2018. augusztus 26.a párjával járt itt 45 Pár napot töltöttünk Szegeden. Egyik este séta közben fedeztük fel a cukit, elhatároztuk, beülünk egyik nap. Másnap este arra jártunk, nosza, együnk egy kis fagyit! Mivel nagyon jó idő volt, kint foglaltunk helyet. Szinte teltház volt, a pincérek egy pillanatra sem álltak meg. Két kávés fagyikelyhet és egy pohár sört rendeltünk.
A sört szinte rögtön megkaptuk, a kehelyre pár percet várni kellett. Nem csalódtunk. Isteni finom volt és hatalmas adag, nagyon jólesett az augusztusi kánikulában. Az árak viszont drágák, ennyi pénzért majdhogynem ebédelni lehet. . . De egyszer él az ember. :)
2018. augusztus 26.barátokkal járt itt 25 Nyolcan mentünk vacsorázni, fél 9re foglaltunk asztalt. A stégen kaptunk helyet, ami nagyon hangulatos volt. Kicsit előbb értünk oda, de ennek ellenére le tudtunk ülni. A pincér szólt, hogy kicsit várni kell. A kicsiből háromnegyed óra lett, de még oda se jöttek, hogy milyen italt hozhatnak, illetve étlapot sem kaptunk.
Ültünk, vártunk, bosszankodtunk. Mikor már a szúnyogok kezdtek jóllakni belőlünk, megkérdeztük, bemehetünk-e a zárt részbe. Persze, hogyne, kaptunk asztalt. De se italt, se étlapot még mindig nem. Mikor ezt szóvá tettük, a pincér kritikán aluli hangnemben kioktatott bennünket, hogy nemrég jöttünk, várjunk a sorunkra, most csapták le a csengőt vagy mit, hogy új vendégek érkeztek. Mármint mi, akik már egy órája ültünk ott, éhen- és szomjanhalófélben. Mikor szóvá tettük ezt, csak vállrándítás volt a válasz. Ahogy néztük a vendégeket, gyakorlatilag már mindenki evett, vagy legalábbis ivott valamit. Csak mi nem. A társaság fele már ott tartott, hogy feláll és elmegy, de végül is maradtunk a többiek kedvéért. 10 óra felé megkaptuk az étlapot, két órai várakozás után. Az összes rendelést felvették. Hozták az italt, majd újabb fél óra múlva, a reklamálásunkra mondták, hogy már fő a halászlé. Jó, de az előétel? Majd rövid időn belül kihozták egyszerre a halászlét és az előételt - merthogy az előétel rendelését később adtuk le. . . Vicces. A pincér nem volt a helyzet magaslatán, ha megnézi a kis füzetecskéjét, rögtön észreveszi, hogy minden egyszerre lett rendelve, hogy ne kelljen megint órákat ülnünk. Végül minden megérkezett. Az egész étterem már üres volt, csak mi "vacsoráztunk", amit fél 12 körül fejeztünk be. Összességében a hely nagyon kellemes, a pincérek kritikán aluliak, az ételek átlagosak, ami nem halas. Ugyan a halászlét mindenki dicséri, azt nem ettem, nem tudok róla nyilatkozni. Hulla fáradtan mentünk haza és estünk az ágyba a röpke 4 órás vacsora után. . . Az biztos, hogy ide többet nem megyek, és hogy nem is ajánlom a helyet senkinek. Még most is dühös leszek, ahogy ezeket a sorokat írom. . .
2018. július 9.családjával járt itt 55 Lányomék hívtak meg ebbe a cukrászdába egy "jaj, de ennék egy normális szelet sütit, amit nem én csinálok" felkiáltásomra. Ők már többször voltak itt és sosem csalódtak. Az üzlet jó helyen van, tiszta és világos. Kis kerthelyiség is van, bokrokkal szegélyezve, napernyőkkel felszerelve.
Sőt, még egy kis "kuckó" is van, ami szél vagy hűvösebb időben tökéletes. Különböző édességeket ettünk: Kardinálist, Marcipán szeletet, valami Csokis süteményt és gyümölcsös fagylaltot. Valamint vejem egy kávét is kért, ami - ez az egy szem negatívum, nem presszókávé volt, hanem átmenet a presszó és a capuccino között, és elég gyengének ítélte. Minden nagyon ízletes volt és pl. a Kardinális hatalmas. Az ára is teljesen korrekt, van, ahol sokkal magasabb összegért lehet kisebb és silányabb sütit venni. A pultban sok kész torta volt, bevallom, nem tudtam volna választani, ha kellett volna, annyira guszta volt mindegyik. Voltak kisebb szeletkék is, kilóra, ami egy délutáni vagy esti otthoni partihoz kitűnő. Úgy láttam, sós rágcsálnivaló is van. Rengeteg marcipánfigura volt, nagyon kis cukik, valamint amin teljesen ledöbbentem, hatalmas habcsókok, különböző ízesítésben. Szerintem, ha erre járunk, még be fogunk térni ide.
