2016. október 18., kollégákkal járt itt 55 Egy gyors ebédre ugrottunk be egy kolléganőmmel a Véndiák Étterembe. Meglepődtem, mert kifőzde jellegű helyre számítottam, ehhez képest egy trendi, fiatalos és meglepően elegáns helyre érkeztünk. A galéria nagyon hangulatos, így ide telepedtünk le. Mivel nagyon siettünk, nem volt időnk átböngészni az étlapot, menüt kértünk.
A húsleves valami isteni volt! Ha lett volna időnk, biztosan kértem volna repetát. A kiszolgálás gyors és figyelmes volt. A belső tér kialakítása stílusos és otthonos. A vendégkör eklektikus, a diáktól az üzletemberig mindenkinek jó választás lehet ez a kis étterem. Én biztosan visszatérek, szeretném megkóstolni az étlapon szereplő finomságokat is.
2016. október 17.a párjával járt itt 55 Egy jó hamburgerre vágytunk, így akadtunk rá erre a trendi kis helyre. A design jól átgondolt, minimál, mégis barátságos. Nagyon tetszett, hogy a rendelést az asztal lapjába épített kis monitoron keresztül lehetett leadni. Ez nekem nagyon praktikus, mivel nehezen választok ételt, ennek a megoldásnak köszönhetően viszont kényelmesen átnézhettem az étlapot, nem sürgetett a pincér.
Én sajtburgert választottam, a párom pedig 4 mini hamburgerből álló válogatást. Az ételek isteni finomak voltak! Minden friss, minőségi alapanyagból készült. Nagyon szimpatikus, hogy az étterem egészséges, diétába is beilleszthető ételeket is kínál. A piactér szintén jó ötlet! Friss zöldségeket, gyümölcsöt, húsokat lehet vásárolni, de a kínálatban az olyan egészséges termékek is megtalálhatóak, mint a rizstej. Az egész étterem tulajdonképpen egy közösségi tér, lehet például chatelni a többi vendéggel. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, mi még biztosan visszatérünk!
2016. augusztus 28.családjával járt itt 25 Békésszentandráson nyaraltunk idén a családommal és mivel a nyaralót csak délután 2-kor lehetett elfoglalni, gondoltuk, hogy betérünk ebédelni a Csücsök Csárdába. Mivel 10-en voltunk, szerettem volna előre foglalni asztalt, hogy biztosan legyen helyünk.
Telefonon viszont azt közölték, hogy nem lehet asztalt foglalni, mert sokszor jártak már úgy, hogy a vendégek az előzetes foglalás ellenére nem jöttek el, de javasolták, hogy azért térjünk be, hátha lesz hely. Ez a hozzáállás nem volt szimpatikus, de mivel nem ismertünk más éttermet a környéken és éhesek is voltunk a hosszú út után, betértünk és volt hely. Az italrendelést rögtön felvették és 5 perc múlva ki is hozták az italokat. A következő 25 perc eseménytelenül telt, a pincérek felénk se néztek. Fél óra múlva vették fel az ételrendelést és 55 (! ) perc után kaptuk meg az ételeket. A társaságunk egy tagja nem azt kapta, amit rendelt, de a visszaküldéssel már nem bajlódott, mert kopogott a szeme az éhségtől. Az adagok meglehetősen kicsik voltak, éhesek maradtunk. A libacomb a párolt almás káposztával nagyon finom volt, de a köretként felszolgált petrezselymes burgonya nem friss petrezselyemmel készült, hanem szárítottal! Ez megengedhetetlen! A húslevesben nem volt sem zöldség, sem hús, csak egy halom tészta. A rántott sertésszelet ehetetlen volt. Ahogy mi tapasztaltuk, nem használnak friss alapanyagokat, ami pedig a minimum lenne! A gyenge minőséghez képest drága étterem!
2016. június 6.a párjával járt itt 55 Több alkalommal jártunk már itt, amikor Tihanyban kirándulunk mindig ide ülünk be ebédelni. Még soha nem csalódtunk! A dekoráció, a hangulat tényleg visszarepít a régi időkbe! A szervírozás is korhű, agyagkorsókban hozzák ki az italokat. Az ételek kitűnőek! Jó szívvel ajánlom a kacsamellet és a libacombot!
