2023. július 23. járt itt 35A Széchenyi téren találtam a kis baltára, a kiskerítés egyik kisoszlopán, egy kispárnán feküdt. Semmi különös, ő Kolodko Mihály egyik miniszobra.
2023. július 23. járt itt 55A New York Kávéház oldalában a Dohány utcában található a kisszobor. A járdán sétálva egyből megpillantja az ember egy kövön ülve. A búvár egy kulcsot tart a kezében, a kávéház kulcsát, amely a legenda szerint azért került a Dunába, hogy a kávéház ajtaja mindig nyitva álljon.
2023. július 23. járt itt 55 Sokszor elmentem már előtte, de mindig hosszú sorok álltak. Csak kívülről csodáltam milyen gyönyörű belülről. Bakancslistás volt. Egy délelőtt szintén arra sétáltam, amikor látom, hogy senki sem áll előtte. Na gondoltam most vagy soha. Benyitottam, csak pár ember várakozott előttem. Hamar sorra kerültem, egy oldal asztalkához kisértek.
Rendeltem egy kávét, finom volt és fotózgattam, közben egy idősebb úr zongorán játszott, idilli volt a hangulat. Meglátogattam a mellékhelységet is, a terem másik végében, hogy onnan is készítsek pár képet erről a csodálatos belsőről. Kifelé menet tűnt fel, hogy az üvegajtók mennyire koszosak, ujjlenyomatosak. Ez kissé csalódás volt.
Érdekes
2023. július 23. járt itt 45A szoborcsoport nagyon tetszett, de sajnos sokan vizeldének használják. Ott jártamkor is éppen. Szóval undorító szag terjengett körülötte. Ha ez nem lett volna, talán még én is beállok a fiúkkal golyózni, olyan élethűen lettek megformázva.
2023. július 18. járt itt 55Békéscsaba központjában található a Munkácsy negyed. Szépen felújított épületekkel, amelyek a festőóriás személyéhez vagy nevéhez kötődnek.
Érdemes végigjárni a múzeumot, a kúriát, a sétányt a hídról rácsodálkozni a folyó szépségére.
2023. július 18. járt itt 35A gyulai Komló hotellel szemben található ez a hamburgerező. Ajánlották, hogy ott óriás hamburgert lehet kapni, mire mi odaértünk eléggé összement. Sokat kellett várni az elkészítésre, pedig csak a mikróban melegítették. Egyszer kipróbáltuk.
Érdekes
2023. július 18. járt itt 45Békéscsaba egyik jelképe volt ez a gőzmalom, amelynek kiégett épülete még most is látható az Élővíz csatorna partján.
2023. július 18. járt itt 55 Örömmel fedeztem fel a győri sétálóutcán ezt a kis fagyizót, amely gluténmentes fagyikat kínál széles választékban. Hangulatos kis terasza van elkerítve, sok szép növénnyel
Érdekes
2023. július 18. járt itt 45A Corvin sétányon mentem, amikor feltűnt ez az óriás szobor, nem tudtam róla, de egyből arra gondoltam, hogy ez Bud Spencer. A szobor alján az eredeti neve
Carlo Pedersoli szerepel, alatti egy mondat Terence Hill-től, utalva a közös filmjeikre.
Érdekes
2023. július 12. járt itt 45Az aradi vértanúk emlékére szépen faragott kopjafákat állítottak a kisligetben. Egy főoszlop, alján a névsorral és félkörben a többi oszlop elhelyezve.