2019. október 22.gyerekekkel járt itt 45 Balatonfüred közpint részén helyezkedik el. Pár perc séta volt a Tagore sétány, Jókai Mór pedig szinte a mellettünk lévő házban nyaralt. :) A szálláshely kicsi, de kulturált. Szép tiszta volt. Reggelivel szolgálnak, ami bőséges és finom volt. A nagyevő férjem is jóllakott vele. :D Októberben voltunk, de így is 20 fok volt, emellett meleg a csöpp szobában.
légkondi bár van, és működik, furcsa kattogó hangot adott így, nem használtuk. A földszinti szobába nagyon behallatszott az éjjel hazatérő víg vendégek nevetgélése. Ezt könnyű orvosolni az ajtók szigetelésével. Remélhetőleg egyszer megteszik. Összességében ajánlom, és ha úgy adódik mi is szívesen visszatérünk egy nagyobb, emeleti szobájukba. :)
2019. október 21.gyerekekkel járt itt 45 Tihanyi túrázás után estünk be, a csodás panorámájú étterembe. Sajnos az étlap jobb oszlopa láttán kicsit elkerekedett a szemünk, de hamar ott voltunk. . . . . Az itallapon szereplő 160Ft/dl-es Fanta helyett a felszolgáló 2,5 dl-es üvegeset tudott volna hozni, 500 Ft-ért, így igen gyorsan a főételre koncentráltunk, majd iszunk és fagyizunk beljebb a szigeten.
Közben a terasz mellett leparkoló motorosoktól már hallottuk, hogy "ez a hely nagyon drága". Hát igen. Lányunk hawaii pizzát (28 cm-es a nagyobb), fiam rántott csirkemellet hasábbal, mi pedig 2 adag baconbe göngyölt csirkemellet kértünk,kéksajtos-foghagymás mártással, burgonyarösztivel. Ez utóbb összesen 3 darab volt, a csirkemell 2 kis darab. Kerekedett is a szemünk, na de az íze! Valami fenséges volt! A hús csodás omlós, a sajt mennyei, krémes, és a röszti is a helyén volt. Kár hogy az adagok ilyen kicsit voltak, különösen ennyi pénzért. (ugyanezen az áron Füreden szintén a partra néző kilátással még az ital, és a desszert is belefért, illetve éhesek sem maradtunk) Szóval a végeredmény vegyes! Mennyei étel, pokoli áron. . . Mindenki döntse el, mennyire éhes, és az mit ér meg neki. Annyi pozitívum minden esetre volt, hogy tudtunk SZÉP kártyával fizetni.
2019. október 21.gyerekekkel járt itt 55 Későn értünk a szálláshelyre, így kicsit tanácstalanul indultunk el a városba, hátha betudunk ülni valahova este 8 után. A számunkra addig ismeretlen 6lépcsős előtt vitt el az utunk a szálláshelyről a part felé, szerencsékre. Hely is volt bőven, és mivel nem hallottuk a pirítós hírnevét, valamint nem szeretjük a velőt, cigánypecsenyét kértük, illetve a gyerekeknek a standard rántott csirkemellet.
Nekünk 1-1 sör és bor, illetve a gyerekeknek forró csoki is rendelésre került. Ez utóbbi 500 Ft, jó sűrű, szerintem pudingból főzik. Jó nagy adag volt és finom. :) A cigánypecsenye valami frenetikus volt. Ilyen finomat még nem ettünk! Szerencsésnek tartjuk magunkat, hogy belebotlottunk, és megmásztuk a hat lépcsőt. Igaz a fiatal rendelés felvevő pincérek unottak, és kissé fásultak voltak, a középkorú főúr már oldottabban viccelődöt velünk. Összességében nagyon jó élmény volt, ha arra járunk (talán pont a 6lépcsős miatt) még visszatérünk. 12. 000 Ft-ot nagyon megérte! (sajnos csak készpénzzel lehetett fizetni)
2019. október 21.gyerekekkel járt itt 15 4-en kerestük vacsorázó helyet Füreden. Mivel a lányunk mindenképp hamburgert szerettet volna, találomra beültünk a Törpi büfébe. A büfés "bácsi" már eleve furcsa volt. Kérte hogy mondjuk meg a keresztnevünket, ami alapján kiabálja, ha kész az étel. A férjem a vezeték nevét mondta, mire az úr kijavította, hogy keresztnevet kért.
