2014. február 9.a párjával járt itt 45 Egy hétköznap késő délután (18 h)érkeztünk az étterembe,ahol akkor éppen még a felszolgálók voltak többségben(4),mégis egy kis tétovázás után kaptunk asztalt,mondván 21 órától foglalásaik vannak. (? )Az étlap nem túl bőséges,néhány fogásból lehet választani,főétel 4-5 féle volt. A felszolgált fogások ízletesek,a szemnek is tetszők voltak.
Sajnos az adagok,főleg az áraikhoz képest,elég szolidak voltak. Tudom ,nem kell jól lakni,de azért mégis! A felszolgálás figyelmes volt. A desszert után még kaptunk ajándék kekszecskét,bonbont,ami édesség után kicsit feleslegesnek tűnt. Összefoglalva:keveset,de finomat ettünk,sokat vártunk az ételre,de a számla borsos volt. Egy kalandot azért megért.
2013. október 1.a párjával járt itt 45 Ötcsillagos helyszín,ebbe tökéletesen illeszkedő,stílusos étteremmel,minden forma átgondolt, letisztult,különösen tetszettek a fotók a falon. Augusztus végén jártunk ott,még nyári étlap volt,amin mennyiségében nincs sok étel,de a választékból minden vendég találhat neki tetszőt.
A gyümölcslevest külön kis gusztusos,lezárt üvegben hozták,szerintem néhány szót megérdemelt volna a felszolgáló részéről,de csak némán elém tette,azt hittem talán majd ki is tölti,de nem. A bor választásában sem volt igazán segítségünkre,inkább unottnak mondanám a hozzáállását,pedig nem volt tömeg,sietnie sem volt miért. Az ételek ízletesek voltak. A tálalást néhány pontjában feleslegesen harsánynak találtam:Zöld tálka lila fedővel. Talán a tálalásban is lehetne érvényesíteni a minimalista koncepciót. De ez csak csomó keresés a kákán részemről? Próbálja ki bátran mindenki!
2013. szeptember 28.a párjával járt itt 55 Férjem születésnapját töltöttük Villányban. Bockéknál szálltunk meg és ebben az étteremben rendeltem meg a borvacsorát plusz meglepetésként szülinapi tortát. A vacsora nagyon finom volt,bár olyan mennyiségben ,ami meghaladta képességeinket. Több fogással kellett volna megbirkóznunk és persze a hozzávaló borokkal.
Csak erős gyomrúak vállalják a megmérettetést! És ezek után jött a torta,amit egy csodásan feldíszített tükör-tálcán szervíroztak. Annak ellenére,hogy az étterem lassan megtelt,a felszolgálók figyelmesek,gyorsak voltak,a felszolgált borokról meséltek néhány mondatot. Emlékezetes ünnep volt,még egyszer köszönjük!
2013. szeptember 28.a párjával járt itt 55 Márciusban voltunk egy hétvégén Villányban. A kínálatból most a Polgár Panziót választottuk. Egy pohár üdvözlő borral vártak minket (is). Lehetőség volt pincelátogatásra,ahol szimpatikus borász kalauzolta a csoportot,ismét kóstolás. Este borvacsorára mentünk az éttermükbe,ahol emlékezetes estét töltöttünk.
Finom ételek,válogatott borok,udvarias kiszolgálás. A panzió szerencsére Villány csöndes részén van,így ki tudtuk pihenni az este fáradalmait. A reggeli teljes mértékben megfelelő volt. Csak ajánlani tudom mindenkinek,mi már foglaltunk is szobát novemberre.
2013. szeptember 23.gyerekekkel járt itt 55 Aki erre jár,feltétlenül keresse meg az éttermet,megéri! Nagyon hangulatos a hely,voltunk már tavasszal bent és nyáron kint. Ez alkalommal megismerkedhettünk az étterem örökbefogadott macskájával(megnyugtatok mindenkit remek dolga van). Az étlapról családom minden tagja tudott kedvére valót választani,remek volt mindegyik.
Kínálják a táj ételeit ,italait is. Szeretném kiemelni a felszolgálás magas minőségét is,ugyanis ennek is szerepe volt abban,hogy visszatértünk a Chiantiba. A kis képen látható szemüveges úrhoz,(jobbról a második)volt szerencsénk. Mondhatom elég macerás nő vagyok,de Ő levett a lábamról! És még a nevét sem tudom! Szerintem mesterségét olyan magas szinten űzi,hogy tanítania kéne. Ha egy kellemes,hangulatos étkezésre vágyik,feltétlenül próbálja meg!
2013. szeptember 23.a párjával járt itt 35 Egy Haydn-koncert miatt utaztunk Esterházára és mivel házassági évfordulónk volt,gondoltuk,kipróbáljuk a kastélyszállót. Barokk pompát,kivételes minőségű ágyneműt ígértek. Érkezésünkkor tapasztaltuk,hogy mindez barokkos túlzás. A nappali szépen volt berendezve,a háló kényelmesen (átlagos franciaágy IKEA matraccal).
A kilátás a kastély kertjére tényleg szép,bár a nyílászárók állapota nagyon rossz. A legnagyobb bosszúságot a reggeli okozta. Szégyelltem magam a néhány külföldi vendég előtt. Minden a legolcsóbb,leggyengébb minőség és az is úgy tálalva,ami a legcsekélyebb odafigyelést is nélkülözte. Ha a kastélynak nincsenek meg a feltételei a reggeliztetéshez,akkor inkább ne tegye! Rossz szájízzel hagytuk el a kastélyt. Egy turistaszálló ellátását kaptuk barokk köntösbe.
2013. szeptember 10.a párjával járt itt 45 Egyetértek az előttem szólókkal,remek a wellness részleg,bár mi nem kaptunk a szaunához lepedőt és személyzetet sem találtunk. A recepción lévő hölgyek nagyon kedvesek,segítőkészek voltak. A reggeli minősége és választéka nagyon jó volt. Szombat reggel zavaró volt,hogy a rengeteg vendég mellett egy hölgy rohangált,próbált lépést tartani a fogyasztással.
Amit hiányoltam az egy fitnesz szoba,1-2 futópad,egyszerűbb gép. Biciklit lehet bérelni,bár szerintem ezen a szinten már ingyenesen is biztosíthatnák ezt a szolgáltatást,mint jónéhány olasz hotelban. A legnagyobb csalódás azonban a kiégett gyep volt a szabadtéri napozó részen. Aug. közepén voltunk ott és roppant lehangoló látvány volt a teljesen kiégett fű. Ennyi csillag mellett lehetne ápolni azt a kevés zöldet,amivel rendelkezik a hotel!
2013. szeptember 1.a párjával járt itt 55Többször voltam már ebben az étteremben. Amit szeretnék kiemelni,az a fantasztikus felszolgálás. Nagyon tetszik,ahogy csinálják,figyelmesek,humorosak,de nem tolakodók. Igazán ez az,ami visszavisz ide. Talán külön válogatás van?
Persze remek az étel-ital és a capuccinójuk jobb,mint Itáliában! :-)Ha valaki biztosra akar menni,csak ajánlani tudom a helyet!