2018. augusztus 1.gyerekekkel járt itt 35 Lehet, hogy túl sokat vártam. Sajnos nem győzött meg igazán. A kilátás és a hely gyönyörű, de az étel kevésbé lenyűgöző. Az adagok kicsik, és egyáltalán nem különlegesek. Azt külön nem értem, hogy a rántott tanyasi csirkét miért kell beleszorítani egy mélytányérba, úgy, hogy szinte lehetetlen hozzáférni.
Sajnos az ehhez köretként felszolgált krumpli is elég középszerű. A desszertként fogyasztott Erzsike-hatlaposról is csak annyit mondhatok: életemben nem ettem ennyire semmitmondó süteményt, amely meg sem közelíti az igazi hatlapost. A többi étellel nem volt komoly gond, de a nevéhez híven egy kicsit magasabb minőséget vártunk. Mind az ételek, mind a kiszolgálás inkább trendi, mint kellemes. Mondhatni, egy kicsit sznob. De az is lehet, hogy a mi ízlésünk nem eléggé kifinomult. Mindenesetre nem támadt bennünk kísértés arra, hogy újra eljöjjünk.
2018. június 2.gyerekekkel járt itt 35 A hely kialakítása nagyon jó, különösen az tetszett, hogy a halsütöde a Balaton partján van és egy játszótérben végződik, itt a kislányunk jókat játszhatott, miközben mi még falatoztunk. A kiszolgálás azonban átlagos, és sajnos maga a sült hal sem igazán izgalmas.
Persze a hekk nem valami különleges fogás, de azért ugyanitt a városban a part mentén ennél sokkal finomabban elkészített halat is ettünk már. Bevallom, mi nem érzékeltük azt az utolérhetetlen gasztronómiai élményt, amelyet oly sokaktól hallottunk már korábban a hely vonatkozásában.
2018. június 2.gyerekekkel járt itt 35 Teljesen átlagos, kifejezetten középszerű hely, felejthető fogásokkal, de mindig megbízhatóan ugyanabban a jól ismert középszer minőségben. Mivel jó helyen van és szezonon kívül nincsen konkurencia, illetve kialakult a vendégkör, ezért nem is erőltetik meg magukat, nem fejlesztik a helyet, sőt a kiszolgálás egyre gyengébb, mondhatni néha faragatlan modorban történik.
Ha retró házias kajára van szükség, bármikor nyitva áll, de túl sokat nem szabad elvárni.
2017. március 25.gyerekekkel járt itt 25 A vendéglő otthonunkhoz közel találhatók, feleségemmel és kislányommal ebédeltünk ott. Eredetileg ezen a helyen működött régebben a Marcsa néni vendéglője, amely elköltözött, most Malomkerék a hely neve. Úgy tűnik, nem sokat változtattak rajta, nem öltek sok energiát a hely átalakításába, ugyanaz a régimódi bútorzat, áporodott levegő és olajos szag fogad.
Ez amolyan kocsmavendéglő, de abból is a silányabb kivitel. A legfeltűnőbb jellegzetesség a kosz. Minden piszkos, az asztalunk alatt morzsahegyek, cigarettacsikk, pókháló, fent az emeleten is minden ragad a kosztól. Az egész hely olyan benyomást kelt, mintha itt sohasem takarítanának, a bútorzat és a hangulat is idejétmúlt és korszerűtlen. A női vécében nincsen szappan. Gyermekbarát helynek hirdeti magát, de ez kimerül abban, hogy az emeleten az egyik sarokba leterítettek egy gyermekszőnyeget és odaraktak mellé néhány játékot. Pelenkázó nincsen, ahogy rendes etetőszék sem, csupán egy asztalra szerelhető rendkívül béna etetőülés, amit nehezen lehet kezelni és persze gusztustalanul piszkos. Természetesen gyermekek részére alkalmas, kis méretű evőeszköz sincsen. Csak azoknak a vendéglőknek engedélyezném a gyermekbarát elnevezést, ahol minimum pelenkázó helyiség, gyermeksarok, több etetőszék és gyermek-evőeszköz is van. Itt kezdődik minimum egy gyermekbarát hely. Ez nem az. Ha mindezt feledtetné a nagyszerű konyha, nem lenne probléma, de sajnos ez is messze elmarad az elvárható színvonaltól. Az erdei fácánleves ízetlen és szegényes, a Malomkerék tál sem túl bőséges és nagyon jellegtelen, némelyik hús rágós. Viszont legalább nem drága. Ott jártunkkor egy darabig egyedül voltunk, aztán hirtelen érkezett 3 asztaltársaság, ettől az egy szem jelenlévő pincér teljesen lefagyott, a kiszolgálás akadozni kezdett, a mi asztalunknál már meg sem jelent, nekünk kellett személyesen a pulthoz menni és kérni a számlát. Ettől függetlenül még a kiszolgálás volt a legkevésbé gyenge, a pincér – legalábbis, amíg csak egyedül voltunk - kedvesnek és szolgálatkésznek mutatkozott. Mindent összevetve azonban ez a hely azon retró éttermek közé tartozik, amelyek már inkább cikinek nevezhetők, semmint nosztalgikusnak.
