2018. augusztus 23.családjával járt itt 55 Az idei nyaralásunk alatt azokat az éttermeket keresetük fel újra , amelyekben már eddig sem csalódtunk . Az egyik ilyen a siófoki Mikes étterem . 12 éve voltunk itt először , és azóta is minden évben megtiszteljük ! Nyugodtan kijelenthetem , hogy itt olyan emberek dolgoznak , akik szeretik a szakmájukat és tisztelik a hozzájuk betérőket !
Na , szóval betértünk , a pincérek kedvesek voltak ( a mai világban ez alapvető , de sajnos sok helyen ez nincs így ! ) az italok felszolgálása után ( mely kiváló volt ! ) , megrendeltük a vacsoránkat . Az ételek , nagyon finomak és bőségesek voltak , nagyon értheti a dolgát a séf , de a felszolgálás is profi volt ! Vacsora közben odajött a pincér ( egyszer ) és nem tolakodóan megkérdezte , hogy minden rendben van -e , nincs e valamire szükségünk ? ( Negatív példa amikor a pincérek kibámulják az ételt a szádból, vagy tolakodóan " kedveskednek " ! ) Mondanom sem kell az ételek mind eltűntek a tányérokról és jól eső érzés járt át minket , hogy van egy hely ahol még egyszer sem csalódtunk ! Azt hiszem ezt hívják a nagybetűs : VENDÉGLÁTÁSNAK ! Mindenkinek csak ajánlani tudom és fogom is ! Jövőre találkozunk , mert a Mikesbe biztos betérünk !
2018. augusztus 17.családjával járt itt 15 Olyan történt velem ami eddig még nem , volt egy " étterem " ahol nem adtam borravalót , és ezt a címet a balatonföldvári Mediterrán Étterem érdemelte ki ! A történet : augusztus elején tértünk be ide a családommal - minden évben útba ejtjük amikor a Balatonnál nyaralunk , mert eddig csak jó és pozitív élményeink voltak - egy hétköznap este !
Az asztal elfoglalása után , már feltűnt, hogy valami baj van , ugyan is a "felszolgáló " kisasszonyok , nem akartak észre venni , de a telefonjukat bőszen nyomogatták ! ( mintha megéreztem volna , elkezdtem mérni az időt ! ) Cca. 8 perc után jött oda hozzánk , étlapot adott és felvette az ital rendelést , kérdésemre , hogy a megrendelt limonádékba tesznek-e jeget , a válasz az volt , hogy NEM , csak ha külön kérek ! Hmmmm ! ! ! Szerintem + 33 c fokban illő lenne eleve jeget tenni az italba , vagy legalábbis a vendéget tájékoztatni erről a lehetőségről ! ( Csak azért írtam mert a szomszéd két asztalnál nem kaptak jeget és egyből savanyú lett a málnaszörp ! ) Na , szóval megrendeltük a kaját és mire kihozták 55 ( ötvenöt ! ! ! ) perc telt el ! Semmi extrát nem rendeltünk , nem volt telt ház sem , csak gondolom a " séf " az internetről nézte a recepteket és ez okozhatta az időveszteséget ! Az egyik asztalnál egy Úr odahívta a kis " pincér " hölgyet , hogy szóvá tegye az étel megrendelése és az étel meg nem érkezése közötti majd egy órát . A válasz egy vállhúzogatás volt ! Mondanom se kell mire kijött a rendelésünk addig már előttünk is bőven elfogyott a korábban rendelt ital , de legalább a " pincér " lányok jól szórakoztak a facebookos posztjaikon ! Amíg vártunk - vártunk több asztalnál láttam , hogy a megrendelt ételek nem teljes mértékben fogytak el - tehát a vendégek vagy nem voltak éhesek ( de akkor minek mentek étterembe ? ! ) vagy az étel nem volt rendbe ! Amúgy a mi kajánk is így volt ,az adag kicsi volt , langyos , íztelen - erről nem is érdemes több szót ejteni ! A kis felszolgáló lány mondjuk megkérdezte : Becsomagolja ? - Isten ments ! ! ! Tudom , hogy nagy létszám és minőségi hiány van a vendéglátó szakmában , ( aki már tud csinálni egy rántottát azt már felveszik séfnek , akinek meg egy kicsit csinos a pofikája az meg mehet pincérlánynak ! ) , de akkor ne csináljunk úgy mintha egy étterem lennénk ! Ezek alapján ez a hely nálam egy Balaton parti sütöde színvonalát sem érte el ! Kritikán aluli , de legalább jövőre nem kell visszamennünk !
