Smaragd 22 értékelés kell még ehhez
Lelkes fotózó 474 feltöltött kép
Népszerű író még 72 hasznos szavazat kell
Aktív tag még 9 értékelés kell ehhez az év végéig
Kitartó fotózó még 27 feltöltött kép kell
2022. június 14.a párjával járt itt 55 Egy lakótelap alagsorában található ez a reggeliző, kávézó, fagyizó egység. Kiszolgálás a pultnál, de kiviszik az asztalhoz, ha kész van. Kávékülönlegességek, panninik, lepények rengeteg változatban. A hangulat retró, vagy talán wesztern hatást kelt, de ennek ellentmond az automata Wc, és automata szemeteskosár.
A kiszolgáló hölgyek egyenruhában kedvesek, aranyosak, beszédesek. Kevés reggelizős hely van a városban, és még kevesebb uzsonnázós. Egy gyors pihenő egy kávé mellett nem árt. Óriási parkoló mellette, csak benti fogyasztás. A lepényeket még megkostolom.
Érdekes
2022. június 13.családjával járt itt 45 Aki ide el akart jönni remetének, meg sem szólalhatott. Vajon hogyan mondhatta el hogy éhes, hogy beteg? Szerintem ez börtön volt az önkéntes száműzötteknek. Nem csoda, hogy a középkorban befejezték a finanszírozását és be sem fejezték. MInt az akkori uralkodó mondta: "Ez egy haszontalan népség! Nem dolgozik, nem osztja a tanokat, semmi hasznot nem hoznak.
" És valóban, csak egész nap imádkoztak. Ennyi! De érdemes megnézni a "kastélyt" és a kastélyparkot, amit aztán az Eszterházyak töltöttek fel élettel. Sajnos a "főpénztár" és a kastély között el kell sétálni párszáz métert, nem is értem miért nem a kastély épülete mellé építették a pénztárt, azt sem, hogy a másik épület mire való? Mintha nem készült volna el a kastélyfelújítása. Igaz így is sokáig csinálták. Aki megtalálja a kastélyt "gratulálok" az nézze meg, fél napos program, itt nem tud ebédelni, de vagy Oroszlányba megy vissza, vagy Kőhányásra ugyanezen az úton.
2022. június 11.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlották a helyet, hogy nézzem meg, hát megnéztem. Kint sátortetős leülős, semmi extra, bent egy hosszabb szűk folyosón menünk be, oldalt kanapés asztallal, de ott nem fértem volna el. Volt egy második helyiség lépcsővel lefelé, kicsit tágabb, de még mindig folyosónak éreztem.
A pincér elkapott, hogy mit szeretnék, (fogyasztani) mire mutatott két asztalt, ahová le lehet ülni. Én a belső teraszos helyiségbe mentem volna, de oda nem engedett. A kért és kihozott étel finom volt, semmi hiba nem volt vele, csak a pincértől hiányoltam a mosolyt. Kb egy órás ittlétünk alatt még sokan akartak a belső teraszos helyiségbe menni, de nem mehetett be senki. Megterítve sem volt ott. Az áraktól már nem lepődök meg, de egyre drágább lesz minden.
Érdekes
2022. június 10.a párjával járt itt 45 Azért kettős kép, mert ha nem lett volna két plusz interaktív kiállítás, akkor 2-est adtam volna. Maga a vár és a kiállítás cseppet sem interaktív, cseppet sem látványos, inkább leírások vannak a falon és néhány kép. Gyorsan bejárható a vár, teljesen szabadon, kíséret nélkül.
Az interaktív program, az a 3D-ben levetített Magyarország története 2000 évben. Bár annyira sűrű volt 15 percben a történet, hogy belezavarodtam, de a 3D feledtette, és csodálkoztam, hogy fejbelőttek, de életben maradtam. A látvány után a gyomornak is szabad teret engedtek a lakoma terembe, ahol be lehetett öltözni, és a lakomás-tál mellett lehetett fényképezni. De enni nem, hiszen ezek az ételek múanyagból voltak
Érdekes
2022. június 9.a párjával járt itt 45 20 évvel ezelőtt jártam itt. Akkor még nem lehett felmenni a padlásra. 4 helyszín: padlás, udvar, vitrines szoba, és régi patika. A padláson szárították a gyógynövényeket, de itt hiányoltam a gyógynövények leírását, ami a pénztárnál volt.
