2017. augusztus 4.családjával járt itt 55Makói nyaralásunk első napján látogattunk el ide. Csodálatos gyűjteményt láthattunk remek kalauzolással.
Maga a hely szelleme, tudva, hogy valaha abban a légtérben tartózkodott József Attila...elvarázsolja az embert.
Csak ajánlani tudom mindenkinek, sok kincs egy csodálatos épületben.
2017. augusztus 4.családjával járt itt 35 Csak ha nagyon esik, akkor ajánlom elsősorban. Nekünk első gasztronómiai élményünk volt Makór, érkezésünk estéjén egy nagy vihar után csak ebben volt hely a közelben, de itt sok. Aztán megtelt, gondolom , mert esett. És a pincér kicsit fel is pörgött.
Szimpatikus volt egyébként, de roppant rossz memóriával, vagy inkább a kapkodás miatt hol itt, hol ott maradt le valami, mást vitt ki, elfelejtette mit is rendeltek. Kész káosz volt az egész. Az étlapon a kínálat átlagos, ám az adagok nem azok. Brutális mennyiség. Viszont nem olyan értékes az étel, hogy kértük volna az elcsomagolását. Annyira sok olajat használnak, hogy egyik-másik étel tocsog benne. A tálalás elég csábító, ám az adag láttán bizony kapásból kétségbeesik egy átlagos ételfogyasztó. Akkor se tartanám az itteni adagokat korrektnek, ha elhoztuk volna maradékot, amit kifizettünk ugye. . . kisebb adagok kellenének arányosan olcsóbban, a minőség megint más kérdés. . Nem ez lett a kedvenc éttermünk Makón :-)
2017. augusztus 4.családjával járt itt 25 Makói nyaralásunk során véletlenül akadtunk egy estséta alkalmával erre a kis étteremre, ami egy csodálatos parkban, egy szép kis tó partján található. Valami gond lehet vele, hisz a parkban rengeteg ember volt, az étteremben meg alig. Igaz készülhettek a másnapi csoportos ebédre, mert bent az épületben több hosszú asztal meg volt terítve.
A tó meletti kis teraszon ültögéltek hárman talán. Mi négyen igazából csak inni szerettünk voltna, de egyben van az étlappal az itallap, megláttuk a velős pirítóst. Pontosan gombás-velős. Megkérdeztük van-e, és nagy örömünkre igenló választ katunk. Rendeltünk is. Sajnos 4 adagot. De. . . fogalmunk sincs mi tartott olyan sokáig, mert ilyen jellegű ételre ennyit még nem vártunk, ( másra se sűrűn). Na, de a meglepetéseknek nem volt vége. Kaptunk 4x2 szelet gombás-velős zöldséges sajtos melegszendvicset. Mindenféle zöldségekkel és sajttal megszórva. Mi a velős pirítós nem így ismerjük. A gombás-velőset se. Megvolt az is rajta, de a többi cucc jól elnyomta. És akkor ismét ott a kérdés, de mi tartott ennyi ideig. ? Sajnálom, hogy nem kérdeztem meg. Érthetetlen egy hely. És kár érte, mert manapság egy internetes jófajta hírverés igazán vendégcsalogató tud lenni. De fordítva is működik. A negítv hírverés vissztartja az embereket.
2017. augusztus 4.családjával járt itt 55 Az étterem berndezése dizájnja lenyűgöző. Mivel első alkalommal a kertbe mentünk, ami szintén szépséges, de ehhez végigvonultunk az éttermen, láttuk mit hagyunk ki a friss levegőért. Így másodjára is visszamentünk, akkor már bent foglaltunk helyet. Hanglatos kint is, bent is.
Bent meg főleg :-)
Az ételekről: Úgy tűnik, hogy a menüs étkeztetés a fő profiljuk hétköznepokon legalábbis. Volt választék, a kacsamellet mindegy milyen körítéssle, tálalással adják, isteni finom. Viszont nagyon rá voltunk készülve 4 ( felnőtt) fős családommal a marhapofára :-) ami bizony az elsózás határán állt. Második alkalommal megint azt állapítottuk meg, hogy szerelmes a szakács. A kerti kiszolgálás hibátlan volt, amikor bent foglaltunk helyet ezt nem mondhattuk el. Bizony nagyon sokat kellett várnunk. Szerencse, hogy az étterem díszlete olyan, hogy míg vártunk lehetett bámészkodni. Volt mit nézni. Úgy gondolom egy ilyen belső dizájn mellett tehetnének néhány különlegességet az étlapra, biztos lenne iránta érdeklődés. És a só. . . Mert az biztos, hogy a sót nem a semmilyen íz ellensúlyozására használták, hisz alapjában véve nagyon finomak voltak az ételek, a húsok állaga is mindig kiváló, ízesek. . csak a mi ízlésünk szerint sósak is egyben, így ez ronott az élvezeti értéken.
