2014. február 26. járt itt 55 Nagy lángos rajongók vagyunk, így, amikor ismerősöktől hallottunk erről a helyről, kipróbáltuk. Nem csalódtunk. Nagyon finom, könnyű, ízletes lángost kaptunk. Sikerül elkerülniük jó néhány lángosos által elkövetett hibát, úgyanis itt nem tocsog a lángos a zsírban. Jó áron, nagyon jó lángost kaptunk.
A kiszolgálás átlagos, de ez nem egy puccos hely. Adnak enni, és jót. :) Megyünk még.
2014. február 26.a párjával járt itt 55 Meseszerű az egész hely. Az első percek csak álmélkodással, és mindenre rácsodálkozással telik. Miután kigönörködted magad, a választás sem egszerű. A bőség zavarával kell megküzdeni, szebbnél szebb sütemének vannak, nem egyszerű a döntés. Sokat nem is tudsz belőle enni, egyrészt mert hamarr eltelít az édesség, másrészt azért az árak elég magasak.
Ha eljutsz ide, mindenképpen látogasd meg a mellékhelyiséget, a látvány miatt érdemes. :)
2014. február 24.a párjával járt itt 45 Évek óta visszatérő vendégek vagyunk a cukrászdában. Mi is érezzük kissé a színvonal csökkenését, de a sütemények még mindig a legjobbak között vannak, így még nem tántorított el minket a kiszolgálás minősége a cukrászdától.
Sajnos igaza van az elöttem értékelőnek, a Karolina egyre több vendéget csábít el a Bergmanntól, mivel ott a sütik, kávék nagyszerűsége mellé tökéletes kiszolgálás is párosul. Talán a kialakult versenyhelyzet a Bergmann cukrászda tulajdonosát is motiválni fogja, hogy a cukrászda újra hozza régi színvonalat. Mi még, egyenlőre nem adjuk fel, és a vendégeik maradunk.
2014. február 24.a párjával járt itt 55 Tavaly ősszel jártunk a cukrászdában. Sokat hallottunk róla a balatonnál élő ismerősöktől, de személyesen még csak most volt alkalmunk meglátogatni. Nem volt semmi túlzás a sok dícséretben, sőt, még a legjobb várakozást is felülmúlta. Eszméletlenül finom süteményeket kóstoltunk, szinte lehetetlen volt abbahagyni.
A pitékre már nem maradt hely a gyomrunkban, de azért csomagoltattunk néhányat. Egész biztos, hogy a Karolina bekerült a kedvenc törzshelyeink közé, és gyakori vendégek leszünk.
2014. január 20.barátokkal járt itt 25 Januárban egy baráti párral, akik törzsvendégek a szállodában, töltöttünk egy hétvégét a faházas részben. Önellátással mentünk, így az étteremről nem tudok érdemben nyilatkozni. A faház rendben van, legalábbis részben. Két szobás faházunk volt. Az egyikben franciaágy, a másik szobában két különálló ágy van.
Az egyik ágy teljesen alkalmatlan volt az alvásra. Kb. 5 cm-es szivacs van rátéve a falécekre, azok azonban kerestben meg vannak erősítve egy másik léccel, ami a szivacs vékonysága miatt teljesen érezhető. Hiába jeleztük, semmi nem történt. A szobában egy sötét 40-es égő volt, de kérésre kaptunk kicsit erősebbet, és miután levettük a mennyezeti lámpa búráját, legalább egymást láttuk. :) A fürdő nagyszerű, bár, mivel nem csak szállóvendégek használhatják, borzasztóan zsúfolt. Éjjel egyig lehet használni a külső medencét. Jóval a zárás előtt kijött egy medencetakarító, és mikor kértük, hogy legalább addig várjon míg a fürdési idő tartana, egyszerűen felrúgta a medence szélén lévő italokat. Ebből szóváltás kerekedett, ami szinte tetlegességig fajult. Úgy gondolom, hogy egy szálloda ilyet nem engedhet meg magának. Biztos nem megyünk ide vissza.