Mindkét ételhez jár gyümölcskompót, ami isteni! Az adagok nagyok, nem maradtunk éhesek, a desszertnek már nem is maradt hely, pedig megkóstoltuk volna a házi rétest. A házi áfonyaszörp viszont isteni volt és a borok is finomak. A kiszolgálás gyors és figyelmes. Biztos, hogy legközelebb is őket fogjuk választani, ha Tihanyban járunk!
2016. március 4.családjával járt itt 55 Gyermekkorom óta ebbe a cukrászdába járunk a családommal. A sütemények és a torták isteni finomak, mindig frissek. Az én kedvencem a franciakrémes, az eperfánk és a rákóczi túrós. Nyáron igazi főzött fagylaltokat lehet kóstolni. Minden helyben készül, igazi kézműves finomságokat kínálnak. Ár érték arányban verhetetlen.
Minden családi összejövetelre innen viszünk süteményt, a menyasszonyi tortámat is ők készítették, sőt az egész násznép tőlük rendelte a süteményeket az esküvőre. Mi imádjuk őket! Rengeteg cukrászdát kipróbáltunk már, de sehol ennyire finom süteményeket nem kaptunk. Ajánlom mindenkinek, aki a környéken jár, hogy térjen be egy süteményre vagy fagylaltra, nem fogja megbánni!
2016. március 3.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Február közepén jártunk a szállodában a párommal. Annyira jól éreztük magunkat, hogy áprilisban megyünk is vissza a barátainkkal, pedig nem szoktunk egy szállodába kétszer menni, de ide érdemes visszatérni. A szálloda nagyon hangulatos, meghagyták a régi borospincesort és arra építkeztek. A szobák minimálisan de igényesen vannak berendezve.
A wellness ragyogó tiszta, kicsi, de igényes. Ami pici negatívum, hogy a fürdőköntöst külön, felár ellenében lehetett igényelni, szaunalepedő pedig egyáltalán nem volt. Az ellátás mind a reggelinél mind a vacsoránál kitűnő volt! A reggelinél finom, jó minőségű felvágottakat, sajtokat és joghurtot, valamint nagyon finom kávét kínáltak, ami ritkaság! Hiányoltam viszont a friss gyümölcsöket és péksüteményeket. A vacsora minden fogása isteni volt! Külön kiemelném a személyzet kedvességét és figyelmességét! A borkóstoló nagyon jó hangulatú volt, különleges borokat kóstoltunk. Külön köszönjük Attilának. Mindenkinek jó szívvel ajánlom a szállodát!
2016. január 27.családjával járt itt 55 A családommal évek óta visszatérő vendégek vagyunk. A cukrászda nagyon barátságos, különösen hangulatos a kerthelyiség. A kiszolgálás figyelmes. A csomagolásra is külön gondot fordítanak, nagyon igényes. A sütemények valami isteniek! Az én kedvenceim a mignonok, főleg a karamellás. A fagylaltok és a kávék is kitűnőek.
Ár - érték arányban is megfelelő. Aki Egerben jár, feltétlenül térjen be, nem érdemes kihagyni!
2016. január 24.családjával járt itt 25 Az étterem kívülről nagyon hangulatos, egy faház cölöpökön. Van egy nagyon aranyos macskájuk. Ezzel véget is értek az előnyei. Biztosan tágas belülről, de mi csak a hideg első részébe mehettünk be, itt kaptunk asztalt, mert kutyával voltunk és nem engedték, hogy a belső, fűtött teremben üljünk le.
