2023. július 12. járt itt 55A csatorna partján egy kis ligetben talalható ez a két faragott oszlop. Egyik az 1956-os forradalom győzelmét, a másik félbetört oszlop, annak leverését jelképezi.
2023. július 12. járt itt 55Békéscsabán a Munkácsy negyedben helyezték el ezt a szobrot. Megjelenítése Munkácsy Mihály egyik híres festményének. Nagyon élethű, a pad másik oldalán mi is megpihenhetünk. Amikor felfedeztem esti fényben fényképeztem, majd másnap reggel visszamentem újra lefotózni.
2023. július 10. járt itt 45A békéscsabai Élővíz-csatornán található ez a gasztrokocsma, ami főleg este van nyitva és a fiatalok találkozóhelye.
A hajótestet már eléggé meg rágta az idő vasfoga.
2023. július 7. járt itt 55A városközpontban, szépen felújított régi épületben található az apartman. A vastag falak biztosítják, hogy hűvös legyen a szoba. De van légkondi is ingyen.
A fürdőszoba tágas. A ház hátsó végében található a jakuzzi és infrakabin . Napozni egy kavicsos részen lehet, mert az udvar le van térkövezve, a vendégek az udvarban parkolhatnak ingyen.
2023. július 6. járt itt 55A békéscsabai Élővíz-csatorna partján a belvárosban található ez a két vasúti kocsi, amelyben presszót alakítottak ki. De található itt régi szemafor, régi telefonfülke is. Belül régi vasúti emlékek találhatóak.
2023. július 6. járt itt 45Este 9 óra után már csak ezt a hambizót találtuk nyitva Békéscsabán a városközpontban. Rendelés után kb.20 perccel megkaptuk a hambit és tortillát. Finom volt, árban megfelelő.
2023. július 5. járt itt 55 A Csabapark egy gyűjtőneve annak a szabadidős területnek, ahol az erdős területen megtalálható játszótér, futópálya, csúszdák, kilátótorony és még sorolhatnám.
Én most a játszóterére csodálkoztam rá, milyen ötletesen alakították ki a békéscsabai hagyományra, a disznóvágásra alapozva a játékokat:
a húsdaráló és kolbásztöltő mászókát, a fából készült kolbászkerítést, a kis paraszti udvart a fa disznókkal
Még a padok és asztalok is kés, villa és vágódeszka alakúak. Szóval kisgyerekes családoknak kötelező látnivaló.
2023. július 5.egyedül járt itt 55Ahogy beléptem ebbe a hangulatos étterembe, egyből kiszúrtam magamnak a hűtőpultban azt a sülthabos sütit. Kedves, fiatal pincérlány sietett hozzánk étlappal, de én már tudtam, hogy olyat kérek egy limonádéval. Isteni finom volt, ajánlom megkóstolni.
2023. július 5.a párjával járt itt 55Békéscsabai látogatásunk során, újból a Munkácsy hotelt választottuk szálláshelynek. Emlékeztünk, hogy milyen pazar reggelit fogyasztottunk itt, most sem csalódtunk. Az elegánsan berendezett étteremben sok finomság várt. Meglepetés volt az isteni finom málnás tortaszelet reggelire. Még jövünk!
2023. július 5. járt itt 45Menüre tértünk be a Csabapark étterembe. Nagy, tágas helység, az elején a bárpulttal, középen a konyhába vezető ajtóval. Nagyobb rendezvények, lakodalmak megtartásához kiváló helyszín. A menü semmi rendkívüli, díszítés nélkül, alacsony áron.