2013. november 27.a párjával járt itt 25 Novemberben ismét volt szerencsénk meglátogatni a Lépcsőst, és most úgy érzem újra írok róla, mert kicsit csalódtam. Halászlét kértünk, nem a szokásos velős pirítóst, de megbántuk. Sós volt, egy kis falatnyi hal volt benne, és maga a leves is kevés volt.
Kértünk hozzá erőspaprikát, de egy annyi volt, hogy egy Erős Pistát elénk tett a pincérlány, az eredeti üvegében, benne egy kanállal. Ketten három kis szelet kenyeret kaptunk a kenyértartóban, és esélyünk nem volt arra,hogy kérjünk még, a pincérlány a tekintetünk is kerülte. A szomszég asztalnál egy öt fős társaságból négyen levest , egy valaki velőst kért. A levest máűr régen elfelejtették, de a velős még nem érkezett meg. Csalódott vagyok, nem ezt a színvonalat szoktuk meg a Hatlépcsőstől.
2013. november 19.a párjával járt itt 55 Idén sem hagytuk ki az apartmanházat, mert nagyon szeretünk idejárni. A Garda fesztivál idején szerencsénk volt itt eltölteni újra 5 csodás napot. A szállásadók évről-évre egyre aranyosabbak, szinte már családtagként, de barátként mindenképpen fogadnak minket. Itt mindenki azon dolgozik, hogy a vendég fontosnak érezze magát, és a pihenése a lehető legjobban teljen.
Gördülékeny és csodás kiszolgálásban van itt része a vendégnek, gyönyörű, ragyogóan tiszta szobákban, minden szinten teljesen felszerelt konyhával, Balatoni panorámás teraszokkal, és mérhetetlen szeretettel a vendéglátók részéről.
2013. október 30.a párjával járt itt 55 Tihanyban a Régi idők udvarán kívül ebbe az étterembe is érdemes elmenni. Családias kis étterem, nagyszerű személyzettel, akik ha jól tudom zömében szintén a család tagjai. Ha betérünk érezhető, hogy ez az étterem nem csak kizárólag a profit miatt üzemel, hanem avendég és vendéglátás iránti elhivatottság is nagyon jelen van.
Közel van a Kálváriához, egy kiadós séta után nagyszerű élmény a hűs fák alatt a teraszon finom ételeket enni, és nagyszerű bort kortyolgatni. Egész biztos, hogy a már bevált helyeink mellé a Pál Csárda is felkerül a törzshelyeink közé.
2013. október 30.a párjával járt itt 55Kicsit messze van, de amúgy sem lehet hirtelen ötlettől vezérelve "beugrani" egy vacsorára, mert szinte mindig tele van, így asztalfoglalás nélkül nincs értelme próbálkozni. De ha bejut az ember, akkor már megérti, hogy miért vannak mindig sokan. Nagyszerűen elkészített, finom ételeket kapsz egy hangulatos, "régimódi" (ami itt teljesen pozitív értelmet kap)étteremben, kedves és gyors kiszolgálással. A vacsora élménye megéri a kijutás idejét. :)
2013. október 29.a párjával járt itt 55 A 70-es jelzésű útról pillantottuk meg az éttermet, és annyira tetszett a nádtetős kis épület, hogy gondoltuk, kipróbáljuk. Jó döntésnek bizonyult, nagyszerű ételeket ettünk egy hangulatos kis helyen. Az étlapon elég nagy a választék, ez kicsit bizalmatlanná tett, de végül nem csalódtam.
A halászlé és a fogas amit én ettem, nagyon finom és elég nagy adag volt. A párom pacalpörköltje is jól nézett ki, és meg volt vele elégedve. Az árak sem különösebben magasak, így végül elégedetten és jóllakottan távoztunk.