. . . . Ezen még csak mosolyogtunk. Amikor kész lett a lányom hamburgere, már kicsit aggódtunk, mert kb. 1 krumpliból készült az adag sültkrumpilja. De reménykedtünk erősen, hogy a gyroszhoz, és a rántott csirkemellhez nem annyi fog járni. A férjem kért még babgulyást is, ami közepesen finom volt. Kár, hogy az első falatok egyikébe a büfés úr rikoltott bele, hogy X úr, kész a rántott csirkemell. (az ételekért egyenként kellett ugrálni) A férjem próbálta volna lenyelni a falatot mielőtt feláll, de már hangzott is újra az immár ingerült hívó szó. Október 19-én, voltak vagy még 2 asztalnál rajtunk kívül, így kapkodásra ok nem volt. De az igazi maflás az volt, hogy a rántott csirkemell 2 db gyorsfagyasztott mirelit hús volt, a már a hamburger mellé megcsodált sültkrumpli mennyiséggel. Ezek után a gyros mérete már nem lepett meg, az íze (pontosabban íztelensége) annál inkább. 11000-ért. ? :( Így aznap újra vacsora vadászatra indultunk. Pár méterrel arrébb a puccos étterembe olcsóbban ettünk, fényévekkel finomabbat. de legalább a Fanta és a Cola jó volt, ha olcsó nem is. . . . . .
2019. október 21.gyerekekkel járt itt 55 Férjemmel és a fiammal indultunk a borhetek ideje alatt étterem keresőbe este 21:00 után, miután a szerencsétlenül választott vacsorázó helyünkön elfogyasztott vacsora kevésnek bizonyult, és megéheztünk. A fiammal desszertre ültünk be (gundel palacsinta) a férjem Bécsi szeletet rendelt.
A hely még így is gyönyörű volt, a kiszolgálás kellemes, a fizetésnél pedig közölték, hogy nem kérik a borravalót, mert a számla már tartalmazza. Ez igen korrekt eljárás, pedig az árakat ezzel együtt is jónak éreztük. Bátran ajánlom, mert az ételek is nagyon ízletesek voltak!
2019. április 8.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Párommal és a kisfiunkkal látogattunk el, kifejezetten az oldalon és egy ismerős ajánlására. Nem csalódtunk. A külső helységben találtunk asztalt magunknak. Kellemes, nyugodt hangulatú hely, nem puccos, de kulturált, családias. Levest, főtételt, és desszertet is fogyasztottunk. Mindenki mást. Mondhatom mindegyik finom volt.
És bőséges. Én nem is bírtam végig enni a fogásokat. A gombakrém levesből sajnálatomra vissza is kellett küldenem, olyan nagy
adag, és olyan laktató volt, hogy éreztem, nem marad hely ha mindet megeszem. A cigánypecsenye egyik szelet húsát a férjem dörgölte be, (bár nagy kihívás volt neki is, a fatányérosa mellé) pedig Isteni volt az is. A Gundel palacsintával megbirkóztam egyedül is! :D Minden nagyon finom volt. Mosdóba nem voltunk, így annak állapotát nem tudom, de amit láttunk az visszatérésre okot ad. Különösen az árak. :)
2018. október 20.a párjával járt itt 25A hely kétségtelen szép,a természet mi más is lehetne. A büfé igaziból, ha nagyon nincs más akkor jó lesz. Sajtos hamburgert, krumplival ketchuppal kóstoltuk. Hús mirelit, krumpli mirelit, ketchup ehetetlenül savanyú. Ezért a minőségért túl drága, túl van árazva minden, de ha nincs más ráfanyalodik az ember. WC-t nem próbáltuk. Jobban jártunk volna, ha viszünk pár szendvicset.
