2023. február 16. járt itt 55Régen terveztem már, hogy felkeresem ezt a cukrászdát, amely a katolikus templommal szemben található. Sütemények és bonbonok széles választékát találtam. Megkóstoltam a Munkácsy szeletet, ami nagyon finom volt. Örültem a falakon látható régi békéscsabai fényképeknek is.
2023. február 13. járt itt 45Ha az Alföldön járunk, pihenésképpen megállunk a kecskeméti Tesconál, ahol az üzletsoron van ez a gyorsétterem. Finom bőséges a menü, amit a teljes ételválasztékból lehet összeválogatni. A kedvencünk a gyümölcsös tejberizs, azt mindig veszünk.
2023. február 11. járt itt 55Muchért mentem ebbe a pékség és kávézóba. Egy fiatal hölgy éppen finom illatú, habos kávét készített a vendégeknek. Addig én fényképeztem egy kicsit.
Utána engem is gyorsan kiszolgált, finom péksütiket kaptam egy zacskóba.
Érdekes
2023. február 9. járt itt 45Belvárosi sétám során kerültem a Fortuna udvarba, ott a lépcsők alján egy nagy szobor díszelget. Ez a Fortuna kút, amely most nem adott vizet, tél lévén. A látványos nagy szobor egy meztelen, gömbölyded női alakot formáz tenyerén kicsinyített másával.
2023. február 7. járt itt 55 Ez az épület a vörös színével és díszítettségével hívta fel a figyelmemet. Közelebb menve láttam, hogy könyvtár működik benne, ezért csak kívülről fényképeztem. Figyelemreméltó sok kis szobrocska, cifratorony díszíti. Az épület Színházkert felöli oldalán
a bejárathoz,amely érdekes módon az alagsorban van, lépcsősor vezet.
Ami engem egy kis amfiteátrumra emlékeztet. Az oldalkertben Eötvös Károly szobrát találjuk.
2023. február 7. járt itt 55Veszprémi városnéző túrám végén a Kossuth Lajos utca elején találkoztam a kis utcazenésszel. Sötét is volt, hideg is volt, örömmel láttam, hogy ő már nem fázik, kis sál volt a nyakában. Ajánlom a Kodolkó Mihály miniszobrait szeretőknek, hogy őt is keressék meg Veszprémben Egy kis segítséget nyújt a Tourinform irodában található miniszobortérkép.
2023. február 7. járt itt 55A veszprémi Tourinform iroda kirakatában fedeztem fel egy térképet, ami Kolodkó Mihály miniszobraihoz vezetett. Onnan nincs is messze a várvédője szobor.
Meg is találtam egyből a Hősök kapujánál. Hosszabb leírás a befényképezett térképen található.
Érdekes
2023. február 5. járt itt 45A sétáló utcán a posta előtti téren " találkoztam"a három Gráciával, Somogyi József alkotásával.Sajnos télen jártam ott, így a csobogó nem működött.
2023. február 2.a párjával járt itt 55 Veszprém 2023-ban Európa Kultúrális Fővárosa, ezért látogattam el ide, az egyik helyszínére. A színház épülete nem tipikus, a homlokzat a főúton van, innen lépcsőn lefele jutunk el a bejárathoz, amely egy parkban áll. Az épületbe lépve szemünk egyből a mennyezetre szegeződik, ahol virágkehely alakú világítás fogad, ez a szimbólum végig kísér az épület falán, díszítésén.
Díszes lépcsőn, a mozaik ablakot megcsodálva jutunk fel a földszinti nézőtérre. Egy emelettel feljebb a nem tipikus páholyokoz, amelyek kis paravánokkal vannak elválasztva. Oldalt nagy tükrök vezetnek a toalettekhez.
2023. február 2. járt itt 55A veszprémi színház bejáratánál találtam ezt a Petőfi , a vándorszínész szobrot, melyet 1988-ban állítottak és Marton László munkája. Nekem tetszett, méltó helyen áll, a róla elnevezett színháznál.