Mínusz 10 fok volt aznap, így kifejezetten kellemetlen volt ott üldögélni. Az étlapon sokféle fogás szerepelt, de leginkább csak fantázianevek voltak feltüntetve. Arra esélyünk nem volt, hogy a pincéreket megkérdezzük, hogy mit takar egy-egy név. Finoman szólva sem voltak a helyzet magaslatán. A társaságból ketten kértek levest. Miután végeztek, vártuk, hogy érkezzenek végre a főételek, mire megjelent egy pincér, kihozta ismét a leves kellékeit (gulyásleveshez kenyeret, csípőset és két tányért), majd megkérdezte, hogy ki kért levest. Nagy nehezen sikerült csak tisztázni, hogy már túl vagyunk a levesen, nem kértünk repetát, a főételekre várunk. Nagy sokára megérkeztek. A tálalás kritikán aluli. Kacsát kértem, amit kaptam: egy kevés, tényleg nagyon kevés köretre rádobva egy fél döglött állat. Megláttam és elment az étvágyam. Kértem egy adat köretet pluszban, azt eszegettem. Rajtam kívül még ketten ettek kacsát, nekik ízlett, ők el tudtak vonatkoztatni a gusztustalan és igénytelen tálalástól. A köretként felszolgált burgonya szétfőtt, vizes és ízetlen, a párolt káposzta ellenben finom volt. A kiszolgálás és a pincérek. . . Nem akarok megbántani senkit, ezért csak hasonlattal élek, az egész olyan volt, mint a Stonehearst Asylum, vagy a Psycho című filmekben. Amikor belépsz, első látásra normálisnak tűnik minden, de ahogy telik az idő egyre nyomasztóbb és szürreálisabb lesz a hangulat. Sajnálom, mert a helyből sokkal többet ki lehetne hozni.
2015. november 19.a párjával járt itt 55 2 éjszakára érkeztünk pihenni tavaly ősszel. A patinás főépületben kaptunk szobát, ami nagyon igényesen, angol főúri stílusban volt berendezve. Nagy belmagasságú, de barátságos szoba volt, zöldre festett fa nyílászárókkal és antikolt narancssárgás fallal. Igazi vidéki kúria hangulata volt, imádtuk!
A birtok hatalmas, jókat lehet sétálni, sportolni, lovagolni, jó időben a kültéri medence is rendelkezésre áll. A reggeli és a vacsora átlagos, nem különösebben ízletes. A vacsora menüválasztásos volt, kétféle menüsorból lehetett választani. Én személy szerint a svédasztalos étkezést sokkal jobban preferálom, többféle fogást lehet kóstolni. Az adagok kicsik voltak. A reggeli ugyan svédasztalos volt, de szerény. A borkóstoló jó volt, finom borokat és sajtokat kóstoltunk. A panorámás jakuzzi egy külön kis épületben található. Az üvegfelület a teljes falhosszban eltolható, így olyan volt, mintha a szabadban lett volna a jakuzzi. Nagyon ötletes és hangulatos megoldás, nagyon tetszett! Egyik nap kirándultunk Bikalra, megnéztük az élménybirtokot. Kihagyhatatlan! Mi nagyon jól éreztük magunkat, ajánlom a szállodát mindenkinek!
2015. november 17.a párjával járt itt 45 3 napot töltöttünk itt és nagyon jól éreztük magunkat. A tanya Jánoshalma külterületén található, a főútról kis földút vezet oda. Egy igazi eldugott kis zug, nagyon hangulatos! Kellemes, udvarház jellegű épületben volt a szobánk, ami tágas és tiszta.
A tanya udvarán egy hatalmas halastó van, kicsit távolabb kerültek elhelyezésre az állatok, lovak, szamár, kecskék, ökrök, szarvasmarhák, malacok, kacsák. Részt vettünk lovaglás oktatáson és lovas kocsiztunk is a tanya körüli erdőben. Az állatokat lehetett csutakolni, etetni, simogatni, részt venni a gondozásukban. Ennek nagyon örültünk, mert nagyon szeretjük az állatokat, szívesen segédkeztünk körülöttük. 3 napra belekóstolhattunk az igazi tanyasi életbe, nagyon élveztük! Mivel mi tavasszal voltunk, a kültéri medencét nem tudtuk használni, a panorámás jakuzzi azonban nagyon kellemes volt. Reggelire és vacsorára nagyon egyszerű ételeket szolgáltak fel, de minden finom volt. Jó szívvel ajánlom mindenkinek a tanyát!