2015. szeptember 27.a párjával járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Niylván nem erről van szó, nem lesz utolsó, de tekintve, hogy én az ittjártam-listát szeretem használni és többször segített már, nagy csalódás volt ez az étterem. Igazság szerint eleve bosszantott, hogy most egy olyan étterem van az első helyen a listán, aki egyáltalán nem is foglalkozik ezzel a listával, hiszen semmit nem adott meg magáról a bemutatkozóban.
Semmit, se cím, se telefonszám, se egy menjetek a fenébe, semmi. Az itt jártamosoknak el kellene gondolkodnia, hogy azért minimális elvárásnak tegyen eleget az üzemeltető, ha a lista első tíz helyéree kerül. Na mindegy, attól persze még lehett volna jó az étterem. Kezdjük azzal, hogy a nyolcadik kerületben, a körúton, a terasz-rész használhatatlan az iszonyú benzingőz és zaj miatt. Belépéskor engem elborzasztott ez a giccsparádé, annyira eklektikus ál-velencei volt minden. Hangulatról nem is beszélhetünk többé, legalábbis nekem nagyon nem jön be. Mit rendeljünk egy olasz éttermben? Pizzát és tésztát természetesen. . . Nos, a pizza rendben volt, és a készítése látványos is, ahogy pörgették a levegőben. Én gombás pizzát ettem, és nem lehett rá panasz, bár a tésztája kicsit kemény volt, ahhoz képest,ugye, hogy ez a legjobb étterem a városban. A tészta, amit a párom evett, viszont kifejezetten ízetlen és ragadós volt, más olasz éttermekben sokkal finomabb, viszont a tálalás szép volt. A kiszolgálással már több volt a probléma, nagyon sokan voltak az étteremben (főleg külföldiek) és majdnem 1 órát vártunk az ételekre. Elnézést se kértek. A desszertre már nem maradt idő, a boroktól se voltam elájulva és a felszolgálónak fogalma se volt a borokról. Nagyon nem jött be, nem ajánlom másoknak.
Árnyas Reloaded -
Curry House Budapest
2015. május 17.a párjával járt itt 55 Korábban 2013-ban jártam az Árnyasban, és tavaly ősszel visszatértem úgy szeptember vége felé, egy szép őszi napon. Most éppen megint arra jártam, de sajnos bezárt ajtókat találtam, azzal a szöveggel, hogy felújítanak, és hamarosan nyitnak. Remélem minél hamarabb lesz ez a hamarosan, mert a múlt őszi látogatásom még jobb tapasztalatokkal járt, mint korábban.
Valószínűleg séfcsere lehetett, mert csodálatos ízkölteményekkel és művészi tálalással találkoztam. Grill csirkecombot kaptam valami zöld fűszerrel és a köretek egész hadával. Ahogy láttam, minden grill fogáshoz többfajta máerást választhattam és különleges zöldségkompótot is tálaltak hozzá és burgonya és grill zöldség. Nagyon finom, zaftos és ropogós volt. Édességnek ne mkockéáztattanm, a már jól ismert csokis soufflé-t (itt tortinonak hívják) választottam. Isteni volt. A borválaszték is különleges volt és a retró üveges szóda még mindig üt. A kiszolgálás és a hely gesztenyefás hangulata parádés, mint korábban. Remélem mielőbb nyitnak és jöhetek újra!
2014. november 25.egyedül járt itt 35Tudom, hogy sokat lehet olcsón enni, és én mehetek az ételekért, de nekem éppen ez a bajom.
Manapság már ne a degeszre zabálás legyen az erény.
A többi Trófeához képest valóban kellemesebb, hangulatosabb a hely, de szerintem sem az ételek minősége, sem pedig a kiszolgálás (már ami itt egyáltalán lehet) nem ad alapot arra, hogy ez az éterem bekerüljön a TOP vendéglátóhelyek közé.
2014. szeptember 7.a párjával járt itt 45 Többször jártam már itt, így több alkalom tapasztalatát tudom összefoglalni. Tündérkastély-szerű csodás fehér villa vár bennünket, nagy kerttel. Két különálló részből áll, fent az emeleten egy csodás kávézó, és bisztro étterem, lent pedig a BRÓT pékség önkiszolgáló kis étterme plusz kert, játszótér amely pékség és közért is egyben.
A BRÓT rész mostanában sokat fejlődött, kis kosárkákban lehet kivinni egyszerű teleket (pl. lecsó, saláták) és persze tej, kávé, szendvics stb. A kenyeret helyben sütik és persze sokkal jobb minőség, mint a városban látható felfújt kenyér pékségek. A fenti rész pedig egy ékszer terasszal és igazi VILLÁS hangulattal. . Alapjában kávézó, de ebédelni is lehet, Segal Viktor ételei várnak, amelyek kicsit rendhagyóak, és kis adagok, de aki szereti az ilyet, nem fog csalódni. Nekem nagyon bejött az egész, nem szeretném, ha ez a csodás színfolt hiányozna a városból.
