2013. augusztus 6.a párjával járt itt 55 Nagyon éhesek voltunk, és mivel Nagymarostól Zebegényig sehol sem láttunk egy olyan éttermet, ami pizzán kívül mást is ajánlott volna, végső kétségbeesésünkben kanyarodtunk fel a szállodához, hogy hátha lehet benne csak enni is.
A lépcsőkön egy nagyon aranyos tacskó, bent a nagyon kedves gazdája köszöntött, aki mondta, hogy természetesen tudunk náluk ebédelni - a vadásztrófeákkal telerakott hotelrecepción és az étteremben jóleső, hűvös levegő és gyönyörű kilátás fogadott. Kezdetnek én egy finom, de nem kiemelkedő, hagymalevest ettem, párom egy elmondása szerint isteni erdei gombás húslevest rendelt. Másodiknak mindketten gombás szűzérmét kértünk, ő burgonyával, én párolt zöldségekkel - a bácsi előre szólt, hogy egy kicsit várakozni kell majd. És akkor történt meg az, amit még soha életünkben nem tapasztaltunk: a tulajdonos(? ) bement a konyhába, elmondta a szakácsnőnek (felesége? ), hogy mit szeretnénk, és hozzátette, hogy akkor hozza a gombát. . . Nagyjából fél óra múlva kaptuk meg az ételeket (eközben az italainkhoz folyamatosan hozták a friss jeget), közben meg a háttérből folyamatosan hallottuk a főzöcskézés zajait: konkrétan egyedül nekünk készítették el az ételeket, abban a pillanatban, friss hozzávalókból (a bácsi kérdésünkre mondta, hogy szinte mindent ő maga szerzett be a kertből és az erdőből). Amikor kihozta az tányérokat, a bácsi bejelentette, hogy egy kis változást beiktatott: a szűzérme nem sertésből, hanem őzből készült. Ennek első körben nem annyira örültünk, mert a vadhúst alapvetően nem szeretjük, de egyáltalán nem bántuk meg a módosítást, mert egyik legfinomabb fogás volt, amit valaha ettünk. Meg is jegyeztük magunknak, hogy valahogy így kellene működnie a vendéglátásnak egy normális világban; ha nem siettünk volna haza, biztosan szívesen ott ragadtunk volna pár napra a szállodában is - ki tudja milyen további kellemes meglepetések értek volna. . .
Tényleg jó volt! -
Curry House Budapest
2013. augusztus 6.barátokkal járt itt 55 Az előző értékelések alapján választottuk ki ezt az éttermet, egy hétköznap zajlott esküvő után szerettünk volna beülni a barátokkal enni-inni egy olyan helyre, ami nem elegáns, de finom. Már az kerthelyiségbe lépve tetszett a hely: hatalmas fák, igazi kövér árnyék, az asztalok megfelelő távolságra egymástól ahhoz, hogy ne kelljen fellökdösni a szomszédot, ha mosdóba indul az ember, és ne kelljen senki más társalgását végigasszisztálni.
A pincérek gyorsak voltak és figyelmesek, a konyhai személyzet meg gyors: mi nyolcan nyolcféle főételt rendeltünk, és nem a legegyszerűbb dolgokat, ahhoz képest nagyon hamar kihozták (mondjuk szerda délután volt, és nem voltak sokan). Előételnek padlizsánkrémet ettünk pirítóssal, ami nagyon finom, ajánlom mindenkinek; aztán én ettem egy tejfölös zöldséglevest, ami nem nyűgözött le (édeskés volt, inkább tejszínes ízű - nem arra számítottam), de a többiek Krúdy-féle húslevese velős csonttal állítólag isteni volt. A főétellel kivétel nélkül mindenki nagyon elégedett volt, töltött csirkemelltől vadason át csülökig minden ízlett; én a paleo étlapról (ilyen is van) választottam kemencés csirkét zöldségekkel sütve, harmadát bírtam megenni, a maradék másnapi ebédként is nagyon jó volt. A desszert sajnos többünknek csalódás volt: a fele társaság rendelt csokoládé fondant nevű csokifelfújtat, és négyből háromnak sajnos keményre sült a belseje is - nem volt rossz így sem, de megfelelő állaggal tökéletes lehetett volna. Mindent összevetve tényleg nagyon jó hely, biztos visszatérünk még.
