2017. január 30.a párjával járt itt 55 Most jutott eszembe,mert nem sokára ismét itt a szülinapom és én ebédelésre ezt a helyt szeretném felkeresni, mielőtt buliba megyünk a saját lakásunkba. Nekem tavaly nagyon bejött az ára miatt és a választék és a kiszolgálás miatt is. Szerintem bőven elég az egy óra ha valaki valóban csak étkezni akar és a választék is elegendő.
Én azon a véleményen vagyok ha csak a párommal vagy szűkebb családdal megyek ez a hely tökéletes. A főzést megspórolom. A beszélgetést meg utána már otthon is lehet folytatni egy kis ital és süti mellett. EZ az étterem, pedig bőven felveheti a versenyt más drágább, de minden téren jóval kevésbé színvonalas svédasztalosnak nevezett éttermekkel. Nem beszélve milyen jó helyen van és hétvégén is nyitva és este is ugyanazon és hétvégén is ugyanazon az áron van a svédasztal. Mind friss info amit leírtam, most néztem utána az interneten, mert február 3-án pénteken ide készülünk. Még egy információ, én úgy emlékszem, gyerekkoromban itt egy cukrászda volt. Mignon (minyon) néven és az is egy színvonalas hely volt a Mosolyalbum gyermek fényképészet mellett.
2017. január 23.a párjával járt itt 55 Nyáron természetes, hogy Horányba töltjük vagyunk, de télen mivel a víz fagyveszély miatt nehezen megoldható a Pesti lakásunkban vagyunk. Viszont egy úgy mond üdülési joggal foglalkozó társaság megfüzött bennünket egy előadásra. Ahol kaptunk 2 éjszakai szálloda utalványt, 2 éjszakát, pedig nyertünk.
(az ő legnagyobb sajnálatukra, mert viszont jogot nem vásároltunk)Mi ebédelő illetev vacsorázó vendégként már többször jártunk itt, de aludni tehát szállodaként nem vettük még igénybe. Szerencsére így sem csalódtunk bennük. Minden szolgáltatásuk kíváló az ételeik ízletesek, szórakozási lehetőség is nagyszerű. Máskor is igénybe fogjuk télen venni.
2016. január 27.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Valamikor sima hentes üzletként kezdte, de egy ügyes fogással egy gyors büfé és lett és egy utcán áti cyroszos is. Megjegyzem mint hentes is tökéletes volt és a mai napig is nagyon neg vagyok velük elégedve. Most hogy már éttermük is van még jobban elégedett vagyok velünk. Sokszor megforduluk itt akár egyedül akár párommal is.
Sőt a hús vásárlásainkat is úgy szoktok intézni, hogy akkor már egy kellemes ebéd is benne legyen. Rengeteg változatos ételük van a levestől a desszertig, sőt hideg konyha is. Nem is tudom felsorolni mennyi mindent ettünk már itt. Ragu levestől spenóton keresztül Grill csirke, rántott sajt, majonézes finomságok, krémes. Természetesen a cyrost is kipróbáltuk. Gondolkodnom kell mit emeljek ki az ételeik közül. Télre való tekintettel a disznótorost, a nagyon finom véres és májas hurkát a sült kolbit és hozzá a káposztát, lehet akár kenyérrel vagy krumplival fogyasztani. Megjegyzem mindig van több burgonya választék náluk. Az ételek mindig melegek és frissek. Van is forgalmuk bőven.
2016. január 26.a párjával járt itt 55 Többször jártunk már a Monostori borházban most már több mint egy év alatt. Nagyon finom boraik vannak. Mindet meg lehet kóstolni a helyszínen és elvitelre is lehet vinni. Üveget aki gondolja vihet is magával, de ők is adnak és akkor azt folyamatosan lehet cserélni vagy újra tölteni. Mi az utóbbit választottuk.
Kis felújított és nagyon dekoratív barkaszukkal a szigeten szerintem minden rendezvényen ott vannak, de információk szerint az ország legkülönbözőbb részein is elő szoktak fordulni. Ősszel az egyéves évfordulójukra egy isteni hangulatú bulit szerveztek. Zene is volt ami ugyan kissé elvont műfajú volt, de nem baj, mert a hangulat ezzel együtt is jó volt. A kora őszi estén (október eleje volt) gyönyörűen lobogott a tábor tűz lángja és melegített bennünket, mert már azért este éreztük, hogy már elmúlt az igazi nyár. AZ ital mellé nagyon olcsón finom szendvicseket lehetett venni, zsíros, húsos és kecske sajtos ez utóbbi vitte a pálmát. Azóta ha jól tudom ez is állandó szolgáltatás lett. A kisbarkasz is teljes pompában üzemelt, sőt volt még egy, amibe be lehetett ülni, székekkel asztallal, hangulat lámpákkal volt kialakítva és aki úgy gondolta itt is elfogyasthatta az italát.