2017. augusztus 4.családjával járt itt 45 Sajnos nagyon kicsi ez az egyébként kellemes, hangulatos hely, sokkal nagyobb a kereslet iránta, mint amit elbírnak. Lagalábbis nyáron. Háromszor próbálkoztunk, de csak kétszer étszer jártunk sikerrel, 4 felnőtt, egy ebédre, egy vacsorára, így egy-egy étek mindenkinél volt, ami igazán betalált. Nekem a makói hagymaleves.
A vacsora alkalmával a pincérnő közölte velünk, hogy a pizzára, kenyérlángosra sokat kell várnunk, úgy egy órát is estleg, mert rengeteg a pizzamegrendelés kiszállításra is, meg ott helyben is. Bevállaltuk, és láss csodát, teljesen rendes időben, egyszerre érkezett a két kenyérlángos, és a másik két választott ételünk. Kellemes meglepetésként ért minket. Szóval a személyzet 5 csillag :-)
2016. szeptember 6.családjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Volt szerencsénk a nyáron Gyulán tölteni egy hetet, véletlenül a szállásunk ablakából átláttunk a csatorna túloldalán lévő Géza konyhájára. Olvastuk (itt) az értékeléseket, ezért 'bakancslistára" tettük. Végül aztán nem csak a közelsége, hanem a személyes jó tapasztalatok miatt, háromszor is jártunk ott.
Csak ajánlni tudom mindenkinek, aki Gyulán jár. Nem túl bonyolult,nem túl nagy, de kissé különleges az étlap kínálata. Az árak se magasak, ahhoz képest, amit kínálnak. A személyzet készséges, rugalmas, olyan, amilyen jól esik a vendégnek. Akárcsak az ízek. A kacsamellet mindenkinek, a különleges bárányburgerüket a nyitott, ínyenc vendégeknek ajánlom. Akár kint, akár bent foglal helyet a vendég, hangulatos, kellemes, mindenkinek csak ajánlani tudom.
2016. augusztus 30.a párjával járt itt 55 Egy olyan forgalmas napon tértünk be ( már nem első alkalommal), amikor időnként néhány vendégnek várnia kellett az üres asztalra. Ennek ellenére gördülékenyen folyt a kiszolgálás. Kedves, barátságos,udvarias, de nem tolakodó pincérek, nagy adag ételek, remek ízek, gyönyörű tálalás, szinte olcsó áron.
Azt hiszem méltán az első helyezett étterem Poroszlón. Pár éve már jártunk ott, akkor öt fős családommal egy csendesebb hétköznapon. Akkor is hasonló kellenes benyomásokkal,ízekkel távoztunk mindannyiunk legnagyobb megelégedésére.
2016. augusztus 30.a párjával járt itt 15 Az egy csillag nem az ételeknek szól. A történethez hozzátartozik,hogy majdnem napra pontosan egy éve, véletlenül tévedtünk be az étterembe. Izgalmas (már az elnevezésük is) ételek az étlapon, kellemes környezet, bár a felszolgáló hölgy (gondoltuk a fiatalsága miatt) nem igazán tűnt motiváltnak, már ami a szakmáját, munkáját illeti.
