek be egy kis "luk WC-be", amit nem is lehet bezárni. Sajnos ez színvonal csökkenést okoz nálam.
Érdekes
2022. június 15.a párjával járt itt 45 "csak" a tetejére másztam fel. Elsőre a Kínai nagy fal jutott eszembe, hosszú folyosó a semmibe. Másodjára visszanézve egy film utópisztikus jelenete jutott eszembe, amikor a termőföldet kör alakban művelik meg, azaz fejjel lefelé is lehet sétálni benne. (Helytakarékosság) Nyilván az építészek törekedtek a zöld felület megóvására és vissza építették azt az épület tetejére.
Az exponenciálisan emelkedő lépcső rejtélyére nehéz volt rájönni, ugyanakkora lépcsőtagok, ugyanakkora emelkedést figyelembe véve, de rájöttem. Kicsit bokatörő a vége. Kilátás nulla, azaz semmi érdekes.
2022. június 15.a párjával járt itt 35 Szóval szabadtéri lift 7000-ért 15 percre. Akár az óriáskerék, de azt nem fújja a szél. Aki léghajózni akart eddig, most megteheti, elmondhatja utazott léghajón. Aki magasból akarja látni Pestet, az is álljon fel rá (nem lehet leülni). Valójában fordított lift, nem a súly húzza le, hanem a hélium húzza fel állandóan a kosarat, csak az erős acélkötél tartja a földön, és húzza vissza.
Külön belépőjegy árusító pavilon lett felhúzva mellette büfével. Én egy kicsit felturbóznám ezt a hajót. Pld emailban elküldeném a fel-le szállás pillanatát, körpanorámás videót készítenék, vagy fent a magasban elmondanám mit láthatnak jobbra, balra stb. Persze lehetne bátorság emelkedés is néhány kamu kötélszakadással, csörlő elromlással stb. De így egy sima liftezés 150 méter magasra, és le.
2022. június 15.a párjával járt itt 35 Kíváncsi voltam a nagy hírrel beharangozott díjeső cunamit létrehozó Zene Házára. Mi benne a remek? Mi benne a jó hangzás? Egy lukacsos ementáli sajt alatt egy üvegkalitka. Így néz ki. Sajnos semmilyen zenei hangot nem hallottam az épületbejárás során, csak a sok üveget láttam, semmi derékszög, mind "tompaszögben" lett egymáshoz téve, egyenként 25 millió forintért.
Ezért is nem visszhangzik és ezért is jó a hangzáskép, mivel nem verődnek vissza merőlegesen az üvegről a hangok. Ennyi. Nagy koncerttermekre számítottam, helyette egy alig 100 fős kis konccertterem karosszékekkel, és egy nagyobb, szintén karosszékekkel. Összesen kettő terem, óriási fogadótérrel. Lehet, hogy jól hangzik -nem hallottam- de hogy nem szép az biztos. Persze be lehet magyarázni, hogy a tájba illik, meg erdő utánzatú, de nem szép. Érdekes a csigalépcső, ami a pincétől a harmadik emeletig kanyarog, odafent még a padló is "hullámzik". Sajnos csak gyerekzsivajt hallottam az egész bejárás folyamán.
2022. június 14.a párjával járt itt 35 Nem tudtam miért vadbisztro a neve. A Neve alapján vadpörköltre,szarvassültre számítottam, de nem. Hamburger. Ez hamburgerező. Környe hátsó részén keressék a vasúti sorompó előtt jobbra, és végig jobbra egy családi házból kialakított bisztró, terasszal. A kilátás a falu tavára kitűnő. Talán ezért kerülnek annyiba a hamburgerek amennyibe.
Én meg sem mertem kóstólni, kicsit sokalltam a 3500-as árat érte. De a kiszolgálás kedves, Parkoló két házzal arrébb, a vasútállomás után van. Aki kocsival jön az hazafelé legyen türelmes, mert a kereszteződésből nagyon nehéz balra fordulni.
106 fotózott hely / 9 oldalon