Monostor Borház válasza
Köszönjük szépen!
2016. május 10., Monostor Borház, Monostor Borház
2016. január 26.gyerekekkel járt itt 25 A barátainkkal voltunk a Leányfalui nagyon szép strandon. Ugyan nekünk van itt a strand mellet egy nagyon jó többszörösen kipróbált éttermünk,de a változatosság gyönyörködtet jelszóval ebbe az étterembe mentünk ebédelni. Na most bejött, a" kivétel erősíti a szabályt" mondás és egyáltalában nem gyönyörködtünk.
Mi felnőttek pörköltet rendeltünk galuskával, ez utóbbi csak a kiíráson létezett, de lehet, hogy jobb is. Végül valami tésztával kaptuk a pörköltet ami el volt kissé ázva és hideg is volt, de sebaj a mellette levő pörkölt viszont forró, így megoldottuk a dolgot. A pörköltnek szerencsére egész jól eltalálták az ízét, ellentétbe a káposzta salátával,ami teljesen íztelen volt. Kecskének vagy nyuszikának biztos ízlett volna, de mi emberek már elszoktunk az igazi nyers ízektől ami biztosan baj, de hát ez van. Viszont a csúcs a barátaink kisfia által rendelt Bolonyai makaróni volt. Egy, alig volt a makarónin mártás kettő nem, volt rajta reszelt sajt. Természetesen szóltunk, erre nagy kegyesen ráraktak még egy kanál mártást, viszont közölték, hogy erre az ételre nem szokás reszelt sajtot tenni. Hátha nem a kisgyerekkel vagyunk, akinek még, a korából kifolyólag nehéz lett volna megmagyarázni miért hagyjuk ott az éttermet, biztos megtettük volna, hogy felállunk és kisétálunk. Így viszont elértük, hogy tegyenek reszelt sajtot is a tésztára. Hát amíg ez a személyzet lesz biztos messzire kerüljük ezt a helyet.
2016. január 23.családjával járt itt 55 Ez a nagyon korszerű igényeket kiszolgáló étterem Leányfalun a strandnál a fő út mellett a busz megállóban van. A Horányi szigetről Pócsmegyeri kishajóval is elérhető kb. 100 méterre van. Reggelizőként is üzemel. Rengeteg az étel választék és a lényeg a vendég határozza meg az adagot. Azaz súlyra lehet kérni az ételeket.
Tehát amennyit a szem kíván annyit tetethet a tányérára a kedves vendég. Természetesen lehet adagra is kérni vagy akár menüt választani. Mi tavaly amíg lehetett, már mint az időjárás engedte Horányban tartózkodtunk és többször megfordultunk az étteremben. Több ételt is megkóstoltunk, kezdve a töltött paprikától a mákos gubáig ez utóbbi a férjem kedvence, az enyém pedig a túróscsúsza, amit olyan finom krémesen készítenek és még a tepertő sem hiányzik róla. A másik kedvencünk a hétvégi családi menü 2. 990-ft. Ezért egy kiló rántott akármit lehet válogatni, hozzá egy kiló körítés 1 liter leves és félkiló savanyúság. Ez egy négytagú családnak bőven elég. Nagyon finom és nagyon gazdaságos. A családi menü ajánlat csak elvitelkor érvényes, edényt azt ajánlatos vinni, mert úgy éri meg, különben a sok műanyag dobozt hozzá számolják. Nagyon helyesen ,mert azok kidobásra kerülnének és ezzel is csak a környezetet szennyeznénk tovább. Ezenkívül a többi ételt akár ott a helyszínen is el lehet fogyasztani. Nekünk Horányból egy kirándulás is amikor ide megyünk ebédelni vagy elhozni a kaját. Pócsmegyeri kishajóig elkerékpározunk. A kerékpárt a hajó állomáson be lehet záratni. A hajóval átkelünk és vagy ott vagy elhozzuk az ételt és a következő hajóval visszamegyünk és a kerékpárral írány Horány
2015. november 26.gyerekekkel járt itt 35 Nyáron tartottuk itt a fiam esküvőjét. Van pozitiv és sajnos negatív is véleményünk. A hotel illetve étterem nagyon szép helyen van. Szempont volt a fényképezés ami jól sikerült. A gyerekeknek akik részt vettek az esküvőn játszó házat biztosítottak. Az itel fogadás és még a korlátlan fogyasztással sem volt baj.
