2018. április 1.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A márciusi hosszú hétvége után 3 éjszakát töltöttünk a szállodában. A szoba tiszta, világos, modern. Az ágyak kényelmesek, de sajnos nincs franciaágyas szoba, és fedőmatraccal sem egyesítették a két ágyat, ami zavaró volt. Szőnyegpadló helyett parketta hatású műanyag burkolat volt a szobában, ami minden szöszmöszt összegyűjtött, így naponta kellett takarítást kérnünk.
Az étkezés átlagos, a 4*-tól kicsit elmaradt. A reggeli mindíg ugyanaz még annyit sem variáltak, hogy egyik nap debreceni, másik nap virsli. Semmi helyi étel. Az előző napi maradékok látványosan jelentek meg a pulton (természetesen újragondolva), még akkor is, ha már előző nap sem volt valami bíztató (pl. paprikás lisztben sült hekk darabok, amelyek már este is szárazak voltak) Ettől függetlenül találtunk megfelelő ételeketet, a személyzet kedves és figyelmes volt. A wellness. A szálloda rendelkezik egy saját wellness részleggel a 4. emeleten, ami nagyon jó ötlet lenne a gyönyörű a kilátás miatt. Sajnos a medence csak 1 méter mély, max ücsörögni lehet benne. Az egész tulajdonképpen egy szaunavilág egy pihenő medencével, mégsem felel meg maradéktalanul ennek sem. Csak két zuhanyzó van, nincs élményzuhany, jégkút, vagy merülőmedence, nem önthetsz fel magadnak, mert ezt csak az ott ülő alkalmazott teheti meg. A gyógyfördőbe a szállodából zárt folyosón lehet átenni. A fürdő minden szolgáltatását korlátlanul lehet használni, kivéve a szaunavilágot, ahová napi 1000 Ft a belépő, amvel 2x lehet belépni. Nem értem, miért nem lehet ez is a szolgáltatás része, ha az ember befizet egy ilyen hétvégére (nem az összeg miatt, hanem külön turtúra rátetetni az órára ha mégis bemennél. Rádaásul a szaunavilágban ittt sincs merülőmedence se jégkút, így ha valaki szaunázás után vízben szeretne lazulni, ki kell jönnie. És itt sem öthetsz fel magadnak. . . Kicsit átgondolatlannak érezük a dolgot, de lehet, hogy az osztrák/német nyugdíjasoknak (tele volt velük a szálloda) ez tökéletesen megfelel. Összességében jól éreztük magunkat a környék gyönyörű.
2018. február 19.a párjával járt itt 55 Sok érdekes kritikát olvastam a szállodáról így kíváncsian érkeztünk a szállodába egy 3 napos wellness hétvégére. Meg kell mondanom kellemesen csalódtam, a személyzet kedves, barátságos, a szálloda tiszta, az ételek jók. Kellemes meglepetésként ért bennünket, hogy már 13 órakor el lehetett foglalni a szobát.
A Wellness részleg egy ekkora szállodához képest kicsit kicsi (2 medence, plusz egy pancsoló), a rengeteg gyerek miatt zajos, ráadásul "jó magyar" szokás szerint mindenki lestoppolja a pihenőágyakat,(már reggel is láttam törölközőt kiterítve), így a később érkezők hoppon maradhatnak. Ha a rossz idő miatt beszorulnak a vendégek, nagyon zsúfolt lehet. Pozitívum viszont, hogy reggel és este is van ún. "csendes wellness", amikor csak 14 éven felüliek látogathatják. A másik pozitív megoldás, hogy két szaunarészleget alakítottak ki, egyet a wellness részben és egy külön elszeparáltat csendes pihenővel, ami +18-os és textilmentes. Mivel kevesen tudnak róla, gyakorlatilag egy privát szaunavilágunk volt. Az ételek mint írtam ízletesek voltak, és bőségesen volt utánpótlás a teltház ellenére is. Egyetlen érdekes momentumként azt említeném meg, hogy a fogyasztást a szobaszámlára írják, nem kell aláírni a számlát. Ez feltétlen bizalom a vendégek iránt, de könnyen kellemetlen élményt okozhat, ha a vendég rossz szobaszámot ad meg. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, csak ajánlani tudom a szállodát.
2018. január 20.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A fürdőben már jártunk néhány évvel ezelőtt, gondoltuk megnézzük a szállodát is. A személyzet rendkívül kedves, figyelmes. A szobák tiszták, és az ételek is finomak és a hotel is nagyon kellemes hangulatú. Saját wellness részlege nincs, a vele egybeépített élményfürdőt használják a hotel vendégei is.
