Ez elég kínos, nyilván mindenki tudja, hogy ha a városodban , ahol laksz, nem voltál a legjobb 10 étteremben, akkor a kisgyerekek nyelvet öltögetnek az utcán, hangosan kicsúfolnak, a sarki boltos szamárfület mutogat és lúzernek nevez a sarki rendőr, amikor igazoltat, a kormányablakban meg le is köpnek. Na, ezt azért az ember önérzete nem szereti, meg is állapítottam, hogy a Hűvösvölgy felé közlekedő villamosok alkalmasak arra, hogy elvigyenek oda, becsomagoltam a hamusült pogácsát és útnak indultam. A Vadaskerti utcánál leszállva meg is találtam nevezett intézményt. Drága ember, aki bent üzemelt és ő volt az összes Jolly Joker is, azaz mindenes, részben örült nekem, részben figyelmeztetett, hogy 17 órakor be fog zárni és elmegy a gyerekekért az iskolába, mi legyen hát itt. . . néztem a telefont, hát majdnem háromnegyed öt volt! Mit lehet ennyi idő alatt csinálni? Jó vendéglátónak kattogott az agya, hú, hát akkor egy villámgyors rántott sajt. . . de van egy kis leves is még, legyen menü? Nahát, ilyenkor? Persze, lehet. Gyorsan leültem a sarokba, mintha büntetésbe lennék, nem is sokára meg is jött a leves, nagyon forró volt, erőspaprikát kérés nélkül kaptam hozzá, és könnyezve nyeldekeltem, hogy siessek vele. Egyébként kiemelkedően finom volt a leves! Az úr közben telefonált, intézkedett, nem kell annyira sietni, jön a felesége és besegít ebbe a problémába, szóval egyek kényelmesen, nyugodtan. Ettem. Azután jött gyorsan a rántott sajt is,. . . ejj, hát mit is mondjak. Na, az már nem volt az igazi. Finoman szólva, minden konyhatechnikai bravúrt nélkülözött. De éreztem a bűnöm súlyát, meg azt is, hogy erről az egészről senki más nem tehet, csak én, szóval megettem, amennyire csak képes voltam rá. A ház kitűnő bodzaszörpje, amit - ismerjük be - ajándékba kaptam az egész szokatlan ügymenetért, megint csak kitűnő volt, nagyon jólesett! Egyébként meg remek hely ez, sok szempontból. A tulaj-mindenes be is mutatkozott, beszélgetni kezdtünk, nem írom le a nevét, a korábban ott emésztők már leírták előttem, nagyon sok ígéret van ebben a helyben, nagyon jópofa, emberi a hozzáállás, igazán olcsón ettem egy késő délutáni menüt, azt azért egy kicsit a statisztika ördögének érzem, hogy ez a hely a rangsorban leverte a Golit, a MÁK-ot, a Szaletlyt, de ettől függetlenül sok dicséretet megérdemel!