Még a hidegtál is jó volt sőt a leves is. Viszont a sültek szárazak a körítések, pedig szét főzve foltak. Az apró sötemény viszonylag elfogadható volt. Viszont nem tudtak megfelelő esküvői tortát biztosítani és a díszitést is a menyen intézte és a fiamnak még az esküvői előtti délelőttném ellenőriznie kellet és sajnos volt mit rendeznie. Éjfélkörül is volt probléma a hotel természetesen zárt rendezvényre volt kibérelve,( hajnali 04-ig. ) viszont fogadtak vendégeket, akik éjfélkor a nem tetszésüket fejezték ki, hogy mi még mindig mulatunk. Viszont pozizív, hogy az ifijúpár grátis kapott egy éjszakát a Hotelben és nem másnap 10-kor hanem du. 16-kor kellett leadni a szobát.
2015. november 23.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Szerencsére pozitív változás történt. Új személyzet van, és hétvégén is nyitva tart. A nyár folyamán többször voltunk pont ezért a pozitív változás miatt. Az étteremben hétköznap menü és választható készételek és frissen sült is van hétvégén nincs menű. Ételkiszállítást is vállalnak és pizzát is szállítanak ki.
Kert helységes, parkolási lehetőség is van, de busszal is megközelíthető. Mi kerékpárral szoktunk átjönni Horányból. A menüt is megkóstoltuk nagyon finom zöldborsó levest ettünk és töltöttpaprikát. Háziasan a mi ízlésünk szerint készült. Ezen kívül még 2x étkeztünk itt egyszer székelykáposztát, a másik alkalommal pacalt ettünk friss kenyérrel savanyúval, mind a kettő szuper volt. Egyedül hát a mosdó kifogásolható, ki kell menni az éttermen kivűlre ott van a kulcsal működő mosdó, viszont tiszta.
2015. november 23.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Na milyen rég írtam, pedig sok helyen jártam. Csak ez az idő hiány. A múlt héten ismét ellátogatunk a Tavasz kínai étterembe. Még jobban néz ki és nagyobb a választék is. Csodálatos kacsa sült volt a pulton. Természetesen egyik adagnak ezt választottuk, másik adagnak, pedig csípős csirkét. A kacsához burgonyát a csirkéhez sima riszt kértünk.
A burgonya előfőzötten van kisütve, én imádom és otthon is szoktam ezzel a módszerrel sütni. A rizs itt mindig puha és mégis pergős. Egyet nem tudok soha megszeretni a tojásos rizst, pedig biztos jó, de nekem ez nem jön be. Ettünk hozzá tészta salátát és csalamádét is. Természetesen az adagokat elfeleztük, mert mind a ketten akartunk mind a kettőből enni. Szerintem Budapesten itt csinálják a legjobb üvegtészta salátáját. A környezetről sem feledkezem meg nagyon hangulatos ízléses a berendezés nem olyan egyszerű Kínaias és ettől az árak még nem magasabbak. A forgalma is nagyon jó ezért mindig friss az étel. A mosdók rendben tisztán vannak tartva. Már szerencsére évek óta tartják ezt a színvonalat, amit nem sok helyről tudunk elmondani. Ital is van sör és sokféle üdítő. Remélem még sokáig ilyen remekül fog üzemelni.
2015. április 24.a párjával járt itt 35 Busszal utazunk erre rendszeresen és 2 -szer mentünk be. Mind a kétszer csalódást okozott. A hús ételek szárazak a tészták szétföttek, a levesek íztelenek. Nem fogunk egyelőre itt étkezni. Szerencsére azóta nyílt egy másik étkezésre lehetőséget adó hely, de sajnos ott csak gyors ételek vannak és leülni sem lehet csak ablakon keresztül van kiszolgálás.
Kár, hogy ezen a helyen ilyen az ellátás, pedig nagy szükség lenne egy jó étteremnek, ezen a forgalmas helyen. Itt jár egy csomo távolsági busz és egy csomó kék is. Tehát jó forgalmat lehetne csinálni. Végül szerintem kényszerből igy is megfordul jó pár vendég meg a buszok személyzete. Azért én reménykedem lesz még változás majd még később benézünk. Legyünk optimisták.