Kedvezményként ők már a nyitás előtt (10 óra) 7 órától igénybe vehetik a fürdő szolgáltatásait. Külön előny, hogy a fürdőt az érkezés napján a szoba elfoglalása előtt igénybe lehet venni, és az elutazás napján is lehet fürdeni felár nélkül. További kellemes meglepetésként ért, hogy a szobákat hivatalosan csak 15:00-tól lehet elfoglalni, amikor mi nem sokkal dél előtt megérkeztünk, felajánlották, hogy pár perc és készen lesz a szobánk és beköltözhetünk. Egy órakor már fürödtünk. A fürdő és a szaunavilág tágas, bár hétvégén elég zsúfolt lehet. Nagyon tetszett a hatalmas kültéri fatüzelésű finn szauna. Egyetlen negatívumként említeném meg, hogy a szobánkban valamiért nem lehetett lejjebb vennia hőfokot, így nagyon meleg volt. Összességében nagyon elégedettek voltunk a szálloda szolgáltatásaival.
2018. január 6.a párjával járt itt 55Ismét itt szilvesztereztünk.
Minden tökéletes volt. Az ételek, a buli, a szálloda. Rengeteg ismerős, hiszen sok a visszatérő vendég. Önmagáért beszél. Teltház volt, de mégsem volt zsúfoltság soha. A személyzet minden megtett, hogy jól érezzük magunkat...Ezúton is köszönjük Nekik.
Hajnalig roptuk a táncot.
Wellness Hotel Katalin válasza
Kedves Vendégünk! Nagyon örülünk pozitív visszajelzésének, melyet ezúton szeretnénk megköszönni. Reméljük, hogy a közeljövőben ismét szállodánkban köszönthetjük Önöket. A Wellness Hotel Katalin**** superior csapata
2019. március 5., Wellness Hotel Katalin, HotelKatalin
2017. november 12.a párjával járt itt 35 Két éjszakát töltöttünk itt egy nyereménykupon jóvoltából. Kíváncsian vártuk, hogy mit nyújt a szálloda, mert jót és kevésbé jót is olvastunk róla. Első, kicsit negatív benyomásunk akkor keletkezett, amikor a foglaláskor közölték velünk, hogy a mélygarázsért külön kell fizetni, ellenben ingynes felszíni parkolási lehetőség nincs, csak jóval távolabb a szállodától.
Úgy gondolom, ha nincs felszíni opció, akkor vagy építsék be az árba, vagy jutányosabb áron számlázhatnának az éjszakánkénti 2200 Ft-tos ártól. A szoba tiszta, de a berendezésen, legfőképpen az ágyon látszik az elmúlt évek használata, ráférne egy felújítás/csere. A matrac rettenetesen ki volt feküdve, a rugókat folymatosan lehetett érezni. Nagyon rosszul aludtunk. A Wellness részleg nagyon jól mutat a fotókon, ám sajnos elég kicsi. A medence vize 30-32 fokosra van írva, de nekünk hidegebbnek tűnt, nem beszélve a medencetér hőmérsékletéről. Úszás után szabályosan fáztunk. A finn szauna kihelyezése az udvarra jó gondolat, de sajnos a szaunatér kicsi, és a pihenőhely is csak néhány székből és két padból áll. A legnagyobb problémát a szaunázás utáni zuhanyzás lehetőségének hiánya és egy kinti fűtött pihenő medence jelenti. Kicsit olyan érzése volt az embernek, hogy próbáljunk meg valamit, de félig sikerült. Az ételek minősége erősen közepesnek mondható. Sok étel egyenesen íztelen volt, a választék sem volt különösebben átgondolt. A személyzet kedves, pozitívumként értékeljük a szobába bekészített borkóstolót, de a hely nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
2017. január 21.a párjával járt itt 55 Az elmúlt évek során ötször voltunk itt, amiből háromszor szilveszterkor. A szálloda személyzetével már ismerőskét köszöntöttük egymást. Az, hogy évről évre visszajárunk gondolom sok mindent elmond a szálooda minőségéről. A mai világban ritka stabil színvonalat nyújt a vendégei részére mind vendéglátás, mind pedig minőség terén.
3 éjszakára foglaltunk szállást, december 30-án már egy előszilveszteri buli keretében Desperado koncerttel hangolódtunk rá a következő estére. A szilveszteri gálavacsora és buli fantasztikusan sikerült. Néhány gondolat a szállodáról. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag teltház volt, a Wellness részleg soha sem volt zsúfolt. Külön pozitívum, hogy reggel 7-től késő estig nyitva van. Sok szállodában nem ez a gyakorlat. A konyha és az ételek szenzációsak. Mint írtam, a személyzet nagy része évek óta dolgozik itt, és ez meg is látszik a minőségen és a családias, barátságos kiszolgáláson. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a helyet.