De az ételek nagyon finomak voltak olyan igazi, házias kategória. Most (2016. 08. 28. )készültünk, nagyon készültünk, és visszamentünk. Sajnos ez nagy csalódás volt. Az udvaron leültünk egy nagy (több személyes) asztalhoz ketten a férjemmel. Mikoris jött a tavalyról már nem sok jóval kecsegtető kis pincérhölgy, és közölte hogy jó helyen ülünk ugyan, de : maguknak várni kell 20 percet. Hirtelen nem értettem, rákérdeztem, és megmagyarázta, hogy ilyen-olyan létszámú csoportjaik érkeznek, (a foglalt helyeket láttuk). Mondtuk , akkor várunk, de gondoltuk visszajön ( miután leszedte az asztalunkat az előző vendégek után) addig megkérdi a 40 fokban milyen italt hozhat, esetleg hoz egy étlapot , hogy nézegessük. De nem. . . így aztán elmentünk abba az étterembe, ahol szintén jártunk már Poroszlón, és azt hiszem méltán áll első helyen(erről majd később) a településen. Kifelé jövet megnéztem, hogy étlap,étel egyik kinti asztalon se volt, de azoknál legalább iszogattak a vendégek. Több okból is zavaró ez a szituáció. Egy részt a pincér menthette volna a mundér becsületét, kedves szavakkal, elnézést kérve, a várakozási időben italfogyasztásra buzdítva, nem ahogy tette. A másik, úgy gondolom a csoportoknak be kell jelentkezni, akkor tegye ki a megtelt, vagy "rendezvény" vagy bármi táblát, ami tájékoztatja a betérni kívánó vendéget. És nem utolsó sorban feltételezem, hogy annyi férőhellyel bírnak, amennyit győznek kiszolgálni. Mivel hely volt, több is mint várakozó vendég a kertben, valami nem működik a gépezetükben. És ezt tetézi egy nem éppen tapintatos, fiatal, szerintem pályatévesztett pincérnő. Hangsúlyozom, ez nem ételkritika, de a legfinomabb csemege után is távozhat a vendég rossz szájízzel, ha meg éhesen megy a következő étterembe, akkor sajnos nem adhatok csillagot. . ez az egy is csak azért, mert nullát nem tudok.
2015. június 17.a párjával járt itt 55 Útban Mátraszentimrére, június 12-én kora délután, terveink szerint kis kitérővel, betértünk egy ebédre a férjemmel a Vöröskő Kisvendéglőbe. Természetesen előtte tájékozódtunk az étteremről, többek között az itteni vélemények is segítettek a választásban. Nagyon kedvesen fogadott minket már az ajtóban egy fiatalember.
Udvarias, figyelmes készséges volt, de nem tolakodó, akárcsak egy fiatal hölgy, akivel szintén kontaktusba kerültünk. Az étel kiváló volt, nagyon megfelelt az ízlésünknek, még a kávé is igazi fekete:-)
Korrekt tájékoztatást kaptunk arról, hogy a takarékszövetkezetük érintett az elhíresült "botrányban" e miatt nem tudnak csak készpénzes fizetést elfogadni. (Igazából felkészültünk erre a lehetőségre is)
Egy kis szösszenet a végére. Bejött egy középkorú házaspár, és akartunk ellenére is fültanúi voltunk a rendelésüknek. Ők nem kértek étlapot,célirányosan a sztrapacskáért jöttek. Mert tavaly már jártak ott, kóstolták. Azt hiszem ennél jobb kritika nem létezik :-)
Mi a erdei tüzeshúst választottunk, ami tócsniban tálaltak, sütöttek és nagyon-nagyon finom volt. De remélem lesz alkalmam még a sztrapacskájukat is megkóstolni. Aki arra jár ne hagyja ki ! :-)
2015. június 15.a párjával járt itt 55 Volt szerencsém a férjemmel az elmúlt hétvégét a hotelben tölteni. Ajándékba kaptuk a "pihenést" a gyerekeinktől. Nagyon jól éreztük magunkat. Amit elsősorban kiemelnék a személyzet kedvessége, segítőkészsége, figyelmessége. A következő az ételek minősége. A mi ízlésünknek minden tökéletesen megfelelt.
Semmi sem volt elsózva, elfőzve, nem voltak íztelen ételek. A kínálat bőséges volt, akár "férfias" akár "nőies" ételek terén. De ahogy láttuk, a gyerekek se szenvedtek hiányt semmiben. A manzárd szobában elég meleg volt, itt sajnos a szellőztetés se segített. A sötétítő függöny a tetőablakon inkább csak szép, mintsem praktikus. Nyár kellős közepén bizony korán világos van. És egy kicsit magasra került a tükrös szekrény a fürdőszobában, amit ugyan kompenzált másik két tükör a szobában. A felsorolt "negatívumok" közül a legkellemetlenebb a meleg volt, de ez időjárásfüggő. Nagy melegben nappalra megoldás ellene akár az élménymedence, akár a természet, a park. Mindenkinek csak ajánlani tudom a hotelt, mert kész felüdülés volt számunkra az ott töltött pár nap.
18 fotózott hely / 2 oldalon