2018. június 29.barátokkal járt itt 55 Többször jártam már itt, egy idősebb ismerősömmel kávézni szoktunk. A hely nagyon impozáns, kellemes, hangulatos. A tisztaság elsőrendű. A kávé nagyon finom, és kellemes meglepetés a kis desszert csoki vagy teasütemény mellé. Illetve: a pohár víz. Én egyszer crosisantot is ettem, az nagyon finom és friss volt.
Amit viszont egy kicsit furcsának találok, hogy belép az ember, odaugrik két pincér és kérdezik, hogy mit hozhatnak. Könyörgöm! Még be se mentem! Le se ültem! Meg se néztem se a pultot, se az ét- és itallapot! Szerintem ezen egy kicsit változtatni kellene. Az ára - szerintem - egy kicsit magas, de azért időnként megengedheti magának az ember.
2018. június 2.családjával járt itt 55 A Mezőgazdasági Múzeum Budapest szívében, a Városligetben található, gyönyörű helyen. Az épület csodaszép, romantikus, igaz, ráférne itt-ott egy kis restaurálás. A kiállítások tekintetében sajnos nem képesek megújulni, évtizedek óta ugyanaz a tematika, ugyanaz a porosodó, unalmas tárlatok várják a vendégeket.
A Múzeumok Éjszakája programkínálata is egyenlő a nullával. Külföldi vagy vidéki vendégnek viszont érdekes és szép lehet. Csak az egyéb rendezvények lendítenek egy kicsit ezen a halott helyen. Már többször voltunk orchidea kiállításon - ami viszont szintén kezd ellaposodni -, valamint az évi kétszer megrendezett interaktív kiállításon. Igaz, ez inkább gyerekeknek való, de minket vonz, nem hagyunk ki egyet sem. :)
Jó lenne, ha a múzeumi projekt keretében nemcsak a könyvtárat rugdalnák ki a múzeumból, hanem tartalmas kiállításokat, gyerekfoglalkozásokat szerveznének, rendeznének.
2018. május 31.a párjával járt itt 45 Pár napra lehetőségünk volt leugrani a Balatonhoz. Mivel Lelle a kedvencünk, ott kerestünk szállást és megakadt szemünk a Lelle-Strand Apartmanon. Tudtuk hol van, az ára is nagyon kecsegtető volt, a fotók is megnyerőek, így lefoglaltunk egy két fős apartmant. Mivel meg tudtuk oldani, hogy még előbb érkezzünk, felvettük a kapcsolatot a tulajdonossal, aki rögtön visszaigazolta a plusz napokat.
A talán négy épületegységből álló terület két utcára nyílt. Nagyon okosan van megtervezve, hogy a családos szobák a kert belsejében vannak, ahol a gyerekek biztonságban vannak. A víz felé eső első épületben vannak a kétágyas szobák. A szabadstrand két percre van, mint ahogy a móló és a fizetős strand is. A kertben medence van (ami még nem volt feltöltve az előszezon miatt) valamint játszósarok a gyerekeknek. A kapu mindenhol zárható. A szobákban nem lehet dohányozni, viszont nincs kijelölt dohányzásra alkalmas hely, így mindenki a teraszon pöfékel, ami elég zavaró annak, aki nem dohányzik. (És ami nem a szállásadó hibája, de szanaszét dobálják a kedves vendégek a csikkeket. )
A mi szobánk a fényképnek megfelelő volt. Minden szobához terasz tartozik, asztallal, székkel. Nagyon jó a teraszokat elválasztó ponyva. A szállással voltak jó és kevésbé jó tapasztalataink. A jók: tiszta, rendezett, új. Amire kevés helyen gondolnak, itt van hajszárító, teregető, seprű, lapát és felmosóvödör. Oké, nem takarítani megy az ember, de néha szükség van rájuk. Mosogatószer, szivacs, kézmosó hab van, nem kell vinni. Az ágyak vadonatújak (bár minden az volt). Van szúnyogháló és redőny. Ami negatív tapasztalat volt: a klímahasználatért napi 1000 forintot kell fizetni, ami sehol nincs feltüntetve. A tea és kávéfőző egyenlő a vízforralóval. A hűtő az minden, csak nem az. Minibár inkább. Mivel önellátós a rendszer, nem tudom, hogy 35 fokban és esetleg egy-két hetes ott tartózkodás idején a margarinon és a felvágotton kívül befér-e víz vagy esetleg gyümölcs. Dobozos üdítő vagy sör talán. Ami bennünket nem bosszantott, de szerintem fontos információ: a becsekkoláskor kell kifizetni a fennmaradó összeget és az ifát, valamint a wifi egyenlő a nullával. Most, hogy már dübörög a kánikula, már biztosan nincs így, de annyira át volt hűlve a ház, hogy pulóverben aludtunk. Mire eljöttünk, addigra melegedett át annyira, hogy kellemes idő volt bent. A klímáért nem voltunk hajlandóak fizetni. Végeredményben jól éreztük magunkat, valószínűleg visszajövünk még.