2016. január 3.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Tavaly szeptemberben jártunk itt. A kehidakustányi termálfürdőhöz tartozó Hertelendi házat választottuk, amit egyáltalán nem bántunk meg. A ház a fürdőtől kb. 150 méterre van, így a fürdéshez, étkezéshez sétálni kell. Ez az egyetlen hátrány/előny(? ), hiszen így a szállásunk rendkívül csendes helyen volt, kitűnően lehetett pihenni.
Parkolni közvetlenül a ház előtt lehet, természetesen ingyen. A szobák tiszták, kellemesek, az ágy kényelmes. Nagyobb társaságoknak a házban hatalmas aula áll rendelkezésre kandallóval, fotelekkel. Tetszett, hogy az itt kialakított konyharészen vízforraló, cukor, tea folyamatosan be volt készítve,amiből bárki korlátlanul fogyaszthatott. A Hertelendi házban is van szauna jakuzzival, ha valaki nem akar átmenni a fürdőbe. Mi ezt a lehetőséget nem használtuk ki, mert inkább átsétáltunk. A foglaláshoz járt egy korlátlan fürdőbelépő, mely mindhárom napra és minden szolgáltatásra érvényes volt (gyógyfürdő, élményfürdő, szaunavilág). Külön tetszett, hogy korai érkezéskor már átadják a belépéshez az órákat, és a távozás napján - a kijelentkezés után - estig használható a fürdő, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy három (vagy több) teljes napot lehet fürdéssel tölteni :-)
Az étkezések a 4*-os szállodához tartozó étteremben voltak, így sétálni kellett, de ez maximum esős időben vagy télen lehet kellemetlen. Nekünk fantasztikus időnk volt. Az ételek minősége, és a figyelmes személyzet nagyon kellemessé tették az étkezéseket. Az ételek változatosak és finomak voltak. Úgy gondolom, hogy olyan helyen jártunk, amit bárkinek szívesen ajánlanék. Nayon jól éreztük magunkat!
2016. január 2.a párjával járt itt 35 A szállás kiválasztásánál bedőltünk a "kényelem" csábításánnak. Azzal nyertek a választásnál, hogy közvetlen összeköttetésel rendelkeznek a Gyógyfürdővel, mivel a pihenésre szánt napokra rendkívül rossz időt jósoltak. Mint később kiderült ez volt az egyetlen pozitívum. . Már az érkezéskor feltűnt a szálloda "retro" hangulata.
1980-ban megállt az idő. Az első bosszúság akkor ért bennünket, amikor közölték, hogy fizessük előre a szállást (? ? ? ). Sok helyen jártunk már de ilyennel még nem találkoztunk. Következő momentun, hogy kauciót kérnek a fördő belépő órákért! Nem élrtem, ha elveszik, akkor írja a számlához. . . Azt azért megengedték, hogy amíg elfoglalhattuk a szállást (szigorúan 14:00), használjuk a szálloda wellness részlegét. De ettől még tükéletesen érezhettük volna magunkat. A szoba kényelmes volt, az nagyon tetszett, hogy köntösben lehet átmenni a fürdőbe (szigorúan a gyógyfürdőbe, az élményürddő, és a szaunakert külön fizetős)
Amiért a retro címet adtam a véleményemnek az az étkezés. Itt megállt az idő valamikor 1979-80 körül. Az ételek kritikán alulira sikerültek. A húslevesből csak a szétázott betűtészta hányzott, a delikát nem. A rántott csirkecomb (egyik nap a változatosság kedvéért csirkemell) feketére sütve valami ezer éves állott olajban. A spagetti carbonara szétázott tésztából gépsonkával. Sajnos ez a sarki kifőzde szintjét sem ütötte meg. A legolcsóbb hekk kiszárítva stb. Összefoglalva. Ide soha többet. . .
2016. január 2.barátokkal járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
2015 Szilveszterét töltöttük itt a barátainkkal. A szállást még októberben foglaltuk egy 2 éjszakás csomag keretében. A foglalás előtt több fórum - köztük az ittjártam. hu - véleményét is áttanulnányoztuk. Hát nem tudom. Alapvetően a szállodásval és az elhejezéssel nincs probléma.