2018. április 1.gyerekekkel járt itt 55 Nem hiszem hogy bárki rosszat írhatna erről a helyről! Valami csodás az egész hangulat, a túra! Kihagyhatatlan élmény mindenkinek! Egy dologra kell csak figyelni! A belépő jegyeken kívül semmit nem tudtunk venni mivel kártya volt csak nálunk, készpénz nem. Erre figyeljen mindenki, főleg ha éhesen indul útnak egy jó ebéd vagy vacsora reményébe.
Ha ez adott, csalódás nem érheti az embert mert fogyasztási lehetőség adott bőven, bizton talál mindenki kedvére valót előbb-utóbb. De ezekről véleményt nem tudok mondani sajnos az előbb leírt okokból. :D
2018. április 1.a párjával járt itt 25 Célirányosan mentünk a cukrászdába, nem kis küldetéssel. A környéken szeretnénk keresni egy jó kis helyet magunknak ahova kettesbe vagy akár a gyerekekkel is szívesen beülünk, finomat eszünk, kellemes hangulat van, és a pénztárcánk se rokkan bele. Nos ezekből csak az egyik jött be, bár párom szerint még annyi sem.
Maga a cukrászda a 83-as útról kis kitérővel könnyen elérhető. Alig vettük észre mert tulajdonképpen egy kis bungaló, nem véletlen hívják a helyet pavilonsornak. Kb. 30 nm az egész. Kívülről sem kapott el a bécsi fealing, és belépve ez csak tovább csökkent. A helység tetemes részét a két hűtőpult foglalja el, összesen 3 asztal várja a vendégek faltól-falig zsúfolva a maradék kis helyen. Sajnos tényleg zsúfolva, kényelmesen ezek közül 2 lenne használható, bár a pultnál állók táskája még ekkor is belelóghatna a tányérunkba, és ez sajnos nem túlzás. :(. A sütemények választéka nem túl bő, fagylalt március vége lévén pár fajta volt csak. A legnagyobb csalódás azonban az ár volt. A belül tiszta, bár legfeljebb átlagosnak mondható külső szintén elmaradt a bécsi jelzőtől, az árak azonban sajnos hozták azt. :( 2 tortaszeletet kértük a férjemmel, amiért 970 Ft-ot fizettünk, +- 10 Ft. :O Elvitelre kértük, mert egyrészt kényelmes elfogyasztásra eleve kevés esély volt a zsúfolt asztaloknál, de ott létünkkor egy hölgy a két gyermekével elég érdekel (mondjuk úgy) "illatfelhővel" rendelkezett, beterítve a kis helységet. :( WC-re utaló ajtót nem láttam, feltételezem nincs hely rá. Kívül a teraszon lett volna hely, ha az időjárás lehetővé tette volna. Itt talán van lehetőség (ha az autó forgalom megengedi) beszélgetésre is, ami bent csak a személyzet füle hallatára lehetséges. Így akit az ár, és a belső helység nem riszt el akár jól is érezheti magát. A torta nekem ízlett, a párom szerint nem túl finom. . . . . Minden esetre egyöntetűen úgy éreztük ide nem jövünk többet, inkább keresgélünk tovább.
2017. október 3.gyerekekkel járt itt 35 Igazi retró hangulatú étterem Egerben. Közepes árak, közepes étel, közepes hangulat. Igazából nem volt egy lefejhetetlen élmény, de éppen rossz sem. Mosdóban nem voltunk, így a tisztaságról nem nyilatkozhatom, de a szakadt műbőr ülőkék nyáron egy rövid szoknyában nem túl kellemesek. Egyebekben a többi értékelésben leírtakat tapasztaltuk mi is.
Tucat rádió, félhomály, sztárok képen a falon. Írnák még, de nincs mit. . . egynek jó volt, de legközelebb rápróbálnánk másra, hátha onnan megkapjuk az "ide visszajövünk" érzést.