Az udvaron teremtek a gyógynövények, sajnos nem virágok, tehát nemigazán voltak díszesek, a vitrines kiállítóteremben meglepődtem a "száraz béká"n, a kiszárított gyikon, rovarokon. Az óriási injekciós tűt sem szerettem volna kipróbálni. A régi patika félhomályban volt látható, sötétített ablakokon át szűrődött be némi fény. Elvileg volt némi tachpados monitor bent, de mind ki volt kapcsolva, légkondi nem volt, elvártam volna egy két széket, ha elfáradok.
2022. június 8.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Talán panzió, mint hotel, de a szoba hotel minőségű. Légkondícionáló, szobahűtő, zuhany, széf, programajánló, magyar TV csatornák, igaz nem a leirás szerinti sorrendben. A szauna nem üzemelt, mert "meleg" volt. Nem is tudom hol lehetett. A reggeli étlap szerint. A "személyzet" azaz a pincérek udvariasak voltak, gyorsak.
Az áron csodálkoztam, hogy drágább, mint a szemben lévő Írottkő hotel árai. A szobában minden működött, még ajándék csokit is kaptunk, szerintem nemrég lett felújítva a szállás.
2022. június 7.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az ittjártam ajánlása alapján jöttünk ide. Nem egy úri, nem egy elit hely, de sokan vannak nap közben. Szeretem, ha az étteremben vannak helyi specialitások, és itt volt (dödölle). Szintén szeretem, ha én állíthatom össze, mit akarok enni (főétel, köret) és nem a szakács mondja meg mihez mit egyek. Itt is rugalmasan álltak a kérésemnek.
A kapualjban ettünk ( szerintem ez az, egy átmenő folyosó utólag bekerítve), ahol repkedő boszorkányok voltak a plafonon, az oldalfalon stb. Mint említettem nem ötcsillagos hely, szinte sörpadnak mondhatnám az asztalt, de inkább retrónak mondhatnám. Az árak mennek felfelé mindenhol, ma ennyi, holnap több. De az adag megfelelő volt, a kiszolgálás kedves. Azért nem adtam 5 pontot, mert nem éreztem a komfortot, nem éreztem, hogy vendég vagyok.
2022. február 5.a párjával járt itt 55 Öreg házban található ez a kávézó. Nagyon hasonlít a korabeli kávézókhoz, de itt hiányzik az újság, a főúr, a briós. A berendezés olyan, mintha a padláson találták volna, nem látok benne koncepciót azon kívűl, hogy régi. Mindegyik asztal más és más, az asztaloknál lévő szék, avagy fotel más és más.
Némelyikben elsüllyedek, nem tudok benne ülni. Az asztalon alig fér el a rendelt árú. Van reggeli és déli választék, a kihozott étel finom, a kiszolgálás udvarias és gyors. A kávéház feelinget nagyban javította az élő zene. A parkolás könnyen megoldható és ingyenes. A rendelésért viszont kemény árat kell fizetni.
2021. december 21.a párjával járt itt 45 Itt magyar kaját ehetünk, mégha talán a tulaj nem is az. A kész kaják finomat, olyan az ízük amilyennek lennie kell, az adag nagysága elégséges. A hely minőségét jelzi délben a hosszú sor, amiből következtetni lehet arra, milyen jó a kaja. Külön leülőkéje is van, de lehet enni a Lurdy nagy étkezőjében is.
Olcsó, villámgyors, még meg sem tudtam nézni mit egyek, már kérni is kellett, hogy ne tartsam fel a mögöttem lévőt.
2021. december 21.egyedül járt itt 45 Valóban el van dugva, de normális magyar ebédet itt lehet a legolcsóbban enni. A választék jó , a kiszolgálás gyors (villámgyors, még meg sem kaptam, már a következőt szolgálta ki) az ár normális. A tisztasággal van egy kis bajom, asztal nincs letakarítva, tálca lerakó nincs kiürítve.
Sajnos kávé nincs, de amit ettem az finom volt és laktató, csak nem tudtam megszabadulni a tányéroktól.
106 fotózott hely / 9 oldalon