Az, hogy a parkolásért külön kell fizetni, ha akarom elfogadható, de azért a legtöbb szálloda ezt ingyen adja. Érkezéskor mondták, hogy menjünk le nyugodtan a pincébe, de azt nem figyelték, hogy mennyi szabad hely van. Nagy nehezen találtunk parkolót. A szoba a 3*-os részben volt azaz a Venus Hotelben. Nem értem a megkülönböztetést, mert a két szálloda tulajdonképpen egy. Gondolom a szoba felszerelésének minősége más. A miénkben a hűtőt borító szekrénynek mállott az oldala. Az ágyak viszont kényelmesek voltak, erre nem lehet panasz. Arra már inkább, hogy a folyasó felől minden zaj beszűrődik, ugyanis nagyon szép, de szállodában nem túl praktikus kőburkolat van a folyosón. Így egy magassarkú cipő, vagy gurulós bőrönd elég nagy zajt csap. Külön bosszantó volt, hogy 1-én délután, amikor pihentünk volna tologatták a folyosón a buliból visszahozott asztalokat, székeket. A Wellness részleg megfelelő, de telház esetén rendkívül zsúfolt. A padlón folyanatosan állt a víz. Összesen három medence van egy nagyobb, egy gyógy és egy jakuzzi. A szaunában le van szakadva a pad. A szilveszteri program nem volt rossz, bár az étterem elhelyezkedéséből adódóan csak kevesen láthatták a műsorokat. . Az ünnepi menü már kisé "viccesre" sikerült. Az ételek nem voltak rosszak, bár az ember szilveszter este nem feltétlenül sült keszegről álmodik. Vannak szállodák hasonló kategóriában, ahol az egyszerű hétköznapi menüsor komolyabb ennél. Ettől még élvezhettük volna de volt egy pár momentum, amit felháborítónak tartottunk. Az egyik, hogy minden felszolgált ital mellé szervízdíjat számoltak fel. Tudom, hogy éttermekben van, ahol ez szokás, de egy szilveszteri bulin, több, mint "lehúzás". Nem beszélve arról, hogy az ital árak is az átlag felett voltak. További probléma, hogy az előbb leírtak ellenére a személyzet rendkívül lassan és szétszórtan dolgozott (pl. nem jó számlát akart aláíratni, nem annyit hozott ki, amit kértek/kértünk, 15-20 percig is vártunk egy-egy italra stb) Az éjféli pezsgő (benne volt az árban! ) összesen kb. fél deci volt fejenként. Összefoglalva:
Nem teljesen azt kaptuk, amit vártunk. Ennek ellenére jól éreztük magunkat (nem a szeméylzeten múlt), de a vendéglátással és a szállodaiparral kapcsolatos mai elvárásoknak az itteni színvonal sajnos nem felel meg.
2015. június 21.a párjával járt itt 45 A szálloda elhelyezkedése ideális. Közvetlenül a vár mellett fekszik. A szálloda úgy hirdeti magát, hogy az "év szállása 2014". Véleményünk szerint ezt a szintet nem üti meg. Ami tetszett:
Tágas, tiszta szobák, szép fürdőszoba. Figyelmes személyzet. Észrevételek:
Az ételek általában ízletesek, vacsoránál háronféle leves és négyféle főétel közül lehetett választani.
A szezonális gyümölcslevesek, és a sütemények kítűnőek volak, a főételek közül volt ami kissé íztelenre sikeredett. Péntek reggelre elfogyott a paradicsom, ami egy ilyen szintű szállodánál enyhén szólva "ciki". A szoba, mint írtam tágas, tiszta, de az ágy katasztrófa. Francia ágyas szobát kértünk, ami két egymás mellé tolt ágyban valósult meg. Ezzel nem lett volna baj, de sajnos a matracok olyan szinten ki voltak feküdve, hogy azóta is fáj a derekam. Az ágyban nem lehetet kényelmesen aludni. További problémát jelentett, hogy klíma szinte semmit sem ért, így ki kellett nyitni az ablakot ami miatt korai ébresztőt tartottak a szemben lévő "Nemzeti doháénybolt" vásárlói. Mi lett volna, ha 30-35 fok van? A bejárati ajtót csak becsapva lehetett becsukni, a fürdő ajtó nyikorgott. . . A Wellness részleg teljes egészében a föld alatt van, kinti medence nincs. Az úszómedencében egyszerre egy ember tud úszni és rettenetesen klóros volt, a pezsgőfütrdő vize gyanúsan habzott. A sószobát csak külön díjért lehetett volna használni. Pozitívum, hogy külön törölközőt és szaunalepedőt is adnak, de érdekes, hogy a köntöst nem a szobába készítették be, hanem el kellett érte zarándokolni a Wellness részlegbe. A köntösökön és a szobai törölközőkön látszik, hogy nem mai daracbok. Kissé foszlásnak indultak. A törölközők annyira kemények voltak, hogy szinte törtek. Összefoglalva:
Egy négy csillagos szállodának a részletekre is oda kell figyelnie. Különben az ember kicsit csalódottan távozik.