2023. augusztus 23.családjával járt itt 45 Mivel sok évet Újpesten éltem, még emlékszem a hentesüzletre, amelyik a helyén állt a mai Központ Bisztrónak. Mindennap előtte vitt el az utam a metróhoz, és szaporázni kellett a szagok (egyáltalán nem illatok! ) miatt. Nagyon örültem, hogy megszűnt, és kellemes meglepetés volt, amikor esztendők múltán visszatérve ezt a modern, mégis barátságos külsejű vendéglátóhelyet láttam meg ugyanott.
Tavasszal egy óvatos próbálkozással indítottam: a kávé ilyenkor mindig beválik, hogy tisztában legyek az árakkal és a hely szellemével. Finom kapucsínót és lattét hozott nekünk a kedves felszolgáló, elfogadható áron (780, illetve 920 Ft), jó környezetben, így kellemes emlékekkel távoztunk. Ma eljöhetett végre a második kör: falatozzunk is valamit! Azóta viszont már külön táblán szerepel, hogy várjuk meg, míg a személyzet segít az asztalkeresésben (már ha nem foglaltunk előre). De nem volt gond, gyorsan mutatták, hol vannak szabad asztalok. A jó időben szabadtéri kiülős rész is működik, de mi inkább bemenekültünk a hőség elől. Baráti beszélgetéshez pont megfelelő a hely, elég kényelmesek a székek is. (Igaz, tanácsos nem túl hangosan csevegni, mert viszonylag közel vannak egymáshoz az asztalok. . . ) Az italárak még épp elfogadhatóak, a száz százalékos ananászlé finom volt, nem túl édes (750 Ft). A jól hangzó fekete ribizlis shake viszont szomorú csalódás: rettentő édes vaníliafagyiféle, az alján egyszerű szörppel amit viszont ha összekevertem a fagyival, még brutálisabb lett a sajnos amúgy sem különösebben finom cukorbomba (1290 Ft). De. . . végre jött a Cézár saláta (2990 Ft), és megmentette a hely becsületét. Egy korábbi értékelő is rendelt, ott a fotója, én is mellékelem, mert kicsit átalakult az étel és a tálalása az évek folyamán. Csinos tányérban, gusztusosan elrendezve, éhes, de a hőségtől kóválygó embereknek megfelelő vacsorai adagban kaptuk a salit. A hús pont annyira volt átsütve, hogy jó legyen, de mégis puha maradjon, a kenyérkockák picit pikánsan fokhagymás olajjal illatoztak, végül nagyon friss és finom parmezánforgácsokkal szúrták meg az egészet. Nagyon értékeltem, hogy a majonézes mártásos rész a tál alsó harmadában volt, így még pikánsabbnak és frissebbnek tűnt a egész. Pöpec! A padló, a mosdó egyaránt tiszta. Az asztalnál is lehet kártyával fizetni (vigyázat, szervizdíj is van a számlában, hopp-hopp! ). Ha egy koktélra, egy jó kávéra vagy egy könnyed fogásra beülnél barátokkal, barátnővel, remek hely. Még korai eszmecserére is szuper (8 órától reggeli falatok kaphatók). Igazán központi az elhelyezkedése találó a névválasztás.
2023. augusztus 9.gyerekekkel járt itt 55 Kíváncsi voltam, milyen az a kastély, amelyik végre nem a "prérin" helyezkedik el, és egyszerű, vonattal-busszal utazók számára is elérhetően, normál árakkal lefoglalható. Nos, nem csalódtam. A Meller-kastély kettő (! ) percre van a buszpályaudvartól, mégis csendes, nyugodt részen, úgyhogy a csillagtúránknak kiváló alappontja volt.
Mi a barokk szobába szerettünk bele első pillantásra. Tágas, hatalmas szobát kaptunk, óriási ággyal. Minden bútor stílusában barokkos, de újonnan készült, kényelmes, masszív. Hosszú hajunk van a lányommal, ezért nagyon örültünk a bekészített hajszárítónak. Kényelmes, nagy volt a fürdőszoba is. A reggelihez személyre szólóan terítettek egy óriási szalonban (ott, ahol régen is igazi szalon volt a hölgyeknek-uraknak), szokatlanul gazdag kínálattal, bőségesen, kicsit úgy éreztük, mintha a komplett svédasztalt mi ketten kaptuk volna meg. A tulajdonos házaspár nagyon kedves, segítőkész, meséltek a kastély történetéről. Este kiülhettünk a kertbe. A nyugalmat még az sem zavarja, hogy itt van a szomszédban a tűzoltóság, sőt, barátságosan integettek nekünk a kivonuló egységek. Kisebb gyerekkel érkezőknek plusz öröm lehet a kastély melletti nagy játszótér. A szolgáltatásokra csak azért adtam négy pontot, mert a várt infraszauna még csak készül. Érdemes lesz visszatérni.
2023. augusztus 8.gyerekekkel járt itt 55 Ajánlom, hogy aki arra jár, bátran térjen be Csurgó központi részén a Fehérló Vendéglőbe. Nekünk volt szerencsénk több napig is itt ebédelni vagy vacsorázni. Igaz, már az első élmények után döntöttünk: nem is keresünk másik helyet, ez nekünk minden szempontból tökéletesen megfelel.
Bent hangulatos modernes-kockás abroszos kisasztalok, kint kényelmes nagy faasztalok voltak. Amíg várakoztunk (egyszer sem kellett sokat! ), végigböngésztük az elismerő okleveleket a falakon. Finomak, háziasak voltak a fogások és bőségesek az adagok. Mi is jó étvágyúak vagyunk, de láttuk, hogy a helyiek is elégedettek voltak az adagokkal. Mindennap rengetegen ettek ott délidőben, mégis gyors volt a kiszolgálás. ( Az is jó jelnek véltük, hogy a pulton hosszan sorakoztak a kiszállításra váró adagok. ) Sehol nem találtuk a mirelit nyomát, láthatóan minden frissen és friss zöldségből készült. Nagyon megérte menüt választani, igazán kedvező volt az ára, és a palócleves mindent vitt! Frissen is készítenek ételt, szűkebb ugyan a választék, de például klasszikus rántott hús, halászlé, babgulyás és vagy tízféle hamburger is kérhető, kiváló ár-érték aránnyal. Ami különösen tetszett, hogy a tulajdonos szinte mindenkivel váltott pár szót, látszott, hogy őszintén érdekli, hogy mindenki jól érezze magát, és elégedetten távozzon. Egy utolsó plusz jó pont: a mosdó patyolattiszta.