2013. március 22.barátokkal járt itt 45A Kobuci kertről gasztronómiai értelemben csak egyetlen dolog jut eszembe, mégpedig a kolbászos buci. Ez a remek, hatalmas méretű, pirított kolbászos kenyérszelet nagyon jól jön koncert előtt, vagy után (akár még közben is :) ). Zseniális találmány, a betérőknek mindenképpen meg kell kóstolniuk - túl sok egyéb választási lehetőség amúgy sincs,ha megéhezne az ember.
2013. március 22. járt itt 45 Végre megérkezett Budapestre is a piadina, ez az észak-olasz lepénykenyér tele mindenféle finomsággal. Eddig csak otthon készíthettem. Az ebédmenü részeként kérhető rendes főétel, vagy piadina második fogásként. Mindkettővel próbáltam már, nem volt panasz, de a Bocadillo saláta is nagyon rendben van.
Reggelizésre is nagyszerű a hely, nagyon jó szendvicsek kaphatók. Keveredik a spanyol és az olasz konyha, a kiszolgálás kitűnő, több ilyen hely kellene a városba.
2013. március 22. járt itt 55 A Sugarshopba belépve másik világban érzi magát az ember. A színek nem csak a cukorkákon, nyalókákon jelennek meg, de a süteményeken is visszaköszönnek. Minden csodaszép. Ott jártamkor egy előre elkészített nem túl nagy, de annál szebb 3 emeletes mini tortát vettem és néhány darab macaront.
A torta szebb volt, mint amilyen finom, az íze átlagos, többet biztos nem vennék. A macaron viszont nemzetközi összehasonlításban is nagyon jó volt, itthon meg abszolút a legfinomabb, amit kóstoltam. Viszont az árak meglehetősen magasak.
2013. március 22. járt itt 35 A Roosevelt önkiszolgáló étterem legfőbb erőssége és gyengesége ugyan az: a vendég saját magának szed és a pénztárnál lemérik az adagját. Így mindenki csak annyiért fizet, amennyit meg is szándékozik enni. A baj ott kezdődik, hogy az ár nagyon magas. Ha a kedves vendég egy szelet húst szeretne enni, akkor a tömegén kívül kifizet egy 4-500 Ft-os "alapárat" is.
Ha valaki óvatlan, egy egyszerű 3 fogásos menü több ezer forintra is rúghat, amelyet a minőség semmiképpen sem indokol. Kis étvágyúak és vegetáriánusok előnyben.
2013. március 22. járt itt 35A szerájt talán nem kell senkinek bemutatni, a buliba induló, buliból hazatérő, két szórakozóhely között megéhező fiatalok gyűjtőhelye. Nem kimagasló a színvonala, de mindig jólesik betérni. Az én kedvencem a joghurtos padlizsán saláta, de bármit is kérek, megfelelő az adag és a minőség. Megmaradt ugyan gyorsétteremnek, de a választék nagyon széles.
2013. március 22. járt itt 35 Ebédidőben a Ruben 20 perc alatt megtelik, érdemes időben érkezni. Habár meglehet, hogy a belváros legkiválóbb árú három fogásos menüje található itt, az adagok apró mérete mégis ront az ár/érték arányon, így az legfeljebb csak átlagos lehet. A leves kis csészében érkezik, a desszert pedig sokszor csak egy diónyi méretű kókuszgolyó, vagy hajszálvékony piskótatekercs.
Mindezt nem kompenzálja a főétel sem. A minőség - ahogy a kiszolgálás is - változó, az az elvárás, hogy a desszert végeztével mindenki mihamarabb távozzon. Ebéd utáni kellemes beszélgetésnek itt helye nincs. Viszont így fél óra alatt meg lehet ebédelni, ami "beülős" hely esetében a szűkös ebédidők ismeretében pozitív.
2013. március 22.barátokkal járt itt 45 A Da Lelloban eddig mindig csak pizzát ettem, mert tudom, hogy nem fog csalódás érni. Nem a legkiválóbb a városban, de erős négyest azért mindenképpen megérdemel. A színvonal pedig hosszú évek alatt sem változik, kiszámítható. Csak a feltét változik a pizza fix.
A hely hangulatára leginkább az jellemző, hogy nincs neki, kivéve ha elmélyülünk a pizzatészta nyújtogatásának látványában, az erre berendezett kis sarokban.
2013. március 22. járt itt 35Az Egyetem téren és annak közelében több étterem is kínál ebédmenüt, ezek közül egyik a Véndiák. A menü nem különösebben rossz, de kimondottan jónak sem nevezhető. Arra jó, hogy az irodából kiszaladva egyen valamit az ember, és már ne legyen éhes. A kiszolgálás viszont nagyon lassú, ezért néha mégis alkalmatlan a gyors irodai ebéd szerepének betöltésére. A levesek hígak, a főétel sokszor igen kevés, de azért jól lehet lakni.
2013. március 22.barátokkal járt itt 55Az Iguanaban már többször tettük tiszteletünket és sosem csalódtunk. Mindig hozza ugyan azt a megszokott színvonalat. A jalapeno paprikás krémsajtleves sosem maradhat ki a menüből. Utána többnyire egy burritót, vagy enchiladat eszünk. Az adagokkal meg voltunk elégedve, bár az árakhoz képest nem túl nagyok. Ide még biztosan vissza fogunk menni a jövőben.
2013. március 22.barátokkal járt itt 55 Az Alessio-ból maradandó élményekkel távoztunk, azóta is emlegetjük. Egy nyári este a kerhelyiségben foglaltunk helyet a fák alatt, nagyon kellemes volt a légkör. A kiszolgálás kifogástalan volt, a pincér mindig pont akkor jelent meg, amikor szükség volt rá. A halleves mennyei volt, a mellé felszolgált kenyérrel pedig szívem szerint önmagában jóllaktam volna.
Mint megtudtuk ők maguk készítik a kenyeret, így nagy bánatunkra nem fogunk pékségekben hozzájutni. A desszert komoly fejtörést okozott, nehéz volt választani, de végül sikerült életem legfinomabb crem brulee-jét kikérni, így csillagos ötösre vizsgázott a hely.