2014. augusztus 23.egyedül járt itt 35 A Star Kebab egy szokásos török gyorsétterem a Nyugatival szemben. Zsúfolt és mindenféle illatok terjengenek, amiket én nem nagyon szeretek. Az étteremnek nulla hangulata van, pláne, ha a szemben lévő McDonalds-szal hasonlítjuk össze. Az étel, amit kaptam nem nagyon ízlett, úgy éreztem nem teljesen friss a hús vagy valami volt vele, amiért nem volt olyan finom.
A kiszolgálással nem volt gond, de a fizetéssel sokat kellett várnom. Nagyon rosszul viselem ezt, máshol is tapasztaltam már ilyet, valamiért azt gondolják, hogy a fizetéssel ráér a vendég. Összességében azért ajánlom az éttermet azoknak, akik szeretik ezeket az ételeket és nem zavarja őket a tömeg és a zaj. Az árak ehhez a szinthez egyértelműen túl magasak.
2014. augusztus 20.a párjával járt itt 35 Egy egyszerű büfé a budapesti éttermek között már jó ideje a második helyen áll, gondoltam kirándulunk egyet, és megnézzük, hogy mi lehet ez a szuperhely. Hát nem szuper. nagyon jó kis büfé, semmi több. Az ételek egyszerűek és finomak, a kiszolgálás átlagos. A nyitva tartás 10. 00-20. 00 között van.
A berendezést azért lehetett volna ötletesebben, természetközeibben megoldani, ezek a csiri-csáré össze-vissza napernyők nem igazán hangulatosak. Ebben a kategóriában sokkal jobb erdei, természetközeli helyek léteznek. Engem nem győzött meg, de ajánlásra érdemes, ha éppen arra jártok.
2014. június 13.a párjával járt itt 35 Csoki, csoki hátán :) Gombóc Artúrnak talán paradicsom, de azért ennél több kell, hogy a budapesti éttermek élvonalába kerüljön valaki. A hely kicsi, mi nagyon nehezen kerültünk sorra, a csoki meg finom, de semmi több. A forró csoki ebben a melegben nem az igazi, és a választék erre az időre elég szegényes.
A csokibárok Mekkájának kikiáltott helytől sokkkal többet vártam. Azért érdemes kiprtóbálni, hátha másoknak jkobban tetszik.
2014. június 12.barátokkal járt itt 35 A budai kertvendéglők jó magyar konyhával kifejezetten a gyengéim. Találtam is már kiváló helyeket, de a Náncsi nem tartozik ide. Nem szeretném részletezni, de az előttem szóló értékelővel értek egyet. Valahogy semmi sem stimmel, minden hamis és kelletlen. Az étel és a kiszolgálás egyaránt komoly hiányoságokkal küzd.
Gondolom a Náncsinak rosszat tett, hogy a vendégek bármit elfogadnak, akármilyen rossz minden, mégis tele van, mert a környéken megszokták és mert régebben jónevű vendéglőnek számított. Az árak pedig a minőséghez viszonyítva nagyon magasak.
2014. május 27.barátokkal járt itt 55 Miért van nehéz helyzetben? Mert az ország egyik legnépszerűbb olasz étterme, a Mauro mellett található Zamárdiban. Bizony nehéz lehet nézni a hosszú sorokat, ha közben a saját étterem üres és bizony ez sok étteremmel előfordul a Zamárdiban, de nem így a Hausmannál!
A HAUSMANN nem engedett a kísértésnek, hog ő is trendi bisztró konyha felé menjen, maradt a hagyományos magyar konyhánál, de fantasztikus minőségben. Nomrális adagok, kitűnő ételek, saláták, finom csapolt sör és tűrhető borválaszték (ezen lehetne egy kicsit fejleszteni). A jércemell sonkával, hagymával, lilahagymalekvárral és a paprikás csirke egyszeűen isteni. Köretnek meg bármit választhatunk. A burgonya sárga és jóízű, ami nagyon fontos és az eszpresszó a végén a legfinomabbak között van. AKik éppen nem olasz fogáspkra vágynak, Mauro helyett ide térjenek be és nem fognak csalódni. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a jó magyar konyhát.
2014. május 26.a párjával járt itt 35 Óbudai kisvendéglő, ez már rossz nem lehet, gondoltam. Valóban nem is rossz, de ez már nekem nagyon csiri-csáré. Az összes giccs, amit fel lehet sorolni, megtalálható, a köcsögök, a műfa, a csikósok lovakkal a falon stb. stb. Csikós, fokos és csuhajja! Az egész a régi szocreál csárdahangulat, már nem érzem jól magam ilyen környezetben, sorry.
Az ételek finomaknak tünnek, de nagyon nehezek, tele vannak ízfokozókkal, óriási adagok. Csak ránézek, és ájultan esem össze. Ez is az átkosból maradt vissza. Aki degeszre szeretné zabálni magát, annak persze jó, de azért kicsit haladni kellene a korral. Én se szeretem a mini adagokat, de van átmenet azért, láttam erre jó pár pozitív példát. Az árak rendben vannak. Nem az én világom, sorry, de ajánlom annak, aki ezt szereti.