2017. augusztus 15.egyedül járt itt 45 Az Auchan áruház üzletsorán lévő gyorsétteremről lévén szó, olyan, hogy belső, fel sem merül. A többi kajáldával közös asztalok, boxok szolgálnak az étkezésre. Nyilván zajos, mert középen gyerek részleg van, ahol csattognak a játékok, de nem i arról szól a történet, hogy az ember ide beszéljen meg randit.
A kosarat kitolva, a bevásárlástól éhesen lehet ebédet választani. A pizza szeletek három méretben vannak (nincs nagy eltérés, a választék kiírva nincs, de látványpultból lehet választani. Pár fajta tészta is van, de a pizza uralja a helyet. A tésztája vékony, teljesen ehető fajta. Amit csípősnek mondanak, az bizony tényleg csípős. Két Maxi szelet már nyögvenyelősen megy le, de hát az ember a kosár tologatásban megéhezik. A célnak tökéletesen megfelel, ha a vacsorának valót már megvetted, de még autózni és főzni kell, hogy legyen meleg étel otthon is.
2017. július 15.egyedül járt itt 35 Rég nem jártam itt, és még a bejárat is máshol van, hisz egyéb egységekkel osztozik a régi helyén. Nekem ez a része nem jött be. Zárt lett, bunker jellegű. Az egész napfénytől eléggé mentesre sikeredett. Nem tudom, én csak megettem a rendelt ételemet, megittam a kólámat, de sok időt nem töltenék benn.
A csípős szárny olyan, mint más boltjaikban. A kódos WC-vel nincs baj, de szemüveget kell vennem, ha használni akarom.
2017. július 15.gyerekekkel járt itt 35 Ma nem az eső elől menekültünk ide, hanem mert jó voltak a tapasztalataink. Picit változott a hely, bár a pincért felismertem. A csülök inkább főtt volt, mint sült. A köret, bár külön rákérdezett, hogy a vele járó párolt káposzta mellett mit kérek, inkább díszítés jellegű volt. Párom ugyanerre panaszkodott.
Bár kötünk legyen szólva, ő sokszor meghagy a köretből elég sokat. A gyerek menük a szokásos fagyasztott dolgokból készültek, így az unokám Iglo halrudacskákat evett. Betudható kicsit a hirtelen nagyon sok vendégnek, hisz pl olyan asztalhoz sikerült még éppen leülni, ahol sokáig várt egy úr a fizetésre, és addig kedvesen megosztotta velünk a helyet. Annyira sokáig, hogy a párja megjelent egy idő után, hogy vajon sikerült-e már fizetnie. Nekünk ilyen gondunk nem volt, kártyával, kisvasúti kedvezménnyel sem fizettünk sokat. Mégis mindkettőnknek az volt az érzése, hogy romlott a helyzet az elmúlt évekhez képest.
2017. július 12.a párjával járt itt 55 Egy pár nap alatt kétszer voltunk itt. Mivel Cákon volt szállás, onnan egy rövid sétával el lehet érni az út menti csárdát. Így gyalogosan már lehetőségem nyílt inni egy sört,sajnos azonban még mindig csak Sopronit mérnek. Az étel minden alkalommal finom, és szeretem a cáki apró pecsenyét, mint helyi specialitást.
Hét közben szabad asztal is inkább van. Az árak éppen csak meghaladják azt, ha otthon akarna az ember ilyen adagokat, és minőséget főzni magának. Mondjuk egy negatívum mindenképpen van. Láthatóan a faluból gyalog érkezőkre nem számítottak, mert az esővíz elvezetőben kell bukdácsolni a bejáratig, ha nem akar az ember az árokban, vagy az úton bandukolni.
2017. július 11.a párjával járt itt 45 A nyáron mások kérése miatt sosem marad ki a halsütő. Bár én inkább kolbászt ettem. Az egyébként nem volt rossz. A sorállásos, kikiabálós, a tálcákkal, az üdítő hűtőnél tolongás csak azért is érdekes, mert Ha kilép az ember az építmény elé, akkor Sajkodig, és Balatonfüredig semmi sincs. A parkolás a füvön, össze-vissza.
Szóval engem már előre bosszant a spártai, vagy inkább strandbüfé jelleg. Az előny, hogy nem izzadt, meztelen férfi hátat kell nézni a sorban fél óráig. Csak mondom, hogy a Balatonon nincs halászat. Onnan csak horgászok foghatnak ki halat, akik viszont nem adhatják el a fogásukat. Így a halsütőkben mindenütt román, kazah, argentin halból készülnek a fogások. A pisztráng lillafüredi, ez tiszta, ki is van írva. A többiről az összes halsütő gondosan hallgat.
2017. július 11.egyedül járt itt 45 A Lehel Piacon belül terveztem enni, de rossz időben, így a kedvencemnél olyan sor állt, hogy kiléptem a piac mögé. Ott áttekintve a túl oldalra számba vettem a lehetőségeket, majd a legközelebbi gyrososba beléptem. Majd minden asztalnál ültek, de bíztam benne, hogy az előttem a pultnál, és a pénztárnál sorban állók elviszik a kajájukat a környező irodaházakba.