2016. június 7.gyerekekkel járt itt 35 Amikor a Balcsira megyünk eddig mindig betértünk az Öreg Halászba . A hely csak autóval közelíthető meg , de amúgy maga a vendéglő hangulatos . Mindig megfogadtuk , hogy többet ide nem jövünk , mert a pincérek viselkedése , a felszolgálás , hagy kivetni valót maga után ! Egyedül a séf " munkái " miatt tértünk be újra és újra .
Az ételekről és azok elkészítéséről egy rossz szót nem tudok mondani ill . egyszer fordult elő , hogy a marha pörköltöt sós burgonyával hozták ki , mi amúgy meg nokedlivel kértük - de ez sem a séf hibája , hanem azé aki a rendelést felvette . Megtudom erősíteni az előttem hozzászóló véleményét , hogy kivételeznek a vendégekkel a külföldiek javára , a magyarokkal szemben . Összességben , eljárt az idő az Öreg Halász és a pincér gárda felett , de a kiváló séfnek adnék még egy esélyt , de már egy jobb csapatban ! Azt hiszem idén nyáron már nem fogunk az Öreg Halászba menni !
2016. június 3.családjával járt itt 55 Éhesen tértünk be és alig bírtunk kimenni ! De a közben történteket alig lehet szóban visszaadni , azt megélni kell ! Szóval : a kerthelyiségben foglaltunk helyet , majd a kedves pincér jött és nagyon kedvesen ajánlott vacsorát . A választott ételek bőségesek voltak , és nagyon finomak .
A spanyol nyárs amit én ettem isteni volt , de a családom többi tagja is hasonló ízélményeket kapott ! Innen is üdvözlöm a séfet , és az én Michelin csillagomat biztos , hogy a magának tudhatja ! Ha Siófokon járunk ezt a helyett biztos hogy felkeressük ! Köszönünk mindent !
2016. június 3.családjával járt itt 45 Minden évben , mikor Zamárdiban nyaralunk a Paprika csárdát többször is felkeressük . Itt még sose csalódtunk az ételekben és a kiszolgálásban . A pincérek kedvesek , figyelmesek , az ételek bőségesek és az árak is elfogadhatók ! A csárda hangulata , az élő zene varázsa kellemesebbé teszi a lakoma elfogyasztását !
Egy dolgot említenék negatívumként , sose látjuk a szakácsot aki e remek étkeket készíti az éhes betérőknek , úgy hogy most legalább megragadom az alkalmat és innen is üdvözlöm , és az én Michelin csillagomat Neki adom !
2014. június 5.gyerekekkel járt itt 55 Arthur királynak éreztük magunkat , a Camelotban ! A séf kiváló , a személyzet lesi minden kívánságunkat , a tálalás pedig KÖZÉPKORI a szó jó értelmében ! Az előétel amit étvágygerjesztőnek adtak csodás , már azzal majdnem jól laktunk , ajánlom mindenkinek hogy üres hassal érkezzen !
Pompás estét töltöttünk ott ( 3 kg híztunk ), de ezen a nyáron se hagyjuk ki ! Mindenkinek szívből ajánlom !
2014. június 5.családjával járt itt 55 Most július 04. -én megyünk újra . Már 13-szor voltunk és ez mindent elmond . Hacsak ennyit írtam volna már az is elég lenne , de akik még nem voltak azoknak csak leírom : ha a földi paradicsomban akarsz pihenni, itt a helyed ! A hely gyönyörű , a gasztronómia pompás a kiszolgálás pedig példás .
És még nem írtam a wellnesről , a szobákról és az ár/érték arányról ! Ezt meg kell tapasztalni , ki kell próbálni , és vissza fogsz térni ! Magyarország legjobb szállodája ! ! !