Curry House válasza
Kedves Vendégünk!
Nagyon köszönöm, hogy megtiszteltetek és eljöttetek hozzánk.
Alapvetően örülök, mert úgy látom, jól éreztétek magatokat, de a csoki fondant miatt bizony el vagyok keseredve. Azért, mert éppen ez a desszert az egyik büszkeségünk és éppen ezzel vallottunk kudarcot.
Általában sikerülni szokott, de a fondant kényes pálya, és valami most nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna.
Kérlek adjatok esélyt és gyertek el megint. A vendégeink vagytok a csoki fondant-ra és egy pohár Édes Semmittevés (kövér szőlőből) borral csodálatos gasztro-élmény lesz, meglátjátok.
Várunk szeretettel
Giber János
2013. augusztus 8., Giber János, tulajdonos
2013. augusztus 6.a párjával járt itt 55 Az első benyomásunk megérkezéskor a parkolóban: a szálloda egyik alkalmazottja régi törölközőket hord ki egy bokor tövébe, mert egy anyacica oda táborozott le öt dagi babájával. Már akkor sejtettük, hogy ez egy jó hely lesz. . .
A szobába érkezésünk ugyan egy kis bútortologatással járt a két külön ágy miatt (mi nem szóltunk, hogy franciaágyat szeretnénk, ők nem kérdezték), de amúgy nagyon kényelmes és tiszta volt minden - egyetlen mínusz a kissé régi vécétető, amin a karcolásnyomok nem voltak valami elegánsak, de azon kívül a fürdőszoba is rendben volt. A személyzet nagyon kedves és mosolygós, a recepciósoktól a báros lányokon át a takarítónőkig; és ahhoz képest, hogy all-inclusive szállodáról van szó, ahol a vendégekre folyamatosan figyelni kell, az étteremben sem volt sosem torlódás avagy várakozás, ha kértünk valamit, rögtön ott termett egy pincér és hozta. Az ételek (büféreggeli és -vacsora) finomak voltak, a választék bőséges és változatos, sok magyaros fogsással (valószínűleg azért, mert rajtunk kívül alig volt vendég, aki nem külföldről érkezett); a délutáni snack-bar kínálata nem volt nagyon sokféle, de például isteni fokhagymás-tejfölös lángost ettünk ott, és a sütemények is finomak voltak. Külön piros pont, amiért a kiszolgálás nagyon rugalmas volt: amikor például egyik délután nem működött a svédasztalos részen elhelyezett automata, akkor az egyébként fizetős bár-részről kaptak kávét a vendégek. A wellness-részleg tágas, sehol sem volt tömeg, pedig hétvége lévén valószínűleg közel teltházzal üzemelt a szálloda. És az épület mögött hatalmas park van, ideális hely gyerekeknek játszani, felnőtteknek sétálni vagy egyszerűen kiülni és lazítani. A cicacsalád egyébként ott tartózkodásunk alatt hatalmas népszerűségnek örvendett a vendégek körében, pár perc erejéig mindenki megállt náluk egy kis gyönyörködésre, etetésre. Remélhetőleg a vezetőség is meglátja bennünk a potenciált, és (egy ivartalanítás után) megtartja őket a környéken. . . :)
2013. május 8.a párjával járt itt 55 Sok helyen olvastam róluk, hogy mennyire jók, így amikor az óbudai büfékocsijukból egy újbudai étterem lett, mi is meglátogattuk. Elég világvégi helyen van sajnos, legfeljebb a környékbeli irodaházak dolgozóinak esik útba, de ha nem is leszünk állandó vendégek, amikor arra járunk, biztos mindig beugrunk majd.