2017. január 30.gyerekekkel járt itt 25 Barátainkkal jártunk az étteremben, három kisgyerekkel. A legtöbb pozitívum, ami elmondható, hogy a személyzet kedves volt a gyerekekkel, még játékokat is adtak nekik, pedig elég nagy ramazúrit csaptunk. Ennek örültünk. Sajnos azonban maga az étterem nem győzött meg minket. A választék rendkívül szerény, alig néhány ételből áll.
A kiszolgálás is hagy némi kívánnivalót, a fiatal pincérek láthatóan nem igazán kompetensek, amikor például ételekről érdeklődtünk, bizonytalanul válaszoltak és összességében sem feleltek meg az elvárható színvonalnak. Sajnos az ételek sem hagytak bennünk mély nyomot, a rántott csirke kifejezetten rossz volt, a panír ráégett az amúgy is száraz húsra, szinte ehetetlennek mondanám. Emberi oldalról tehát jelesre vizsgázott a hely, szakmailag viszont erősen középszerű. Ha Veszprémben járunk, ennél minden bizonnyal akad jobb hely is.
2015. augusztus 22.barátokkal járt itt 35 Baráti társasággal érkeztünk az étterembe. Kicsit szkeptikus voltam előzőleg, mert sznob helynek látszott az étlap alapján, de az ételek meggyőztek. Bár semmi különleges nem volt az ételekben, finomat ettünk és a fiatal pincérlány is nagyon kedves volt, de mint a legtöbb mosonmagyaróvári (vagy az osztrák határhoz közel üzemelő) étteremben, itt is érezni lehetett, hogy a külföldiekkel a személyzet sokkal kedvesebb.
Még nagyobb baj, hogy az ételek minőségéhez és az adaghoz képest ez a hely kissé drága egy átlagos magyar pénztárcának. Vagyis minden rendben volt, finomat ettünk, de nem biztos, hogy ide térnék vissza baráti társasággal legközelebb. Valóban egy kissé sznob hely.
2015. augusztus 22.a párjával járt itt 35 Gyenesdiáson nyaraltunk feleségemmel és a házigazdánk ajánlotta az éttermet, amely azonban sajnos nem tett ránk igazán emlékezetes benyomást. A kiszolgálás jól indult, egy kedves srác hozta az italunkat, de aztán jött egy idősebb úr, aki rendkívül rossz humorával, kínosan gyenge poénjaival és kissé katonás modorával nem nyerte el a bizalmunkat.
Sajnos az ételek sem váltották be a hozzájuk fűzött ígéretet, én például egy vérszegény, kissé ízetlen pisztrángot kaptam, egy kissé száraz és nem túl jóízű salátával. Nem mondhatnánk gyenge helynek, hiszen a kaja ehető, és a kiszolgálás is épp elfogadható, de sajnos egyik sem jelentett maradandó élményt.
2015. augusztus 22.a párjával járt itt 45 Gyenesdiáson nyaraltunk feleségemmel és ezt az éttermet ajánlotta helyben a házigazdánk. Nem csalódtunk, valóban finom fogásokat sikerült elfogyasztanunk, a kiszolgálás is kedves volt. Kiváló minősítést csak azért nem adnék az étteremnek, mert sem az ételben, sem a kiszolgálásban nem volt nyújtott átlagon felüli élményt.
De összességében a mai éttermi kínálatban ez egy nagyon jó hely, mindenképp érdemes felkeresni.
2015. augusztus 22.a párjával járt itt 45Gyenesdiáson nyaraltunk feleségemmel és átruccantunk Keszthelyre, mert a házigazdánk ezt az éttermet ajánlotta. Finomat ettünk, de a pincéreket kissé fáradtnak, enerváltnak és morcosnak találtuk, ami árt az étterem hangulatának. Nem tett ránk mély benyomást a hely és a kiszolgálás, de a remek kaja miatt érdemes volt betérni.
2015. augusztus 11.a párjával járt itt 55Nászutunkat töltöttük itt feleségemmel, 4 éjszakát voltunk a panzióban. Csendes helyen, egy nagyszerű, tiszta, kényelmes lakosztályt kaptunk, elérhető áron. A személyzet és a tulajdonos rendkívül kedvesek, a reggeli finom és bőséges. Az ágy ugyan egy kissé puha volt nekünk, mert mi inkább a keményebb matracokat szeretjük, de ezt leszámítva maximálisan elégedettek voltunk.
25 fotózott hely / 3 oldalon