2016. május 11.a párjával járt itt 55 Mindig is imádtam a penthouse szót, számomra a luxust jelképezi. Valahol fent, a legtetején az épületnek, ahol beláthatod a környező tájat. Balatonon az északi part mindig jobban vonzott, kedvencem Tihany. Siófokot mindig túlzsúfoltnak találtam, bulis, fiatalos, vagány helynek, ami nem feltétlenül negatív, de még sem az északi part romantikus helyszíne.
Mikor először találkoztam a neten a Mala Garden szállodával sokáig szemeztem vele. Bali szépségét, egyediségét idézte a hely. Tetszett a szálloda. A lakosztályok érdekeltek igazán. Mikor végignéztem a kínálatot, első körben nem a Penthouse-t akartam lefoglalni. De mivel a leírásban az tűnt a legjobbnak, nem sokáig gondolkoztam melyik lakosztály legyen a miénk arra a hétvégére. Ha már a névnapomat ünnepeljük, legyen a legjobb lakosztály a legtágasabb, szuper panorámával a Balatonra, a kiegészítő csomagokat is gyorsan kiválasztottuk. Irány Siófok! Azon a hétvégén ha azt mondom, hogy nem volt jó idő, nagyon finoman fogalmazok, pedig szeptember vége volt. Olyan szél fújt, hogy azt hittem átröpít minket a barátommal a kedvenc, északi partomra és meg se állunk Tihanyig. Szerencsére megérkeztünk, bemenekültünk a szállodába, onnan szemlélve a kinti rossz idő már nem is volt olyan borzasztó. Mikor felértünk a penthouse-ba és beléptünk a tágas 130 nm-es lakosztály ajtaján megállt az idő. Ezt az ingatlant minden négyzetméterével elfogadnám, beköltöznék, és életem hátralévő éveiben a Balaton hullámait bámulnám szabadidőmben. Tökéletes. Ezzel a szóval tudom jellemezni a penthouse páratlan színvilágát, letisztult, minimal konyháját, Bali szépségét idéző fürdőszobáit, kényelmes hálószobáit, tökéletes enteriőrjét, design berendezését. Azonnal otthon éreztük magunkat. A hatalmas teraszon, ülő alkalmatosságokon megpihenve néztük a tarajos, fehér hullámokat. Eddig csak nyáron voltam a Balatonon, de ez az őszi időszak sokkal jobban belopta magát a szívembe. Vártuk a vihart! A szálloda wellness részlege nem nagy, viszont szép, tiszta, és lehet koktélozni miközben a medencében lazulsz. Az ételek minőségével, a személyzet segítőkészségével is meg voltunk elégedve. A thai ételek nagyon ízletesek voltak, a reggeli bőséges volt és finom. A thai masszázst a barátom imádta, nekem nem a kedvencem, én jobban szeretem az aroma masszázst. Gyorsan elrepült az a hétvége, számtalan fotó, video készült, sok szép szállodába jártam már itthon és külföldön egyaránt de a Mala Garden olyan egyedi hangulatot, élményt adott, ami maradandónak bizonyult. Ezért elhatároztuk hogy ebben az évben is visszaterünk, természetesen a penthouse lakosztályt választjuk, alig várjuk, hogy beléphessünk újra Bali csodálatos világába itt Magyarországon. . .