A kiszolgálás nem volt lenyűgöző, még az átlagos gyorskajálda futószalag-színvonalát sem nagyon ütötte meg, mert a tetovált rendelésfelvevő lány elég kedvetlenül válaszolgatott, és még véletlenül sem mosolyodott volna el, de mondjuk nem is flörtölni mentünk, szóval ez talán nem annyira fontos. Az étlap egyszerű és átlátható: burgert és hot-dogot lehet enni különböző méretekben, és ha jól emlékszem, köretből is csak két fajta van, sült krumpli és sült hagyma. Mi óriásburgert ettünk (ez húsz deka húst jelent, de lehet ebből duplát is kérni), teljesen magunk választhattuk meg, hogy milyen állatból készüljön, és mi menjen bele feltétnek; alapból zsömle, húspogácsa, saláta, paradicsom, uborka, hagyma és szósz jár hozzá - de vannak ilyen érdekességek is a listán, hogy kéksajt meg olivabogyó. Az én zsömlém teljes kiörlésű lisztből készült hagymás változat volt (isteni! ), a hús fűszerezése nagyon finom volt, a hozzávalókat mind nagyon bőségesen mérték; a párom nem járt ennyire jól, az ő húsa egy kicsit elégett, és a szószból is elég kevés jutott neki. A sült hagyma köretünk rendben volt, bár a panír egy kicsit vastagra sikeredett rajta. Innivaló fronton a klasszikus szénsavas üdítőkön kívül vannak mindenféle érdekes gyömölcslevek is, amikkel máshol még nem találkoztam. Mindent összevetve tényleg kiemelkedően jó volt, és nagyon-nagyon friss, épp eléggé meggyőzött ahhoz, hogy még a héten visszatérjünk kipróbálni a hot-dogot is. Az adagot most már óvatosabban kezelem majd, mert az óriás változat ha-tal-mas volt, még úgy is simán kifogott rajtam, hogy konkrétan korgó gyomorral ültem be.
2013. április 10.a párjával járt itt 45 Életem első japán éttermes élménye volt, azért is nem valami autentikusba mentünk, mert hallottuk, hogy itt akkor is bőséges lesz a kínálat, ha én épp nem szeretem a nyers halat. A pincérlány nagyon kedves volt, szívesen hozott kést-villát a pálcikák helyett, és pontosan elmondta, hogy mi hol van és hogy működik.
Ennek ellenére elég futószalag-érzésem volt (és nem csak a kaják miatt), mert egy normál étvágyú ember szempontjából tényleg szinte percre pontosan ki van számolva, hogy mennyit lehet ott lenni: nekünk nem kellett sietnünk, kényelmesen épp jóllaktunk az időlimiten belül, de az italaink fele ottmaradt, mert nem akartunk felárat fizetni csak azért, hogy plusz egy fél óráig ücsörögjünk még levezetésül. (Persze ez nem feltétlenül rossz pont, nyilván erre van kitalálva az ilyen fajta étkezés, de egy kicsit fura ez az elrohanós módszer, ha az ember még soha nem próbálta. ) Apropó italok, egy kicsit talán azokon van megspórolva az, ami az all-you-can-eat típusú dőzsölésen elvész: itt ittuk életünk legdrágább limonádéját, de más sem lett volna sokkal olcsóbb. Szintén érdekes volt, hogy a futószalagon például kizárólag gyümölcslevesek vannak, ha nem édeset akar az ember, akkor azért is külön fizetni kell; mondjuk szóltak előre, és még finom is volt. A szalagot egyébként őrült ritmusban töltötték fel, még úgy is, hogy esti csúcsidőben mentünk, és tele volt az étterem. Az adagok picikék (szerintem még kisebbek is lehetnének), így tényleg mindent ki lehet próbálni; különlegesebb dolgokra egy kicsit vadászni kell, mert azokat nem pakolják olyan sűrűn, így érdemes az asztalsor elejére ülni, közvetlenül a feltöltők után. Mi a születés- és/vagy névnapi akció keretén belül jártunk itt, ami annyit jelentett, hogy az ünnepeltnek a futószalagos fogyasztásért nem kellett fizetni - évi párszor vissza is mennénk, ha még lenne ilyen alkalom, de teljes áron egy kicsit borsos lett volna, annyit nem biztos, hogy ér az a két (vagy három? ) óra.