Ez be is jött. Nem cifráztam, kértem egy gyros tálat. A fizetéskor a pultnál találtam egy női táskát, át is adtam a pénztáros hölgynek, aki futott is azonnal az éppen az előbb fizetett nő után. Kifelé még meglengette a táskát a vendégek felé, nem-e mégis onnan valakié. Volt is rá jelentkező törzsvendég. Így ki is derült, hogy már vagy 15 perce fekhet a táska pulton, így több vendég is pakolt rá tálcát. Az ügyön mindenki azonnal túl tette magát. A gyros finom volt. Nem hűha, de bőven az ehetőbb fajtából.
2017. július 11.egyedül járt itt 35 Semmi extra. Nem is könnyű megtalálni. Én pl évekig laktam mellette, míg kiderült, hogy van egy étterem a szomszédos pincék egyikében. Nem túl hivalkodó a cégér. Lenn álkínai díszletek, a hagyományos gyorskaja pult, és ugyanazok az ételek, mint az összes többi hasonló étteremben.
Tálcára a tojásos rizs, a csípős ragu (aminek sosem fogom megtanulni a nevét), vagy esetemben dobozba, és a pult végén a kasszánál fizet. Tolongás nem volt, egyedül voltam az étteremben, ami talán picit nygyobb is, mint a szokványos. Ezzel kilóghat a sorból. A kaja neve ugyanaz, az íze is. Mintha egy helyen főznének minden kínai gyorsbüfének :)
2017. február 22.egyedül járt itt 45 Nem mindig van erőm sorba állni. Dél tájban a környékről, öltözék alapján az irodaházakból megjelennek a vendégek. Bár gyorsan megy, mégis riasztó. Ezzel együtt egy szendvics, amelyek a pult felett gondosan feliratozva, tartalmuk felsorolva szerepelnek nem kerül sokba és egy ebédre elég. A szűkös hely miatt inkább elvitelre hoztam el.
A hús a máj frissen kirántva, a saláta jó, és bár én a kovászos helyett a csemegét szeretném jobban, nem zavaró az uborka a szendvicsben. Az árak úgy vannak meghatározva, hogy aszerint lehessen kérni, 5-10 forint ide-oda a különbség a beltartalomtól függően. Nem kell magyarázni, hogy a salátás, májas, szezámmagos. . . , csak hogy a 695-ös.
2017. január 9.egyedül járt itt 35 Pár napja úgy döntöttem, hogy a Pólusban történt vásárlás közben nem hamburgert, vagy csirkeszárnyat, esetleg gyrost eszem, hanem pizzát. A Pizza Hut kézenfekvőnek tűnt. Étterem, mert beülős, és bár fél méterre van a forgatagtól, mégis kissé szeparálva. Kis pizzát rendeltem, mert január van, és az ember ilyenkor rámegy a vonalakra, de sajtos széllel.
Van jobb már a városban, ennyiért pláne. A feltét szegényes volt, a tészta finom, és aki nem szereti a száraz szélét, annak is teljes egészében fogyasztható. Csípőset rendeltem, és ez téynleg csípős volt. Nem maszatolósak pikáns. Viszont a kapott számla valamiért eltért fölfelé attól, amire az étlapról emlékeztem. Szóval ÁFA csökkentés ide, vagy oda, nem kevesebb lett, hanem több.
2016. október 27.a párjával járt itt 45 Cák, kis falu Kőszeg mellett. Máskor is voltunk már ott, de akkor Kőszegen szálltunk meg. Most úgy gondoltuk, kijövünk a városból. A környék szép, túraútvonalak indulnak nem messze a szállástól, a falu szélén egy étterem/csárda teszi lehetővé a kulturált evést. Maga a szállás zöld. Az udvara tényleg tele van növénnyel, a falakon felfutott vadszőlő.
A Hárs fantázianevű apartmant kértük és kaptuk. Két főre pont elég. Nagy fürdőszoba, meglepetésásszerűen egy mosógéppel (ha valaki hosszabb időre érkezne? ), a szobában 32"-os tévével, műholdas vétellel (nem csak jelzés értékű pici tévé a plafonra szögezve, amilyennel már találkoztunk). A wifi jó, nem csak névleg létezik, de kimondottan használható. A konyha is megfelelően felszerelt. Só, fűszerek, kávé filter van. Egy pici télikert van, ahová kiülni már nem nagyon lehetett, mert ahhoz hűvös volt az ablak mellett, kinn terasz, most szintén használaton kívül. Az ágy mindig rizikós, nekem most nem jött be. Ami furi volt, hogy a bejárati ajtót belülről kulccsal nem, de egy ráfordítós riglivel jelzés értékűen lehet zárni. Ott helyben ez talán megszokott, pesti embernek ez nem megnyugtató. Szintén meg kell szokni, hogy ahol nincs bevilágító közvilágítás, ott éjjel nagyon sötét tud lenni, ami éjszakai közlekedés eseté egy vadidegen helyen. . . Az udvarra hátulról lehet beállni kocsival. A háziak kedvesek, a macskák barátságosak.