2022. május 30.a párjával járt itt 55 Ha csendes, nyugodt, kényelmes, hangulatos szállást keresel, csodálatos kilátással, környezettel a Göcsejben, Zalaegerszeg környékén, mindenképp ezt ajánlom. Szeptemberben esténként a teraszon, kényelmes kanapén ülve néztük a naplementét, hallgattuk a szarvasbőgést egy pohár tea vagy bor mellett.
Az étkezéseket a szaletli árnyékában ejtettük meg. Emellett az infraszauna forrósága segített igazán a felfrissülésben, tisztulásban. De sorolhatnám a konyhakert finomságait, amit szedhettünk, vagy az üdvözlő pálinkát, almáspitét, amit boldogan fogadtunk. Áprilisban még fűteni kellett, de a cserépkályha, vaskályha, vagy a sparhelt melege olyan hangulatot áraszt, amit máshol nem tudunk átérezni. A környéken bőven akad kirándulóhely. Zalaegerszeg vidéki városként is megfogott, minden megtalálható, mégis mások az emberek, mint Pest környékén. A kis ház tiszta, rendezett, az udvar tavasszal virágos rét, bográcsozás, grillezés, kemencében sütés lehetősége tűzifa használattal rendelkezésre áll. A kedves tulajdonosok és a plusz dolgok, amikkel máshol nem találkoztunk, mind hozzájárult, hogy ismét visszatérjünk és tervezzük a következő látogatást is.
2021. április 21.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Tökéletes szálláshely azoknak, akik pihenni, túrázni vágynak, ellátják saját magukat. Csendes, nyugodt falu, a szálláshely tiszta, jól felszerelt, a szállásadó, Ibolya nagyon kedves, segítőkész. Innen indultunk gyalog és kocsival is a környékre. Zirci arborétum, Cseszneki vár, Várpalota, Veszprém vagy a Balaton gyorsan elérhető.
Szeretünk túrázni, ezért a környező falvak nagy részét erdőn-mezőn keresztül bejártuk. Szívesen visszamegyünk ide máskor is.
2019. augusztus 21.a párjával járt itt 55 Kis házikó, jó megközelítéssel, gyönyörű kilátással, kedves tulajdonosokkal. Tisztaság, kényelem, kis szobák, kis konyha, de jól felszerelt szállás. Máshol olvastam véleményt, hogy a tetőtérbe, hálószobákba vezető lépcsőfokok lefelé lejtenek és kicsi a nyílás, le kell hajolni.
Erre csak először kell figyelni, de meg lehet szokni és már nem kellemetlen, én hátrafelé mentem lefelé is :). Cserépkályha télen jól befűti és hangulatos is, de nekünk erre nem volt most szükség :) A teraszról fantasztikus kilátás nyílik, nagyon tiszta a levegő. A háztól nem messze vannak a Gyógyító kövek, a kilátó 20-25 perces séta. A Bükki füvesember, Gyuri bácsi kertje és boltja is Bükkszentkereszten van, érdemes betérni. Üvegműves helytörténeti múzeum látogatható érdekességekkel (tulajdonosok üzemeltetik). Pihenni, gyógyulni vágyóknak, túrázóknak is szívből ajánlom.
2018. október 24.családjával járt itt 55 Nincs túl messze tőlünk, 3-4 havonta biztos, hogy betérünk ide. Vagy Pestről hazafelé menet rendelünk pizzát és útközben bemegyünk érte. Ha egy jó pizzát szeretnénk enni, biztos, hogy a Don Papába megyünk. Udvarias, gyors kiszolgálást kapunk megfelelő áron, de nem a minőség rovására.
Az egyéb ételek is nagyon finomak, vannak kedvencek, amiket rendszeresen kérünk, de ha van újdonság, azt is ki szoktuk próbálni, főleg pizzánál. Havonta változatosan új ízesítésűek vannak, a megszokott állandóak mellett.
2018. szeptember 20.a párjával járt itt 55 Párommal tértünk be ide, nagyon szép a bevezető út, gyönyörű virágos. Az étkezés helye egy félig nyitott fedett teraszos rész. Tele mindenféle falusi, régi használati és dísztárgyakkal, a padokon rongyszőnyegek, nekünk nagyon bejött. Élő cigányzene volt, a hegedűs egy-egy vendéghez odament, megkérdezte, mi a kedvenc nótája, amit aztán eljátszott nekik.
Az ételek kiválóak, bőséges adag, ízlésesen tálalva, finom is volt. Egy negatívum volt. Általában megvárják, míg az asztalnál mindenki elfogyasztja az ételt és akkor viszik el a tányérokat. A párom épphogy befejezte, már lépett is oda a pincér, vitte el a tányérját. Én lassabban eszek, később végeztem, de épphogy letettem az evőeszközt, még le se nyeltem az utolsó falatot, már nem is volt előttem a tányér. Ilyet még sehol nem tapasztaltam, nem is tetszett. Ettől eltekintve a környezet és az ételek minősége, mennyisége nagyon jó volt, ajánlom másoknak, a korábbi negatív bejegyzésekkel szemben.