2013. április 9.barátokkal járt itt 55 Bevallom, hogy elfogult vagyok, de a törzshelyével talán lehet az az ember. Pedig első látogatáskor szkeptikusan érkeztem: eldugott zsákutca, alig pár száz méterre a Kelenföldi pályaudvartól, a nyolcvanas évekre emlékeztető retró berendezés, túl sok művirággal.
Bizalmatlanságom addig tartott, amíg meg nem érkezett az étel: a húslevesből annyira nem spóroltak ki semmit, hogy már azzal kezdtünk jóllakni, a mátrai borzaskából a "zónaadag" akkora volt, hogy csak pihegtem utána. Azóta már végigettük az étlapot; nem emlékszem olyanra, ami ne ízlett volna, de végül sikerült kikötni egy abszolút kedvencnél: hagymás rostélyos - konkrétan akkora, mint egy kisebbfajta domb (felét mindig elviszem másnapi munkahelyi ebédnek), és a világ legropogósabb sült hagymáját adják hozzá, ha életem hátralevő részében csak egy dolgot rendelhetnék ott, ez lenne az. A tulajdonosok szinte mindig pincérkednek is, kedvesek, barátságosak, bármilyen vendég-kérést megoldanak, legyen az egy kért adó beállítása a tévén, vagy meleg takaró őszi estéken. Mondok hiányosságot is, hogy meglegyen az egyensúly: nincs mindig Campari, és a desszert választék finom ugyan, de csak néhány klasszikusból áll (somlói, palacsinták, rétesek). Az árak valószínűtlenül alacsonyak, nem véletlenül ülnek be sokan heti többször is vacsorázni, nem kerül sokkal többe, mint egy gyorséttermi kajálás. Évek óta visszajárunk, nyári kánikulában az árnyékos, kockás abroszos, friss sörös kerthelyiség többször volt életmentő. Bátran ajánlom mindenkinek!
2013. március 29.a párjával járt itt 55 Már a nevéből sejteni lehetett, hogy jó kis hely lesz, de ráadásként még kellemesen meg is lepődtünk - valamiért egy kicsit romkocsmásabb fílingre számítottunk, talán mert a környéken vagy egy pár lepukkant, de kihagyhatatlan egyetemistanya.
Mi elsősorban nem inni mentünk, hanem Nádasdy magyarnóta-estjére, ugyanis a pincében ki van alakítva egy kis színpados, 50-60 férőhelyes terem, ahova a plakátok tanúsága szerint jelképes jegyár ellenében Eszterházy felolvasástól, kortárs flamenco bemutatóig mindenre be lehet ülni, és az aznapi előadásból kiindulva, érdemes is. De ha már ott volt az alkalom, akkor két órával hamarabb érkeztünk, körülnézni. Teljesen felújított belső, kék falakkal és asztalokkal, ötletes díszítés (három méteres átmérőjű lámpabúra lóg a plafonról, otthonra is szívesen befogadnám), a sarokban rengeteg társasjáték, hangulatos zene, kedves bárosfiú; egyetlen negatívum: életveszélyesen tükörsima járólap. A sör és a kávé finom, volt calvados (és a felsorakoztatott üvegekből kiindulva kb. minden, ami elképzelhető), és a gyümölcslé annyira rostos, hogy simán megállna benne egy szívószál. Árban nem drágább, mint más hasonló kategóriájú helyek, de ösztöndíjból/diákhitelből sajnos nem biztos, hogy futná ilyen törzshelyre. Igényes bölcsészeknek kötelező! :)