2016. szeptember 4.gyerekekkel járt itt 55 Egy kis történelemmel kezdeném: Gellért-hegy (korábban Kelen-hegy) tetején "fekszik" a Citadella, amit 1851-ben Haynau építtettet. A Gellért-hegy a vértanúhalált halt Szent Gellért püspökről neveték el/át aki a pogány Vata kezei által halt a "hegyen". A Dunára néző meredek sziklafala és a tetejéről nyíló pesti panoráma páratlan látvány nyújt nappal és este is.
Fiatalkorom egyik kedvenc "randihelye" volt, a vacsora után ide mentünk sétálni, beszélgetni aza az romantikázni :) Ma már a gyermekeimet viszem ide, az év különböző évszakjaiban, mert a környezet amit látsz mindig más és más. Ha "kifogod" kevés túristával és fotóssal találkozól, és akkor élvezhetet zavartalanúl a környezete.
2016. szeptember 4.gyerekekkel járt itt 55 Nagyon szuper, nem csalódtunk és egy félnapot simán ellehet tölteni úgy, hogy a felnőtek sem unatkoznak. A gyerekek élvezték, hozzá járúlt azért a "játszótér" is, de nagyon tetszet neki is. Pécsi ide, Pécsi oda ez is van olyan jó mint az. Rengeteg a látnivaló, és folyamatosan modták ez az xy mesében szerepelt. . .
A wc-k tiszták a park is rendben tartott és az állatok sem soványak :). A kengurúk igen csak aktívok voltak :)
2016. augusztus 17.családjával járt itt 45A másik nagy kedvencem kastélyom a Festetics mellet, igaz itt nincs annyi kiállítóterem mint Keszthelyen, de cserébe a park és a szállás is kárpótol. Gyönyörű az egész az épület, a park.. minden. A szállás korabeli 8nyilván nem eredet) bútorokkal berendezve, egy szóval kastélyszálló és nem wellness szálló.
Érdekes
2016. augusztus 17.családjával járt itt 45 A másik nagy kedvencem kastélyom a Festetics mellet, igaz itt nincs annyi kiállítóterem mint Keszthelyen, de cserébe a park és a szállás is kárpótol. Ha a hátsó parkba indulsz vigyél vizet és többnapi élelmet. . na jó nem, de igen csak el lehet fáradni ha az ember körbe akarja sétálni! A gyerekek élvezték –az első 20-25 percet, azután ök is elfáradtak.
Gyönyörű az egész az épület, a park. . minden. Ha csak arra jársz akkor is nézd meg, megéri.
2016. augusztus 17.gyerekekkel járt itt 55 Egy csodaszép júniusi napon jártunk itt, igaz nem idetévedtünk, ha nem célirányosan mentünk, Harkánytól kb 10-12 perc autóval a vár, úgy hogy ha a „környéken jársz” ne hagyd ki. Hatalmas,felújítva, rendben tartva. A kápolna szemet gyönyörködtető, a belsőudvar, a kínzókamrák, egyszóval, minden jól megtervezett és kivitelezett.
Kevés hely van ahová nem lehet bemenni és ezt nagyon élvezték a gyerekek. Néha olyan magasságokban mentünk…Hát nem lehetett könnyű a várvédőink élete. A „pincében” lehet kapni borlekvár, vörös és fehérborosa nagyon ízletes és még meg is lehet kóstolni mielött megveszed. Eddig az Egri és a Gyulai vár volt a kedvencem, de most már a Siklósi is benne van a top-ban.
2016. augusztus 14., üzleti partnerrel járt itt 45 Nehéz megfogalmaznom, egy kicsit elegáns, egy kicsit kastély hotel jellegű, de egy biztos: minden képen elegáns hotelról beszélünk. A helyszín már maga meg érne vagy négy csillagot, de ehhez hozzá járul a szobák elegáns és ízléses berendezése, az hogy tágas, nem hétköznapi fürdőszoba és csodálatos panorámával bír és persze klímásak.
A személyzet rendkívül előzékeny és már vagy harminc negyven éve kiforrott precizitással bánnak a vendégekkel, ja és nem csak a külföldiekkel! A reggeli igényes és változatos volt. Van mélygarázs!
2016. augusztus 14., üzleti partnerrel járt itt 45 Kellemes és jó hangulatú szálloda, közvetlenül a Velencei tópartján, a kikötő és a szabad strand mellet. A szálloda „érdekessége”, hogy az eleje (külső medencék) egy hajót formál meg, szerintem-de ez magán vélemény a NAUTIS maritime simulators –ról kapta a nevét, de lehet tévedek.
Kellemes belső dizájn, már a lobbyban szembe tűnik, igaz a zöld nem a kedvenc színem. A szobák hangulatosak és kellemes nagyságúak (a standard is), puha padlószőnyeg, fotel és kényelmesen ellehet férni. Igényes minden részletében és kényelmes ágyak (közepesen kemény). A kilátás „ha a tó felőli” csodálatos és lélegzet elállító a naplemente, mindezt mi a legjobb helyről a „felső (lakosztály)” emeletről élvezhettük. A reggel „standard” de ízletes és van választék, a személyzet udvarias és kedves. A kinti medence nekem kicsi volt, csak úgy mint a bent, de hát ott van egy nagyobb „medence”
2016. augusztus 14., üzleti partnerrel járt itt 45 A Gellért a mi napig egy kicsit megőrizte a 60-70 évek hangulatát, amit megjegyzem imádnak a külföldi vendégek igaz az idősebb korosztály, de szinte mindíg 80-90% üzemelnek. Van „felújított” szoba is, de mindegyik „ új „ csak kicsit retrós, a szép és igényes retós. Kényelmes ágyak és fotelok, az asztal is impozáns a maga nemében.
Nekünk / nekem nagyon tetszet, a szoba nagysága, a kilátás, az egész hotel hangulata. kedves és udvarias személyzet, ízletes ebéd és vacsora. A reggeli bőséges és minden friss –természetesen. A fürdő nagyban hozzájárul a hotel népszerűségéhez, de az épület lenyűgöző. A kilátás terén a Marriott Budai „Testvére”
2016. augusztus 14., üzleti partnerrel járt itt 55 Próbáltam keresni a hibákat, azután az apró hibákat, de nem találtam. Igaz nem ezzel kezdtem, csak egyszerűen elfogott egy érzés, hogy valami nem stimmel, azután rájöttem, hogy az nem stimmel, hogy minden stimmel, és ekkor próbáltam keresni. . . ,de nem találtam.
Nekem egyszerűen minden tökéletes volt, a „lépcsőház”, a lobby a személyzet, a publik wc-k tisztasága, a szoba elrendezés és berendezés, a reggeli, a felszolgálás, mind ezt úgy, hogy nem veszed észre, de ott vannak ugrásra készen és olyan „otthonos” hangulatban.
2016. augusztus 14., üzleti partnerrel járt itt 55 Belváros közepén, könnyen megközelíthető szálloda. Ha egy „szint” felet kapsz szobát, már csend és nyugalom honol. Szép és igényes, nem csoda, hiszen a 70 évektől ez az egyik „alap” szállodája Budapest –Pesti oldalának. A pozícióját a 80’-90 években szilárdította meg teljesen.
A panorámás szoba lélegzetelállító kilátást biztosít. A szobák a csillagoknak megfelelően vannak felszerelve,és természetesen tiszták. A személyzet olyan formán dolgozik össze, mit egy óra, mindenki tudja a dolgát. A reggeli kellően választékos és friss volt - persze finom is. A személyzet először angolul és csak utána köszön magyarúl ami nem csoda, hiszen kevés magyar lakik itt „bent”.