2018. szeptember 20.családjával járt itt 45 A Balaton partján, saját stranddal rendelkező, kényelmes, kellemes üdülőhely. Kicsit retró, de ez csak a hangulatot dobja. A személyzet, udvarias, kedves, segítőkész, rugalmas. A reggeli bőséges, finom. Párommal és a szüleimmel mentünk, két szobát foglaltunk. Rendesek voltak, mert mint kiderült nem egymás melletti szobákat foglaltak nekünk, de ott ezt kérés nélkül megtették.
A két szoba felszerelése viszont nem volt azonos. Csak az egyikben volt egy kis asztal, amire szükség is volt étkezésnél, de így megoldottuk együtt, nem volt baj, hogy a másikban nem volt. A leírásban az volt, hogy minden szobához tartozik vízforralót, amit ezért nem is vittünk, de sajnos nem volt egyikben sem, viszont kérésre kaptunk egyet. Amúgy a szállás megfelelő, kényelmes, tiszta. A vízpartot kicsit benőtte a nád, épphogy a két lépcsőn be lehetett menni a vízbe. De mivel nem nyílt strand, nincs tömeg, nyugisan lehet fürdeni, úszni, játszani. Jó időben a teraszon is lehet reggelizni, napozni, stb. Éjjel, amikor már nincs fürdés, horgászásra is van lehetőség, amit ki is használtunk. Nagyon jól éreztük magunkat, jó szívvel ajánljuk másoknak is.
2018. szeptember 20.a párjával járt itt 55 Biego nagyon kedves, udvarias, közvetlen, barátságos. Úgy érzed magad, mintha ezer éve ismernéd és úgy is bánik mindenkivel, mint a legjobb baráttal. Ééés az ételek isteniek. Baloldali bejáraton az Anyukájától kaptuk a legfinomabb kebabot, amit valaha is ettünk. Szaftos, fűszeres hús, ropogós, de nem száraz, friss sült krumpli, saláta, bőséges fokhagymás joghurtos öntet.
Ja és nem műanyag tányéron, ahogy máshol szokás, hanem porcelán tányér, normális evőeszköz. Ezelőtt a legfinomabb pizzát Olaszországban, Velencében ettem, de Biego pizzája azt is felülmúlta, 5 perc alatt olyan isteni pizzát sütött. Vékony tészta, kemencében sütve, gyönyörűen felhólyagosodva, ropogós, de nem kemény, nem túl sok, de pont elég feltét. A kebabos volt a legjobb, eddig nem mertem megkóstolni máshol, mert nem tudtam elképzelni pizzán, de a fűszeres hússal vitte a pálmát. Ha Kőszegen jársz, Biegot ne hagyd ki!
2018. szeptember 20.a párjával járt itt 45 Hangulatos, kellemes kerthelyiségben ettünk. Hatalmas adag leveseket, amik nagyon finomak voltak, mást nem is bírtunk enni, csak kávét kértünk. De láttuk, ahogy más asztalokhoz mekkora adagokat vittek ki. Aztán mindenhova vitték ki a maradékot becsomagolva, ezek szerint nem csak nekünk volt több, mint elegendő :) Pl.
a méteres rántott hús, hosszúkás fatányéron, óriási adag körettel, savanyúság nagy tálban :) Legközelebb egy adag leves és egy adag második bőven elég lesz kettőnknek. A kiszolgálással annyira nem voltunk megelégedve, mert sokat várattak az étellel és a kávéval is és unalmas, kényszerített udvarias kiszolgálást kaptunk. Volt aki később jött és előbb kapta a levest. Úgy láttam, hogy sok ismerős volt és őket előbb szolgálták ki. Aztán kértük a számlát, szóltunk, hogy kártyával fizetnénk, de más jött oda a számlával és Ő már nem tudta a kártyás fizetést, újabb öt perc, mire visszajött. Persze ráértünk, de azért több figyelmességet vártunk volna el. Azért, ha máskor arra járunk és bőven lesz időnk, ismét betérünk, talán más kiszolgálást kapunk.
2017. szeptember 8.a párjával járt itt 45 Hangulatos szoba, az ágy sajnos nem volt annyira kényelmes, egyik fele kifelé lejtett. A konyha egyszerű étkezésre megfelelő, felszerelés nem nagyon volt, mikró, hűtő igen, de nem akartunk főzni. A fürdő érdekesen van megoldva, a WC hátul a sarokban, kissé szűkös, magas vagy nagyobb termetűek hátrányban.
A reggeli bőséges, finom, bár hiányoltam a honlapjukon ígért helyi finomságokat, kolbászt, házi sajtot. Egy azért volt, isteni finom szilvalekvár minden reggel ott volt az asztalon. A házigazdák nagyon kedvesek, segítőkészen, figyelmesek. Összességében jól éreztük magunkat.
2017. szeptember 8.a párjával járt itt 45 A legjobb szobát kaptuk, mert nem volt szomszédos szoba, nem volt semmi zavaró zörgés, gyereksírás, stb. A teljes ellátás annyira bőséges, hogy második naptól ki hagytuk az ebédet. A választék valóban nem túl nagy, a menük egyszerű, házias ételek, de pár napra teljesen megfelelő. Ital, desszert, jégkrém külön rendelhető.
Kényelmes volt az ágy, szúnyogháló a szobaablakon. Kellemes, csendes környezet, tiszta szoba, kedves személyzet. Ez elegendő a pihenéshez.