2018. május 30.a párjával járt itt 55 Előszezoni szabadságon voltunk nemrégiben, önellátó rendszerben. Reggeli, vacsora megoldható az apartman konyhájában, ebédre gondoltuk, csak nyitva lesz valami. Ha más nem, a Meki. Első nap az éhenhalás küszöbén háromnegyed négykor ültünk be a Csehóba, menüt kértünk. Pillanatok alatt kihozták, a leves rendes adag volt, a második nem királyi méretű, de nekünk bőven elég.
Mindkettő ízletes volt. Ők is ezen a napon nyitottak, szinte egyedüliként a központban. (Igaz, volt nyitva más falatozó, de rossz tapasztalatból kiindulva, azt nagy ívben kerültük. ) Mivel mindennel, még a pincérrel és a pincérlánnyal is tökéletesen meg voltunk elégedve, jókat is beszélgettünk, még többször beültünk ide. Volt, hogy napi ajánlatot rendeltünk, volt, hogy az étlapról. Minden esetben gyorsan szolgáltak fel, az ételek jók voltak, frissek, melegek, ízletesek. Az árak mindenhol drágák, és inkább kiadok egy menüért ezer forintot, mint egy lángosért 6-800-at. Amin itthon lepődtem meg, mikor a blokk a kezembe került, hogy a limonádé ára viszont horror. Igaz, fél liter, de 950 Ft. Ez máshol 600 körül mozog. Igaz, isteni finom volt, de nem ér annyit, mint maga a főétel. Summa summárum: másnak is ajánljuk, érdemes ide bejönni, mi is fogunk még!
2017. június 16.családjával járt itt 55 Lányom esküvőjét tartottuk a hotelben, május végén. Már a szervezésnél is kellemes tapasztalataink voltak, kedvesek, előzékenyek, rugalmasak voltak. Az ifjú pár 3 éjszakát töltött a hotelben, a násznép egyet. Minden zökkenőmentesen zajlott, a tulajdonos és a személyzet értette a dolgát, minden rendben volt.
A köszöntő csipegetnivalón keresztül, az elhelyezésen, kiszolgáláson át, a vacsoráig, minden tökéletes volt. Nagyon szép gesztus volt, hogy felajánlották a vitorláshajót a kreatív fotózáshoz. Köszönjük! A hotel nagyon jól megközelíthető helyen van, nagy előny a saját strand, ami nagyon rendezett, tiszta. Mint "szobafoglalók", több szobát láttunk, mind kifogástalan volt. A tetőtéri szobák kifejezetten hangulatosak. Egyetlen egy apróság, ami megjegyzést érdemel, hogy a wc papír elhelyezése (legalábbis ahol mi voltunk) kicsit rossz helyen van, mert egészen ki kell tekeredni ahhoz, hogy használni lehessen. Megoldás: előre le kell tépni. :)
Mindenkinek nagyon ajánlom a hotelt, pihenésre tökéletesen megfelel!
2016. szeptember 16.a párjával járt itt 55 A szeptemberi kánikulában volt két lukas napunk, így a tavalyi jó tapasztalatok alapján leugrottunk a Rider Beachbe. Minden ugyanolyan jó, tiszta, mint volt. Nagyon kellemes két napot töltöttünk el, sőt még a Balatonban is tudtunk fürödni! Jó lenne a félpanziós ellátás, a mólóhoz mentünk vacsorázni, ahol még valami nyitva volt, s ahol már ősszel nagyon kihalt minden.
Ami hiányzik a szobából, és amit tavaly nem vettünk észre a kánikulában és a terasz korlátjának köszönhetően: a szárító. Nagyon nehezen száradtak a fürdőruhák és a törölközők. Köszönjük és jövünk még!
2016. augusztus 15.a párjával járt itt 55 Tavaly nyáron ebédeltünk itt először, és megfogadtuk, ha újra Füreden vagy közelében járunk, újra megcélozzuk az éttermet. Most is így tettünk. Kicsit riadtan álltunk meg a parkolóban, mert annak ellenére, hogy délután 4 óra volt, kint állt a sor a bejárat előtt. De nem kellett túl sokat várakozni (meg hát éhesek is voltunk), bejutottunk.
A kerthelyiségben kaptunk asztalt, a belső terem üres volt, oda nem ültettek senkit. Vajon miért? Kevés a személyzet? De most sem csalódtunk sem a kiszolgálás gyorsaságával, sem az ételek minőségében. A felszolgáló kedves, mosolygós és gyors volt, mint ahogy a többiek is. Mást se lehetett látni, mint hogy cikáznak a narancssárga pólós pincérek. Az árak véleményem szerint egy kicsit magasak, de az íz kárpótol érte. Jóllakottan és elégedetten indultunk neki a szombati M7-esnek.